Co radí psycholog když vztah nefunguje tak jak má - souhlasíte?


10.05.2010 - 11:46
(Beran) jitkakoc
Co radí psycholog když vztah nefunguje tak jak má - souhlasíte?
Jsem beran, ve svém vztahu jsem se naučila velké toleranci, už nemám beraní hlavu :1:Vše řeším diplomacií, neurážím se, nekřičím, svá přání a požadavky se snažím formulovat a vyřknout i spolu s vysvětlením atd. V mém vztahu jsou odvětví kde nejsem vyslyšena a spokojená. Psycholog z manželské poradny mi řekl, že na to jdu špatně, že takhle to nefunguje, že žena si má dát ruce v bok a hádat se jako hokynářka. Nejen že už to neumím, ale přijde mi to trapné a ponižující. Jak to vidíte vy? Má člověk něco takového používat ve své partnerské komunikaci a třeba to i tlačit z paty když mu to není příjemné?

Stránka: 3 2 1
Řazení:
13.05.2010 - 11:40 | Filtr
(Beran) HL
Musíš se naučit prosadit. Když něco nejde po dobrým, až pak to zkouším po zlým. Například oplácím stejné stejným. Příklad za všechny - nemohl pochopit, že mě vzbudí, když jde v noci na záchod tím, že rozsvítí. Nechápal to a tak stále rozvěcoval.
Tak jsem taky jednou rozsvítila a ještě bouchla dveřma. Pochopil. Od té doby mám klid :-). A nebo když není schopen 14 dní přeložit doma ani stéblo, no tak prostě 15 den není uvařeno. V tu ránu ho zase začne domácnost zajímat :-). Nechce se o víkendu pohnout? Jdu sama. Příště mě už samotnou nenechá jít. atd atd.
Hodně zdaru přeju!
12.05.2010 - 13:37 | Filtr
(Beran) jitkakoc » Sem.miš
Já ti nevim, jak můžeš mít takhle ve všem jasno, mě to trvá léta než na to přijdu a ty to tu mrskneš natotata. NO zas máš pravdu. Nicméně pak už je to buď ber mě takovou jako dřív nebo neber :27:
12.05.2010 - 13:35 | Filtr
(Beran) jitkakoc » miluška medvídková
no vidíš, to mě ani nenapadlo, že za to může ten březen :-))
12.05.2010 - 13:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
nesmysl...mám dost fistuli..takže kdybych na někoho křičela, tak by to znělo jako kastrování myší :39: :39: :39: :75:
12.05.2010 - 13:24 | Filtr
(Kozoroh) janicka23
Jestli chceš vyřešit svůj problém, pocit nespokojenosti, tak Ti asi nezbyde než to co Ti vadí říct parnerovi hooodně důrazně, chlapi opravdu se proberou až v této situaci, ne když se jim to říká normálně v klidu, a teprve pak začnou problém řešit, až tehdy jim dojde že nějaký problém vůbec je, když jim to řekneme hooodně důrazně...myslím že to tak je víc v dlouhodobých vztazích než v kratších...a my z toho nemáme žádnou radost, že se máme hádat a zvyšovat hlas :10:
12.05.2010 - 11:19 | Filtr
(Beran) miluška medvídková
Já jsem taky beran, už jsem se taky umírnila a tolik nechci vládnout, ale že bych se snažila pořád ustupovat, to ne. Můj chlap je taky beran, ještě horší - v první březnové dekádě, pod nejsilnějším vlivem marsu, tak to víš, taky chce být on ten první. Jo, je to o kompromisu, domluvit se. Ale když jó nesouhlasím, tak ho klidně proženu koštětem (jsem přece starší, ať poslouchá) :75:
10.05.2010 - 15:09 | Filtr
(Štír) velekněžka
tak tohle mi manželský poradce neřekl,ale řeším něco podobného,nejsem typ dryáčnice a neumím prosazovat sovu křikem,takže se snažím rozumnými argumenty otevřeně na rovinu sdělit co mi ve vztahu schází a zatím to nikam nevede :8:ani s tím poradcem ne
spíš to vypadá,že půjdeme od sebe i bez hádek
10.05.2010 - 15:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele giovana, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
..řeknu Ti to tak...Já dokud ze sebe nedostanu všechno co mě štve tak nejsem klidná vrtá mi to v hlavě není semnou řeč...nakonec vybuchnu a je hrůza :1: :1:
A je to to nejhorší co může být,aspoň pro mého chlapa :12: :8:
10.05.2010 - 15:01 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, ale když se dočasně přizpůsobíš, nemiluje on tebe, ale tu "přizpůsobenou", takže pak máš strach ukázat sebe samu, aby tě vůbec chtěl, takovou, jaká jsi doopravdy. Je to maska - přizpůsobit se znamená chtít získat někoho navzdory tomu, že mě nechce takovou, jaká jsem a hrát si na někoho jiného.... to je přetvářka.
:3:
10.05.2010 - 15:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele susanboyle a já, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ale evidentně v harmonii nežijete,když byla nutnost navštívit psychologa....pro nějaké vlastnosti si tě bral...kvůli něčemu se zamiloval....a teď mu tak kus tý beranky chybí..těžko říct....chlapi ječení všeobecně nemusí,ale klást důraz na to co chceš a co žádáš není nic špatného.... :1:
10.05.2010 - 14:58 | Filtr
(Beran) jitkakoc » Sem.miš
to není o přetvářce, ale o dočasném přizpůsobení se
10.05.2010 - 14:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » vila.evelinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víš, když se žena byť je Beran, zamiluje do muže, který je velmi dominantní a ona o něj nechce přijít, protože je prostě zamilovaná, tak se raděj přizpůsobí i proti své přirozenosti.
Je otázka, jak dlouho jí to vydrží, než jí to fakt začne vadit.
:3:
10.05.2010 - 14:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Právě že nebyla šťastná.
Byla Rak a moc potřebovala slyšet občas "miluju tě". Ale táta je Panna a on svou lásku dokazoval vždycky tím, že pro ni udělal všechno, co jí na očích viděl - ale ona té lásce stejně nevěřila a nebyla šťastná.
Takže - nikdy není nic úplně dokonalé, když neznáš "řeč druhé strany" - viz Ženy jsou z Venuše a muži z Marsu.
:63:
10.05.2010 - 14:53 | Filtr
(Býk) juditadurynska:) » mikiduc
Hm, ale to řvaní bych viděla jako krajní záležitost.Pokud nezabírá vysvětlování, klidný asertivní přístup, je asi chyba někde jinde, než v někom, kdo se o tu změnu snaží.Ta snaha by měla být oboustranná. A na většinu chlapů má řvaní kontraproduktivní účinek. :4:
10.05.2010 - 14:53 | Filtr
(Beran) jitkakoc » susanboyle a já
já ti nevím, mě už to dnes přijde jako moje přirozenost a ne jakože jdu sama proti sobě a už se nechci vracet k beranní době, mám ráda harmonii, nechci někde tlouct rohama :1:
10.05.2010 - 14:50 | Filtr
(Beran) Catwoman1
Vo vseobecnosti som prisla na to, ze muzi si viac vazia zeny, ktore vedia nie diplomaticky, ale dorazne - bez hysterickeho kriku povedat svoje. Chladnym ale doraznym tonom, ktorym vyjadris, ze to myslis vazne. Plus mierna ignoracia, pripadne dlhsie nevidenie sa.

Ak sa to vsak obcas nahromadi a muz stale a stale "pinda", asi hrozi prirodzene vybuch (ale to len v ojedinelych pripadoch). Pred tymto vybuchom bude mat muz respekt, lebo ho necaka, prekvapi ho. O to viac si potom uvedomi.

Velmi teda zalezi od tonu hlasu a na kolko je podstata toho problemu pre teba dolezita.

PS. Vidim, ze viaceri maju zlu mienku o psychologoch, co mi je luto. Nevidite hlbsie do jej situacie a ani do rady, ktoru jej poskytol a hned zovseobecnujete.
Preto sa tak malo ludi odvazi ist k psychologovi, niekedy az vtedy ked dospeju k depresii.
Pritom v Amerike je to bezna vec, len tu sme este sto rokov za opicami!!!!

Zdravi vas vsetkych studentka odboru psychologie.
10.05.2010 - 14:50 | Filtr
(Beran) jitkakoc » Sem.miš
máme stejnou taktiku, taky jsem ji zvolila, páč semetriku ze sebe nebudu dělat kvůli manželovi nebudu a docela to funguje :-) takže zítra na další sezení k psycholožce asi nepůjdu, nějak se s ní neshodnu v názoru :-) a jinak tvoje mamča - šťastná to žena
10.05.2010 - 14:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele susanboyle a já, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Píšeš,že ses naučila veliké toleranci a už nemáš beranní hlavu.....to znamená,že se chováš tak,jak si myslíš,že bys měla,ale proti svému natirelu?
10.05.2010 - 14:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víš, v okamžiku, kdy by "mě nebylo slyšet" a musela bych začít ječet, by mi docvaklo, že něco není tak, jak by mělo být. Začala bych si šeptat něco pod vousy a pomalu balit kufry - myslím, že by hodně rychle začal poslouchat, co vlastně chci a nebo by mu to bylo jedno - a to bych si dobalila a odešla, protože mě ječet nebaví. Ale někdy je potřeba - jsou nátury, kdy musíš překřičet ješitnost a lenost muže, pak teprve se uráčí...
Ale to je asi nutné v partnerství, kde už jeden k druhému necítí tu touhu "udělat mu, co na očích vidí". Někomu to vydrží neustále ( mojí mamce se to povedlo do smrti, že jí táta dělal pomyšlení, ale neuměl jí říct "miluju tě" na veřejnosti a stejně si myslela, že ji tedy nemiluje.. ) a někdo to vypustí hned po veselce, protože ta byla jeho cílem a pak šlus.
:2:
10.05.2010 - 14:38 | Filtr
(Beran) jitkakoc » Sem.miš
tak a babo raď :61:
10.05.2010 - 14:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"To mě vede k další otázce: Kdo chce mít doma ukřičenou semetriku?????????????????????????

.. ten, kdo chce mít důvod, aby mohl z domova "zdrhnout" do náruče nějaké jiné líbezné ... Má zázemí, navařeno, vypráno a vyžehleno, .. dokáže vyvolat hádku a po ní zdrhnout. A ještě si to vyčítá manželka, že ho vlastně vyhnala.
:75: :23:
10.05.2010 - 14:20 | Filtr
(Beran) jitkakoc » vila.evelinka
to zní jako, že když se na chlapa neřve je líný lempl, no tak to snad neni
10.05.2010 - 14:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jitkakoc
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele vila.evelinka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A kdo chce mít doma líného lempla ?
Každý si může vybrat
10.05.2010 - 14:14 | Filtr
(Beran) jitkakoc
To mě vede k další otázce: Kdo chce mít doma ukřičenou semetriku?????????????????????????
10.05.2010 - 14:13 | Filtr
(Beran) jitkakoc » funik
.... a nebo tím, že žena má na starost dvě malé děti, tato starost ji duševně vyčerpává natolik, že nemá náladu dále si přidělávat starost s uraženým manželem. Tudíž se naučí ledacos nevidět.
Příspěvky: 58-34 33-9 8-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »