antikoncepce


26.02.2011 - 19:23
(Býk) Šáriiinka
antikoncepce
Dobrý den :25:Nasadila jsem antikoncepci. Chtěla jsem říct, že od tý doby co je beru, tak mám pořád ještě menstruaci. Nasadila jsem je 20.2.. většinou jí mám 3-4 dny ale teď jí pořád jeeště mám (jen zlehka). Je to tím, že jsem začala brát prášky? Srovná se to? :25:Budu ráda, když mi sem napíšete jen odpovědi na mojí otázku :3: Nepotřebuju tu číst, že jsem na sex ještě mladá, že jsem nevyzrálá :15: A opravdu vím, že antikoncepce může být škodlivá. VIM to! :3: ale i tak jsem do toho šla :3:

Stránka: 2 1
Řazení:
28.02.2011 - 14:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » *Maltina*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jasně, s kondomem je problém, že není sex tak živočišný, když bere holka Pharmatex, tak si jej zase musí zavádět před každým novým pohlavním stykem, pesar není k dostání atd. takže z tohoto pohledu je nejpohodlnější HA, ale pokud je člověku přednější zdraví před chvilkovým požitkem, tak po HA nesáhne... jasně, když jsou eventuální problémy vzdálené, málokdy je řeší teď a tady, že? je to prostě o prioritách... :32:
28.02.2011 - 13:41 | Filtr
(Blíženci) il*ča » *Maltina*
Však já psala o kondomech v souvislosti s holkami, co střídají partnery a háží za hlavu pohlavní choroby :3: a ne o slečnách , co mají stálého partnera.
A HA jsem nikde neodsuzovala, pouze jsem napsala, že není tak úžasně bezriziková,jak se snaží někteří doktoři vtlouct do hlavy mladým holkám.
Kdyby měla tvoje dcera ve dvaceti mozkovou ( jak se stalo mé známé ) a doktor řekl, že jednou z příčin byla HA ,kterou slečna užívala od svých 15ti let, možná by jsi na HA změnila názor.
27.02.2011 - 19:11 | Filtr
(Rak) *Maltina* » il*ča
Když někdo střídá chlapy a spí s vícero, je kondom na místě.Já při takových chvílích kondom měla, např. v zahraničí na dovolené.Ale když jsem s partnerem několik let a jsme zdraví, proč se s ním mám milovat s kondomem? Jak mám praktikovat např. zásuny střídané orálním sexem.Udělám orální sex, dáme kondom, za chvíli chci zase orál, tak ten kondom zase sundám a pak dám zase nový? a furt dokola? Mě by teda vzrušení přešlo, nevím.Nepříjde mi to jako pohodlnost, že HA se za mě postará a já mám po starostech, ale v dnešní době neplánovaně otěhotnět je o hubu.Je málo holek, co by v 18ti chtělo vozit kočárek.Na jednu stranu se tady odsuzuje antikoncepce,ale když pak otěhotní holka v 17ti, tak zase všichni řeší: holka nešťastná, proč ses nechránila, proč sis nedávala pozor..Tak jak se má tedy chránit, když kondom kolikrát nestačí.Já bych na něj jako na jedinou antikoncepci nespoléhala.HA škodí, navozuje v tělu umělý stav, ale co třeba takové cigarety..Kolik lidí odsuzuje HA, že ničí zdraví a kouří.Přitom kouření škodí zdraví taky. Vlastně v dnešní době je škodivé už vše..člověk pomalu nesní ani zeleninu z obchodu jak je to samá chemie.. :9: Prostě odkázat mladou žábu pouze na kondom mi příjde odvážné.Pamatuji na sebe, když jsem se nijak nechránila, jak jsem z každého sexu měla stres a ne požitek, protože jsem pořád hlídala ať někde nic nekápne, ať nejsem těhotná, jak jsem si skoro po každém sexu dělala preventivně těhotenské testy.Z takového sexu jsem nic neměla, nemohla jsem myslet na partnera a prožitky, furt jsem jen v hlavě myslela na dělohu,vaječníky, spermie a porody.. :32:
27.02.2011 - 18:43 | Filtr
(Býk) Šáriiinka » il*ča
Tak to je pravda no. Je pravda, že ten můj doktor mi řekl, že tyhle HA mi pomůže hlavně proti akné :4: Já jsem mu ale řekla, že chci HA na to, aby jsem neotěhotněla a že mi jde hlavně o to, aby mému organismu nějak nevadila :3: Dal mi ke konci úplně jiný :4: Tak uvídíme.. neříkám, že ty co mi dal jsou bez rizika ale jak říkám, uvidim. Už i moje mamka mi řekla, že z toho nemá radost a že jí nezajímá můj názor ale že HA nevěří.. že mě klidně na ty odběry krve brát bude :15:
27.02.2011 - 18:27 | Filtr
(Panna) jeho výsost žufan
jedna má známa kvůli tomu umřela ....jenom tak abys věděla..dělej si co chceš je to tvoje právo....

ale když jsi teda tohoto názoru a pevně si tu zatím stojíš .....tak proč se tu vůbec ptáš?když tě zbytek nezajímá tak můžeš smazat diskuzi celou né? holky ti tu jasně odpověděly ....

tak teda nechápu ten zbytek diskuze :61:
27.02.2011 - 17:27 | Filtr
(Blíženci) il*ča » DramaQueen
To je docela častý jev - holka si najde partnera,rozhodnou se,že budou mít mimčo, ona vysadí HA - a menstruace se nedostaví . Ty vyvolávačky jsou taky skoro k ničemu a málokdy pravidelný cyklus nastartují .Dcera má s menstruací problémy už od doby, co ji ve 13ti letech dostala,ted je jí 19, stále ji má hodně nepravidelnou ( plus mínus 3 měsíce), taky šla párkát na vyvolávačku - a nic. :19: :8:
27.02.2011 - 17:21 | Filtr
(Váhy) Muscari » il*ča
Tak v příbalovém letáku mé HA, je nežádoucích účinků uvedeno opravdu spousta, i s četností výskytu. Jsou určitá rizika, věk, kouření, atd...
Je pravda, že to nejsou žádné lentilky, reakce každého organismu je jiná. Na množství žen, které ji berou připadá procento komplikací, někdy bohužel i velmi vážných. :(

Mne pomohla, opravdu moc. Bylinky, homeopatika, podpůrné léčby - nic nezabralo a když, tak jen trošku, takže v tomhle ten smysl vidím. Ale jak říkám, nejsou to lentilky a žádná dívka neví, jestli se problém nevyskytne zrovna u ní.
27.02.2011 - 17:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » *Maltina*
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to je ale ten přístup, kdy si holka řekne "HA to za mě vyřeší, nemusím se o nic starat". už na tom je něco špatně. člověk by se měl od mládí učit, že má za své tělo zodpovědnost pouze a jenom on, že musí najít nejlepší způsob, jak si poradit a je na něm, jakou formou toho docílí. rozumnému člověku přece nemůže stačit, že to za něj vyřeší hormony a on si může dát nohy na stůl... pak se některé ženy v pozdějším věku diví, že nemohou mít děti, když místo jejich vaječníků za ně pracovaly hormony. takhle má na nohy na stole jak žena, tak vaječníky, kde nic tu nic a potom lidé nechápou, proč jim to jejich tělo nefunguje. :23:
27.02.2011 - 17:09 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Šáriiinka
Jojo - mě hlavně štve, že doktoři dlabou na nějaké kontrolní odběry krve - dokonce si myslím, že by si každá žena kontrolní odběr dejme tomu 3x do roka i zaplatila - jen aby věděla, že se v těle neděje díky HA něco nekalého. Pak by třeba nemuselo přibývat slečen, co mají v pětadvacetiletech mozkovou mrtvici. :19:

27.02.2011 - 17:05 | Filtr
(Blíženci) il*ča » *Maltina*
Jejda ...rozhodně nechci moralizovat,ať si každý užívá v "dračím věku" sexu jak chce, s kým chce a kdy chce ...ale pokud je těch partnerů vícero, ( a nemyslím souběžně,)nebo dokonce i cizinců - mělo by se taky pamatovat na pohlavní choroby... četla jsem, že díky hormonální antikoncepci( a tím pádem "absenci" kondomů) u nás přibývá syfilisu a bohužel i AIDSU. I v mladém věku by měl člověk aspoň občas uvažovat trochu rozumně a nenechat sebou cloumat jen hormony :4: Ona i ta blbá kapavka nebude nic příjemného .

Antikoncepce, která byla před deseti lety se od té současné už nijak výrazně nelíší - dávka hormonů už je víceméně stejná.
O těch fámách si myslím svoje - lékaři totiž za předepisování té které antikoncepce berou od dealerů nějaké korunky - takže samozřejmě budou HA chválit .

Je zajímavé, že pokud někdo musí užívat umělé hormony z jiných důvodů ( třeba i inzulin je hormon) je předem upozorněn na nežádoucí účinky , které sebou umělé hormony nesou - a že těch vedlejších účinků je ... a zrovna umělé hormony v HA žádné vedlejší účinky nemají??? Hahaha :4:

Navíc názor, že antikoncepce je takřka neškodná,propagují hlavně gynekologové - ostatní doktoři se k ní už tak pozitivně nestaví. Mě se dokonce ptala zubařka, zda neužívám HA ,protože mi hodně krvácely dásně - tehdy jsem ji ještě brala a docela udiveně jsem se jí ptala, zda má HA vliv na paradantozu - a ona mi odpověděla že ano ...že hormony v HA na ni mají negativní vliv.
27.02.2011 - 15:50 | Filtr
(Býk) Šáriiinka » *Maltina*
:15: :15: :15:
27.02.2011 - 15:30 | Filtr
(Rak) *Maltina*
Vím o škodlivosti HA apod. Některé věci jsou však také fámy a pověry.Některé ženy vychází ze zkušeností s HA, která byla před 10ti a více lety, dnes se dělá mnohem šetrnější. Ale já mít 16 let, tak ji beru taky,chtěla bych si užít normální sex a ne jen spolíhat na kondom, který může selhat a pak někde v 17 bulet na gyndě, že jsem těhotná..Kondomům nevěřím, navíc, za svůj život jsem potkala jen málo chlapů, kteří chtěli kondom.V podstatě jsem to zažila jen u cizinců.Navíc mi to příjde dost rušivé, mít mezi mnou a partnerem gumu.Není nad to zařádit si kdykoli bez hledání gumy.16ti leté holce stejně tělísko nedají.Chápu, že někomu HA uškodila, ale neodrazovala bych od toho všechny. Většinou od HA upouští ženy, které už mají dvě děti, sex doma už je jen občas a to se ten kondom snese a HA není třeba, ale při takovém sexu každý den..Já mít dvě děti, nějaký věk a sex už jen příležitostně, tak bych HA taky nebrala, to mi příjde zbytečné. Ale v mladém dračím věku..Kolik mých kamarádek má dnes neplánované dítě, kvůli tomu, že neměly antikoncepci, nebo jim praskl kondom..
27.02.2011 - 15:12 | Filtr
(Býk) Šáriiinka » il*ča
Tohle všechno vím a i přesto jsem do toho šla :3: Prostě sex už praktikuju a ať si tady nad tim každej kroutí hlavou jak chce. Jde mi jen o to, že když už to dělám, tak se chci chránit a rozhodně tomu věřim víc jak kondomům. Nepokládám si otázku "co když praskl?" a tak podobně. A vím, že až jí vysadim, tak to bude tak jak říkáš. Ale chci si jí uchovat co nejdéle.

Položila jsem tu otázku a jen jsem chtěla odpoveď na to, na co jsem se ptala. Nečekala jsem, že se do mě někdo "pustí" s tim, že jsem na sex ještě mladá a podobně. Tim nemyslim tebe.. tady snad každýmu dojde na koho to je. Jen to tu nechci rozepisovat každýmu zvlášť :2:
27.02.2011 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Šáriiinka
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Bukman, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na srovnání menstruace je dobrá kombinace kontryhel a řebříček (stejným dílem).
27.02.2011 - 14:15 | Filtr
(Rak) DramaQueen » il*ča
Naprosto souhlasím s tvým názorem ! Já mám s antikoncepcí taky podobnou zkušenost. Menstruaci s kterou jsem měla vždy problémy s pravidelností (kvůli alkoholu a drogám, takže svojí vinou bych řekla, trochu jsem holt v mládí experimentovala) mi antikoncepce asi v devatenácti sice srovnala, ale jak říkáš nebyla to moje menstruace ale falešná. A když jsem ji pak po skoro dvou letech vysadila, tak mi menstruace vymizela natrvalo! Rok a půl jsem ji neměla vůbec. Léčila jsem se i homeopatikama, které mi zřejmě taky z části pomohly. Po roce a půl jsem dostala menstruaci sama o sobě a byl to takovej nápor na pschyku i po fyzické stránce, že jsem nemohla dělat nic jineho než ležet a brečet kvůli všemu co mi kdo řekl.
Myslela jsem že se mi to zpraví, ale stejně nezpravilo a menstruaci mi pořádně nastartovala až hormonalni injekce - na třičtvrtě roku a pak tři měsíce zase nic. Před pár dny, jsem dostala další, tak doufám, že se to opět nastratuje.
Ale abych neodbíhala od tematu, chtěla jsem tím jenom říct že antikoncepce, i když dneska takřka všichni doktoři tvrdí, jak je nezávadná a přesně jak říkáš předepisují ji na plet atd. tak ja si prostě o tom myslím svý. Je to zprominutím pěkná sračka, i když už dneska neni tak brutání jako dřív a věda pokročila, mají to více pod kontrolou, tak ale pořád to nemění nic na tom, že je to prostě chemie do těla a jenom falešná nahražka pravé menstruace a klidne si myslím že není zas tak uplně nezávadná jak se o ní tvrdí. I když to tvrdí doktor, tak já mám přece pořád ještě svůj rozum a nebudu souhlasit se vším co mi řeknou...
Každopádně když mi bylo jako Šárince, tak jsem si taky myslela, jak je antikoncepce skvělá a úžasná věc a nechápala jsem mámu která měla stejný nazor jako ja dneska. Děsně jsem se rozčilovala, proč mi nechce povolit mi ji předepsat, protože "všechny" holky v okolí přece ji braly, jenom já ne a myslela jsem že její názory jsou dost staromódní.
Je to usměvné. V patnacti, šestnácti jsou lidé (nebo "děti") ještě tak naivní.... Snad si z toho Šárinka něco veme ....
27.02.2011 - 13:43 | Filtr
(Blíženci) il*ča » Šáriiinka
Co se týče zabránění početí, je HA pohodlná a dooost spolehlivá ,ano - menstruace se ti sice srovná ...ale až hormonální antikoncepci vysadíš, budeš ji mít zřejmě stejně rozházenou jako před nasazením HA ( osobní zkušenost ) .
Antikoncpce působí tak, že zabrání ovulaci - dozrání vajíčka ..takže ona ti tvou vlastní menstruaci nesrovná, ale nahradí jí "falešnou mestruací".

"Žeru" doktory, které píší HA už 14ti letým holkám - na pleť, na akné ... zvedá se mi z toho žaludek, fakt ... no jo - o peníze jde u některých doktorů v první řadě :28:
27.02.2011 - 13:35 | Filtr
(Vodnář) nefertari » Šáriiinka
Že máš problémy a bolesti při menstruaci to má svou příčinu a je třeba ji najít a ne řešit důsledky nacpáním se hormonální tabletkou,příčina se tím neřeší,jenom se dává na pomyslný řetěz z kterého se jednou utrhne,když to budeš nejmíň potřebovat.
A co se týče toho sexu,měla si ještě opravdu dost času s ním začínat,ale do toho já ti nemůžu mluvit,vzít si pilulku tě zbavuje zodpovědnosti stejně jako tvého partnera,protože to jsou věci s kterými se nežertuje a zodpovědní musí být oba dva.
Není to jedno v kolika letech se praktikuje sex,kromě nezralosti pohlavních orgánů jde v tvém případě i o nezralost v hlavě.To prosím není urážka,ale konstatování.Zodpovědný sex se může praktikovat jenom v případě,že je na to zralé obojí.Ale zase je to můj názor,na který mám právo.
Třeba si na mně za 10-15 let vzpomeneš.
27.02.2011 - 13:00 | Filtr
(Býk) Šáriiinka » nefertari
Souhlasím s tim, že je možný, že se tim ničí tělo. Ano, to já vím. Ale nevidim problém v tom, že jsem jí začala brát už teď :3: je mi 16? no a?.. Beru jí kvůli tomu, aby se mi srovnala menstruace, abych neměla bolesti při ní (mám je velký) a taky kvůli sexu :3: Je problém v tom, že jí chci brát a neotěhotnět? Sex už praktikuju (e jedno kolik mi je).. a zase musim říct, vadí to?
27.02.2011 - 12:37 | Filtr
(Vodnář) nefertari
Děvče moje,na kýho čerta je ti v 16 letech antikoncepce ? Jestli mi odpovíš,že je to kvůli tomu,abys mohla bez obav souložit,tak ti řeknu,že je to ta nejhorší kravina,kterou můžeš pro své tělo udělat,jsi ještě pořád ve vývoji a chceš si v těle udělat už teď zbytečný bordel ?
Jestli ti řekl gynekolog,že je to bezpečné,tak mu prosím tě nevěř,viděla jsem spoustu holek,které měly trombozu ve 20 letech,nemluvě o pozdějších komplikacích.
Odpusť mi má tvrdá slova,ale působí mi nesmírnou bolest,když lidi z nevědomosti,či blbosti si zadělávají na problémy v tomto i pozdějším věku.
27.02.2011 - 11:20 | Filtr
(Blíženci) movvin » iggens
Já měla vždycky tělísko. No a teď to řešíme kondomem.
27.02.2011 - 11:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
přesně. :) a teď se chrání přítel nebo sis našla jinou alternativu?
27.02.2011 - 10:23 | Filtr
(Blíženci) movvin » iggens
Taky než jsem jí začla brát, tak jsem z toho měla strach a moc se mi do toho nechtělo, ale svalovala jsem to na její spolehlivost.... blbec.... a ono se moje tělo jen podvědomě bránilo :41:
27.02.2011 - 10:19 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » movvin
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj, tyhle případy nejsou výjimečné. já si o HA myslím své a už bych si ji nikdy nevzala. ale to si musí rozhodnout každý sám. :25:
27.02.2011 - 10:12 | Filtr
(Blíženci) movvin » iggens
A nejen to! Já kvůli ní skončila v nemocnici s plicní emolií :8: Neodsuzuji jí a nechci nikoho strašit, ale měli by se dělat krevní testy, než se něco takového začne brát. Mě je doktorka nedělala. Až po... a zjistili, že žádnou hormonální léčbu nesmím kvůli jednomu poděděnému genu.
27.02.2011 - 09:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele iggens, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jasně, je to tím. hormonálka ti pěkně rozhází tělíčko. :32:
Příspěvky: 30-6 5-1
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »