Aspekty Venuše a Luny u muže


20.08.2019 - 21:12
(Váhy) Mišple
Aspekty Venuše a Luny u muže
Zdravím všechny, setkal se někdo s tolika aspekty u Venuše a Luny v horoskopu muže? Je tam dost opozic, jak se takový člověk může projevovat ve vztahu, předpokládám, že to bude fičák? Předem děkuji za postřehy

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.08.2019 - 00:13 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Vivianne, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Taky mám konjunkci Venuše a Luny. Jsem ovšem žena :1: Každopádně spojuji si milostný vztah i s možností dětí, prostě mi přijde přirozené plodit z lásky k muži či jak to jinak vyjádřit :4: Neodděluji nějak striktně milostné a mateřské city - beru to tak, že z milostných citů se rodí děti, potažmo i láska mateřská.
Jak to může mít muž? Že hledá ženu, co chce být jeho milenkou i matkou jeho dětí? Ke všemu když Venuše i Luna jsou v Raku, rodinném a mateřském znamení? No a ještě je tu opozice na Uran :25: Možná tu rodinnou a milostnou idylku bude narušovat touha po dobrodružství a nových obzorech? Uran v 9. domě ve Střelci...
No a vlastně je tu i Cheirón - v konjunkci s Lunou a Venuší... Že by nějaké podvědomé bloky ve vztahu k ženám?
21.08.2019 - 07:50 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Podle mě je tam hodně vliv z původní rodiny, tipuju nějakým způsobem vyhrocený vztah s otcem, matka mohla být zidealizovaná (ale mohli být divní oba rodiče). Ten Mars ve 12. jako vládce radixu může značit nějaké problémy se sebevyjádřením nebo utíkání sám před sebou. Vzhledem k tomu, že Venuše je vládcem 7. domu se zřejmě bude projevovat ještě víc vztahově než obvykle. Může dlouho hledat ideál ženy, který neexistuje, avantýr asi bude mít dost. Vztahy budou mít v jeho případě obzvlášť transformační charakter. Navenek může působit jakože "hrc-prc" ohnivě, ale uvnitř je to citlivka. Jinak ty neptunovské vlivy nejsou zanedbatelné, dávala bych si pozor na návykové látky. Ten Jupiter ve 2. je docela pěkný, škoda, že už je v Blížencích. Jinak ta konjunkce Venuše-Luna by teoreticky měla značit něco v tom smyslu, že mezi představou milenky a manželky není rozpor (narozdíl třeba od kvadrátu, kdy je pro zrozence obtížné obé spojit v jedné osobě) :17:
21.08.2019 - 17:36 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mici Angóra
Tvůj komentář je dost trefný.Ta zidealizovaná matka by seděla a vyhrocený vztah s otcem vlastně taktéž, v minulosti. Neptunské vlivy opravdu působí silně, musí se vědomě ovládat. Hrc prc ohnivec s duší citlivky také sedí. Tam je horší v tom, že se projevuje typicky chlapsky a pak se najednou stáhne do sebe.
21.08.2019 - 17:38 | Filtr
(Váhy) Mišple » Vivianne
Podvědomé bloky bych si taky tipla, vzhledem k tomu, že se vztahu spíš výhýbal, několik let byl lev samotář ?
22.08.2019 - 13:01 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mišple
Já bych dokonce zde nepoužil možná pouhého výrazu zidealizovaná matka. Myslím, že ona na tom dokázala cíleně pracovat, vytvářet kolem sebe jakousi aureolu božskou včetně toho, že "mamince se nesmí odmlouvat, maminka má vždy pravdu, maminka je vždy na prvním místě"! Ze asi ani nevystačíme s pojmem "mamánek", toto je trošku jiná verze, ač by se tak mohl na první pohled jevit.
Nevím, proč na mne z toho ty pocity lezou. Dokonce za ten konflikt někde v pozadí kdyby mohla matka, by mne nepřekvapilo. Aby pak mohla přijít a říct: "Vidíš, maminka..."
Vztah s otcem by možná stál za to urovnat a být v souladu, aby cítil konečně pevnost ve své mužské energii. Dokud to mezi ním a mužskými předky nebude v souladu, dokud zde bude jen náznak nějakého odmítání, nebude se moci plně tato síla projevit. Ať si otce vezme zpět!
22.08.2019 - 18:32 | Filtr
(Váhy) Mišple » Sosna zvlčelý
Hezky jsi to popsal, z té závěrečné věty, ať si otce vezme zpět, mě úplně mrazí. Myslím, že jsi uhodil hřebíček na hlavičku a doufám, že mu v tom návratu k otci mohu pomoci. Je zajímavé, že jsme se setkali, zrovna takový vztah mám ke svojí matce.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »