Covid-19, koronavirus faze 2 zkusemosti


16.03.2020 - 16:26
(Blíženci) Pomeranc1
Covid-19, koronavirus faze 2 zkusemosti
Kdyz jsem v patek nastoupil pred zakazniky v rousce a rukavicich meli vsichni dojem ze jsem se zblaznil. Tento dojem meli i vsichni pratele, kterym jsem telefonoval. Nicmene behem víkendu se vse zmenilo a dnes nabada primator prahy a ministr vnitra abychom se chranili.

Zde jsou me dalsi zkušenosti.

Pruser nejsou velka mesta ale vesnice! Zde existuje spolecensky a nekontrolovany zivot. Nedivte se ze se dnes ocitlo 21 obci v olomouckém kraji v izolaci. Lide na vesnici se citi neohroženě. Neverte dobrovolnym hasicum ani dalsim spolkům! Vesele se dal hraje fotbal, poradaji se nocni vecirky v tajnych klubových hospodách a tihle dobrovolnici budou rozmaset nakupy starsim spoluobcanum.

Lide na vesnici situaci kriticky zlehcuji a brzy se to projevi....

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4 5
Řazení:
16.03.2020 - 17:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jako upřímně se doznávám k tomu, že lituju, že jsem ty roušky nenakoupila dřív. Stane se, no. :) Tak teď nechávám sto ušít, čtyři asi nechám doma a zbytek chci dát nemocnicím, říkám si, že lepší něco než nic. Vyšly mě na 15kč za kus, což mi přijde super, ale jsou to takový ty nejobyčejnější.

Jo a ty vesnice bych teda úplně neházela do jednoho pytle, taťka je teď v jedné z těch uzavřených oblastí mezi dědinama v olomouckém kraji, a rozhodně to tam nevypadalo a nevypadá tak, jak popisuješ. Ono samozřejmě bohatě stačí, že je jeden, případně dva nerozumní, kteří kašlou na karanténu a všude to roznesou, bohužel.
16.03.2020 - 18:31 | Filtr
(Panna) Wiké
já jsem si byla v roušce a rukavicích nakupovat v sobotu, lidí tam v krámě bylo jak psů a taky jsem měla dojem, že se na mě dívali, jak kdybych měla lepru a rozhrnují se přede mnou.

Mě ale baví trochu být někdy exhibicionista.

Roušku mám, protože jsem se ve svém městě, když byl smog, dusívala, a že jdu v ní sama jsem vlastně zvyklá odtamtud.

Je to ale jen takovej pocit, že se člověk ochrání.
Hlavně vydržet a s nikým se neslézat.
16.03.2020 - 19:31 | Filtr
(Blíženci) fanik » Yukiko
stačí nalepit :115:
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
16.03.2020 - 19:41 | Filtr
(Ryby) MG34
Líbí se mi Britský přístup - kdo se bojí, že to nezvládne, tak může zůstat doma v karanténě - ostatní nemusí - ostatní si tím prostě projdou. Stejně nás to čeká všechny a pokud se to bude na začátku dusit jak se to teď uměle dusí, tak ty počty zákonitě časem budou hrozně vysoké.

Jeden kamarád (zdravý, nikam necestoval) dobrovolně zalezl do karantény už před 14 dny. Kdyby to tak udělali všichni ti vyplašení, tak je klid. Kdo chce riskovat, ať riskuje. Kdo se chce schovávat, ať se schovává. To není nic proti ničemu

Uvidíme, která taktika bude pro přežití lepší, ale tipnul bych to riskování a ne to schovávání se. Protože strkat hlavu do písku a myslet si, že to zmizí a nepotká mne to - to je dost naivní.

Tohle je teprve první měsíc, ale žít se tu s tím bude možná i několik let. Takový virus už jentak nezmizí, vždycky se znovu někde vynoří, navíc se dá čekat, že i zmutuje.
16.03.2020 - 21:14 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Koronavirus tu je a bude (dokonce bude stále mutovat), karanténa je pouze a jen pozdržení nutného "střetu"...jde o myšlenku a naši imunitu...imunitu však tvoří jen a jen náš život, nikoli Vláda, společnost či žádné další "alibi", kterými by jsme odpovědnost hodit na druhé...

Tedy dokud se nezmění naše myšlení, nezmění se nic a koronavirus dál bude muset poukazovat na nutnost naši změny..

Panika a strach ukazuje na nízkost naší duchovnosti, pokory a poznání světa...paniku a strach tvoří především naše sobectví a odklon od podstaty Života - prostého Bytí.

Nevyhnutelnost změny je tak velká, že se prostě již nedá "ukecat" žádným očkováním, léky, atd...pacienti kteří virus prodělali, ale nezměnili své myšlení a způsob života onemocní mnohdy znovu s fatálními důsledky...

Rád bych psal nějaké optimistické a "sluníčkové" povídání o tom, jak je vše ok a vůle vyšší, ale v tuto chvíli je koronavirus obrazem naší nízké myšlenkové úrovně a způsobu Života..

Koronavirus se dá léčit Životem (Bytím v harmonii s Celkem) a rovnováhou myšlení...jiná cesta nebude
Nelze už uhýbat realitě...….
16.03.2020 - 21:39 | Filtr
(Ryby) MG34 » AL8EX
Kupodivu tentokrát nemám námitky i když to není úplně přesné

Optimistické se mi zdá být toto (pokud necouvnou):
https://echo24.cz/a/SYgV7/…
16.03.2020 - 21:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
JJ zdá se, že GB k tomu přistoupila z jistého pohledu nejefektivněji...u nás se k tomuto řešení dostaneme až po několika měsících karantény a z toho plynoucího ochromení a oslabení základních struktur, výroby atd..
17.03.2020 - 08:59 | Filtr
(Ryby) MG34 » MG34
Zjistil jsem, že článek je zamčený (když jsem ho poprvé četl, tak nebyl), takže ve zkratce:

Britové to vyhodnotili tak, že se virus izolovat nepodaří (přecejenom tady nejsme Čína, abychom prostě ty nakažené lidi nebo rovnou celou oblast i se zdravýma zavřeli a nechali klidně pochcípat hladem) a vždycky se vrátí - přes léto ustoupí a na podzim znovu propukne. Jediná ochrana těch slabých je v tom, že ti silní proti tomu budou imunní (je nutné mít 60% populace imunní - ukázala nějaká simulace), takže ti imunní už to nebudou roznášet - tak nějak to vymysleli. Je to každopádně oficiální britský názor, takže za tím stojí jejich odborníci a údajně to má podporu odborníků ve světě (že je to reálné) - asi by si vláda země nedovolila udělat nějakou zjevnou chybu.

Imunita je tedy zjevně možná, protichůdné zprávy o dvojím nakažení budou buď hoax, omyl nebo to někdo prostě nedoléčil a klasicky recidiva (anebo poetické vysvětlení viz AL8EX). Tohle v článku není, ale vyplývá to z něj.

Riziko je v tom, že na začátku zemřou nějací ti slabí, co se včas neschovali do karantény. A pak je tu riziko, že návaly nově zasažených přijdou ve velkých vlnách. To je jediný důvod, proč se částečně drží karantén. Taky je tu riziko, že tento způsob řešení vláda opustí, protože je k tomu donutí hysterie těch slabých. Nicméně teď mají stále otevřené i školy - "spoléhají" na děcka - mají nejlehčí průběh a postupně to roznesou a populace se s tím nějak vypořádá.
17.03.2020 - 09:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jj jen doplním svoji "poezii" :74: psal jsem pár osobních pohledů v článku: Koronavirus – myšlenka, kterou tvoříme my sami? :49:

http://umenibyti.cz/prispevek/… :29: :3:
17.03.2020 - 20:47 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
"Běžná rouška sice neochrání nositele samotného, ale v případě, že je sám nakažený, může přispět k omezení šíření nákazy na další lidi." (novinky.cz)

Zajimalo by me, zda ti lide co jsou tak akcni s rouskami, by byli tak akcni pokud by byli vsichni radne obeznameni, ze vlastne dotycneho neochrani, pouze zabrani dalsimu sireni, v pripade ze jsou sami nakazeni :14:
17.03.2020 - 22:03 | Filtr
(Býk) Deam » Tuatha Dé Danann
Sotva všichni, ale věřím, že většina ano. I čistě ze sobeckého hlediska je pro nemocné výhodné, aby bylo nakaženo co nejméně lidí, pokud by se jim přitížilo, potřebují funkční zdravotnictví.
18.03.2020 - 15:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Mé zkušenosti jsou dosti odlišné od toho, co zde píšeš. Včera jsem celý den se pohyboval v terénu. Už při jízdě autem jsem si řekl, že budu sledovat počty lidí s rouškami. 250 km autem už dá slušný vzorek.
Nebudu zde vypisovat seznam míst na trase, ale obecně jsme se s kolegou shodli, že jsme viděli tak 25% roušek ve městech, 50% na venkově.
Ovšem pak jsme přijeli na lokalitu, kde jsme celý den pracovali (pod Králickým Sněžníkem) a zde jsme čučeli: Tak 90% lidí mělo roušku, nebo se jinak chránili! když někdo neměl, tak spíše ti nejstarší lidi.
Dnes jsem se opět pohyboval v terénu (už jen po okolí u nás) a nárůst počtu roušek venku výrazný, ale pořád ne úplně, tak cca 60-70% lidí.

Takže opravdu nemohu souhlasit s tím, že lidé na vesnici obecně situaci zlehčují. Já to u nás vidím spíše naopak, tak nejspíše jak kde.
18.03.2020 - 15:55 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » AL8EX
Je přece jasné, že karanténa 14 dní je kvůli inkubační době. Kdo je pozitivní, ten je v karanténě delší.
Že koronavirus zesílí předpokládáš na podkladě čeho?
18.03.2020 - 19:12 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann
no, a ja jsem z maskou jeste nikoho nevidel...
18.03.2020 - 19:33 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Deam
takovyhle omezeni nema snad zadna jina zeme na svete vcetne ciny..za chvili bude viset u Babise v kanclu swastika.
Britove naopak spise usiluji o nakazeni co nejvetsiho poctu obyvatel, aby si narod ziskal imunitu..
Britsti vedci se zminovali o nasem prisnem rezimu v CR, a dle jejich nazoru, je to dobry system na rychle "docasne"zabraneni sireni viru, ale zdlouhodobeho hlediska bezucelne, pac se virus vrati, zmutovan a silnejsi, az se to bude nejmene ocekavat...
18.03.2020 - 19:41 | Filtr
(Kozoroh) Tuatha Dé Danann » Tuatha Dé Danann
Kazdopadne Babis se musi tetelit radosti, pac "ty hlupaci uz zapomeli na to ze ho chteli zavrit" :61:
A ted navic jako obvykle, populisticky, profituje ze strachu ceskeho naroda, a zavadi tak "nadstandartni" opatreni aby ty "vystrasene hlupaky" oblbnul jeste vic a nepotrebuje k tomu ani vdolky...
18.03.2020 - 20:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele AL8EX, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
no právě…"delší" ,ale až nedávno se zjistilo, že je člověk infekční až 37 dní..

Zesílí na základě čeho?..stačí se podívat na Itálii...ale nechci tady plašit - prosím vás přátelé - imunita zdravého člověka umí kde co..nejspíše projdeme mnozí nákazou a mnozí se sami vyléčí a vytvoří si imunitu...karanténa je důležitá pro starší ročníky a lidi s imunitním oslabením...
18.03.2020 - 21:48 | Filtr
(Blíženci) tajga
U nás na vesnici v malém obchodě měly prodavačky roušku, rukavice a byly ukryté za bakelitovou stěnou dřív, než to bylo přikázané. Ve vedlejším větším městě v Albertu prodavači beze všeho, jakoby se nic nedělo. Dneska, taky tady na vesnici jsem viděla nějaké lidi v rouškách na ulici, ačkoliv to ještě nebylo přikázané a je tu mrtvo i normálně, neni moc koho nakazit a přesto taková kázeň.

Včera jsem bohužel musela vycestovat, byla porucha na trati, či co, takže poslali náhradní autobus, přední část autobusu zabezpečená řetězem, nedalo se tam být, aby byl řidič chráněný. Takže místa málo, lidí hodně, jeli jsme jako sardinky, samozřejmě ne každý měl roušku, kdybych se nějak výrazně bála nákazy, tak tam nejspíš umřu hrůzou.
18.03.2020 - 23:38 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » AL8EX
Ano, to jsem četl. Ale zatím (zdůrazňuji ZATÍM, protože se to neustále vyvíjí) se má za to, že člověk v závěrečném stadiu, kdy v sobě ještě tento virus má, už nemoc nešíří. Toto tvrzení pochopitelně může být hned zítra popřeno, ale v tuto chvíli je to o tom, jestli tomu chceme nebo nechceme věřit.
Ta delší karanténa zde u nemocných znamená do doby, dokud nejsou dva poslední testy pozitivní. I ti 3 u nás vyléčení jsou stále ještě v karanténě, byť domácí.
18.03.2020 - 23:50 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Tuatha Dé Danann
Jsem ten poslední, kdo by chtěl hájit Babišáka. Ale se zaváděnými opatřeními vesměs souhlasím. Naopak zde jim zazlívám, jak lhali od počátku, jak jsme připraveni a všeho máme dost. Dnes to Hamáček hájil tím, že přece nemohli předstoupit před národ a vystrašit ho tím, že nic nemáme. Tak lhali. Za mě je to omyl. Šití roušek podomácku mohlo začít o několik dnů dříve (kdo chce).
On také nikdo nezakrývá (já se s tím nesetkal, třeba máš jinou zkušenost), že jde pouze o dočasné zpomalení. Nepředpokládá se, že by snad onemocnělo o tolik méně lidí, jen to bude v delším časovém horizontu. A o to jde, protože nemocnice mají své limity. Je to rozdíl asi takový, jako když bouráš dům, který jsi nejprve vyklidil, zajistil, aby v něm nikdo nebyl... Nebo ti spadne se spoustou obyvatel a s veškerým vybavením.
Je možné, že jsme v lecčems první. Myslíš, že zůstaneme jediní? Já o tom pochybuji, ale uvidíme.
Anglickou cestu versus českou cestu budeme moci porovnat na základě výsledků později. Bude to zajímavé srovnávání. Netroufám si předjímat výsledky.

Ještě k té mutaci: Překvapuje mne, jak všichni neustále tvrdí o tom, jak ten vir zmutuje a to ve smyslu zhoršení situace! Ano, zmutuje, to je téměř jisté. Ale ne všechny mutace jsou k horšímu. Mnoho virů naopak je po zmutování méně nebezpečných, protože přece nebudou zabíjet svého hostitele, když ho potřebují. A to se u spousty epidemií v minulosti také stalo (ruku v ruce s tím, jak si lidstvo budovalo imunitu). Kdyby tomu tak nebylo, tak tu lidstvo již není.
19.03.2020 - 08:50 | Filtr
(Ryby) MG34 » Tuatha Dé Danann
Je to tak - čeho je moc, toho je příliš, ta povinná rouška je přesně za čarou, která odděluje dočasnost od trvalých ztrát svobod. Je to symbol - všichni, kdo si ji nasazují, přesně naplňují ten známý Franklinův výrok o tom, že když se někdo ve jménu svého bezpečí vzdá části svých svobod, pak nebude mít ani žádnou svobodu ani bezpečí.

Díky té zpropadené roušce se virus v ČR přestane přenášet vzduchem a my nebudeme mít žádnou možnost se na jeho stopové množství přirozeným způsobem imunitně připravit (aniž bychom onemocněli). Dodržovat odstup (ale bez roušky) by venku bohatě stačilo. Pak se nám ze států (kde rouška není takto povinná) virus kdykoliv v budoucnu vrátí a my budeme nosit roušky donekonečna, protože stádo nebude mít kolektivní imunitu. Což Babišovi a obecně establishmentu samozřejmě vyhovuje - v této chvíli jsme tak poslušné stádo, jako snad nikdy v historii - ovládnutí imaginárním strachem (např. u nás na okrese je jeden, slovy jeden, potvrzený případ nemoci, na kterou v Německu neumírá ani jedno procento obyvatel) a strach dál živen médii, které má establishment pod palcem.

A to nemluvím o mutaci, protože když se virus nebude moct u nás (a v jiných podělaných diktaturách) množit normálně vzduchem, zmutuje (resp. ujmou se mutace) tak, že se bude přenášet jinak - pravděpodobně přes věci nebo nějaké přirozené bakterie či co - a bude mít dlouhou dobu, po kterou na nich vydrží.

A to teprve bude terno pro establishment.. Zakonzervování restriktivních opatření, zpřísnění, všudypřítomná kontrola - a to všechno kvůli imaginárnímu strachu z jednotek případů výskytu nemoci na okrese - nemoci, která bude mít navíc minimální úmrtnost (zato však dobře živenou médii).

Všichni straší Itálií, ale že jsou Taliáni chomtáci (ne nadarmo se Talián používá jako synonymum pro popleta, zmatkař) a navíc díky klimatu nejsou moc zvyklí na nějaké nemoci, to už se neřeší.
19.03.2020 - 10:13 | Filtr
(Blíženci) fanik
Teda MG34..ty zas perlíš. Tvůj postoj je už známý,ale běž už s ním do prdele.
Je to tady prostě nařízené a je to v nouzi, tak že jestli pujdeš mezi lidi tak nemel nesmysly a vem si roušku,nebo pujdeš do vězení a tam tvoje plky nikoho zajímat nebudou.
Co to meleš o svobodě? Když třeba kdysi počet mrtvých cyklistů bez helmy přesáhl 1000 za rok, tak se taky zavedla povinnost nosit přilbu no a ted je jich pod 100.
Prostě se to rozhodlo a je nutný to respektovat,ikdyž to bude chvilku nezvyk a trochu nekomfortní no,zdar :29:
19.03.2020 - 10:35 | Filtr
(Blíženci) tajga » Tuatha Dé Danann
Dokonce už ani na vlastní zahradu člověk nebude moct https://www.novinky.cz/zahranicni/…

Co se ještě před pár dny zdálo neuvěřitelným, se stává skutečností. Jestli zítra zavedou trest smrti pro přistiženého bez roušky na vlastní zahradě, ani mě to nepřekvapí a ještě to proběhne za všeobecného souhlasu.
19.03.2020 - 11:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fanik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15:
Ono by to nebylo nutno nařizovat, kdyby na doporučení dbala naprostá většina. Ale jsou případy, kvůli kterým se to musí nařídit všem kolektivně. Takže jim poděkujme za to, že se to prostě nařídilo zákonem (pohrůžka sankcemi), protože vynalézaví čecháčci to budou jinak všechno obsírat zvysoka.
19.03.2020 - 11:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Výklad nařízení bych dělat nechtěla, ale pochopila bych to já tak, že jde o osoby, kteří mají zahradu mimo (třeba v zahrádkářské kolonii - opouští místo tralého pobytu, jdou přes město). Na přídomní zahradu ne, protože ta je přece místem trvalého pobytu totožná adresa)
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-100 101-109
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »