Hledám souznění - Zn: "Přes mrtvoly"


06.02.2010 - 16:17
(Blíženci) Nuna
Hledám souznění - Zn: "Přes mrtvoly"
Byla u mě na návštěvě kamarádka.Mám ji ráda, krásně se s ní povídá o "duchovních" záležitostech,milá návštěva. Je rozvedená,sama s dítětem.Našla si přítele - ženatého s dvěma malými dětmi.Mluvily jsme spolu v tom duchu, že souznění je pro jakýkoliv vztah důležité,že je to jeho základ atd.,že je dobré brát to,co osud nabízí,že lidi se nepotkávají jen tak,ale proto,aby si něco předali atd. nebudu tu opakovat myšlenky poloviny diskuzí, jste hádám v obraze.Nemám ráda modely,rádoby morálku,všeobecně uznávaná pravidla společnosti - ani za mák. Omezují vnitřní svobodu a potírají vlastní individualitu,ale přesto mi kamarádčin bohovorný klid přišel přinejmenším podivný.K tomuhle jsem ještě nedošla. Přes všechny své volnomyšlenkářské názory a postoje mi pravidlo " Nikdy si nezačneš nic se ženatým chlapem" pořád přijde jako hodně dobré. V tomhle případě neumím na věc hledět z té "duchovní" stránky a zůstávám tím realistou a praktikem.Mám ty myšlenky čerstvě v hlavě, proto mě zajímají i vaše názory. Přijde mi to jako typický příklad toho,že tady nelze najít rovnováhu mezi city a rozumem. Nechci soudit,chci to jen pochopit. Dá se to vůbec? Pochopit rozumem? Nebo se to musí prožít? :1:

Stránka: 5 4 3 2 1
Řazení:
10.02.2010 - 08:48 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Z vlastní zkušenosti,jsem ženatého pustila si zaplavat,když jsem zjistila,že je ženatý a měla jsem ho moc ráda,také jsme si dobře duchovně seděli a dodnes si občas písnem sms,jelikož si děláme starost o to,jestli to duchovní dvojče někde na druhém konci republiky se má dobře,ale já jsem to té,která na něj doma čeká s večeří a vypranejma fuseklema udělat nemohla,jelikož jsem byla i v její kůži,kdysi se svým exmanželem.
10.02.2010 - 08:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a co obráceně? vdaná žena a svobodný muž....
hm? totéž? :1:
10.02.2010 - 07:06 | Filtr
(Štír) Melody Pond » Nuna
Takhle brzy poránu? Skoro závidím... :34:
10.02.2010 - 06:55 | Filtr
(Blíženci) Nuna » spimajim
:30:
Velmi pěkné!
Tak! Tak tohle jsem potřebovala,aby někdo,byť nezasvěcený,řekl.
Reálný pohled na celou věc - a nejen na konkrétní situaci a ne v osobní rovině.
A přitom někdo,kdo těm "duchovním" věcem rozumí.
Jsem uspokojena. :2: :5: :1:
09.02.2010 - 16:26 | Filtr
(Blíženci) mbplacebo
Zajímavá opravdu velmi zajímavá diskuze, bohužel nemůžu psát ze zkušeností, ale řeknu jen jedno...ač už velmi dlouho partnera hledám, ženatejm se vyhýbám, ať už možná z lenosti, že by mě nebavilo někde vyčkávat a bojovat o někoho, tak právě z toho důvodu, že už je zadanej a tudíž pro mne TABU, jakmile zjistím, že dotyčný je ženatý veškerej sex-appel, kterej do té doby v mých očích měl...z něj spadne... :3:
09.02.2010 - 14:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » spimajim
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
09.02.2010 - 14:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele spimajim, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Četla jsem jen první stranu diskuze, ale mluvíš mi z duše.

Ano, když nemá žena plnohodnotný "normální" vztah (normálním myslím takový, kde se ti dva mají oboustraně rádi soukromně i před světem a to aniž by tím někomu dalšímu komplikovali život), tak si začne vymýšlet hybridní typy vztahů a většinou se to neobejde bez "osudu" a tvrzení, že spolu máme "něco jiného" než druzí.
Jenže prdlajs.
A mnohá to nepochopí, ani když to prožije, že si lásku plete se sexem a zbytečnou citovou frustraci s osudovostí.

Většinou je pravda smutná a primitivní.
Když vykládám karty nějaké takovéto ženě, většinou ukáží jednu z těchto věcí:
a) ten dotyčný s ní vůbec nijak nesouzní, vlastně o ni ani moc nestojí a má ji jako náplast na některé nezvládnuté situace ve svém životě
b) dotyčný neví co chce a je srab
c) dotyčný si chce jen občas zasouložit s někým jiným než s manželkou

Tak takhle vypadá nejčastěji v praxi to duchovní souznění a to karmické spojení.
Je mi líto.
Sundejte si, "souznící" dámy (nemající plnohodnotný vztah ale jen jeho náhražku), ty růžové brýle z nosu (teď nemyslím pochopitelně tebe Nuno, ty to zjevně vidíš velmi jasně).
09.02.2010 - 13:47 | Filtr
(Blíženci) il*ča
..žiši... :43:...však jsem tam napsala, že se tohle těžko "posuzuje" když nevíme, jaké to manželství je v reálu ... OK? :63:
...někdy mám dojem,,že si tu někteří vytrhnou z textu to,co se jim hodí pak to zbytečně pitvají...
09.02.2010 - 07:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
asi tě tohleto má ještě potkat... :3:
odmítaného největší kus
09.02.2010 - 06:27 | Filtr
(Panna) Defleppcat
Před pár lety jsem zažila totéž, co tu popisuješ, "v bleděmodrém". A to i vč. toho,co jsi nazvala "kamarádčiným bohorovným klidem", který Ti přišel přinejmenším podivný.
Já o tom tehdy taky moc přemýšlela, ve snaze to pochopit. Žádné souzení či osuzování, leč...
To co mně osobně nesedělo, bylo to,co stojí v titulku Tvého příspěvku do diskuze - ona šla totiž za svým "přes mrtvoly", nedívala se ani napravo, ani nalevo. Existenci manželky s miminem si vůbec nepřipouštěla. Vůbec se nepozastavila nad tím, že svým chováním někomu ublížila.
Moje snaha pochopit něco, co se mně osobně doslova "příčí", mě přivedla k závěru, že tohle pochopit nemůžu, i kybych chtěla. A vlastní zkušenost, abych snad pochopila, taky nepotřebuji, protože já bych tuhle situaci ani nechtěla zažít.
08.02.2010 - 15:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nejde to pochopit rozumem, protože je to o citech... Někdy o chemii, ale to je o nevěře tělesné. O tom riziku, že si rozbiju sobě nebo někomu manželství, když se to ten partner dozví. Kvůli tomu, že si nemůžu pomoct, jak moc mi ten druhý voní... Zajímavé je, že tohle, když se chce, tak rozumem ovládnout jde. Ale musí se chtít. Když má svou partnerku tak rád, že ji miluje :3: Pak ví, že by jí ublížil a své pudy zkrotí. Někdy :20:

Horší je to v případě, kdy se potká žena s mužským, který ji voní a ještě si fakt rozumějí. Ve všem. Ví, že je zadanej a nechce si nic začínat. Ale kamarádit se s někým, s kým si opravdu rozumí, to je pro ženu moc a moc důležitý ( vzpomeň, jak ses neuměla vzdát Chosého ). A co? Ona by to dokázala do smrti "ukorigovat" v kolejích kamarádství ( jako ty - kdyby ti voněl i tělesně, byli byste v pelechu natotata, no né? ), pokud by nedostala jiný podnět. Od něj. Muž, se buď se ženou kamarádí, protože je mu sympatická a chce jí dostat do postele, nebo si s ní rozumí tak, že se mu to zdá neuvěřitelný, ačkoli ji do postele nechce, a nebo se s ní nekamarádí. V prostředním případě jde o čas. Když to trvá dlouho, tak ten muž se s ní tak sžije, že se do ní až zamiluje - prostě začne cítit nejen kamarádství, ale náklonnost naprosto jinou, kterou si zprvu neuvědomuje, pak si ji uvědomuje a brání se jí. V tomto okamžiku se s ní buď přestane stýkat - aby se od toho distancoval a zase vychladl, a nebo se tomu poddá a nějakým způsobem jí dá najevo, že by stál o víc.
No a ona je ukolíbaná v kamarádství, ale pokud do něj zamilovaná byla a ta láska nedošla nějakého ukončení - je tam pořád, jen spí. A on jí vzbudí. A tak se taky může stát, že se k sobě prostě přicucnou a nemůžou si pomoct. Ačkoli na začátku měli oba dobrou vůli si nic nezačínat se zadaným/-nou.

No a když se to pak zváží kolem a kolem - ona nemá špatné svědomí proto, že je šťastná. Ve stavu štěstí nemáš negativní pocity. A jestli jeho manželství je stagnující nebo nefungující, tak kdyby to nebyla ona, možná by to byla jiná. A nefungující vztah je vždycky práce obou partnerů. Lidi to neradi slyšej, ale je to tak.
Takže v konečném důsledku - jestli je schopen být on manželce nevěrný, ačkoli zprvu nechtěl - nechtěl z rozumu a teď necítí vinu, protože mu tahle vyplnila něco, co mu v životě chybělo. A pokud to doma neprobrali se ženou a ona neví, co je špatně a nebo probrali a ví a nic s tím nedělají... tak k čemu pak údiv nad tím, že to hledá jinde?
Proto to asi nelze pochopit jen tak mimo scénu, člověk se musí stát v této hře aktérem, aby věděl... A navíc musí být k sobě hodně upřímný a nelhat si "do kapsy".
Hmmm...
08.02.2010 - 14:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
asi ty manželky musely také někoho mít a to by ten muž určitě věděl,jsou to věci složité a zapeklité,někde roky létají fráze o rozvodu a přitom se ho oba dva bojí,hlavně když má člověk někoho kdo ho má rád a je štastný, to je nejduležitější.
08.02.2010 - 14:39 | Filtr
(Kozoroh) penguin98
Tvůj přípěvek je velmi zajímavý ale něco bych ti klidně vytknul omluv mé gramatické chyby prosím ! :3:
08.02.2010 - 14:36 | Filtr
(Štír) velekněžka » Ruby
tohle mi je blízké :17:
08.02.2010 - 13:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele josefinka1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no je to pravda troška štěstíčka vykoupená mnoha slzami někoho jiného. :42:
08.02.2010 - 13:32 | Filtr
(Blíženci) il*ča
...jojojo... ono se to těžko posuzuje,když člověk neví, jaké je manželství dotyčného muže...ale v hlavě mi kdysi utkvěla věta, s kterou se ztotožňuji : nelze budovat svoje štěstí na neštěstí jiného ( v tomhle případě manželky)
08.02.2010 - 12:46 | Filtr
(Rak) Zakelina
Zajímalo by mě, jestli to, co vyprávíš tady nám, jsi řekla i otevřeně své kamarádce.
Anbo jste si krásně duchovně popovídaly, vyprovodila jsi jí ke dveřím, sedla k počítači a začla diskutovat otevřeně mimo její osobu?
08.02.2010 - 12:10 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Ještě si dovolím jednu citaci,to mě zaujalo hodně:
"Podle všeho se ta kamarádka nachází ve společnosti s přítelem ve stavu jakéhosi "duchovního naplnění" ,se kterým se do té doby nesetkala .Nemám tím na mysli pozemské materiální či pudové záležitosti . Pokud bychom to chtěli pochopit tak by se na to muselo jít z pozice duchovní a nechat při tom všechny pozemské myšlenky a vztahy za zavřenými dveřmi v jiné místnosti"

..bezpochyby to tak bude, zní to logicky...

..já proti tomuhle vůbec nic nemám a dovedu to pochopit // tak mě zabte, že potřebuju věci chápat no :4: //..
..jenže bohužel pozemské myšlenky nemůžeme nechat za žádnými dveřmi a v tom je ten střet.. tady už není hranice, tohle je totiž jakési až bezhraniční pásmo.. naše "duchovní" prožitky by měly splývat s realitou a pokud tomu tak není, pácháme právě nejvíc škod.. :8:

..tak asi tak? Se ještě k vysvětlení té své původní myšlenky dostanu.. :4: :2:
08.02.2010 - 12:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Nuna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele musiúa, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:4: jé, tak jsem to fak pochopila? :3:

Jak já ti rozumím...

A stalo se mi včera přesně to samý, co tobě tady - hned někdo přiběhne a udílí poučení, aniž by byl schopen vhledu a dokázal číst to, co tam skutečně je :5:

A jak jsem psala "u sebe" to bychom se prostě nebavili o ničem....

"A co je na tom nejúžasnější, veškeré věci,které děláme špatně si omluvíme právě tím,že jsou veskrze "duchovní" - cesta, karma, poznání, úkol v tomto životě atd. Stalo se nám to obrannou berličkou a ve jménu toho se můžeme chovat vesele jako svině." :15:
08.02.2010 - 11:58 | Filtr
(Blíženci) Nuna
..páni..to je boj.. :43: :8: :4:

..nelituju, že jsem diskuzi založila,ale překvapuje mě - mě to nikdy nepřestane překvapovat - jak se to dovede zvrhnout.. :43: :8:

// Morty má recht,aspoň že to neskončilo u jídla :4: //

..dneska - s odstupem - bych tu diskuzi pojala úplně jinak.. Lostris mi hodně napomohla v tom,najít ty správné výrazy, aby to nebylo tak příliš konkrétní..

// ..Los, já sakra vím,že jsi téměř jediná, která dovede pochopit,co svými slovy vždycky chci říct,ale to si pak můžeme psát jenom spolu a diskuze nepotřebujeme :39: :4: //

Ve svém duchovním rozvoji jsme došli tak "daleko",že jsme zapoměli na praktickej život. Všechny ty klišé tohodle webu máme tak našprtaný,že už nejsme schopni pomalu ani vlastní reálné úvahy. A co je na tom nejúžasnější, veškeré věci,které děláme špatně si omluvíme právě tím,že jsou veskrze "duchovní" - cesta, karma, poznání, úkol v tomto životě atd. Stalo se nám to obrannou berličkou a ve jménu toho se můžeme chovat vesele jako svině. Tohle mi došlo i při tom setkání s kamarádkou,kterýžto její počin je toho přesně důkazem. A samozřejmě když se tady rozhlídnu - čiší to tu ze všech stran. :8: A samozřejmě počítám se do téhle statistiky i sama,abyste mě zase neosočili,že vás urážím,či tak něco. :63: Jsou věci,se kterými se stále peru. :6:

Samozřejmě, že tahle diskuze je vlastně zbytečná,jako je tu zbytečných 90% všech.

Ale přesto děkuju všem,kdo do ní přispěli a omlouvám se,že nebudu na všechno reagovat - jen bych se neustále opakovala a plýtvala časem a energií.
Vaše odpovědi pomohly. Už to nepotřebuju pochopit,rozhodně to netoužím sama prožít,abych to pochopila,zůstanu tím,čím jsem. :1: :29:
08.02.2010 - 11:40 | Filtr
(Býk) Iriseb
Co člověk , to názor. Mě život naučil "nikdy neříkej nikdy" pochopila jsem, že jsou situace, kdy si člověk neporučí. Zažila jsem situaci na obou stranách barikády a proto už nikoho nesoudím, a i když tyhle věci vůbec neberu na lehkou váhu a stále si myslím, že by s nimi člověk měl zacházet velmi opatrně, vím své. Kdo viděl film "Medisonské mosty " s Meryl Strepovou tak možná pochopí a odpustí. :17:
08.02.2010 - 11:28 | Filtr
(Beran) Ruby

Taky mi před pár lety přišel do života ženatý muž, byla jsem sama s dětmi a nešáhla jsem po něm z nouze, byla to vzájemná zamilovanost, přešla v lásku, dodnes jsme přátelé a vážíme si jeden druhého. Já jeho krom jiného i proto že by svou ženu a dceru neopustil, on mě krom jiného proto, že jsem to po něm nikdy nechtěla. Možnost, aby se jeho žena dověděla o našem vztahu, byla nulová. Od začátku jsem věděla že NIKDY toho muže od rodiny neodvedu. Prožili jsme spolu krásné chvíle, byli jsme v určitém období svého života pro sebe světlem. Oba jsme ale věděli beze slov, že některé věci jsou prostě TABU.
Chápu Nunu, neodsuzuje, jen nechápe...
mnozí říkají...neříkej NIKDY nikdy, nevíš co Tě potká...to ano, samozřejmě, ale jsem přesvědčena o tom, že někteří lidé mají toto v sobě prostě zakodováno stejně jako potřebu dýchat...prostě neubližovat, nestavět své štěstí na neštěstí druhých, bolesti kolem je víc než dost.
Duchovno neduchovno, souznění nesouznění, karma mekarma, prostě...tohle se zkrátka nedělá.
Viděla jsem už pár známých, kamarádek se takto rozplývat nad vztahem se ženatým mužem, nad tou osoduvou láskou která je spojila. Některé to dotáhly do "zdárného" konce, rodina v :71:, manželky se z toho dodnes nemůžou vyhrabat psychicky a finančně,o dětech nemluvě.
Jejich osudová láska je také v :71:, protože jim to buď neklape nebo je chlápek už u jiné /ono se totiž vše dřív nebo později vrátí a člověk se octne v naprosto stejné situaci, kterou kdysi způsobil druhému/.
Jsem velkej volnomyšlenkář, ale v tomto NEE
07.02.2010 - 18:00 | Filtr
(Váhy) charri » ži.va
:22: tak to byla rychlá změna :3:
...a tohle:

"Nečiň druhým tak, jak nechceš aby se oni chovali k tobě."

...to je přesný :15: :32:
07.02.2010 - 13:53 | Filtr
(Hadoken) ži.va
:62: :62: :62: :62: :62: :62: :62: :62:
Příspěvky: 110-86 85-61 60-36 35-11 10-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »