život s cizincem


22.08.2008 - 11:15
(Blíženci) hela215
život s cizincem
jak vidíte vztahy s cizinci?šli byste do toho nemyslím tak moc lidi ze západu,ale z východu Evropy.já sama jsem tak "postižená".manžel je z maďarské rodiny,která ale žije v ČR.byl to boj hlavně s mým okolím ze začátku,nyní jsem spokojená-neměnila bych.ale není člověk jako člověk.

Řazení:
29.09.2008 - 16:56 | Filtr
(Střelec) čmelík » hela215
Ahojky.Tak jsem četla Vaše názory a chvíli sama sebe přemlouvala, jestli Vám mám odpovědět. Žiji už 8 let s Ukrajincem, jsme 3,5 roku manželé.Asi jsem měla štěstí. Nebyl to žádný chudák, co tu musel makat na stavbě s kŕumpáčem. Rok makal v Praze a pak 10 let u l firmy - dělal střechy. Teď maká na ŽL. U nás v republice je už 15 let, mluví dobře česky a kdyby se ho někdo nezeptal proč má trochu přízvuk, tak ani nepozná podle vyzáže, že je cizinec. Je to hodný, pracovitý chlap se smyslem pro rodinu. Přiznám se, že díky předsudkům se stydím, trochu prozrazovat, že je Ukrajinec, ale to jak se ke mě chová, jakou on sám má pověst mezi lidmi, mluví za všechno. Podobá se v 95 % mému otci ( ten Je Slovák) a toho si nesmírně vážím. Předsudky jsou předsudky, každý si to musí zažít sám. :17:
26.08.2008 - 08:33 | Filtr
(Panna) alassea » hela215
toto je asi iná téma-ja poznám bulharskú rodinu žijúcu v čechách,obidvaja sú vysokoškoláci,ale robia dosť ťažkú prácu-najprv tu bol dlho iba on,potom keď našporil a zabezpečil bývanie došla za ním jeho žena,a dcéra zostala v Bulharsku s babičkou,bývala tam myslím 2 roky-videli sa len cez sviatky,muselo to byť pre nich kruté,ale robili to všetko pre dcéru,pretože sa im v Bulharsku žilo strašne zle.Teraz sú všetci pohromade,sú veľmi skromní a pracovití-závidím im tú odvahu,vytrvalosť,že to nevzdali.Myslím,že ľudia vždy budú mať predsudky,a vždy budú mať nejaký čudný odstup od cudzincov-ale keď príde láska-tá nepozná hraníc.
25.08.2008 - 12:07 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Sem.miš
vím,že záleží na povaze.bohužel,ale znám dvě dívky,které si vzaly čecha a skončily tak jak jsem psala na postu horším než pes u boudy.
25.08.2008 - 07:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hela215
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ohledně toho zavírání doma a obskakování - to asi není tím, že je člověk Ukrajinec nebo se s nima stýká. To je povahou a tím, že vrána k vráně sedá ...
Já dělala tady u nás v porcelánce, kde bylo taky dost Ukrajinců, žen i mužů. Někteří měli rodiny na Ukrajině a vydělávali a posílali jim tam, tady žili celkem skromě a jednou za půl roku se tam jeli podívat. Ženy, co tu dělaly, byly hlavně ty, co utekly z Ukrajiny, aby jim syna nevzali na vojnu, protože se bály, že už ho nikdy nespatří. Ty makaly tak, že jim Češky nestačily. A pak tu byl taky jeden kluk, který si po čase sem z Ukrajiny vzal maminku a sestru, obě živil, pak se oženil a protože bydlí u nás v ulici, tak vím, že jsou naprosto spořádaní a on je hodnej a rozkrájel by se pro ní.
Takže si myslím, že povaha člověka je důležitější než to, odkud je.....
A taky tu máme ve Varech ruskou mafii..
:23:
23.08.2008 - 20:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele janilane, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
vůbec bych to neřešila,já sama jsem také s cizincem a nikdo se nad tím nepozastavuje.Je to jen náš život a nikomu do toho nic néni :3: :30:
23.08.2008 - 15:17 | Filtr
(Blíženci) hela215 » mil
to ti věřím :27:
23.08.2008 - 11:04 | Filtr
(Ryby) mil » hela215
do takoveho vztahu bych sla, nejspis jen laskou slepa. ja mam problem ze kolikrat nerozumim cechum (slovne) natoz cizincum.
mam kamaradku, ktera ma rodice slovensko-madarske, doma mluvi madarsky a tady ani cesky ani slovensky tak nejak vselijak domluva narocna, ale kdyz se chce jde to, ale zacatky byly narocne.
23.08.2008 - 10:40 | Filtr
(Blíženci) hela215 » mil
ano to máš pravdu a pokud se najde někdo z čechů kdo se s nimi začne bavit tak si myslím že pokud to je žena zapadne mezi ty ukrajince a pokud muž tak si většinou najde nějakou holku kterou zavře doma a nechá se od ní obskakovat.znám oba dva případy :17:
23.08.2008 - 10:04 | Filtr
(Ryby) mil » hela215
no to je jako s cikanama (dnes se rika romama).

kdyz si lide vytvori komunitu mozna pak maji vetsi pocit sounalezitosti a porozumeni, ale zaroven je to oddelenost od tech co k nim nepatri. a z toho vychazi nejvic problemu a konfliktu.
prave to se deje i v te praci, delime se na cechoslovaky a ukrajince. ani tam nemusi panovat nejaka nenavist ci rasismus.
je to o nechuti neustale prekonavat rozdily a taky o toleranci.
23.08.2008 - 09:44 | Filtr
(Blíženci) hela215 » mil
no spíš v uvažování.znám jednu rodinu přišli sem už před 15lety tak se trošičku aklimatizovali,ale stejně nikomu moc nevěři a myslí si že je my češi chceme nachytat a tahat z nich peníze.přitom jim chodím většinou pomáhat.pak si připadám jako :32:taky jim vžy říkám že pokud takhle uvažují všichni u nich doma tak se nedivím,že jsou na tom tak jak jsou :29:
23.08.2008 - 08:57 | Filtr
(Ryby) mil » hela215
ukrajici,nekdy mi to leze krkem kolik jich tu je, rozdily tam samozrejme jsou. znam je, pracuji mezi nimi.
ale na druhou stranu, cesi a slovaci taky jezdi za praci, aby se meli lip.
takze nakonec nejsme o nic lepsi.

globalizace pokracuje navzdory vsem predsudkum.
23.08.2008 - 08:42 | Filtr
(Ryby) mil » Sem.miš
veskrze souhlasim
23.08.2008 - 08:21 | Filtr
(Blíženci) hela215 » alassea
no koněčně se to rozjelo nešlo mi o mou osobu jako o Vaše názory..včera jsme zrovna mluvili s kamarádkou o ukrajincích,protože dělají u nás na stavbě a tak s nimi mluvím.ona říkala,že by si ukrajince nevzala protože by se propadla o stupeň dolů.raději jsem mlčela nevím totiž o jaký stupeň.neříkám že všichni,ale myslím že někteří nejsou hloupí pouze potřebují peníze a tak se nechávají najímat na otrocké práce.ale kouďák má také vpodstatě pravdu když si představím že bych si vyrazila na výlet třeba do prahy s ukrajincem myslím že i tam by to každý poznal.je to takové"stigma"když to slovo použiji a nedivím se vnitřním rozporům :17:
23.08.2008 - 00:20 | Filtr
(Panna) alassea
No,ja žijem 7.rok s Moravákom :4:.Ale nevedela by som si predstaviť žiť s naozajstným cudzincom,najma čo sa týka reči,človek ťažko vyjadruje,čo cíti a v prípade inej reči,vierovyznania a mentality to musí byť ťažké./moj muž,keď je pripitý,začne hovoriť slovensky-asi aby som mu rozumela :21:/ :27:
22.08.2008 - 23:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele koudak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, má první láska byla z Ukrajiny, chodili jsme spolu čtyři roky, nebyl to ani tak boj z mým okolím jako boj sám se sebou. Petr
22.08.2008 - 13:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » hela215
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ber to tak, že do těch časopisů se dostanou hlavně ty zajímavé příběhy, kdy to zkončilo špatně. Je to dobře pro ty, které se potřebují vypovídat ( a nechodí na tyhle stránky :-) ) a je to taky dobré pro ty, které jsou s cizincem a zjistí nějaké podobné tendence, jako měl onen muž v příběhu té zhrzené ženy, než jí unesl děti a ona už je třeba nikdy neuvidí. Pro tohle jsou ty články dobré. Ale pokud se dva lidi do sebe zamilují a jsou ochotni tolerovat původ a některé zvláštnosti ( které mu fakt nevadí ) a naopak jsou ochotni ignorovat přihlouplé názory okolí ( viz to mlácení - vždyť kolik českých mužů biji české ženy, že.. ), tak nevidím důvod, proč by to nemohlo fungovat. Naopak, míšené děti jsou prý zdravější a hezčí a zajišťují další vývoj lidstva. Jen ať vám to vydrží. :-)
22.08.2008 - 12:47 | Filtr
(Blíženci) hela215 » Sem.miš
vypadá to,že žijete v tolerantním okolí tam odkud pocházím se známost s cizincem pomalu trestá smrtí :27:to trošku přeháním ale jedna kamarádka mi říkala že by se Maďara bála aby ji nemlátil tak jsem jí řekla že zmlátit ji může i obyčejný český pepík od sousedů.lidé se asi cizinců bojí protože jsou jiní a každá odlišnost je přinejmenším podezřelá.také články v různých ženských časopisech jsou toho plné.ono žiji s cizincem a je nám fajn zní pro uši jinak než žila jsem s cizincem a po čase se ukázal. :29:
22.08.2008 - 12:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Sem.miš, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Naprosto souhlasím s Nunou. Když tam není rozdíl v náboženství ( abys nemusela chodit 2m za mužem a tvoje dcera neznamenala pro otce míň než vzduch ) nebo tak něco zásadního, pak je to asi šumafuk. Já mám kolegyni, co je napůl Slovenka a napůl Maďarka a za muže má Čecha - nemuže si vynachválit její temperament, protože její živočišnost je prostě zjevná, ale zase není až tak jako skorohisterické Italky či Venezuelanky. No a nevaří tedy moc dietně, což jemu vyhovuje. A jí vyhovuje, že jí občas drží při zemi a stabilizuje její rozevlátost, když je potřeba.
Takže hodně štěstí :17:
22.08.2008 - 11:53 | Filtr
(Blíženci) Nuna
Pokud nejsou v tom vztahu nějaké "nepřekonatelné" odlišnosti - rozdílná víra nebo barva pleti - tak se nad tím okolí asi ani nepozastaví. Lidé by se neměli pozastavit ani nad tím,že vidí na ulici bělošku s černochem tlačící kočárek se snědým miminkem,ale udělají to,protože to je prostě něco, co přitahuje naši pozornost. Jakákoliv odlišnost na první pohled zjevná člověka přinutí otočit hlavu,myslím,že to, že Ty jsi češka a manžel maďar nikdo ani nevidí a nevšimne si toho - alespoň dokud vás nepozná blíž. Navíc takových lidí je tu mnoho, můj první muž měl ukrajinské předky,můj druhý zase německé, moje kamarádka je půl maďarka po otci a takhle bych mohla pokračovat. Takže vlastně nevím,proč proti tomu Tvé okolí bojovalo, je to přeci něco, co se jich nijak netýká. Já za sebe si třeba nedovedu představit mít partnera,který třeba vyznává islámské náboženství, to bych neunesla a mohl by být milionový, protože náboženství je zrovna věc,která může zapříčinit plno problémů. :8: Ale jestli si někdy najdu někoho,koho budu mít ráda a on mě, tak mi bude jedno jestli je němec, švéd nebo nigerijec :3:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »