Prosím o radu,předem děkuji


14.03.2011 - 19:58
(Rak) peca549
Prosím o radu,předem děkuji
Ahoj potřboval bych poradit,předevčírem se semnou rozešla přítelkyně byly sme spolu 4,5 roku a řekla mi,že neví jestli ke mě něco cítí a že potřebuje čas...!Dnes mi třeba psala že ji na mě záleží a chce si psát..ptá se třeba jen co budu dělat a tak...!A já nevim jestli si sní mám psát jestli by třeba nebylo lepší jí nepsat,aby si třeba více uvědomila že ji chybím...!Ale na druhou stranu se bojím když ji nebudu psát,že se oddálíme ještě víc...!Prosím o radu jak byste se zachovaly vy,kdo už s tim má nějakou zkušenost???

Řazení:
24.03.2011 - 10:34 | Filtr
(Střelec) Lokii
Já si myslím, že bude lepší nebýt aktivní, to ona ti dala kopačky, tak se nenechej levně prodat, chce to ji podusit...asi tě má jako zadní vrátka a zkouší něco jiného a když se jí to nebude líbit, tak aby se mohla snadno vrátit, trochu bych ji podusil...
24.03.2011 - 10:26 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ahoj,
možnosti jsou různé, ale nenech se mýlit, je pryč a vy už nejste partneři. Jestliže ti řekne, že neví, co k tobě cítí a že potřebuje čas, tak to ví moc dobře, jen to nedokáže říct narovinu. Možná se bojí, nechce ublížit. Jenže tím tě nechává v marné naději a ve skutečnosti tím tvé trápení prodlužuje.
Šance, že to opět dáte dohromady sice je, ale velmi malá. A kdyby náhodou tato mizivá šance se uskutečnila, je zde stále velmi vysoká pravděpodobnost, že to stejně nevyjde. Lepené vztahy jsou velice problematické.
Když si to tedy nasčítáš, měl by jsi se pokusit přehodit výhybku. To nejde hned, to chce svůj čas. A jedním z předpokladů pro odpoutání se je přerušení kontaktu. Nikdo neříká, že to musí být navždy, vůbec ne. Ale jen než se na to budeš cítit.
Podívej se na to z jiného pohledu: Ona odešla. Neodešla z minuty na minutu, to rozhodnutí se v ní rodilo jistě už nějaký čas. Důvody mohou být různé a ve vztahu je vždy chyba na obou stranách, tak nepřemýšlej, kdo za to může víc a kdo méně, co se dalo udělat jinak... Na tohle přemýšlení budeš mít dost času později, aby jsi v novém vztahu neopakoval chyby, ale teď se tím ještě zabývat netřeba. Ona je prostě pryč a to je fakt. Měla více času se s tím srovnat, je tedy pro ni menší problém vídat se s tebou. Věřím, že jí na tobě záleží. Jenže právě jen jako na kamarádovi. I ona ví, že tě ranila, tak možná proto tě chce mít pod dohledem. Je však o pár kroků před tebou a to je ten rozdíl. Ona už je s rozchodem srovnaná, ty jsi teprve na počátku. A pro ni tedy není problém se s tebou vidět, ale tebe to stále sráží zpět a nedovoluje ti to odpoutat se.
Klidně jí to řekni právě takto. Že zkrátka nedokážeš se s ní teď jen tak vídat. Že tě to zraňuje. Ať to nechá na tobě, že se ozveš, až budeš moci. Je to největší věc, kterou pro tebe teď může udělat – nechat tě jít! Třeba pak nebudeš už chtít ji vídat, kdo ví? I to je tvé právo a ona ho musí respektovat. Neseď však s rukama v klíně. Dej životu nějaký nový impuls. Začni třeba cvičit. I kdyby se ti sebevíc nechtělo, tak zkrátka nesmíš jít spát, dokud si neodcvičíš své. Nebo si najdi nějakou zálibu, která s ní nebyla spojena. Případně jsi na ni ve vztahu neměl čas (u mně to byl třeba návrat k astrologii a vandrování). A kdy jsi naposledy vylezl na nějaký strom? Lézt na stromy není špatné... Zvláště sosny jsou fajn.
Vydrž. Nejhůř už je, bude už jen lépe. A když vydržíš, sám to poznáš. Nakonec víš, že to vydrželi i jiní. Museli, co jim zbývalo? Tak se drž! :15: :27:
24.03.2011 - 04:44 | Filtr
(Vodnář) Andri21
Kéž by to bylo jednoduché a každý problém by mel jen jedno spravne resení. Ale žádná láska není stejná a žádný z účastníků nikdy nemuze hrat stejnou roli. Ja jsem po 4 letem vztahu, srdce me boli, ale vratit uz se nechci. Vis, nekomu prospeje odloucení, samozrejme ne moc dlouhe, nekomu to dojde az kdyz je pozde, ja byt tebou budu se ridit srdcem, trosku si o ni zabojuj, ale neponizuj se. K lasce se nutit neda a nekdo moudry rekl, ze umeni milovat nekdy spociva v tom nechat milovanou osobu odejit.... Preji ti hodne stesti, drzim palecky ale NIKDY SE NEPONIZUJ. Andrea
19.03.2011 - 17:55 | Filtr
(Ryby) honzík...tvrdý oříšek :)
Čau,
jak už je tu psáno, nenechala by Tě aby dál byla sama. I když láska zevšedněla, zvyk je železná košile. Nemusí tu být někdo kdo Ti vyloženě ´vlezl do zelí´, ale je tu někdo o koho se ona zajímá, její pozornost je už jinde.
Mám to za sebou. 9let spolu a bum, měli by jsme si dát pauzu, jedu kalit do irska na týden, bla bla... Jela, fotek bylo mraky, nikdy jsem je neviděl, nesměl jsem. Pak další výlety, a další.... Nikdy už ani minutu nesetrvám s někým, kdo dá signál který se mi nebude líbit, nikdy. Beze slova odcházím.

Jestli můžu, dám Ti radu. Když ona ´neví´ (ví velice dobře), buď chlap, vzchop se a zapomeň na to, odejdi. Zachovej si hrdost, protože to je konec.

Hodně štěstí. :8:
19.03.2011 - 17:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele k0mar, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neoddalite. Stará láska(pokud tam je) nerezaví.

A jiný pohled)
Mozek reaguje pouze na změnu a člověk je tvor zvědavý a společenský - tohle kdyby si lidi uvědomili, odpadlo by jim spousty starosti.

p.s. držím Ti palce.
19.03.2011 - 17:04 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Každý může mít nějaký úlet, třeba už si chtěla od vztahu na chvíli odpočinout, ale zjistila, že bez tebe být nemůže. Tak buď rád, dej tomu znovu šanci a vůbec, nepřemýšlej a miluj!
19.03.2011 - 17:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aneicul, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jste mladí a oba máte před sebou cestu, která už nutně nemusí být společná. Ve vašem věku a v dnešní době to není asi ani na svatbu. Nějak mi přijde, že vlastně ani sám nevíš, co bys raději... Když se nad tím ale v klidu a z hloubi duše zamyslíš, sám si nejlíp odpovíš :3:
19.03.2011 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Michell, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, nečekala bych na někoho, kdo ti řekne, že po 4,5 letech neví, jestli k tobě ještě něco cítí, myslim si, že už je to asi o tom zvyku a zda je ti s tim člověkem dobře no né...a určitě bych si už s takovým člověkem nepsala, nechala ho být, i když chápu,že ti samozřejmě na ní záleží, ale tohle se mi nelíbí, když po takové dlouhé době ti někdo něco takového řekne je divný... :25: :63:
co ta holka vlastně chce, kdo ví?...
16.03.2011 - 16:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jojohana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rozalík, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je to těžké každý jsme jiný.jak se říká je lidské chybovat a odpustit,ale každý to bereme úplně jinak.každý jsme jiný no.A 4,5r spolu není krátká doba zase uvidí třeba to zase stmelí oba čas dohromady. :63:
16.03.2011 - 10:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
z toho neumím moc posoudit... musela bych o tvé přítelkyni a o tobě něco vědět... může to být klasika, kdy to jednoho přestalo bavit a půjde si dál po svém, s těžkostí se s tím druhým rozloučit úplně... taky můžete mít vztah založený na hlubší úrovni, kdy ona se ti něco snaží tímhle způsobem sdělit. kdoví.
16.03.2011 - 10:01 | Filtr
(Býk) Jojohana » rozalík
také to tak vidím, zřejmě si nechává zadní vrátka, pokud by to jinde nevyšlo. Pokud by se potom vrátila, nevím, zda bych takového člověka ještě chtěla. Ale sama jsem tu situaci nezažila, a ono se to od stolu radí...
16.03.2011 - 10:00 | Filtr
(Blíženci) ladyQ
že by zadní vrátka, kdyby to jinde nevyšlo? není to zrovna počestné, ale prostě to tak lidé dělají...
16.03.2011 - 09:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jojohana
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rozalík, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
mám názor jako ty-myslím,že má někoho jiného a s ním si jen pohrává :19:
16.03.2011 - 09:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele rozalík, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:25: tady je asi každá rada drahá a těžká.

:17:1 -možná to chce čas aby se ukázalo co vlastně ona chce-zda k sobě patříte

:17:2 -útěk k někomu jinému

:17:3 -neví sama co chce nebo si s tebou jen pohrává.

:17: Nevím já jsem zažila něco podobného,ale spíše jiný problém.
:74::74: :74: :74: :74: :74: :74: :74: :74:

:63:Někdy je lepší na vztah zapomenout dát si čas na odpočinek a najít někoho jiného si a otočit list novým směrem.

Taková to nejistota často nikam nevede.Čas je nejlepší lékař na duši. Drž se :15: :27:
16.03.2011 - 09:36 | Filtr
(Býk) Jojohana » Jojohana
většinou neutíká se od někoho, ale k někomu...
16.03.2011 - 09:33 | Filtr
(Býk) Jojohana
ahoj, osobní zkušenost nemám. Ale myslím, že pokud jste spolu byli takovou dobu a neví, co cítí a potřebuje na něco čas, tak to dobré není. Myslím, že je ve hře ještě někdo jiný a ona se rozhoduje....
16.03.2011 - 09:28 | Filtr
(Blíženci) ladyQ
Možná by bylo nejjednoduší ji nechat, ats izkusí svobodu bez kontroly - oboustranné - chápu ji ,pač chemie vzala za své a zalekla se všednosti a přátelství, kam jste se posunuli, ale všimněme si, že manželé, jež spolu vydrží spooouusty let jsou hlavně přátelé, takže bych to nechala jen na ni, zda si uvedomí, že lepší přítel na život a na smrt, než pako, co bude chvilku dělat dobře a pak si uvědomí, že jinak je nepoužitelnej.....ale na to musí přijít sama, takže pokud o ni stojíš, bud připraven na to, že si musí to pako zkusit, aby přišla na to, že chce ve skutečnosti tebe. Neznám ji a nevím, jak mentálně je vyzrálá, ale k tomuto faktu ve finále dospěje každá, která chce žít s partnerem.....
15.03.2011 - 10:55 | Filtr
(Býk) player
Tohle je naprosto normální.A už jste nadsluhovali.Máte přechozenej vztah.Dávno jste si všechno řekli,co si dva lidé můžou říct,děti nemáte a prvotní vášeň skončila na smetišti dějin.Je to tak - a je to tak téměř vždycky.Častěji uteče muž,ale i holky se začnou nudit.A tak to jde pořád dokola.Příroda je takhle prostě proti trvalým svazkům,nevím proč...

Nicméně - za několik týdnů,či měsíců se může dostavit stesk po zaběhlém.Neříkám,že je to dobrý východisko,protože mnohdy páry najedou zpět na pozazení do vztahu - důvěrného přátelství,kde můžou nastoupit jiné a trvalejší hodnoty,než hormony.Avšak pokud se k tomuto rozhodnou,opustí tajná sny a přání ukrytá kdesi v těch třináctých komnatách.Zkrátka - řeknou si,lepší vrabec v hrsti...

Je to individuální.Já bych tuhle cestu pro sebe ani ve svých letech ještě nezvolil...
15.03.2011 - 10:40 | Filtr
(Rak) Nikišátko
Ahoj, teda nevím kolik je te tvé Přítelkyni let ale soudím, že asi bude stejně stará jako ty... Uf po 4,5 let vztahu si uvědomuje , zdali je tam cit nebo už jen náklonost.. Řekla bych , že z bodu A ses dostal do bodu B-Kamarád... Máš tam různé aspekty.. I ty by ti měli dát vodítko co se stalo a proč... Bud se nudila, nebo si uvědomila, že vztah , který máte je spíš přátelský a nebo se seznámila s nekým jiným... Samozřejmě , že chyba není jen na tvé straně , vždy je na obou a tak bych se zeptala sama sebe co a kdy hlavně začalo zvláštní chování... Já osobně bych se ji neozívala... Vím asi je to těžké ale . To ona si musí uvědomit proč to najednou cítí takhle.. Pokud od tebe bude oddělená možná pochopí co může ztratit.. Takhle bych spíš dle mého i věřila, že si tě tímhle pojištuje...
15.03.2011 - 07:21 | Filtr
(Kozoroh) nochiola » funik
mám stejný názor jako Ty
15.03.2011 - 07:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Že neví jestli k tobě něco cítí?Holka vždy ví co cítí,jen možná neví jestli víc k tobě nebo tomu druhému..Uvažuješ dobře,ale alespoň týden s ní vždy vydrž nekomunikovat a třeba za měsíc to zkus přehodnotit a urovnat..ale ne dřív!
Dala ti vlastně svolenku k svobodnému žití,tak naber dech,posbírej nějaké zkušenosti a pak uvidíš :29:
15.03.2011 - 06:44 | Filtr
(Beran) Háňa*
"aby si třeba více uvědomila že ji chybím" :63:


Kdyby se mě muž, se kterým jsem se rozešla, každý den vyptával, co budu dělat, to bych považovala za divné. Možná chce slyšet, že budeš sedět doma a plakat. Možná s Tebou jen nechce ztratit kontakt, protože je na něj zvyklá.

Každopádně bych ti poradila, abys neřešil, proč ona chce, ale dělal to, k čemu máš chuť. Pokud ti to nijak neubližuje, proč si občas nenapsat. Ale asi bych jí neinformovala o každém svém nádechu
15.03.2011 - 06:36 | Filtr
(Lev) vltavínka
Taky bych ji dopřála čas, aby si srovnala myšlenky a city v srdci...Někdy je to třeba :74:
A myslím, že komunikací nic nepokazíš :12:
15.03.2011 - 03:52 | Filtr
(Býk) anakaa
Pochop že nejsme všichni stejní Tvá přítelkyně potřebuje čas aby si ujasnila co vlastně chce.
14.03.2011 - 20:00 | Filtr
(Panna) Clanci
Těžká rada a smutná situace :24: Tím jsem už také prošel.Zkus chvilku bojovat a komunikuj,brzy uvidíš,na čem jsi :63: Já se od ní po měsíci"komunikace"dozvěděl,že má jiného :25:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »