Živly v horoskopu


29.11.2019 - 16:50
(Lev) Gilraen123
Živly v horoskopu
Zdravím komunito :)

Máte někdo zkušenosti s tím, jak doplňovat deficitní živly v horoskopu pro zajištění větší rovnováhy v životě?


Já například mám u sebe dominantní oheň a vzduch. A potřebuji doplnit zemi a vodu.

Co se týče té země, tak tam jsem už nalezla nit, ale co se týče té vody, tak tam jsem ztracená.

I mám nehody které se týkají vody například potopa v kuchyni. atd.

Samozřejmě jsem zvědavá i na živly ohně a vzduchu.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
29.11.2019 - 17:52 | Filtr
(Štír) tronco
Ahojík... mmm... zevrubně... hele jsem v domácnosti se lvicí a beranem a fakt je to od vody takový protiklad.... zkusím to přes emoce... má ex lvice byla schopná negativní emoce spalovat dokonale... nevěřil jsem jí, že dokáže zapomenout do rána na to, s kým se vyspala ... protože to nebyl prožitek hodný pamětí :) ... já mám jako štírák problém s tím, že jsem tuze otevřený a nechávám proud emocí vytéci, když mi něco nas..tartuje, ví to hned celé okolí a .... já si uplivnu a mám pokoj.... jenže ... ten oheň a beran paličák k tomu .... skoro se mi bojí, protože když by se takhle mocně rozohnil on, šel by do afektu a bylo by zle ... a podle sebe soudím tebe... atd... já lvice vidím jako .... nezlob se prosím za otevřenost, jinak to neumím.... nejjednoduˇˇsí (promiň, vynechává mi š ... abych nebyl sprostý.... kola základ života)... ale jednoduchost nemysli prosím špatně... tam mi to zahání a musím se bránit své dehonestace tohoto dominantního znamení... prostě pochopit se to dá i tak, že JEDNO DUCHÉ je dokonalé.... ale prostě sám se bráním, aby mi to nesklouzávalo k tomu, abych si o lvech myslel, že jsou ...mmm... primitivní.... protože jste oduševnělí a vaše projevy nesouzní s mými emočními projevy ... ten můj proud emocí vám může přinášet pocit hašení ohně, pak to prská a voda se vypařuje atd.... a ještě k tomu ty dominantnosti, tak je to jak krupobití do hořícího velkoměsta :) Já s tím beranem mám ten problém, že vůbec neumí projevit své emoce a neumí tak nějak komunikovat s lidmi, stratil hodně empatie atd... Jsem ukecanej a nevím, zda Ti vůbec aspoň trochu něco říkám... čkej... musím si založit novou diskuzi..... Mám předurčeno horoskopicky mnoho vody, ohně i vzduchu, ale zemi tam snad mám jen pár zrnek prachu.... to jen k vysvětlení, jak nejsem schopen celý život uzemnění... k tomu jsem drak .... uff... lítá se mi skvěle, ale je to též dřina a nepochopila by jsi, kolik jsem toho v životě viděl a to se nechlubím, to nemusí být výhoda.... zatím...
29.11.2019 - 18:27 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » tronco
Děkuji za tak dlouhou odpověď nicméně jsem myslela spíše jak v sobě živly vyvážit, takže jsem se příliš nedozvěděla.

Jak doplnit ten či onen živel nebo jak ho umírnit.

Konkrétně řeším vodní živel a jeho nedostatek v mém horoskopu.

Mějte se hezky a přeju Vám harmonické soužití s ohnivými bytostmi :).
29.11.2019 - 18:46 | Filtr
(Střelec) verka96 » Gilraen123
Ahoj, u vody mě napádá jen jedno, jestli je podle tvého gusta...
Pořídit si akvárium a dívat se na ten krásný vodní svět... :108: :68:
Anebo zemi doplnit prací na zahradě nebo alespoň květiny, bylinky v květináči, pořídit si sbírku kamínků.. :45: :27:
29.11.2019 - 18:47 | Filtr
(Ryby) MG34
Moc si nedokážu představit, že bych nějak vyhledával, co mi chybí, protože to chybějící mne právě proto (že mi to není vlastní) neláká. Což je v mém případě archetypální oheň a země. Ale zase na druhou stranu chápu, že vyvažování je návykové, domy máš postavené úplně stejně jako já.

Nicméně možná to vyvažování podvědomě dělám - přestože mi to není vlastní, tak stále někde bojuju a soupeřím a přestože mne to moc nezajímá, tak stále buduju jakési materiální zázemí a ukotvení. Takže asi ano, šlo by to.

Ty se můžeš shlédnout ve svém Měsíci a pustit se třeba do světa umění. Výstavy, filmy (hlavně žádný holywood mainstream, Troška apod.), hudba. Svět skýtá mnoho příležitostí.
29.11.2019 - 19:21 | Filtr
(Štír) tronco » MG34
:75: :61: :15: :30: .... děkuji... protest proti, tedy jako souhlas.
Já se snažím tu zemi nahrazovat pokusy o dobrou životosprávu, péči o tělo a hledáním zázemí ... viz má diskuze hledám práci za nocleh a stravu :61: jako před lety.... a ono mi to NEJDE ... takže můžu vůbec radit s neúspěnými pokusy? :) Já nevím.... pro lva by mohlo stačit strávit pár chvil se štírem (jakožto dominanta jí chybějící vody) v plném projevu a řekl bych, že si řekne, že tohle opravdu nepotřebuje.... třeba.... A vůbec.... není to jen projev své nedostatečnosti atd.? Však už tak s těmi živly, co máme, máme tak dost práce i zábavy.... a chtěl jsem začít vlastně otázkou: Proč bys potřebovala vyvažovat své živly a už bych jel psychologii ... a už mlčím :) :6: :122: :49: :27:
29.11.2019 - 19:36 | Filtr
(Rak) aktigram
ja som sama voda a tak mi vyhovoval partner ktorý mal mnoho vzduchu a všetky moje priateľky boli skôr zemité, takže tak si myslím mi najlepšie vyhovuje nahradiť môj deficit. Priateľstva podobne ako som ja teda zaplavené vydržia skôr krátko.
29.11.2019 - 19:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » tronco
nemůžeš vůbec radit s neúspěšnými pokusy
29.11.2019 - 20:00 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » verka96
Super díky :)
29.11.2019 - 20:04 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » MG34
Protože mi to v životě působí komplikace, že tu vodu nemám zpracovanou a snažím se najít rovnováhu. Tedy doplňovat to co chybí, zodpovědně užívat toho čeho mám až až :)

Zemi už jsem vyvážila právě prací s krystaly, častým pobytem v přírodě. Zájmem o bylinky a květiny a mělo to jen pozitivni dopady
29.11.2019 - 20:08 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » aktigram
Jo je pravda že se zemským partnerem mi to hodně pomohlo. Vtáhl mě do svého citu k přírodě ?

Ale poslední pokus s rybou byl teda tragickej. ? tam to spíše naráželo těmi rozdíly než by se to hsrmonizovalo.
29.11.2019 - 20:09 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » tronco
Se štíry všeobecně problém nemám :)
A mám tam dlouholeté velmi blízké přátelství.
29.11.2019 - 20:34 | Filtr
(Ryby) MG34 » Gilraen123
Možná to zapadlo, ale moje rada

"Ty se můžeš shlédnout ve svém Měsíci a pustit se třeba do světa umění. Výstavy, filmy (hlavně žádný holywood mainstream, Troška apod.), hudba. Svět skýtá mnoho příležitostí."

JE o vodě. Archetypální voda nemusí na první pohled vypadat jako voda - jde o to, co symbolizuje - tam hledej a ne v "akváriu" :4:

Já taky nezapaluju ohně na kopcích, ale provozuju symbolicky ohnivé činnosti - soupeření např.
29.11.2019 - 21:03 | Filtr
(Lev) Gilraen123 » MG34
No je fakt že v poslední době mě táhne více vlastní malba, chuť se více učit hrát na hudební nástroje atd.. :)

Tak třeba se tento aspekt vyřeší s tím jak se budu více v tomto realizovat a po delší době :)

Děkuji :)
29.11.2019 - 21:54 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Já na to mám lidi - hodně blízkých lidí, co jsou země a vody.
29.11.2019 - 22:20 | Filtr
(Štír) tronco » Gilraen123
To rad slysim :)
29.11.2019 - 23:43 | Filtr
(Štír) tronco » Gilraen123
:69: Libi se mi nas partnersky horoskop. Promin za praseni diskuze, ale jen ze zvedavosti a pro az pro mne prekvapivou ... Jej, promin, jsem usnchul ...a ztratil pri probuzeni nit. Tak dobrou.. jo. Zajimavost bylo to slovo, u ktereho jsem vytuh. A uz brouky mouci ;) :7:
30.11.2019 - 08:00 | Filtr
(Štír) tronco » MG34
Soupereni je tedy ohnive (?)
Nesu v sobe prehrsel soutezivosti a hravosti.
Je to dobre pojmenovane, abych popsal rozdil,ktery vnimam mezi ohnem a vodou?
Ohen - touha po prekonani a spaleni touhy po vitezstvi protivnika
Voda - soutezeni a hravost pro to, abych se pri kvalitnim porovnavani sil mohl zdokonalovat byt porazkou zdatnejsiho.
30.11.2019 - 08:03 | Filtr
(Štír) tronco » Lupi
Kde se berou taci lide?
30.11.2019 - 08:12 | Filtr
(Rak) aktigram » Gilraen123
No možno to mal byť radšej človek s ASC vo vode ale hlavne taký ktorý žije svoj ascedent.
30.11.2019 - 08:23 | Filtr
(Štír) tronco » Gilraen123
Nechapej mne zle, prosim. Vis, muze to vypadat, ze Ti to tu prasim z nudy, abych pokecal, ale to zas tolik neni. Myslel jsem si, ze v tomhle mam problem, tak jsem zkusil jit tvrde zemite. Nastoupil jsem v zamestnani, pronajmul jsem si byt, jel jsem cisty rezim a zivotospravu. (O.k. ty doplnky jako kytara,kresba,kone,kolo,bohosluzby a fylosofovani s prateli a mnoho jinych... To neodpadlo, jen na prvnim miste byla zeme. Musel jsem tomu vsak venovat vice energie, nez se vratilo. Tak nejak na ukor tech ostatnich trech mi urcenych zivlu... Proto castecne souhlas s MIG34 (promin,ze jsem popletl Tvuj nick) nemůžeš vůbec radit s neúspěšnými pokusy ... A ted babo rad, zda mohu radit.... To nehodlam, jen se zapojuji do diskuze i s neuspesnymi pokusy a snad i to muze byt pro oba napoveda ;)
No... Proste ta zemitost mi tak dusila (bez ohledu na to,ze jsem financne delal nemoznou vec a abych toho byl schopen, byval bych musel jit az snad do prostituce, prodeje drog a jinych... bez ohledu na to, ze mi pomoc charity v mem uzemneni prinesla jen vetsi dluh...) ze jsem musel skocit na kolo a jet se projet ( neco pres 4000km, pak jsem kolo uvaril) ale proste........ Dokazes-li si predstavit, jak bych dokazal milovat matku mych deti, ke ktere se kdykoliv z mych vyletu vratim k rodinnemu krbu... Tak si dokazes predstavit, ze by me projevy prizne takovy clovek tez nemusel snest.... Atd.... Nevim. Nevim, jak na to a zda bych mel vedet, jak na to...
30.11.2019 - 08:39 | Filtr
(Štír) tronco
.... Jen... Proste... Uplne prvni tok mych myslenek byl tim smerem: Kde se bere touha po zdokonalovani se... Chtit byt lepsim = citit se byt horsim - nedokonalym. Jenze dokonaly neni celistvy (!) Dokonaly muzes chapat tez jako od slova konat, konal, dokonal svoje zlepsovani se sebeuctou, kdy se prijmul za dokonaleho i se svymi pomyslnymi (!) nedokonalostmi. Kdybychom byli vsichni elementarne a jinak vyvazeni, kde by proboha byla rozmanitost. Neni Tva touha po doplnovani jen projevem nespokojenosti a tim, co mas a na cem se da stale pracovat a rozhojnovat byt rozohnenim..?... To nevim a neporadim. Jen se bavim...
30.11.2019 - 09:11 | Filtr
(Panna) mg
Dalo by sa povedať, že živly v horoskope sú umiestnené tak, že z každého je tam toho dosť - Slnko(oheň), Luna ako druhé hlavné svetlo - (voda), Merkur ako dôležitý na komunikáciu, myslenie - (zem), Venuša - (vzduch). Horšie je to v takých prípadoch, keď napr. zem alebo voda by boli len jedna planéta aj to nie tak dôležitá ako Luna u ženy alebo keby tam nebola žiadna.
V tomto horoskope budú väčší problém robiť retrogradné planéty (karma z minulosti) a aj 3xkvinkunx medzi planétami, ktoré sa potom akokeby nevideli.
Niekedy dobre ukazujú chýbajúce čísla v mriežke (numerologia), čo si treba doplńať.
30.11.2019 - 09:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Zivly mas docela dobre vyrovnane tam bych zadrhel nevidel.
Ale i kdyby jsi mela dominanci vzduchu a ohne, neznamena to ze si mas vodu a zemi doplnovat, do "zprumerovani".
Znamena to pouze ze vzduch a ohen je tva prirozenost. Jedinecnost, ve ktere jsi "sva".
Takzvana prakrti.
Pokud se ji budes snazit nejak narusit, dosahnes nerovnovahu ktera se spatne resi.
Je dobre ctit svoji konstituci takovou jaka nam byla dana do vinku.
Byt tim cim jsme, a nechtit byt tim co nam neni prirozene, vlastni.
Bud rada tim cim jsi.
30.11.2019 - 11:11 | Filtr
(Blíženci) fanik » Bosch
Uvědomění, práce na sobě a tedy sebereflexe je ale pravý opak. Sice trochu naruší své zažité vzorce a zkomplikuje cestu (přejde dočasně do té nerovnováhy která se špatně řeší) ALE rozšíří své vědomí a nezůstane "jen svá" Podle mě je tohle nezbytný pro rozvoj mladého člověka a je skvělé, že začíná brzy. Potíž vidím spíš ve složitosti a délce procesu a že vyrovnanost živlů je pouhý začátek,který moc stávající komplikace a nerovnováhu nevyřeší,ale dobře za něj.
30.11.2019 - 11:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » fanik
Mluvis o necem zcela jinem.
Zivlova podstata urcuje temperament.
Je to neco co poznavas cely zivot.
Příspěvky: 1-25 26-50 51-67
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »