Ako dalej?


06.11.2008 - 23:42
(Rak) Irmingard
Ako dalej?
Som tu nova, ale citala som si niektore prispevky do tohto fora a tiez reakcie a tak ma napadlo, ze sa s vami skusim podelit aj o svoj problem, lepsie povedane dilemu... :1:S momentalnym priatelom chodim uz 2 a pol roka, je v znameni Vah a nas vztah za to obdobie presiel mnohymi uskaliami, bolo tam dobre aj zle, ale stale sme sa pordzali a stale sme spolu. Minuly rok na jesen som bola sucastou podla mna osudoveho stretnutia s jednym muzom, s ktorym sme si padli do oka, ako po fyzickej stranke, tak aj po psychickej. Rozvinulo sa medzi nami zvlastne kamaratstvo, ktore niekedy nevyzeralo ako kamaratstvo, bolo medzi nami aj napatie a nebyt mojho sucasneho vztahu, mozno to prerastie aj do lasky. Vsetko fungovalo perfektne, az kym sa ten dotycny nedozvedel, ze mam priatela, s ktorym stale chodim, aj ked je momentalne dlhsi cas v zahranici...tym momentom sa skoncilo aj nase kamaratstvo..Napriek tomu, ze som sa ospravedlnila, uznala si chybu a snazila sa to napravit, nepodarilo sa mi to. Terajsia situacia je taka, ze stale som so svojim priatelom, no osud to tak chcel, aby som znova prichadzala do kontaktu so svojim stratenym objavom( studujeme v rovnakom meste a byvame na rovnakom mieste), takze som s nim v takmer dennom kontakte. To, co citim, ked sa len pozdravime( a vacsinou) tam nasa komunikacia konci je neuveritelne...istym sposobom viem, ze on citi to iste, len sa boji, aby som ho zas neoklamala a tym padom je opatrny...no ja by som velmi chcela, aby sme si to vyjasnili a nas vztah, hoci i kamaratsky mohol pokracovat.Zaroven nechcem uz nikomu svojim konanim ublizit...Za vsetky nestranne nazory a pripomienky vam budem vdacna... :1:

Řazení:
11.11.2008 - 12:06 | Filtr
(Rak) Irmingard » Ganesh
pretoze ten druhy, ktoremu som klamala si o mne utvoril nejaky obraz uz len tym, ze som mu klamala, a akokolvek dlhy cas uplynul od toho momentu, tak v jeho ociach si nemyslim, ze by sa to zmenilo...ak mi niekto raz klamal preco by mi mal zrazu hovorit pravdu a mal by som mu doverovat?
10.11.2008 - 00:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Irmingard
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
tým, že nie si s tým, ktorý v Tvojom srdci planie..
tým, že si s tým, s ktorým byť nechceš, posobíš mu bolesť, ktorú Ti on samozrejma vracia.. (alebo si s ním snáď šťastná?)

dva špatné vzťahy sú horšie, ako jeden ukončený a jeden poriadny :3:
07.11.2008 - 21:35 | Filtr
(Rak) Irmingard » Ganesh
akym sposobom by som mala ublizovat sama sebe?
07.11.2008 - 18:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ganesh, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
aké máš ospravedlnenie pre to, že ubližuješ sama sebe?
07.11.2008 - 10:16 | Filtr
(Panna) Artep
Ahoj, nebudu to protahovat,ale já bych se slušnou formou rozešla s nynějším přítelem a zkusila navázat kamarádství s klučinou co mě tak "oslovil". :3: No jsem prostě pro jiskření!! :12: :15: :29: hodně štěstí :29:
07.11.2008 - 07:40 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Když k tomu zaujmu ryze subjektivní postoj, tak mám chuť vykřiknout " Vykašli se na vztah na dálku a potažmo s Váhou " :4: Ale to bys musela znát můj příběh,abys to pochopila proč. :1: Jenže bohužel moje odpověd tím bude ovlivněna.
Vztahy na dálku - téma samo o sobě,o kterém už se tady psaly dlouhé litanie. Pro mě vztah na dálku není vztahem,protože něco takového nezvládám. Pojem vztah má pro mě hlubší význam a cokoliv na dálku je jen jeho jakási náhražka a především je to o tom,že v takovémhle vztahu nikdy člověka nepoznáš úplně. Nemůžeš s ním řešit běžné každodennosti,není Ti oporou když to potřebuješ, je to odtržení se od reálného života. Vidíte se jednou za čas, užijete si to hezké. Ale život není jen to hezké. Vztah na dálku je ideální pro lidi,kteří se dobrovolně rozhodli, že žádného partnera pro život nechtějí a tohle "jednou za čas" jim vlastně vyhovuje. A taky pro lidi,kteří si nevěří,že by klasický vztah zvládli. No ale to bych se do toho moc zamotala, nějakou diskuzi na toto téma si přečti.
Pokud máš vztah na dálku, vůbec se Ti nedivím,že sis "našla" někoho,kdo po Tvém boku může fungovat neustále. Ať už je důvod jakýkoliv - chceš někoho,s kým je Ti dobře a nejspíš ho chceš prostě mít vedle sebe. Pro mě v tuhle chvíli nastává jediné řešení - "proč bych se měla vázat na někoho,kdo je někde daleko, když můžu mít někoho,kdo je vedle mě". Neboli "Lepší vrabec v hrsti,nežli holub na střeše." :4: Možná to píšu příliš "hrubě",ale jak jsem řekla - v tomhle případě asi nebudu umět být objektivní.
Rozhodnout se ale musíš sama.
Podepíšu to,co napsala Jája, včetně myšlenky, že i pokud se s přítelem na dálku rozejdeš a pokud svému kamarádovi řekneš,co k němu cítíš, musíš být připravena i na to,že Tě odmítne. Pak zůstaneš sama a tohle celé je možná z Tvého pohledu hodně riziko že? :8: :1: Ale zkusila bych to. :3: :17:
07.11.2008 - 07:10 | Filtr
(Býk) marioneta
Jo holka, zapeklitá situce.
Ach ty vztahy, vztahy, vztahy.
Tezko neco poradit, musis jsi to srovnat v hlave i v srdicku, kam te to vice tahne a co je pro tebe i toho druheho nejlepsi. Hlavne neslapat po citech, neublizovat, vyrikat si vse pri caji a hlavne, za tim co si vyberes je nutno si stat a neutikat. Mne se to napriklad vyplatilo, ale to jsem já a u tebe to mozna funguje jinak.
Hlavu vzhuru devce, na svete je tolik krasnych chlapu, tak proc je vsechny nepomilovat nebo se o to alespon nepokusit :2: :3: :17:
07.11.2008 - 01:06 | Filtr
(Panna) Jája13 » Irmingard
Pokud máš pocit,že ti nynější vztah nic nedává,že ho udržuješ jen ze setrvačnosti(nemělo by to být, ale ovlivněno,tím novým zamilováním).Tak ho ukonči a až poté, co budeš
de facto,volná můžeš se pustit do dalšího.
A jak se mu přiblížit,já fakt nevím,já bych ho asi oslovila,požádala o schůzku(kafe nebo
tak)vysvětlila,jak to bylo tehdy,jak jsi na
tom nyní (zda volná či ne)a na rovinu řekla,že k němu něco cítím,třeba jako k příteli(kamarádovi),že ti s ním bylo dobře,že jsi měla pocit porozumění apod...
Jestli můžu,napřed si zkus,opravdu promyslet,zda je to, to co chceš.Připrav se,že i když se rozejdeš s nynějším,ten nový
nemusí mít zájem (aby jsi pak nebyla příliš zklamaná),a také si počkej na další názory.
Já ti radím ze svého hlediska,ale to nemusí být to jediné správné.Držím palce :15: :27: :29:
07.11.2008 - 00:32 | Filtr
(Rak) Irmingard » Jája13
dakujem za radu, este snad k tomu, ze moj terajsi vztah je na dialku a vlastne bol od zaciatku a zdaleka nie je tak idealny ako sa zda...mam pocit a neviem ci je to len pocit, ze ten druhy clovek by mi hlavne po emocionlanej stranke dal ovela viac, len neviem akym sposobom sa k nemu priblizit, aby to nepovazoval z mojej strany za hru..
07.11.2008 - 00:12 | Filtr
(Panna) Jája13
Ahoj a vítej,nejprve si možná uspořádej v sobě,co si přeješ.Píšeš,přeji si aby náš vztah,třebaže kamarádský pokračoval. Ale z předešlého usuzuji,že mezi vámi nešlo o kamarádstní.Poznali jste se,zajiskřilo to mezi vámi a zatoužili jste po sobě.Pravda ,jen jste to ještě nedotáhli.
On to tak zřejmě bral,že jste v začátku nějakého vztahu a proto,se asi cítí ukřivděn,
možná podveden(že jsi do toho nešla se stejným úmyslem jako on).Teď po něm toužíš,
což bývá obvyklé.Co neznáme,chceme a považujem za lepší, než to co máme na dosah a již poznané.
Nevím co ti poradit,podle toho co píšeš,tvůj nynější partner ti vyhovuje,nijak tě netrápí.Jestli jsem si všimla dobře,tak jste od sebe vzdálení.Dobře si promysli,co chceš.Není to jen nuda (když jsi teď sama)a trochu touha po nových zážitcích.Pokud s přítelem vycházíte dobře a máte se rádi nevím,jestli je dobré takto fungující vztah riskovat.Takže je to hlavně na tobě :17: :29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »