rozchod???


15.03.2009 - 07:51
(Vodnář) elfina
rozchod???
Ahoj všichni,asi se potřebuji někde svěřit a nechci už před kamarádkama,protože už to slyšeli tolikrát...Sem s přítelem již 10 let,včera jsme měli výročí,dostala sem akorát sprdáka,že nejsou umyty okna a že ty vrata co sem loni natřela jsou natřený k svi..,to je jen tak na okraj.Hlavní problém je v tom že nevím jestli to ukončit nebo setrvat.Každý sme úplně jiný,já sem společenský typ,plno kamarádů a kamarádek,ráda se bavím,je pravda že nejsem domácí typ,ale to neznamená že mám doma binec.Může přijít náštěva kdykoliv aniž bych se styděla ,že nemám uklizeno nebo že nemám co nabídnout.Ale on je prostě puntičkář,zapomenu třeba hrníček na stole a už mi to připomene,krom toho je žárlivej,kamkoliv jdu mám prý milence a takový podobný narážky slýchávám často. On nemá žádné opravdové kamarády,občas jde s někým na pivo.Na druhou stranu je spolehlivý,zodpovědný,což jsou vlastnosti co mi chybí a když uvažuju do budoucna ,myslím že by se o rodinu postaral(tím nemyslím finančně).Ale zase není dobrodruh je nejradši doma u PC a je spokojeny že má co jíst,ale to mi nestačí,já bych podnikala plno věcí ,ale ono se mu nechce,pak se diví že sem radši s kámošema.Vadí mi i to že mi nikdy nic nekoupí pro radost,prostě jen tak,já mu kupuju,ale jemu to nedocvakne.Furt si stěžuje,že není doma sex,ale kdo má mít náladu po jeho narážkách a rejpání? Nevím co mám dělat rozejít se nebo počkat kdybysme měli děti? Důležitá věc je ,že spolu jsme postavili barák,který máme napůl a ani jeden nemá na vyplacení druhého,když sem kolikrát navrhovala že ho prodáme,tak s tím nesouhlasí.Je to začarovaný kruh.Jak už bylo v jednom příspěvku řečeno,kdo je v kleci chce ven,ale co když venku to nebude ono??? Omlouvám se,že je to asi trošku zmatené,ale písu jak mě to napadne.Poradte kdo má víc životních zkušeností,budu ráda ža každý váš názor.Díky

Stránka: 2 1
Řazení:
19.03.2009 - 04:05 | Filtr
(Kozoroh) rubina2712
Ahoj, tak podle toho co ctu ti muzu dat jen jednu radu, utikej co nejdal. Jestlize se k tobe chova timhle zpusobem i kdyz nejste ani oddani tak to akorat ukazuje co by te s nim cekalo. Nikdo nechce byt neci otrok a hadr na holi. Souhlasim s tim co rekl nekdo predtim - uz si je s tebou jisty a ukazuje pravou tvar. Byla by jsi chudak a s detma by se vse jeste zhorsilo. Seber se a jdi od nej pryc dokud to jde. Pises ze je zarlivy, zarlivost je nejhorsi vlastnost bude te kontrolovat jednou ti i muze zakazovat se stykat s kamarady.Take jestli chces podnikat hodne veci a on ne tak by asi bylo lepsi najit nekoho jineho s podobnymi zajmy aby jsi si taky mohla uzivat zivota.
Mej se hezky pa :1:
18.03.2009 - 06:47 | Filtr
(Vodnář) elfina
Ahoj všichni, já sama sem zvědavá jak to dopadne,vím že není pozdě začít něco nového,ale ten strach z neznama,třeba bych chtěla do roka mimco a když si najdu nekoho jiného tak v zamilovanosti jestě nepoznam jeho chyby,mám strach abych pak nelitovala,ale jak tu píšete risk je zisk... :3:
18.03.2009 - 06:34 | Filtr
(Vodnář) elfina » Hustokrutě obscénní Morti
Ahoj,tak to dekuji,že ses zaregistrovala kvuli me :17:. No tak koukám,že i jiní lidé mají takové problémy,že to není jen můj rozmar. Včera sme se s přítelem o tom bavili,snažila sem se mu vysvětlit,že sme každej úplně jiný,že mě nemůže omezovat s tím co dělám. To znamena po práci s holkama na drink nebo do posilovny,chce abych byla každý den hned po práci doma a ja říkám co budem dělat,prej nic odpočívat.Ale tohle me neba. On si mysli že mám všude milence nebo co. Nejhorší je že on ani není hovorný,když nezačnu já mluvit,tak je ticho.Ale tohle sem trochu odbočila. Důležité je že se s ním cítím jak když nežiju. A co s tím budeš dělat ty?
16.03.2009 - 21:01 | Filtr
(Hadoken) Hustokrutě obscénní Morti
Co na to říct? Musím se přiznat, že sem se sem zaregistrovala jen a jen proto, že sem měla potřebu říct ti, že řeším ABSOLUTNĚ TOTÉŽ!!! Poradit ti neumím, sama se v tom plácám... 10 let, barák, totální únava a vyčerpání vztahu... Můj chlap mě sice nijak nediriguje ale má zas jiný mouchy...tak si říkám, ty má každej a z deseti bylo osm let dobrejch, poslední dva roky jsou takovej "civilní" vztah...mám to zahodit? Třeba maj všichni po tolika letech "civilní vztah". Na druhou stranu si říkám, že jestli mám šanci, zažít s někým jiným dalších dobrejch osm let, měla bych prostě vyrazit a zkusit to...ale mám to všechno jen tak riskovat? Komunikace je jeden ze základních kamenů vztahu, to je fakt a my jsme se dostali k tomu, že jsme si popovídali. Mě to pomohlo, na chvíli...on sice asi moc nechápal o čem mluvím a přišlo mu hrozně divný, že mám jiný pocity než on...
16.03.2009 - 14:44 | Filtr
(Lev) Fairinka
No ono je to tezke, ja vim, clovek ma ztrach z toho co prijde, jelikoz tolik let neco znal a ted jde do neznama... Taky mam zkusenost s puntickarem, ale je fakt ze nam to obema spise dalo, jelikoz jsme udelali kompromis a dalo se to zvladat... tady mi prijde ze pritel kompromis udelat nechce, to ze nema zadne konicky je take problem a zda se mi jako by si svou nejistotu vybijel na tobe!!! coz je rozhodne spatne... vis sama pises ze je to tvuj prvni vztah... zkus si predstavit sama sebe za dvacet let... budete spolu stastni??? Nebude v tobe vzdy hlodat, jake by to bylo s nekym jinym??? Rozchod bych volila v kazdem pripade, pokud by jste zjistili ze bes sebe nemuzete byt muztete se k sobe vratit a partner by se jiste chyb napriste snazil vyvarovat... chapu ze deleni bytu je neprijemne, ale v tomto veku uz se to bohuzel vetsinou bez deleni majetku neobejde... jsi nespokojena a to vyzaduje reseni ktere neni vzdy jednoduche ale muzes byt prekvapena jak se ti na konci ulevi... preji ti hodne stesti at se rozhodnes tak jak ti srdce napovida.... :17:
16.03.2009 - 14:00 | Filtr
(Beran) Livenaj » elfina
mamka má možno trošku pravdu ,ALE ešte si mu svoje "áno"nepovedala takže žiadne v dobrom aj v zlom a deti tým tiež trpieť nebudú.Neváhaj,keď si neni spokojná teraz nebudeš nikdy.Je to tvoj život,zdá sa ti že ho nemôžeš žiť lepšie? :17:
16.03.2009 - 13:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elfina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militia, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud sám na dům nesáhl tři roky, tak to o něčem neblahém svědčí. Ale lépe by se rozdělily finance. Stačil by na to dobrý znalec, či ještě lepší kupec.

Úplně tě chápu, že nevíš, kudy kam. Ale risk je zisk nebo nic. Hůře dopadnout nemůžeš. Záleží na tom, jak jsi samostatná, soběstačná, co děláš.
Víš, naše maminky, to neměly lehké, a muži některým byly oporou. Ale my dnes nic překousávat nemusíme, pokud se ovšem umíme o sebe samy postarat. A to, že nechlastá, vždy výhra být nemusí.

Psychický despota to je to stejné, jako alkoholik. Ale to si musíš rozebrat sama. Co už od něj sneseš, či ne.

Ale pokud se s ním cítíš, jako ve svěrací kazajce, dej přednost volnosti. Jsi mladá, a určitě lásku najdeš. Násilím se vázat k někomu, kde cítíš, že to nebude fungovat, nemá cenu.

Pěkné odpoledne :27:





16.03.2009 - 05:52 | Filtr
(Vodnář) elfina » militia
To je právě to,že já sem se taky naučila ho neprovokovat a do ničeho nenutit,výsledek je že tři roky na barák nešáhl,je dodělaný jen z části,protože říká ,že ho nesmí nikdo do ničeho nutit,že až bude chtít sám. Tak už mu nic neřikám i když mě to mrzí že to nechce dodělat už kvůli mě.No a hlavně to,že jemu se nic říct nesmí a sám na mě furt něco má. Bojím se toho když se s ním rozejdu ,že třeba budu jednou litovat. :-( mamka mi furt řiká že člověk musí hodně překousnout,pokud chlap ženskou nebije nebo nechlastá...
15.03.2009 - 21:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militia, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Dr. Plzák říká hodně věcí. Ale všechno nemusí jít podle stejné laťky.

Někdo kutí celý život, a baví ho to, a to je v pořádku. Pokud tomu druhému dá pokoj, a zbytečně se neterorizují.

Jen si vzpomenout, proč se jeden druhému líbili, proč se seznámili, a zasláskovali. A proč si to obydlíčko staví. Z lásky k sobě. Pokud si to umí uvědomit, tak to je dobře. :27:
15.03.2009 - 20:32 | Filtr
(Býk) player » elfina
Ano.To říkával doktor Plzák.Dokud si mladí budují hnízdo,mají pro co žít a čekají,že až to jednoho dne dodělají,spadne na ně štěstí.
A ono to bývá opačně. :37:
15.03.2009 - 20:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » elfina
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militia, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Elfi právě jsem to vzpomněla, protože můj přítel, teď opravuje v domě všechno možné. Není zedník, a snaží se všechno dělat sám, tak se mu vždy nedaří. Projeví se to na náladě. Snažím se ho neprovokovat, však on to dobře dodělá. Takže vím, že mám doma puntičkáře, a vím, že tato povaha ho neopustí.
Ale na druhé straně, jsme oba dva zase natolik uvědomělí, že bychom si nenadávali. Také nejsem domácí puťka a nikdy nebudu. On se beze mě nehne. V mnohém to není špatné. A když upeču sem tam buchtu, tak mi ruka neupadne.

Sice nevím, co by to s ním udělalo, kdyby mě firma poslala na stáž do Ameriky, jestli by to přežil, ale je to věc hovoru a domlouvání se. V klidu.

Musíš si moc rozmyslet, do jaké míry ti to vadí. Na tebe by nic vztahovat neměl. Zkuste si o tom promluvit. Nikdy nejsou dva lidé stejní, záleží kolik musí ten druhý unést. Když je toho hodně, není to správné, a je lepší se rozejít. :1:
15.03.2009 - 19:43 | Filtr
(Vodnář) elfina » Jospau
ano,myslím ,že má snahu tím,že po práci přijde domů a je doma,pže si myslí že to mi jako dělá dobře,přitom já bych byla ráda ,kdyby pořád neseděl doma a měl své koníčky,a on to ví,jenže jak řikám každý sme jiný...
15.03.2009 - 19:40 | Filtr
(Vodnář) elfina » militia
Díky za názor,chci jen říct,když jsme stavěli barák,bylo to nejhezčí období.Puntičkářství se projevovalo i při stavbě,vše muselo být punktlich,všímala sem si toho,to ano, ale nikdy sem si nepomyslela, že to pak vztáhne i na mě,kolikrát sem mu před stavbou říkala jestli se mnou chce být, nikdy ze mě nebude mít domácí putku a on že takovou měl a nechteě by jí a ted... takový nebyl, to je tak poslední tři roky :8:
15.03.2009 - 19:20 | Filtr
(Býk) player
Hm. Šel bych z klece. Nebo dobrovolně vyhnít nudou? Ne. :44:
15.03.2009 - 17:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele militia, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pokud je takový jak jej popisuješ, asi žádná slast. Rozhodni se co chceš, ale dětma bych vztah nenapravovala. To ani nejde. Zřejmě jsi přešla poněkud pozdě na to, že ti nevyhovuje. Je zajímavé, že až poté, co jste postavili ten "barák". Asi jeho puntičkářská povaha, k zahození nebyla.

Pokud jste bezdětní, tak raději začni nový život. A pokud je prokazatelné, že jste žili po dobu stavění domu spolu, vč. ekonomické stránky, tak máš právo na polovinu. Nejlepší je poradit se s právníkem, protože i když ti bude soudem přidělena polovina, tak on ti ji nebude mít z čeho dát, ani nebude mít peníze, aby tě odškodnil.

To znamená exekuční řízení na jeho plat či majetek. Abys, dostala co ti patří. S rozchodem problém nebude, ale s majetkem ano.

Dobře si to rozmysli. :1:
15.03.2009 - 16:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Viz odpoved autorky primo nad Tebou... :3:
15.03.2009 - 15:29 | Filtr
(Váhy) Jospau
A jak se na to tedy dívá vlastně on... Skrz některé momenty hádám, že má (sice asi mizernou a krátkou) taky snahu... Tedy jako o co má vlastně snahu?
15.03.2009 - 15:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele zu-zan-ka, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj,když to tak čtu,mám dojem,že už sis odpověděla sama,jen si to ještě nechceš přiznat.Rozchod?- ANO! Jste skutečně každý naprosto jiný a děti nic nevyřeší,pouze pozastaví rozchod na nějakou dobu a vše se jen a jen zhorší.Naopak,ukonči to dřív,než by nějaké děti byli a hledej jiného partnera,se kterým budete mít víc společných zájmů a koníčků. Majetek (barák) je samozřejmě problém,ale dá se řešit,horší problém je být nešťastná po zbytek života. Mnoho štěstí !!! :27:
15.03.2009 - 14:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele haf, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no myslím, že i vadí....ale nejsou schopni to změnit
15.03.2009 - 12:13 | Filtr
(Vodnář) elfina
Děkuji všem za názory,máte pravdu neúčastnila sem se diskuze,protože na PC byl on,ted spí. Poslední dobou tohle je u nás často,že vždycky se nějak pohádáme a že končíme,tichá domácnost,jenže tím jak jsme spolu v jednom baráku tak se pak začneme třeba po týdnu bavit jakože nic a jede se dál.Vím,že to takhle nejde dělat pořád, je to docela psychicky náročné. Ale já nemám hned kam jít a on taky ne. Poslední rozmluvu vážnou o našem vztahu sme měli asi v prosinci,vše sme si vyjasnili a bylo to fajn šampáno ve vaně atd.Chvíli je to hezký a pak stejně do starých kolejí.Já ani nevím jestli ho miluju,když nejsem s ním,stýská se mi a jsem ráda že ho mám,představuji si,že mě něčím překvapí a budem štastní,ale jak sem pak dopravdy s ním,leze mi na nervy.Jsme spolu od mých 18 nikdy sem s nikým jiným nechodila,nevím jestli je tohle normální,ale myslím že ne.Přesně jak píšete jemu to vyhovuje a nechápe že sem neštastná,když se ke mě takhle chová. Říká že sem vztahovačná,ale ono se to nedá snést pořád poslouchat jen co dělám špatně a ještě když mě nikdy nepochválí :9:
Ještě jednou děkuji všem za příspěvky,snad sem sem zase brzy dostanu..
15.03.2009 - 11:50 | Filtr
(Býk) lu.bella
Mít společně dům je jedna věc, ale mít spolu děti ? to už pak neutečeš ... je to složitá situace a rozhodnout se musíš sama - žiješ jen jednou - přeju hodně štěstí :15: :6:
15.03.2009 - 11:45 | Filtr
(Kozoroh) Tyna_Tynka
Ahoj, no tak ono je těžké radit. Chtělo by to i jeho pohled. Trochu mi přijde, že on je vlastně spokojený, akorát že samozřejmě prvotní zamilovanost už dávno opadla a on začíná na tobě vidět pouze chyby, což není vůbec dobré.
Víš, těžko sem někdo přijde a řekne ti, jo když odejdeš, najdeš někoho daleko lepšího a bude to nejlepší rozhodnutí tvého života, nebo naopak, jo když ještě vydržíš, zlepší se to a budeš šťastná. To prostě nikdo nemůže vědět. Můžeš se ptát jen a pouze vlastního srdce. Já si myslím, že on se takhle chová, protože prostě váš vztah spadl do stereotypu, tak to bývá. Tak nečekej, až to oživí on, ale zkus to oživit ty. Kup třeba nějaký relaxační víkend pro dva, nebo udělej výbornou večeři při svíčkách a naservíruj mu ji v nové pěkné noční košilce... Možná to ještě stojí za to tomu dát poslední šanci, když je to už desetiletá investice. No a pak si s ním sednout a jasně mu říct - podívej, já jsem společenská a mám své přátele, ráda se s nima bavím a chci s nima chodit třeba dvakrát týdně do společnosti. A chci zkoušet nové věci atd. a pokud ty to nedokážeš překousnout, tak se budeme muset rozloučit. Prostě jasně specifikovat, co chceš, a ne pořád čekat, až mu TO docvakne a přinese ti třeba ten nečekaný dárek. No a pokud tomu tu šanci třeba dáš, tak to velmi důrazně všechno opakovat a dodržovat. Stejně tak on může projevit zase jeho přání a měli byste dojít ke kompromisu. Pokud se bude snažit týden a za měsíc to bude to samé, jako před tím, tak nezbývá, než ádios.
A nebo, pokud už teď v srdci nevidíš vaši společnou budoucnost, už s ním nechceš být, tak samozřejmě s ním nebuď.
Ale když chceš tady poradit, to znamená, že ještě nejsi rozhodnutá. Však naslouchej tomu svému srdci, to ti poradí lépe než tisíc lidí.
Ale osobně bych to tedy v žádném případě neřešila dítětem. Když s ním nechceš být sama, tak s ním nebudeš chtít být ani s dítětem. Dítě přeci není žádná "náplast" vztahu, ale plod lásky. Samozřejmě, že pak ten vztah zceluje, ale to je až druhotný efekt. Teda tak to cítím já, samozřejmě každý si to může zařídit, jak chce, ale toto je můj názor.

Tak hodně štěstí a ať se rozhodneš správně a jsi pak šťastná a spokojená. :1: :17:
15.03.2009 - 11:37 | Filtr
(Beran) lenyška
mám dojem,že chlapec má to,co hledal-uklizečku,kuchařku,služku a ještě milenku :39:a přes to ještě na tebe žárlí a ponižuje tě,že jsi zapoměla uklidit hrnek-on všechno dělá na 100%,je pan dokonalý...těžko,jinak by se na tebe nepovyšoval...žárlí,protože má strach,že o pohodlí které mu dáváš přijde.A kdyby tě jeho chování vůči tobě netrápilo,šlo by o něco co dokážeš strávit,těžko by ses již dlouho s tím svěřovala kamarádkám a teď i nám.Odpověděla sis už dávno sama-rozchod je řešení,aby ses netrápila :27:
15.03.2009 - 11:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » The Experimentalist
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Amonath, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naštěstí tahle praxe už se mě netýká :5: :5: :5:
15.03.2009 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » haf
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele The Experimentalist, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasne, pokud jim to nevadi, a berou to jako kondicni sport... Jen, ze je to ponekud vycerpavajici zpusob posilovani... :4:
Příspěvky: 46-22 21-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »