Manžel nebo gauner zralý do kriminálu?


16.07.2009 - 23:35
(Rak) Jajájinka
Manžel nebo gauner zralý do kriminálu?
Dobrý den, prosím poraďte, jestli můžete. Moje kamarádka se vdala a už měsíc po svatbě zjistila, že je její manžel zadlužený, dluží u různých bank a společností asi 700 tisíc korun. Jak to zjistila, samozřejmě se chce co nejrychleji rozvést. Bydlí spolu v rodiném domě, který jí koupil její otec, takže je psaný jen na ni, převod byl uskutečněn až po svatbě. Její manžel tam má trvalé bydliště. Bojím se, že na ni můžou přijít exekutoři, ikdyž dluh manžela vznikl ještě před uzavřením manželství. Hlavně se ale bojím toho, že její manžel nadělá tajně další dluhy a při rozvodu manželství to půjde do společného jmění. Nevíte jestli je možné udělat nějaké právní opatření, aby všechny jeho případné další dluhy nespadaly do společného jmění manželů? Může za to podat na manžela žalobu jako dokonalý sňatkový podvod? A to si představte, že přišel s "řešením situace", že dluhy zatáhnout další půjčkou, za kterou budou ručit právě tím barákem, který ona vlastní... to už se vůbec nedá komentovat.Děkuji za odpověd.

Řazení:
17.07.2009 - 19:24 | Filtr
(Střelec) terere » Jajájinka
notářský zápis nestačí,na to pozor,měla by se poradit s právníkem a to urychleně
na to rozdělení soudní se podává žaloba a tam bych začala,ostatní už bude navazovat,ale notářský zápis exekutor neuzná a sebere jí všechno co má cenu
17.07.2009 - 16:12 | Filtr
(Rak) Jajájinka » terere
Děkuji za radu. Ona už ho naštěstí vyhnala, chce řešit to trvalé bydliště, doufám že to zvládne dřív, než přijdou exekutoři... Už prý byli sepsat notářský zápis o rozdělení majetku, jenomže to ještě není dokončené, protože on tam nechtěl uvést přesné částky dluhu, prý nemá u sebe všechny dokumenky atd. No zkrátka další výmluva. Doufám že se z toho kámoška nesesype, moc daleko k tomu nemá. Už teď musí navštěvovat psychiatra. Vdávala se v polovině dubna tohoto roku a pak se dozví, že si vzala takovýho hajzlíka.
17.07.2009 - 15:47 | Filtr
(Střelec) terere
...ale určitě bych ho vyhnala a rozvedla bych se s nim
17.07.2009 - 15:45 | Filtr
(Střelec) terere
a kromě předchozích rad přidám ještě jednu z vlastní zkušenosti-ihned změnit jeho trvalé bydliště,exekutory nezajímá jak jmění nabyl,ale kolik toho v současnosti má a je.li tam hlášený příjdou a odvezou,za třetinovou cenu vydraží a hotovo :10:
loni mi takle vybrali nový vybavení domu za 150000,-kč a vydražila to za 30000,-kč
jakmile přijedou už není co řešit a další věc je SJM,jestliže ho nemají je nutný dát žádost k soudu-lepší je prostřednictvím právníka-všechno dohromady mě stálo 3000,-,nechat si majetek rozdělit apak už by měla mít klid,právník hlavně poradí jak žádost zformulovat,protože to taky není jednoznačný,že to soud povolí,takže hodně zdaru :15:
17.07.2009 - 15:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kaficko6
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já mám pocit, že to je osvobozeno jen do jedńoho :67: (meloun tu není)
17.07.2009 - 15:32 | Filtr
(Štír) kaficko6 » alegna
U nemovitostí toto spadá do tzv. první darovací skupiny (dcera -otec) a tam pokud se nemýlím je to osvobozeno od daně. Ovšem nevím jak je to s peněžními dary.. to by jí řekli na finančním úřadě.
17.07.2009 - 10:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » kaficko6
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víš, že jsou dary daněny..i mezi příbuznými :10:
17.07.2009 - 10:14 | Filtr
(Štír) kaficko6
Podle mne stačí ,když ta dotyčná doloží, že důme nebyl zakoupen z prostředků, které spadají nebo spadaly do společného jmění manželů. Tzn.stačí od otce prohlášení, že ji davá tu učitou částku na koupi domu a ať se pod to ona i její otec poděpíší a nechají si ověřit podpisy. Pro jistotu,aby tam bylo vše co tam má být (jelikož ty dluhy jsou opravdu veliké) doporučuji nechat to sepsat notářem a tím by měla zajištěnou střechu nad hlavou. Držím palečky ať to zvládne :15:.
17.07.2009 - 10:04 | Filtr
(Rak) Jajájinka » alegna
děkuji za radu, přepošlu jí to, snad jí to aspoň trošku pomůže.
17.07.2009 - 10:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jajájinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ve zkrate....bdu muset dělat



po roce a nežijou-li spolu, soud nezkoumá a podepíše

méně jak rok...soud zkoumá


......

majetek....je nutné rozdělit společné jmění manželů...aby majetek kamarádky byl ochráněn
17.07.2009 - 10:01 | Filtr
(Rak) Jajájinka » alegna
jenomže pomůže to? Co když si někde zase půjčí? Neexistuje nějaká výjimka, že je rozvedou dřív než po tom roce?
17.07.2009 - 09:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » alegna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
pokračování.....ta podmínka roku tam je proto, že soud již nezkoumá důvody rozvodu, jinak si myslím, že když si podá žádost, tak to bude jedině s tím rozdílem, že soud bude zkoumat důvody
17.07.2009 - 09:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jajájinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
teď jsem se dívala do zákona o rodině

cituji

§ 24

(1) Soud může manželství na návrh některého z manželů rozvést, jestliže je manželství tak hluboce a trvale rozvráceno, že nelze očekávat obnovení manželského soužití; bere přitom v úvahu příčiny rozvratu manželství.

(2) Mají-li manželé nezletilé děti, nemůže být manželství rozvedeno, bylo-li by to v rozporu se zájmem těchto dětí, daným zvláštními důvody.

§ 24a

(1) Jestliže manželství trvalo alespoň jeden rok, manželé spolu nejméně šest měsíců nežijí a k návrhu na rozvod se druhý manžel připojí, má se za to, že podmínky uvedené v ustanovení § 24 odst. 1 jsou splněny. Soud nezjišťuje příčiny rozvratu a manželství rozvede, jsou-li předloženy
a) písemné smlouvy s úředně ověřenými podpisy účastníků upravující pro dobu po tomto rozvodu vypořádání vzájemných majetkových vztahů, práva a povinnosti společného bydlení a případnou vyživovací povinnost, a

b) pravomocné rozhodnutí soudu o schválení dohody o úpravě poměrů nezletilých dětí pro dobu po rozvodu.

(2) Ustanovení § 24 odst. 2 platí obdobně.
17.07.2009 - 09:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Jajájinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
v tom případě bych začala rodělením majetku...a ať se o svoje dluhy stará sám
17.07.2009 - 09:48 | Filtr
(Rak) Jajájinka » jonak
děkuji moc za vaše rady, je to opravdu k vzteku, jak ji podvedl... Doufejme že je ta částka konečná, protože těch verzí bylo víc, nejdřív jí řekl jen 130 tisíc, pak to bylo 280 tisíc, pak 550 tisíc a teď je to čtvrtá verze těch 700 tisíc. Nejhroší je, že podle zákona je můžou rozvést až po roce trvání manželství... to ještě může udělat další dluhy. Děkuju moc.
17.07.2009 - 07:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » jonak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele alegna, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
já bych ještě rozdělila společné jmění manželů ....dcera dluhy za dům, on...dluhy, které si sám udělala :3:
17.07.2009 - 07:46 | Filtr
(Váhy) jonak
Milá Jájinko, není mým zvykem každému psát, ale tady je to nutné.
1, pokud otec koupil dům po dni vzniku manželství a kupní smlouva je uzavřena na jméno dcery, patří do tzv, společného jmění manželů, pokud neměli předmanželskou smlouvu o majetkovém vypořádání.Z pohledu exekuce je zcela lhostejné, na koho je dům napsaný. Jedno řešení je tady a to, že dcera napíše s otcem smlouvu o půjčce na koupi domu,datovanou před dnem uzavření kupní smlouvy na dům. Teď uzavře s otcem písemnou smlouvu o zřízení zástavního práva na dům - dcera bude ručit otci za půjčku domem - asi to bude muset udělat právník a toto zástavní právo se m u s í zapsat do katastru nemovitostí.
Pak nemá exekutor šanci papá :1:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »