Tak jak to tedy je ?


18.12.2019 - 21:02
(Střelec) Light at Soul
Tak jak to tedy je ?
Současná astrologie údajně je podvod, protože nerespektuje pohyb vesmíru.. v běžné, staré astrologii například jsem já střelec, ale s ohledem na současnou skutečnost jenž byla v době mého narození na nebi jsem narozena ve znamení štíra..
Jak je to tedy ?
Je platné to co bylo nebo to co je???

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
18.12.2019 - 22:16 | Filtr
(Rak) aktigram
Tak ak by to bolo len o slnečnom znamení tak je to skoro jedno či som to alebo to pred ním. Ešte aj ta podoba je viac z ASC a povaha? ta je zložená z celého horoskopu, ale ja nie som astrolog tak zrejme odpovedia iní.
To či je terajšia astrologia podvod alebo nie záleží od každého človeka. Sú odporcovia astrologie a pre nich je to podvod, tiež je zrejme podvod pre takých bulvárnych čitateľov horoskopov, ktoré nemajú veľa spoločného s pravdou. Podvod či pravda je subjektívna vec a môže astrolog hovoriť aj správne aj nesprávne tak ako je to všetkom, zatiaľ si myslím že je to nemerateľné nejakým meradlom a preto ma to netrápi.
Ak prechádzam svoje tranzity mojim životom vidím že je tam mnoho pravdy a o tom to je, aj ked ja sama skúmam aspekty skôr neskôr a nepodriadujem život tomu čo je napísané. Som skôr celoživotný živel a konám podľa okolnosti a intuície a teda veľmi variabylne.
19.12.2019 - 08:05 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
To se tady řešilo už víckrát :3:

http://diskuze.najdise.cz/hledat/…
19.12.2019 - 11:42 | Filtr
(Býk) player
Takhle - astrologie není věda. Je to nauka , kterou kdysi někdo vymyslel (patrně aby si zachránil krk nebo dosáhl lepšího společenského postavení a protože lidstvo tehdy bylo velmi primitivní , tak si najal pohunky). Nauka neprokazatelná , nezměřitelná , propracovaná do detailu , vlastně je to svým způsobem okultismus.

Samořejmě , tehdy byla zemská osa v jiném náklounu , to jednak a druhak , známy byly pouze oběžnice okem viditelné , tudíž po Saturn.

A jedna věc - všichni jednou chcípnem. Ale dokavád jsme tu , chce to sešlápnout plyn a akci.
19.12.2019 - 12:43 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Praxe však ukazuje, že sešlápnout plyn často znamená chcípnout dříve.:125:


Máš pochopitelně pravdu, že zemská osa měla jiný náklon a ten se neustále mění. tato informace velmi podstatně souvisí s tím, co píše zakladatelka diskuze, tedy že astrologie "nerespektuje pohyb vesmíru".
Ale každý, kdo se jen trochu ponořil do astrologie, a to bez ohledu, zda v astrologii věří, nebo nevěří, se musel z logiky věci setkat s tím, že astrologie pracuje s pozicí jarního bodu, který bez ohledu na to, do jakého znamení spadá, je nultým bodem radixu. Počátek a konec kruhu (cyklu). Slunce zkrátka překračuje ekliptiku v březnu vždy v tomto bodě.
A tento kruh byl rozdělen na 12 STEJNĚ VELKÝCH výsečí (30°). Pojmenování dostala podle tehdejších pozic znamení, což je v podstatě jen dílem "náhody". Podívej na Číňany a jejich astrologii, ty hvězdná obloha v této souvislosti nezajímala, jejich 12 znamení není nebeských (ta mají také, je jich 10 a fungují zcela jinak), ale pozemských a jejich astrologie je podstatně starší! Hvězdná znamení ve svých hranicích promítnutá na ekliptiku by musela vytvořit nestejně velké výseče, nemluvě o tom, že by jich bylo 13 s Hadonošem. Jenže toto je právě to, co nesouvisí s astrologií! A přesto právě tímto "důkazem" je neustále prokazována nemožnost fungování astrologie. No prostě jako kdyby někdo dokazoval neexistenci prvku zlata tím, že už máme stříbro a to nám stačí, tak proč by mělo existovat zlato? :61:


P.S.
Co máš pořád s tím Saturnem a dál nic? To je jako kdyby historici přestali zaznamenávat historii třeba v roce 1945 a dál nic nebylo (jak nezřídka se dodnes vyučuje dějepis na školách). Samozřejmě tenkrát nikdo nevěděl, že přijdou události roku 1948 a co nám tady u nás přinesou na další desetiletí. Ale dnes to víme a pracujeme s tím. Nemůžeme to vymazat se slovy, že tenkrát to nikdo nevěděl.
19.12.2019 - 12:54 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Khalia Zvlčelá, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Přirozený výběr. Já bych mu to nebrala. :4: Ale jo, chápu, protože tím jsou v ohrožení i ostatní...
19.12.2019 - 13:04 | Filtr
(Býk) player » Sosna zvlčelý
Taky co tady do devadesáti? Člověk si přestane se světem rozumět daleko dřív. :4:

Jinak. Kdo byl asi tak první astrolog na světě? MYslíte si , že vědec? Jo , to určitě. Vědec provádí totiž výzkum. Jenže v tu dobu vyzkoumávali tak akorát, jak prodloužit dráhu letícího šípu...

To byl buď týpek , kterej chtěl mermomocí prozkoumat mezinožní otvor vládcovy dcery , či ženy , či konkubíny , to je jedno , ale protože ta byla společensky nedostihnutelná , tak to musel vzít po žebříku nahoru. Oblbnout ten dvůr něčím , co tu ještě nebylo. A tak po tom žebříku došplhal až k planetám.

Nebo - druhá možnost: Válečnej zajatec , kterej usoudil , že na popravu je času dost a tak musel vytáhnout trumfový eso a opět - oblbnout. No a takhle to jede further and further. Oblbnutí a neoblbnutí. :16:
19.12.2019 - 13:07 | Filtr
(Býk) player » Khalia Zvlčelá
Nejsou. Jedou podle svý karmy a plněj plán , jako já , jako ty.
19.12.2019 - 13:11 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » player
Mezi možností 1 a 2 je určitě ještě celá škála dalších možností. Přece nic není jen černé, nebo bílé, kromě samotné černé a bílé.

Jinak jsem Ti doplnil odpověď výše.
20.12.2019 - 10:38 | Filtr
(Býk) player » Khalia Zvlčelá
Ale to si zasereš svou. Ale ti , kteří to klírujou , tak stejně někým takto zasaženi budou. Teda - pokud hypnotické regrese mluví pravdu.
20.12.2019 - 14:46 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
TYs taky natrefil na Whittona?
20.12.2019 - 14:55 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Khalia Zvlčelá
No nevím, jak ty, ale já mám matný dojem, že jsem kdysi pradávno taky zvesela mordovala a kradla :4: bohužel to nezjistím najisto.
Karmické vzpomínky mám jen tři: jakýsi šlechtický, až královský dvůr kdesi v Babylonii, nebo kde, jako mnich v Tibetu v nějakém šestém století a pak středověkou - že mě ne a ne a nemohli upálit....ta je výživná.
Osobně si myslím, že karma je od toho, aby jedna získala kompletní zkušenosti. A slovem kompletní myslím kompletní.
20.12.2019 - 21:25 | Filtr
(Býk) player » Lupi
Již před více , než desetiletím mi byl na letišti na Ruzyni vtisknut do ruky.
21.12.2019 - 11:08 | Filtr
(Blíženci) Lupi » player
Já ne tak dramaticky - byla u nás v knihovně, představ si. Ale sehnat se nedala......musela jsem uprosit vesmír a pak na mě skočila v antikvarátu :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »