Hlavní strana > Diskuzní fórum > Poslední příspěvky v diskuzích

Filtr:

masér Jan kohout - Poslední příspěvky (Archiv)


  
 
 
 
25.11.2010 - 10:49
Zdraví a nemoci: To miluji

masér Jan kohout » masér Jan kohout
:15:http://kohout-maser.webnode.cz/kdyz…
25.11.2010 - 10:48
Zdraví a nemoci: To miluji

masér Jan kohout » masér Jan kohout
:46:http://www.youtube.com/watch/…
25.11.2010 - 10:47
Zdraví a nemoci: To miluji

masér Jan kohout » masér Jan kohout
:4:http://www.youtube.com/watch/…
24.11.2010 - 13:54

masér Jan kohout » myriam
:15: :15:
24.11.2010 - 10:02

masér Jan kohout » castella
A co tymián? :28:
Tymián obecný je aromatická rostlina podobná mateřídoušce. V lidovém léčitelství je využívána již od dob antiky. Bylina je bohatá na thymol, který má značné desinfekční účinky. Tymián je jedno z nejsilnějších rostlinných antiseptik, které je účinné proti bakteriím, plísním, střevním prvokům a parazitům. Používá se jako podpůrný prostředek při nachlazení, zánětu průdušek, k uvolňování křečí a při léčbě revmatismu. Účinná pomoc při pomalém trávení, zánětech žlučníku a nadýmání. Podporuje zažívání a zvyšuje obranyschopnost organismu proti chřipkovým onemocněním. :29:
23.11.2010 - 22:00

masér Jan kohout » castella
To je možné, ale já to testoval jako profesionál. Nikomu nic nenutím, ale na má slova dojde. Jsou to vyhozené peníze. :29:
22.11.2010 - 21:51

masér Jan kohout » castella
Mám to půjčené doma, myslím, že je to na nic.
22.11.2010 - 10:35
Zdraví a nemoci: Čakry - pro zopakování

masér Jan kohout » miluška medvídková
To je důležité. :37:
19.11.2010 - 11:40
Zdraví a nemoci: Kosmodisk

masér Jan kohout » masér Jan kohout
:74: :74: :29:
19.11.2010 - 10:24
Zdraví a nemoci: slávka *

masér Jan kohout » Háňa*
:27:
15.11.2010 - 12:21
Zdraví a nemoci: Operační léčba cukrovky

masér Jan kohout » miluška medvídková
Makrobiotický přístup údajně funguje. :15:
14.11.2010 - 16:37
Zdraví a nemoci: Slunečnice

masér Jan kohout » masér Jan kohout

Dýňová semínka


Dýňová semínka by neměla chybět v našem jídelníčku, protože jsou plná cenných látek pro naše tělo. Mají specifickou, oříškově nasládlou chuť. Jsou plochého, oválného tvaru a šedozelené barvy.

Dýňový olej má tmavě hnědou barvu a příjemně voní po pražených dýňových semenech. Je velmi oblíbený v Rakousku, kde se ho i nejvíce vyrábí.
Čím prospívají

Dýňová semínka jsou bohatá především na zinek a vitamín E. Semínka obsahují také vitaminy A, D, vitaminy skupiny B a minerály jako selen, draslík, vápník, fosfor, hořčík, měď, mangan, železo. Jsou rovněž zdrojem cenných nenasycených mastných kyselin. Ty snižují cholesterol, vysoký tlak a riziko infarktu i mrtvice.

Obsahují přírodní hormonálně účinné látky zpomalující proces stárnutí. Pomáhají při zánětech močových cest a jsou vhodnou prevencí problémů s prostatou. Zároveň zlepšují stav vlasů a kvalitu nehtů. Největší efekty přinášejí před vypuknutím potíží nebo na jejich počátku.

Dýňový olej je ceněn i pro své mimořádné léčivé schopnosti. Hojí a obnovuje nemocné tkáně, působí léčivě v trávicím ústrojí, při vředovém onemocnění žaludku a dvanácterníku.
Použití v kuchyni

Hodí se k přípravě nejrůznějších pokrmů – salátů, omáček, při pečení. Jsou výborná v cereáliích a müsli, s jogurtem, do buchet nebo domácího pečiva, na přípravu kaší, pomazánek nebo jen tak k zdravému mlsání. Je vhodné je před konzumací na několik hodin namočit do hrnku s vodou, čímž se aktivují enzymy.

Dýňový olej se přidává až na samém konci tepelné úpravy, například do dušené zeleniny nebo k rybám. Je vhodný i do salátů. Olej nepoužíváme k přípravě tepelně upravených pokrmů.
Náš tip: Opražená dýňová semena

Postupujeme tak, že je buď na mírném ohni opražíme na několika kapkách oleje a poté mírně osolíme nebo je lehce pokropíme slanou vodou, rozložíme na plech a při teplotě asi 130°C sušíme. Opražená dýňová semínka jsou typickou arabskou pochoutkou k čaji.
14.11.2010 - 16:32
Zdraví a nemoci: Slunečnice

masér Jan kohout » masér Jan kohout
Co všechno slunečnicová semínka obsahují?
Historie:

Slunečnice se stala nedílnou součástí venkovské krajiny, takže máme dojem, že zde roste odpradávna. Tato bujná rostlina, která leckdy dorůstá notí olejnaté odrůdy. A ty se velmi rozšířily na území někdejšího Sovětského svazu. Ještě před druhou světovou válkou dovážely jižní státy Severní Ameriky jako setbu semena slunečnice neobyčejně hodnotné odrůdy Mamont rossijskij (Gigant ruský), pocházející z úrodných černozemí Ukrajiny.
Co všechno slunečnicová semínka obsahují?

Co je tedy v slunečnici tak hodnotného? Její semena obsahují asi 24 % bílkovin s cennými aminokyselinami. V bílkovinách ostatních rostlin obvykle chybějí 2, 3 i více aminokyselin, nebo jsou obsaženy jen v nepatrném množství. Slunečnice má nízký obsah jedině lysinu.

Obsah oleje v semenech kolísá, závisí totiž nejen na odrůdě, ale i na okolním prostředí. Celé semeno poskytuje 20-38 % oleje, odstraníme-li však slupku, připadá na jadérko 50-55 % oleje. Čím dál na jih (ovšem jen po určitou hranici, poněvadž slunečnice nemá ráda příliš horké pod nebí), tím je obsah oleje vyšší. Slunce je štědré. Tak například v okolí Moskvy bylo zjištěno 43 % oleje v semenech, kdežto kolem Charkova 55 % oleje. Směrem na sever potravinářská hodnota oleje klesá, zato se zvyšuje technická hodnota.

Popel ze slunečnicových lodyh má vysoký obsah draslíku (dokonce až 35%), takže se z něj leckdy draslík vyrábí. Kolchozy v Krasnodarské oblasti dodávají tento popel průmyslovým podnikům.
Zvláštní úloha vitamínu F

Lidský organismus dovede vytvářet mnoho různých mastných kyselin, ale ne všechny. Z nenasycených mastných kyselin vznikají sloučeniny pouze s jednou dvojnou vazbou . Kyseliny se dvěma dvojnými vazbami, jako například kyselina linolová, nebo se třemi dvojnými vazbami, jako kyselina linolenová, musí být dodávány v potravě, poněvadž je náš organismus nevytváří.

Kdysi tyto nezbytné nenasycené mastné kyseliny dostaly název vitamín F, poněvadž jako většina vitamínů musí být dodávány organismu v potravě a jsou nám právě tak nezbytné k životu. Věda od tohoto pojmenování později upustila, ale v praxi se ještě leckdy používá (máme například pleťový krém s vitamínem F). Nuže obě výše uvedené mastné kyseliny jsou v slunečnicových semenech a také v slunečnicovém oleji, který obsahuje zvlášť hodně hodnotné kyseliny linolenové.

Nezbytné nenasycené mastné kyseliny se ve velkém množství vyskytují rovněž v olivovém, sójovém, bavlníkovém, lněném, arašídovém oleji a v dalších rostlinách. Mají velký význam pro organismus, takže v tucích spotřebovaných za den mají připadat dva díly nenasycených mastných kyselin na jeden díl nasycených mastných kyselin. Stručně a jasně řečeno – máme tedy konzumovat dvakrát tolik rostlinných olejů co živočišných tuků (máslo, sádlo a podobně). Ale ani spotřebu rostlinných olejů nesmíme přehánět, měly by tvořit nanejvýš jednu třetinu energetické hodnoty celodenní stravy. 100 g slunečnicových semínek obsahuje 1,1 mg vitamínu F; přitom nejnižší denní dávka tohoto vitamínu pro člověka činí 2 mg.
Další vitamíny a minerální látky

Čím více konzumujeme rostlinné oleje, tím více potřebujeme vitamín E neboli tokoferol. Slunečnicová semínka jsou na vitamín E velmi bohatá (ve 100 g semínek je ho obsaženo asi 30 mg). Z dalších vitamínů rozpustných v tucích obsahují semínka vitamíny A a D, kromě toho značné množství vitamínů skupiny B (B1, B2, B3, B6, kyselinu pantotenovou a další).

Rovněž mají celou škálu minerálních látek, jako vápník, železo, zinek a draslík. Železa je v nich dvakrát tolik co v rozinkách, které jsou přece výborným zdrojem tohoto prvku (100 g rozinek – 3,3 mg železa, kdežto 100 g slunečnicových semínek – 6,44 mg).

O draslíku se hezky říká, že je pro člověka tím, co voda pro řezané květiny, které bez ní vadnou. A my zas,,uvadáme“ bez draslíku. „Uvadají“ naše svaly spolu se srdečním svalem, a také nervy. Prvním příznakem nedostatku draslíku je ochablost svalů, které – jak říkají kosmetičky –začínají „hadrovatět“. Nedostatkem tohoto prvku trpí spousta starších osob.

Nadměrné vylučování draslíku může mít různé příčiny; bývá to například alkohol, stres, přemíra kuchyňské soli, některé léky (například na bázi kortizonů) a také průjmy. Jsou-li lékaři nuceni podávat pacientům prostředky vyvolávající průjmy nebo odvodnění, pak jim obvykle předepisují k užívání rovněž draslík, a také leckdy doporučují konzumovat pomeranče a banány. Ve 100 g malých slunečnicových semínek je však skoro 100 mg (přesněji řečeno 97 až 98 mg) draslíku, zatímco ve 100 g pomerančů je ho 8,7 mg a ve 100 g banánů asi 23 mg.

Ve slunečnicových semínkách je rovněž hodně zinku, ovšem více ho obsahují dýňová semínka.
Pár poznatků o vitamínu B6

Slunečnicová semínka patří k nejbohatším zdrojům vitamínu B6.

Ve 100 g syrových semínek je 1250 mg tohoto vitamínu. Dokonce i pšeničné klíčky, považované za jeden z nejbohatších zdrojů pyridoxinu neboli vitamínu B6, ho mají méně, a to 150 mg ve 100 g klíčků.

Děvčata si před menstruací často stěžují na charakteristickou vyrážku – jakýsi druh akné. Jak prokázaly výzkumy, v 72 % případů lze vitamínem B6 (v dávce 50 mg) podávaným před menstruací a v jejím průběhu tento nepěkný kožní defekt odstranit. Stačí tedy denně konzumovat hrstičku slunečnicových semínek.

Australští lékaři tvrdí, že vitamín B6 může působit preventivně a bránit vzniku cukrovky.

Člověk také někdy nedokáže zhubnout jen proto, že trpí nedostatkem vitamínu B6. Ten totiž pomáhá spalovat sacharidy a tuky a leckdy je potřebný ve velkých dávkách.

Pyridoxin rovněž často tiší „pekelnou“ bolest v rameni, nebo silné bolesti v kolenou, nohou či prstech. Ty jsou považovány za revmatické bolesti, po léčbě vitamínem B6 však beze stopy mizí. Nemusíme užívat tabletky, prostě stačí konzumovat slunečnicová semínka.
14.11.2010 - 15:34
Zdraví a nemoci: Operační léčba cukrovky

masér Jan kohout » Najdise.cz
:4: :65:
07.11.2010 - 19:29

masér Jan kohout » Najdise.cz
:25: :15:
07.11.2010 - 18:26

masér Jan kohout » Háňa*
Přesvědčovat o své pravdě! :75:
Je těžké se bavit na úrovni metfory s někým, kdo bere použitá slova doslova. Celá poetika čínské nauky o energiích a medicíně se nemůže chápat doslovně. Pokud někdo na větu o třech ohřívačích, začne hledat instalatéra, nevím si moc rady. :63:
Jinak se velice nerad hádám a vycítím u žen tu neodolatelnou touhu se pohádat.
Mám tě v úctě. Jan
07.11.2010 - 14:49

masér Jan kohout » Háňa*
Maminka říkala, že chytřejší ustoupí. Takže máš pravdu, jsou i nádoby které jsou dnem vthůru. :23:
07.11.2010 - 11:08

masér Jan kohout » Háňa*
Každý plamen potřebuje kyslík. :27:
Každá nádoba chce být naplněna. :27:
07.11.2010 - 15:56

masér Jan kohout » karamel
Jsou to cikly jako při chemu. Klidně si dej měsíc pauzu a potom se uvidí. Honza
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »