Svatba


02.03.2010 - 21:08
(Býk) Theodwyn
Svatba
Můj přítel si mě nechce vzít.Jsme spolu už skoro 12 let, protože to byl můj první, bylo tam samozřejmě několik rozchodů, kdy jsem hledala něco "lepšího" (nezadařilo se :4:), ale od té doby, co máme prcka (1,5 roku) je náš vztah téměř idilický.Už několikrát jsem mu na rovinu řekla, že bych chtěla, abysme se vzali, pro mě to je kromě papíru taky zpečetění našeho svazku a rodiny...vždycky mě odmítl, pokaždé s jinou, veskrze blbou výmluvou.Nevím, jaký je skutečný důvod, čeho se bojí?! Netušíte?Ještě chci dodat, že pod nátlakem rozhodně není, zmíním se o tom tak jednou za půl roku a vždy jemně a bez vyčítek.

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
09.03.2010 - 14:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » A.
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"majetek mě nezajímá, jestli se rozejdeme a nemá svědomí na to, aby se se mnou podělil, tak mě to jenom utvrdí v tom, že s tím "padouchem" nemám zůstávat.. a dítě je samozřejmě moje"

... tedy to je opravdu jedinečný názor.
Myslet si to můžeš, teď. Ale kdybys měla mít za léta našetřený společný peníze a vybavení bytu a třeba já nevím chatu a auto... Je to vaše. A na určitou úroveň vašeho žití má nárok i vaše dítě. Takže když bys čekala, že se "padouch" nepodělí jak říkáš, bylo by Ti to jedno .. a šla bys kam a s čím? S holýma rukama - jaký to život pro dítě, které bys nesla s sebou!?

A nikde není psáno, že je dítě Tvoje. Dítě je za prvé obou rodičů a za druhé není ničí. Je to jen tvor, který je člověku "propůjčen" k vychování a propuštění do svobody. Do té svobody, kterou si tak bráníš i proti vdavkám.
Takže nebuď si tak jistá - když si "padouch" ponechá veškerý majetek a bude mít práci a bude schopný se o dítě postarat a ty nebudeš mít kde bydlet a nebudeš schopna mu zajistit ani základní potřeby, tak ti to "tvoje" dítě přiřkne sociálka tomu "padouchovi". A je jedno, jestli jste nebo nejste oddaní. Jednou je to otec, tak na to má stejné právo jako ty.

Je to sice trochu nadnesené, ale je to realita. :32:
08.03.2010 - 14:50 | Filtr
(Kozoroh) zuzu16
pro nekoho svatba proste neni dulezita nebo to prijde jako zbytecnost,...
nastesti muj pritel si me chce vzit, pro me to dulezite je, i kdyz se nic nezmeni,jen me jmeno...
ted soutezime o snubaky na http://www.snubni-prsten.cz/informa…, tak drzte pesti, a nebo se taky pridejte, treba se stesti usmeje na vas:)

jinak ve fotogalerii mam tipy na snubaky z oceli, ktere si koupime, kdyz nevyjde vyhra:) :12:
06.03.2010 - 21:41 | Filtr
(Lev) DC-forever
Ja myslim jak znam chlapy, ze treba na to nebyl pripraveny nebo ze si to proste rozmyslel, ted mu treba proslo hlavou ze by uz konecne mel tak to udelal, ja myslim ze budete skvely par, no po 12ti letech, ale myslim ze by sis mela nechat projit hlavou vsechno pro a proti nejspis jako on.tak hodne stesti nevesto :)
04.03.2010 - 10:22 | Filtr
(Býk) Theodwyn » kralicinka
:68: :74: :17:
04.03.2010 - 10:21 | Filtr
(Býk) Theodwyn » A.
Nemůžu souhlasit v ničem, ale děkuju za odpověď :17:
04.03.2010 - 10:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele A., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
éém možná jsem divná, ale já bych se vdávat nechtěla :43: asi bych se tím cítila jaksi omezena ve svojí svobodě a v tom, že to má být svobodná volba jestli s tím člověkem chci žít nebo ne.. jistě, je to iracionální a ..není v tom přece žádný rozdíl.. ale rozdíl je právě v tom pocitu :63: majetek mě nezajímá, jestli se rozejdeme a nemá svědomí na to, aby se se mnou podělil, tak mě to jenom utvrdí v tom, že s tím "padouchem" nemám zůstávat.. a dítě je samozřejmě moje :74:
04.03.2010 - 09:40 | Filtr
(Lev) kvitek » Theodwyn
chlap když cítí že je do něčeho tlačen udělá pravý opak i když si tu svatbu třeba také přeje musíš být taktik chlap si musí myslet že na to přišel on skus mu dát najevo že ti na té svatbě až tak nezáleží hlavně že jste štastní ale musíš pomaloučku polehoučku moje zkušenosti a vždy jsem dosáhla co jsem chtěla ale vyznělo to nakonec tak že to chtěl on :17:
04.03.2010 - 07:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I tento ženský kalkul je možná důvod k tomu,proč se do toho muži nehrnou..Spíš bych to viděl v té dnešní rozvodovosti.V Anglii ty ženský už nikdo nechce a chlapi se tam raději věnují chlapům a koníčkům a práci...
03.03.2010 - 22:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Theodwyn
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahojky...nečetla jsem všechny příspěvky..takže..j sou lidi, které už jenom pojem svatba prostě děsí, třeba má přítel nějakou zlou zkušenost z okolí...nikdy nevíš
03.03.2010 - 22:38 | Filtr
(Kozoroh) kralicinka
AHOJKY.JÁ TI ROZUMÍM.OSOBNĚ JSEM TAKY PRO SVATBU.ROZHODNĚ NEJSEM TAK BLÁHOVÁ ŽE BYCH SI MYSLELA ŽE NĚJAKÝM ANO TOHO DRUHÉHO VLASTNÍM.ŽE JE NAVŽDY MUJ.JO ROZEJÍT SE ČLOVĚK MUŽE HNED ALE ROZVOD TAKY TRVÁ JEN PÁR HODIN A POKUD BY VZTAH NEBYL NAPLNĚNÝ LÁSKOU TAK SI MUŽE STEJNĚ NEUDRŽÍM.PRO MĚ SVATBA ZNAMENÁ TO ŽE JSME RODINA.ŽE SPOLU POČÍTÁME.A JSEM MÉMU MUŽI VELMI VDĚČNÁ ŽE MĚ POŽÁDAL JEŠTĚ NEŽ JSME MĚLI DĚTI.V DNEŠNÍ DOBĚ SVATBA OPRAVDU NENÍ MOC POPULÁRNÍ.LIDÉ SI JÍ MÁLO VÁŽÍ.ABY NE KDYŽ SE PULKA MANŽELSTVÍ ROZVÁDÍ.A TO JE TA PULKA KTERÁ SE ROZVEDE KOLIK Z TÉ DRUHÉ JE OPRAVDU SPOKOJENÝCH MANŽELSTVÍ.TO MUŽE BÝT TO CO TVÉMU PŘÍTELI TŘEBA BRÁNÍ SI TĚ VZÍT.ŽE TO POVAŽJE ZA TAKOVOU MALICHERNOST A NENÍ OCHOTEN PODPOROVAT PRO NĚJ TŘEBA UPNOU KRAVINU JAKO OBŘAD.JÁ BYCH TO PŘIROVNALA TŘEBA K TOMU JAKO ŽE SE CHLAPI NERADI PTAJÍ NA CESTU I KDYŽ V HLOUBI DUŠE VÍ ŽE ZABLOUDILI. :2:TŘEBA SI NEUVĚDOMUJE JAK JE TO PRO TEBE DULEŽITÉ.HODNĚ MUŽU JE V TOMHLE POMALEJŠÍ.MĚ VYCHOVÁVAL TATKA A TEN MI ŘÍKAL KDYŽ NĚCO CHCEŠ TAK TO ŘEKNI ROVNOU.JSEM JEN MUŽSKEJ.NENÍ TO HLUPÁK.MÁ VYSOKOU ŠKOLU A BYL JEDEN Z NEJLEPŠÍCH STUDENTU.MYSLÍM SI ŽE AŽ POCHOPÍ CO PRO TEBE SVATBA ZNAMENÁ TAK TĚ POŽÁDÁ.NBO TŘEBA PŘI DRUHÉM DÍTKU.URČITĚ JE LEPŠÍ MÍT HEZKÝ VZTAH S PRIMA CHLAPEM NEŽ BÝT TŘIKRÁT VDANÁ S NĚJAKÝM LUMPEM. :1:
03.03.2010 - 22:24 | Filtr
(Býk) Theodwyn » kvitek
Já vím, mně to prostě občas nedá a zeptám se...už si na to budu dávat pozor, i když nechápu, proč jsem špatná tím že se chci vdávat a tolik ho tím dráždím :1: :74:
03.03.2010 - 22:22 | Filtr
(Býk) Theodwyn » anavikar
Děkuju :1:
Teď tu vedle mě sedí, kouká na fotbal, sem tam něco houkne...vždyť my už jako manželé jsme :5:
03.03.2010 - 22:21 | Filtr
(Býk) Theodwyn
Je to možné, že jsem si vybrala tu odpověď které chci věřit, bude se mi s tím dobře žít :1:
Komunikace u nás vázne, nezralý je, sobec taky...v tom všem máš pravdu...ale já taky nejsem pořád skvělá, příjemná a krásná ženská, takže si s ním vlastně nemám co vyčítat.
Ptám se tady, protože je tu spousta úžasných lidí, kteří vidí hlouběji a vy se navíc nad to dokážete povznést - já jsem příliš zaujatá :1:
Děkuju ti za tvoje odpovědi, jsou logické a pravdivé :74:
03.03.2010 - 21:53 | Filtr
(Býk) anavikar » Theodwyn
Správně!Miláčku,nechci měnit tvé plány po svatbě...chci jen do tvých plánů patřit.
Pro mě svatba je po min.5 letech vztahu důležitá,někam jsme dospěli a chci jistotu.Moji rodiče byli oddáni,jak jinak tehdy a možná tak jsme to viděli a tak to má být.Výchova.Asi.
Můj syn (23) tvrdí,že asi tak ve 40 bude uvažovat o svatbě....ne o vztahu,ten má.No a vychovala jsem ho já.Teď je tento trend.
Jinak...budu se vdávat.tak držím palce i tobě. :18: :17:
03.03.2010 - 21:37 | Filtr
(Lev) kvitek » Theodwyn
měla jsem za to že spolu žijete a máte dítě ano svatba je slib ale není nikde psáno že se dodrží já osobně jsem vdaná ale svatbu chtěl hlavně manžel myslím si že když ste chtěli dítě tak ste to také řešily a problémy se musí řešit i když nejste manželé prostě je to věc názoru ale když se budeš co půl roku připomínat že ti to stejně nepomůže pokud on nebude chtít :17:
03.03.2010 - 20:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Janíčko Skútrista
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:35:muťuli ťuťuli... :2: :43:lebo ako to vravíš :4:

:15:
03.03.2010 - 20:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Janíčko Skútrista, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak

A nech tu este niekto povie,ze je vraj v tebe umyselna zloba a bezcitnosť.

Ty máš proste srdce.

:15:
:29:
03.03.2010 - 19:51 | Filtr
(Blíženci) Im the one
Čeho se bojí?Ne,netuším,se ho zkus na to zeptat.
Pokud neustále hledá výmluvy,tak zřejmě se brát nechce.Má k tomu důvod,kterej se ti zřejmě bojí říct.Nevidím mu do hlavy,zkus si s ním o tom promluvit. :15:
03.03.2010 - 19:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jen bych chtěla říci, že se zde může zeptat, na cokoli, pokud to bude v míře slušnosti, což je.
Je to dobrá otázka i pro jiné lidi.

:1:
03.03.2010 - 17:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » funik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele melanie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud si majetek dělí lidi sami, tak toto většinou moc dobře nedopadá. Muž si myslí, že jej žena chce okrást. Nemyslí na to, že žena potřebuje prvotně zabezpečit finančně své děti, aby nebyly chuděry před druhými.

Což je pro samoživitelku problém.
Píšeš "děti se částečně zabezpečí ze zákona", to myslíš co? Že muž pošle složenkou ubohé alimenty, a dává velký pozor, aby nepřeplatil?
..nebo ze zákona.. končí také děti v děcáku, protože matka sama svízelnou situaci neutáhne. A muž je cynik, má na krku lehkou děvu, takže dětem prašule nepošle. A do péče je asi sotva bude chtít. (Jsou vyjímky, ale ne moc časté...)

A toto je to tvé ...částečně rodiči a částečně sami...To jako malé dítě si půjde na sebe vydělávat?

Soud určí, z podnikatelského čistého zisku, kolik má muž dávat na své dítě, nebo dále z platu, (zjistí i příjem matky), dále má matka právo žít a mít stejnou životní úroveň jako její rozvedený exmanžel.

Takže pokud nemá správnou životní dávku, tak je povinnen platit výživné i na manželku i dítě.

To sám v životě neudělá. Od tohoto jsou soudy. Dále od rozdělení majetku. Tam mohou být velké tahanice, pokud si něco pořídili.

Pochopitelně se musí přihlédnout, pokud jeden z nich podniká, jak se s financemi vypořádat.

Sami manželé se spíše kvůli dělení financí přizabijí.

Nejlepší je, kdo nemá nic. Z ničeho nic nevzejde.

Proto jsem a budu pro ucelenou a spokojenou rodinu. :74:
03.03.2010 - 14:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Náhodou - svatba je hezká záležitost. Já jednu měla a ikdyž to naknec vyšlo jen na 7 let, tak svatba jako taková - to bylo parádní, si nestěžuju.
Klidně bych si to zopákla, ale s nějakým lepším budoucím manželem.
:4:
03.03.2010 - 14:08 | Filtr
(Blíženci) zdraví1 » player
to je ale blbí trauma z dětství :8: :3:
03.03.2010 - 14:05 | Filtr
(Býk) player
Mě by asi ani nevadilo nosit kroužek.
Ale jako dítě mě jedna sousedka pozvala na svatbu a když jsem tam přišel,tak mě vyhodila,co tam hledám.Od té doby mám ze svateb pupínky.I když jsem svědčil,prostě se mi to nelíbí.
03.03.2010 - 14:03 | Filtr
(Blíženci) zdraví1 » Theodwyn
já tě chápu nevím proč za tím nekteří hledají něco jiného ,myslíš si že je na čase aby jsi jednou prožila tu událost ..vezmeš si mě :12:
Nás se každý ptal proč nejste svoji, každý vtom hledal nějaký problém a nikdo nechápal že papír nepotřebujeme ale prostě že po těch letech to oba konečně chceme už kvůli dětem dcera chodila do 1.třídy a všichni se jí ptali proč se maminka jmenuje jinak?To není tvoje biologická maminka? Majetek jsme taky měli celý roky dohromady byt jsme si zařizavali dohromady a navšechno šetřili společně.Nebylo žádné to jsou moje peníze a to tvoje.Víš ale můj manžel k tomu dospěl až když se jeho kamarádi začali ženit byly jsme na 3 svatbách a při obřadě jsem si všimla že je na mněko a že mu ukápla slzička ,toho popohnalo ku předu zjistil že to není tak strašný a že svatební den je to nejkrásnější co chce taky jednou zažít.Dokud mu všichni dobráci říkali tyjo nežen se po tolika letech to bys byl blbej já se ted rozvádím a ty se chceš ženit :63: tak se vymlouval.Já si myslím že pokud tě má rád že si tě stejně jednou vezme a jestli ted nebo za pár měsíců natom už nesejde hlavní je ta láska mezi váma. :12: :3:
03.03.2010 - 13:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » melanie
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele funik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná je správné,že si o tom lidi rozhodují hlavně sami..Děti se částečně zabezpečí ze zákona,částečně rodiči a částečně sami...Nemyslím,že sňatek s tím má co dělat...
Příspěvky: 109-85 84-60 59-35 34-10 9-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »