Ach ten Saturn a Pluto


18.11.2019 - 21:42
(Střelec) Kerryna
Ach ten Saturn a Pluto
Prosím prosím vás zkušenější, kamarád prožívá těžší období, skřípe mu to ve vztahu, celkově je takový ztrápený,žádná řeč s ním. Jede v tom Pluto a Saturn že?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
19.11.2019 - 07:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak vysvětlení psychických stavů není vždycky nutné úplně hledat v astrologii, podle mě :3:
Ale když už se o to teda pokusíme... Tak ano, je tam kvadrát mezi Saturny. Pluto kvadrát Pluto. Takže to může být karmické období, transformační období.
Další zajímavá skutečnost podle mě je, že se momentálně k sobě v Rybách blíží Neptun a Lilith, což je hodně podvědomá, intuitivní energie. A obě tyto planety "hází" kvadraturu na shluk planet ve Střelci - zcela náhodou opět Lilith, Neptun a ještě ke všemu Luna (symbol matky, rodu, případně i ženství). Tím, že dotyčný má v radixu konjunkci Luny a Lilith a ještě ke všemu ve 4. domě (oblast rodiny, domova), čekala bych u něho rodovou karmu, případně nějaké problémy v dětství. A to vše, co kdysi jako dítě zažil, přijal, se může začít v této době nějak z podvědomí vynořovat. Může jít o nefunkční vzorce chování, stará zranění a traumata...
19.11.2019 - 07:46 | Filtr
(Blíženci) fanik
A na co má kamarádky? :44:
19.11.2019 - 09:20 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Vivianne
Moc děkuji za obsáhlou odpověď, ještě se mám co učit. Já se právě soustředila hlavně na Pluto Saturn a jejich kvadrát na Slunce a Merkur.
19.11.2019 - 09:43 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Podle mě je to spíš o Neptunu, nezačal se třeba poohlížet jinde (nedostižný ideál)? :3:
Saturn s Plutem v 5. v tom asi taky figurují, ale to by spíš značilo něco v tom smyslu, že se z jeho života vytratila hravost a má jen povinnosti (často v souvislosti s dětmi). Taky může mít problémy v sexuální oblasti.
19.11.2019 - 09:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kerryna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I když Saturn kvadrát Slunce taky není zrovna lahůdka :25: Navíc když je Slunce v 8. domě, spojeném se smrtí a transformací. Ono by to asi odpovídalo nějaké osobní krizi :25:
O kvadratuře Saturnu na Slunce v 8. domě:
"Slunce v VIII. domě - možnost smrti, úmrtí příbuzného (otce)."

Více zde: http://m.astrolexikon.webnode.cz/vy…

Jinak ty neptunské vlivy se právě můžou projevit tak, že začnou z podvědomí probublávat nějaké traumata, bolesti, mentální programy,... A člověk je nějak tlačen řešit věci, co třeba dlouhá léta dřímaly někde pod povrchem.
19.11.2019 - 10:00 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Kazdy dava duraz na neco jineho.
Dukladny rozbor zde nehledej, ale podle mne neni tvuj smer uvazovani spatny.
Saturn mu sedi na jiznim uzlu na hrotu domu 5.
To je dostatecny duvod ke "zvazneni". Nutnost dat svemu zivotu nejaky rad, strukturu. Oproti tomu neptun v d7 jej tlaci do toho ve vztazich "nevazat se". Urcity rozpor v nem je.
19.11.2019 - 10:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Vivianne
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jinak ještě ke kamarádovu radixu: ta konjunkce Luna, Lilith a Neptun ve 4. domě... mi opravdu přijde taková celkem zrádná, jako rodové zatížení. Např. sklon k alkoholismu, psychickým onemocněním, případně celkově sklon k závislostem... To jsou často vzorce chování, které se předávají z generace na generaci.
Viz např. více info o Neptunu ve 4.domě

https://oranzovestranky.cz/view.php…
19.11.2019 - 10:17 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Bosch
To je výstižné, na jednu stranu by se rád usadil, ale na druhou tomu jeho chování nenasvědčuje. Z toho pramení i problémy ve vztahu. Řikala jsem si, že tyto dvě planety a tranzity od nich člověka většinou nasměrují, změní a pokud je ustojí, tak "žili spolu až.." Takže jestli s ním nehnou tyto tranzity, tak už asi nic :1:
19.11.2019 - 10:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Vivianne
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jinak znala jsem muže, který měl v radixu podobné aspekty: Slunce s Merkurem konjunkce v 8. domě v opozici na Pluto + Neptun ve 4. domě. Tento muž trpěl těžkými depresemi a nakonec se upil k smrti... Ale nechcu úplně strašit.
19.11.2019 - 10:33 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ona i direkční Venuše mu stojí v přesné opozici s nativním Saturnem. To jen pro doplnění.

Já nevím. Ono by bylo dobré rozklíčovat, kvůli čemu se vlastně trápí? Jestli to skřípání ve vztahu je reálné, nebo smyšlené. Jestli nedošlo jen k nějakým nedorozuměním, na nichž člověk konstruuje dále již sám hypotézy, jež nemusí být skutečné, ale on se kvůli nim trápí. A takových lidí je skutečně dost! Hledají důvod, proč něco nejde, namísto řešení. A Neptun tranzitující 7. domem zde přilévá olej do ohně (spíše vodu do plamene lásky). Jenže věci skryté za závojem Neptuna mohou být úplně jiné, než se zdají. Někdy je potřeba pohlédnout pod ten závoj, čelit pravdě. Člověk někdy zjistí, že nemusí být vůbec tak špatná. A nakonec Neptun se od hrotu již bude jen a jen vzdalovat, už je to v rukou dotyčného.

Takže vyčistit hlavu, zklidnit mysl, ujasnit si své priority při střízlivém uvažování. Na to i ten Saturn je dobrým učitelem. Aby člověk poznal, na čem skutečně záleží. Jen nevím, zda jeho (Saturnovy) kvality ocení člověk s převahou ohně a vzduchu. Příležitost má.
19.11.2019 - 10:52 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Vivianne
No sklony má, okolí tvrdí, že pokud se usadí, vše se vyřeší, dostane rozum, partnerka se k němu nechce nastěhovat. Kamarádi, hospoda versus rodina,po které bych přitom řekla, že opravdu ze srdce touží..nebo tak to vidím já. Je to opravdu moc hodný člověk, ale na ty vztahy zatím štěstí fakt neměl a o to víc ho to pinká víc a víc k těm kamarádům.
19.11.2019 - 11:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kerryna
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No pokud má člověk určité "zatížení" z rodiny, tak je podle mě dobré si to vyřešit (jsou různé terapie, rodinné konstelace, atd.), protože právě různé špatné mentální programy, které běží velmi často podvědomě (např. někdo si neustále vybírá ženy podobné své matce), můžou být celkem často příčinou např. tzv. "smůly" ve vztazích...
19.11.2019 - 11:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
A jak vis kde ma direkcni venusi. Ha?
19.11.2019 - 11:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Kerryna
Je mozne ze proziva nejakou tajnou skrytou lasku.
19.11.2019 - 12:03 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
Vo co? :21:
19.11.2019 - 12:04 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
Kouknu a vidím. :21:
19.11.2019 - 12:07 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Bosch
Tak to datum a čas se dá vcelku snadno nasimulovat (místo není tak podstatné) a jsou i borci, kteří to postavení progresivní Venuše odhadnou od oka podle její rychlosti, viď Sosno? :3:
19.11.2019 - 12:11 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
:15: :21:
Já jsem simulant. :4:
19.11.2019 - 12:13 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Bosch
No on je ten jeho vztah celkově takový jo a ne. Ale tak to měl i z předchozími vztahy. Pár let se pohybuji v jeho blízké rodině a vidím, jak je ten jeho život "trápí". Rádi by vnoučata,to uklidnění se. I on, ale jako by to tam pořád něco blokovalo.
19.11.2019 - 12:25 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Kerryna
A ti rodiče, co tak strašně chtějí, aby se usadil, jsou v pohodě? Dávali mu, co potřeboval? Mně to tak teda vůbec nepřipadá z toho nasimulovaného nativu, hlavně otec ne. Ten 4. dům, Luna řízlá Marsem a Slunce i Merkur jako vládce MC s tou opozicí (právě) na Saturna a Pluto-pochybuju, že to je člověk, se kterým je snadné vyjít. O retro Marsu ve Vahách u chlapa pomlčím, abych nebyla zaujatá :14: :2: Každopádně ta idealistická Venuše v kvádru na Urana mu ty vztahy nijak nestabilizuje a ascendent v Panně/dsc v Rybách je prostě o tom "uplouvání" partnera...má to tam později. Ještě mu není ani 40, nechte ho bejt :4:

EDIT: Luna řízlá Marsem neplatí, ale nechám to pro návaznost.
19.11.2019 - 12:29 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Též jsem chtěla poukázat na kvadrát Urana a Venuše v radixu... Což nebývá povaha vyloženě v lásce stálá:
http://www.romanhynek.cz/astrologie…

Jinak ta opozice Slunce, Merkur s Plutem... Může být i taková celkem manipulativní. Jak píše Mici, možná s ním být déle není úplně med. Ale s kým jo, že? :61: ať to odlehčíme...
19.11.2019 - 12:31 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Vivianne
"Což nebývá povaha vyloženě v lásce stálá"

Ono ten člověk ale nemusí takový být, může to přicházet i zvenku-vztahy stejně rychle začínají i končí... :17:
19.11.2019 - 12:38 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mici Angóra
Vidím to obdobně (jenom tu Lunu řízlou Marsem ne, u Luny bych pak v konjunkci s Lilith také zapřemýšlel o matce a vztahu k ženám a ženství obecně).
5. dům v Kozorohu, kde vládce Saturn si dává na čas.
19.11.2019 - 12:39 | Filtr
(Střelec) Kerryna » Mici Angóra
No spíš maminka, ta to řeší nejvíc, otec na mě působí, ač ho osobně moc neznám, stykam se spíše z zenskou casti rodiny,jako člověk, co ho nejspíš neuměl nikdy ocenit, aspoň tak to na mě působí. Spíše poukazuje na neschopnost.
19.11.2019 - 12:40 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Sosna zvlčelý
Omluva za Lunu řízlou Marsem, díky, Sosno (nejdřív jsem si to nasimulovala blbě na Lunu v Kozorohu a pak jsem to tam zapomněla) :41: :15: :4:
Příspěvky: 1-25 26-37
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »