Polarita znamení...


13.02.2020 - 15:46
(Rak) Tralalala100
Polarita znamení...
Sedí Vám na každé znamení jejich polarita? Totiž mužská či ženská? Třeba Štír nebo Kozoroh.. Pluto a Saturn... Tohle jsou pro mě z nějakého důvodu spíše principy mužské.... Ještě když je Kozoroh přirovnáván k citovému chladu a neschopnost vyjadřovat své emoce, pocity... Proč je u těchto dvou tedy ten princip ženský??

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
13.02.2020 - 15:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já bych řekla, že jo, ale já to mám teda pocitově. :63: Štír je pro mě hodně citlivé ženské znamení, je to voda a je to takové přijímající, ne expanzivní. Kozoroh by mohl být sporný, ale popravdě neznám necitlivého Kozoroha. Citový chlad a neschopnost emoce vyjádřit jsou pro mě dvě rozdílné věci. Je to dost introvertní znamení, pasivnější, proto je to ženské, bych řekla.

Já mám dost zastoupeného Kozoroha i Štíra, takže to vnímám takto. Třeba moje Luna v Kozorohu je teda extrémně citlivá. Jen to prostě nedokáže dát vždycky najevo tak, jak by si představovala, no. :4:
13.02.2020 - 17:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
To máš asi podobné, jako v našich tělech. Muži nemají jen testosteron a ženy jen estrogen. V každé naší buňce je mužská i ženská energie. Ale když u ženy převládne testosteron a u muže estrogen, je problém.
Proto i v astrologii je velmi trefné, že ve Štíru spoluvládne mužská energie Marsu, ve Vahách ženská energie Venuše atd. Přesto si nemyslím, že by tím byla narušena polarita znamení. Naopak radix jako celek je tím ještě více v rovnováze.
Ono jde často spíše o výklad, tedy náš přístup k těmto energiím. Když někdo nebude rozlišovat, jestli jde o radix muže a ženy, tak pochopitelně naseká v interpretaci chyby. Prostě Venuše, Mars, Luna, Slunce se budou projevovat v témže znamení různě u muže a u ženy. A znamení též. Ale pořád v nich bude zachována jejich polarita a opravdu tam je patrná.
14.02.2020 - 18:32 | Filtr
(Blíženci) CapRising
To asi závisí, čo si predstavuješ pod ženskou a mužskou polaritou, resp. pod ženským a mužským princípom. Niektorí astrológovia sa tomuto vyhli tak, že namiesto mužský, ženský používajú jin a jang - t.j. znamenie predstavuje tok vedomia nasmerovaný buď von - extrovertne alebo dovnútra introvertne.V mužských znameniach vedomie expanduje, v ženských sa vracia dovnútra, stabilizuje.
Ak si vezmeš pôvodných vládcov znamení tak horoskop je úplne v rovnováhe. Ako každý z nás má mužskú aj ženskú stránku (anima/animus), tak každá planéta mala dve znamenia - teda ten typ energie (planéty) smeroval von - extrovertne alebo dovnútra. Mars v baranovi - energia Marsu smeruje von, Mars v škorpiónovi - energia smeruje introvertne.
Niekde som čítala, že úlohou ženy je priviesť muža k jeho duši a úlohou muža postarať sa, aby sa žena nestratila. V tomto smere mi "ženské" znamenia sedia, lebo nás privádzajú k našej duši a mužské von k svetu.
Kozorožec sa môže spájať s citovým chladom, ale jeho "najvyšší" prejav je integrita - osobná, duchovná a prijatie zodpovednosti za svoj život. Predchádza vodnárovi, ktorému spoluvládne, ktorý sa spája s individuáciou. Čím je jasne naznačené, že človek sa vnútorne neoslobodí, kým neprijme zodpovednosť za svoj život.
15.02.2020 - 20:21 | Filtr
(Štír) Fraktalni Astrologie
Možné vysvětelní najdete zde:
https://hledani.gnosis.cz/jak-vznik…
https://hledani.gnosis.cz/jak-vznik…


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »