T kvadratura


24.04.2019 - 09:56
(Štír) Thesssinka
T kvadratura
Ahoj, mám v horoskopu t-kvadraturu ve fixnich znamenich lev byk štir. Jak se podle vas projevuje?

Pridavam- 1.-4.-10. Dum

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
24.04.2019 - 10:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lunatik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak samozřejmě bude záležet na planetách a na domech.
Všeobecně v pevných znameních se ty vlivy planet hůř překonávají. Lidi často trvají na svých chybách, postojích, nechtějí se měnit.
24.04.2019 - 12:07 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Když to jde v domech zmíněných, může to být například rozpor rodinného života (4.d.) s budováním kariéry (10.d.), kdy člověk zjišťuje, že to nedokáže skloubit a musí volit. Což právě vzhledem k pevným znamením může být problém, protože se nechce vzdát ani jednoho. Takže odkládá rozhodnutí a napětí tím narůstá (aby se pak uvolnilo výbuchem ne nepodobnému tomu v Hirošimě). Dopady to samozřejmě má na osobnost (1. dům). Člověk je nespokojen, připadá si nedoceněn, že nikdo nevidí, jak se všechno snaží stíhat (a že asc. ve Lvu uznání potřebuje), ale jakýkoliv nedostatek vidí hned, to se hned kritizuje! A promítnout se to může křížem do 7. domu, kdy to vytváří nestabilní vztahy, nervozita je přenášena na partnera, nebo je mu vyčítáno, že jako partner by se měl také angažovat... (přitom to není projekt partnerův.
Základem je srovnat si vždy nejprve napětí polokříže, ujasnit si priority, nebát se někde slevit. Zde řešení nabízí i příznivé aspekty Urana a Neptuna v 6.d. 6. dům zde může nabízet řešení. Člověk na svých plánech zaměstná další lidi, čímž získá i prostor pro rodinný život a domov. Nebo se sám stane členem kolektivu, který pracuje v oblasti, kde chce proniknout, nechá se zaměstnat. Zkrátka o část břemene se podělí a nebude to úspěch ryze jeho.

Ono těch výkladů však může být mnohem více. Já bych se spíše dle planet přikláněl zde k modelu, kdy 4. a 10. dům jsou rodiče. Už proto, že opozice se odehrává mezi světly (SL-LU). Zde je (bylo) nejspíše nějaké napětí. Nevím, zda to mělo podobu otevřených sporů ventilovaných napovrch, možná bych se přikláněl spíše k variantě dusna. Skoro jako nějaké rodinné tabu. O tom se zkrátka nemluví.
No a v takovém prostředí pak jsou i děti, které mohou díky dětství mít třeba i problémy v partnerství. Na jednu stranu mohou utíkat z domova velmi časně, na druhou stranu nenachází stabilní vztahy, nebo se jim v nich naopak může vyskytovat téma jejich rodičů. A pevná znamení nedovolí odejít. A rovněž způsobují, že člověk tvrdošíjně odmítá udělat změny a opustit staré nefungující modely.

Samozřejmě může docházet i k prolínání obou naznačených variant výkladu. Třeba kvůli původní rodině se člověk stává ambiciozním, vlastně křičí: Haló, tady jsem! Já jsem tady taky!
No a pak v ambicích může pohřbít vlastní rodinu honem za kariérou, nebo naopak pohřbít kariéru sebeobětováním se pro domov atd.


Ono by to bylo ale na mnohem delší a komplexnější rozbor. To chce opravdu popsat významy všech planet, přiřadit je domům, jimž vládnou, neopomenout zde ani vliv Lilith, která je do figury také namočena... A to ani nejde bez nějaké spolupráce s nositelem radixu. Zde astrolog těžko může dát nějaký jasný výklad, ale společně mohou nakouknout pod povrch a pokusit se najít nejlepší řešení. Podobně jako u lékaře je nutno popsat své potíže, aby doktor věděl, na co se zaměřit, provedl žádoucí vyšetření a pak ve spolupráci s pacientem (to se často vynechává) dokázal nalézti nejvhodnější způsob léčby.
24.04.2019 - 12:26 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Mars v levovi sa nechce nechať v ničom obmedzovať, ešte k tomu v prvom dome.
Z toho môžu plynúť konflikty v rodine - 4. dom, či v práci - 10. dom.

4./10. dom tiež symbolizuje matka - otec. V tvojom prípade sa javí, že zodpovednejší/obmedzujúcejší rodič bola matka - Luna v 10. dome, zatiaľ čo otec je taký slobodomyslenejší - Slnko + Jupiter, Saturn v Rybách, (v 8. dome, možno nebol prítomný...).

Plný štvrtý dom naznačuje, že sa chceš stať vnútorne, emocionálne nezávislá, podľa motta Keď sa sám neurobím šťastným, nikto iný to nedokáže. Takýto ľudia to potom nemajú najľahšie v rodine, niekedy majú pocit, že doma rodičia a spol. nie sú práve najchápavejší, ale má to človeka prinútiť nebyť závislým na iných ľuďoch.

Počula som tiež vysvetlenie (Liz Greene), podľa ktorého sa t-kvadratúry ťažko integrujú, človek má potom sklon jednu z týchto planét prežívať pomocou iného človeka (projekcia na iného).
24.04.2019 - 13:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele robin.salomon, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Obecně, cokoliv je v pevných znameních, je napořád. V pevných znameních, ať planety slibují dobro či zlo, je vše napevno. S tím se nedá nic dělat. Je to pevná kvadruplicita.
24.04.2019 - 14:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » CapRising
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lunatik, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No slunce je v přesné konjukci s jupiterem (respektive jupiter je v srdci slunce. Ale je tam i konjukce s plutem (a pluto vládne štírovi)

Já bych viděl otce jako silnou, charizmatickou osobnost, mohl být i manipulující, pohlcující.
24.04.2019 - 15:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Jedná se o transformační dynamický aspekt kde k osobnostnímu zrání dochází cestou přes překážky. Ty klade do cesty spíše minulost lépe řečeno lpění na ní.
Mars 1.d leo člověk může mívat pocity že jakákoli aktivita uvedené napětí jen zvyšuje avšak postupně jak jde čas dochází k uvědomění jak konstruktivně využívat svoji energii. Silová řešení můžou přinášet bolest a zklamání. I to je součást zkušenostního procesu.
Leccos z řešení však naznačují lunární uzly..je dobré stáhnout se do nitra a stát se vnitřním pozorovatelem dění. Pak subjekt takto získává lepší přehled na šachovnici svého života s velkými možnostmi využít svoji energii jak pro blaho celku(společensky) anebo sebe a svoji rodinu. Obojí se pak dá takto lépe skloubit.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »