Alkoholismus


17.10.2010 - 18:24
(Štír) twnr
Alkoholismus
Otec pije již několik let,a to takovým způsobem, že skončil v nemocnici s epileptickým záchvatem (který spustilo delirium). Je chronicky závislý na tvrdém alkoholu.Dostal docela hezké kvantum prášků (včetně antiepileptik),které denně proleje až půl litrem tvrdého..Jakožto student nemám trvalý příjem,takže pokud potřebuju na cokoli peníze (např i na jídlo,na cestu do školy atd),musím si od něj půjčit,s tím,že mu musím pak vracet víc.V práci dostal vyhazov,z brigády jsem přišel o půlku své výplaty. Kupuje domů drahé a nesmyslné věci,odpírá mi jídlo s tím že si ho nezasloužím.Matka si našla přítele,žije s ním v bytě.Zajímalo by mě,jestli má někdo s takovým člověkem zkušenosti, jestli je vůbec možné dokopat ho na léčení anebo prostě zdrhnout...

Řazení:
25.10.2010 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nějaká polská léčitelka je vyléčí energií. :15:
25.10.2010 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
alkoholici jsou lidé zklamaní životem a nevidí žádné východisko nejsou zlí jenom vysrašení životem.
25.10.2010 - 08:05 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Im the one
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
snažila jsem se ho nějak pochopit že si vybral takovou cestu a ve 46 zemřel
25.10.2010 - 00:49 | Filtr
(Býk) anakaa
Napiš mi kdy se otec narodil zkusím přijít na to jakým způsobem by se to dalo odbourat a pokus se zavzpomínat kde to začalo já sama jsem přestala s kouřením a zkušenost mám se svým mužem.
21.10.2010 - 18:54 | Filtr
(Beran) Háňa*
Doporučovala bych to "prostě zdrhnout".

Ale pár věcí mi nesedí - z práce dostal vyhazov a kupuje domů nesmyslné věci - za co ? ty nemáš trvalý příjem a musíš mu vracet peníze, matka se odstěhovala, takže tě tam nechala aneživí tě.

Oba rodiče mají k tobě vyživovací povinnost. Zajdi do občanské poradny - svoji nejbližší najdeš na inetu, tam ti poradí jak postupovat a pomohou ti sepsat žádost o určení výživného. To ti musí platit, dokud studuješ, i kdybys bydlel jinde.
Potom si vyřiď nějakýpodnájem, kolej nebo něco, a zmiz - není v tvých silách pomoci člověku v takovém stavu
21.10.2010 - 18:20 | Filtr
(Štír) twnr
Utíkám.Za měsíc budu s matkou a jejím přítelem v bytě,než dodělám školu,kterou jsem pohnojil..
Od doby kdy jsem založil tuhle diskuzi se to vyhrotilo v potyčky s otcem, kdy jsem se mu poprvé za celý život postavil. Měl jsem přísnou výchovu (nevím jestli to pomůže ale otec je střelec :D ), a teď jsem mu ukázal že mám prostě navrch. Pomohl mi k tomu rozchod se slečnou vodnářkou (mimochodem další moje téma tady na najdise :D ),a taky rady Vás všech tady.

Je mi konečně dobře.Vaše příspěvky mi pomohly v hodně věcech, všem Vám děkuju :)

Až budu ve zlé situaci,aspoň vím,kam napsat :) jste super :)
21.10.2010 - 18:11 | Filtr
(Štír) twnr » Lokii
mno matka si v téhle šílené rodině vytrpěla neskutečně moc, takže už moc nevnímá že mě to třeba nějak ničí.
Vdaná je už 20 let,a taky skoro stejnou dobu otec pije, jen se na to přišlo později,až to začal být problém. neutekla od něj dřív kvůli mě a bráchovi.
21.10.2010 - 14:55 | Filtr
(Střelec) Lokii
to je dost šílený, jak se k tomu staví tvoje matka, nabídla ti pomoc?
20.10.2010 - 23:31 | Filtr
(Blíženci) Elatka
V tomhlě případě už cesta zpátky není. Alkoholici jaksi záhadně přichází o schopnost přemýšlet, hodnoty mají uplně špatně a připadají jim správné. Bývalý manžel mojí mámy je něco takového, sousedka je něco takového.. utéct je myslím jediný způsob. Je to hnusné, ale radši utéct než se nechat psychicky zničit. :24:
20.10.2010 - 22:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Souhlasím.
Vyléčit lze alkoholik jedině v případě, že sám uzná, že má problém a chce s tím něco dělat.
Pokud chceš studovat, je dobré dojít si na sociálku a poradit se s odbornicí, jak získat příspěvek na studium ve Tvé situaci a nechat si jej posílat na své konto. Máma Ti určitě taky něco dá a tátu musíš holt nechat jeho osudu. Buď se vzpamatuje a nebo ne. Ať chceš nebo ne, řeší si tím něco v sobě - a nezvládá to. Ty to nevyřešíš. Musíš se zaměřit na svůj život a vyřešit si své finanční zázemí, abys mohl žít podle svého a nepodléhat okolnostem, které Ti servíruje jiný člověk a které by Tě stáhly jiným směrem, než sám chceš.
Hodně štěstí. :17:
18.10.2010 - 12:53 | Filtr
(Blíženci) Im the one » josefinka1
ach,ta,naivita:(

rozumím,ale :3:
bohužel,věčinou,na,to,doplácíme,tak,
že,nás,mohou,začít,využívat..nějak. :3:
18.10.2010 - 12:30 | Filtr
(Blíženci) il*ča
...prostě zdrhnout, máš-li kam!!!! Pokud se tatínek nebude chtít léčit sám , nedokope ho bohužel nikdo k ničemu. :19:
18.10.2010 - 08:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » josefinka1
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já jsem ho nevnímala jako alkoholika, ale člověka, který mne má rád a nikdy jsem ho nepřestala milovat i když jsem mu musela chodit pro alkohol
18.10.2010 - 08:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ano mám zkušenost s takovým otcem, jinak byl milující tvor a když zemřel ve 46 letech mooooc mi chyběl milovala jsem ho....
18.10.2010 - 07:42 | Filtr
(Býk) OLLA » Sosna zvlčelý
:15:Perfektne a najmä výstižne napísaný príspevok-Sosna :15: :15: :15: :29:
18.10.2010 - 05:40 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » twnr
Myslím, že by bylo nejrozumnější probrat situaci s nějakým odborníkem. Skutečně, neváhej a vyhledej pomoc. Člověk, který se zabývá celý život léčbou alkoholiků, ti spíše poradí, jak otce dostat na léčení a zda vůbec. A možná i poradí s tím, zda odejít.
Ono jde i o jiné věci. Otec může za chvíli nasekat dluhy a ty s bratrem je budete celý život splácet a to skutečně lze!
Jinak o tom, zda odejít... Pokud se chystáš na VŠ a máš možnost jít někam dál, aby jsi byl na kolejích, je to dobré dočasné řešení. Spousta lidí si při VŠ vydělává, nebere od rodičů žádné peníze. Ne snad že by to bylo snadné, ale jde to. On totiž člověk, když vypadne z nějakého prostředí, kde už je to neúnosné, pak teprve si řekne, proč nevypadnul už dřív? A z takové pozice možná budeš moci bratrovi pomoci více, než když zůstaneš. Člověk si zkrátka často musí nejprve vybudovat vlastní jistoty, aby mohl efektivně pomoci jiným, tak to zkrátka je. Jinak může zůstat pouze u touhy pomáhat, ale bez možnosti pomoc zrealizovat.
18.10.2010 - 05:37 | Filtr
(Býk) OLLA » twnr
:63:Je to velmi nezavideniahodná situácia.Ak ten človek nemá v sebe vôľu prestať, nikdy neprestane!!!:63: Je to veľmi ťažké ti poradiť, ale v prvom rade si otec musí priznať túto pravdu o sebe....(Skús mu podsunúť pár kníh na tému alokoholizmus):63: Je to velmi ťažké...Skús i vyhladať odborníkov, psychologov, psychiatrov....budú vedieť nielen nasmerovať, ale môžu poradiť aspoň zhruba akú stratégiu môžeš skúsiť, aby si mu pomohol... :63: S ich pomocou sa to (možno) môže podariť. :25:Je to choroba a veľmi ťažká cesta, nielen pre závislého ale aj pre jeho rodinu.
Prajem ti veľa šťastia do budúcna a tvojmu otcovi držím palce,aby našiel dôvod a silu prestať piť :15:
18.10.2010 - 04:31 | Filtr
(Štír) twnr
Mno on tím likviduje hlavně rodinu,blízké okolí a dobré jméno...
Co se týče léčení, věřím v to míň a míň,protože i přes tvrdší výchovu,kdy jsem k němu cítil velký respekt se dokáže až nechutně ponížit,když mi cpe prachy abych zašel do obchodu pro fernet.. a vyléčit se určitě nechce,protože on přece není na ničem závislý..

Jinak v tom vyrůstám odmalička,akorát se to stupňuje.
A když odejdu,tak se tím moc pro něj nezmění. Mladší brácha byl pro něj oblíbenější a já byl vždy ten špatný.Brácha chce zůstat.
Za matkou bych určitě šel,okamžitě. Jenže tu mám taky přátele se kterýma jsem vyrostl, navíc brácha se těch svých vzdát nechce a nechat ho tu v 17ti letech napospas....
Dnes jsem si povykládal s 31 letou ženskou, která se natolik otevřela,že mi řekla o svém mládí,kdy vyrostla skoro v tom samém,jenže její otec skončil tragicky - sám to asi už neunesl. Což mi nepřidává ...

Ne že bych si tu chtěl veřejně stěžovat,ale potřebuju se jen někde vypovídat,protože téměř ve 20ti letech řeším věci,o kterých vrstevníci nemají často ani páru... :)




18.10.2010 - 00:09 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Nemůžeš jít bydlet s maminkou? :25:
17.10.2010 - 20:38 | Filtr
(Kozoroh) bhakti
Asi by bylo lepsi odejit s tim,ze mu das najevo,ze az se rozhodne s tim neco delat,budes stat pri nem a pomuzes mu.Clovek musi chtit sam,domluvy nepomohou
17.10.2010 - 18:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
dokopat na léčení se sice může podařit, ale opravdu vyléčit alkoholika, který se sám vyléčit nechce je zhola nemožné..

pokud máš možnost se osamostatnit, tak by bylo asi nejlepší zdrhnout.. nevím jakou dobu už vyrůstáš v takovém prostředí :43: :41: :39: ale pokud tenhle stav už trvá dlouho, tak sice je to tvůj otec, ale zachraň hlavně nejdřív sám sebe než z toho zmagoříš.. tohle už je jeho boj :74:
17.10.2010 - 18:41 | Filtr
(Štír) Freja
Moje macecha pije už pár let,ale zvládá při tom chodit normálně do práce...takže to asi není stejný.Ale všichni víme,že chlastá a jak začne,tak se nekontroluje.Po věčerech občas obtěžuje příbuzný nesmyslnejma telefonátama,na přítele je zlá...o vnoučata se taky moc nezajímá,vymlouvá se na únavu z práce...
My s nevlastníma bráchama jsme to sní už vzdali,přítel...nevim,tak nějak střídavě... :63:
Pokud si ten dotyčný sám nepřizná,že má problém,k léčení ho nedokopeš.Pak je asi lepší fakt zdrhnout,otázka je...máš na to,nechat ho v tom vymáchat??? :24:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »