Venuše ve Štíru, 9.dům


06.04.2019 - 16:29
(Váhy) Mišple
Venuše ve Štíru, 9.dům
Jak jste sžití se svojí Venuší ve Štíru, nejlépe v 9.domě, trigon Luna a konjunkce Saturn? Lze s tímto vůbec fungovat ve vztahu? Ještě jsem nepřišla na to, jak ji uchopit, a pochopit. Poslední vztah byl dosti...něco jako karmický, totálně mě rozložil...buď rozkládám muže já, nebo oni mě :/

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
06.04.2019 - 19:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele scorpio82, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj, myslím si že symbolika astrologických domov je nepodstatná. Dôležité je pochopenie Tvojej osobnostnej dynamiky cez porozumenie symbolík Tvojich planét a znamení.

Vytváranie vzťahov je definitívne Tvojou kľúčovou životnou výzvou, Tvoje natálne Slnko (vitalita, sila, tvorivosť) spojená s Merkúrom (príjem a prenos vnemov, komunikácia) sú poháňané vzdušným procesom Váh (estetické vnímanie, vytváranie krásy, harmónie, vzťahov, vyvažovanie).

Venuša (estetické vnímanie, vytváranie vzťahov, krásy, pokoja), ktorá je vládcom Váh, sa nachádza v konjukcii so Saturnom (praktickosť, sebaúcta, logickosť, integrita) vo vodnom Škorpiónovi (hlboké, intenzívne cítenie, emocionalita, sexualita, vedomie pominuteľnosti a sebapresahovanie) a spoločne v harmonickom spojení s Mesiacom (jemnosť, emocinoalita, predstavivosť) vo vodných Rybách (súcitnosť, meditatívnosť, nežnosť).

A v hlbokom vodnom Škorpiónovi je aj Tvoje natálne Pluto (hlboké, intenzívne cítenie, emocionalita, sexualita, prijatie smrteľnosti a života ktorý nás presahuje), vládca Škorpióna.

Očividne máš silné citové potreby a vnútorne hľadáš osobu, partnera, ktorý by tieto Tvoje potreby dokázal naplniť jeho úprimnými citmi a láskou, porozumením. Harmonické vodné znamenia, procesy, ako iste vieš, sú Rak, Škorpión, Ryby, s nimi máš potenciál žiť Tvoj citový život vzájomne naplno. Takže možno niekto vyzretý, kto bude mať ako Ty trochu Slnečného vzduchu a viac citovej hĺbky vodných znamení by s Tebou vzájomne fungoval vynikajúco.

Myslím si že len iné živly (oheň, zem, vzduch) nedokážu naplniť Tvoje skutočné emočné potreby a túžby do prirodzenej hĺbky a jasnosti.

Máš tam v radixe aj dve planéty (Mars v konjukcii s Jupiterom v Kozorožcovi a spoločne v trigone s Plutom) v zemitom živle (praktickosť, logika, stabilita) a dve (Urán v Strelcovi v excitácii so Slnkom a Merkúrom, a Neptún) v ohnivom živle (dynamika, poznávanie nového, entuziazmus).

Z každého vzťahu sa môžeš určite niečo naučiť, nech bol akýkoľvek.

Ak chceš, napíš viac o Tvojom poslednom vzťahu, alebo si sprav sebareflexiu, môže Ti to pomôcť všimnúť si a pochopiť súvislosti, ktoré Ti boli doteraz možno skryté.
06.04.2019 - 19:44 | Filtr
(Váhy) Mišple » scorpio82
Děkuji za obsáhlý výklad. Mně právě přijde, že se té hloubky ve vztahu bojím, že jsem naopak odtažitá, až bezcitná. Dost se v tom topím. Přiložím horoskop posledního partnera, se kterým to bylo (je) ve stylu spolu žít nemůžeme, bez sebe taky ne. Destrukce, deprese, odmítání, citové vydírání až do fyzického vybíjení, nekomunikace, nátlak...prostě rozklad. Tohle už nikdy nechci, raději budu sama :/.
K příspěvku je přiložený obrázek, který se zobrazí pouze přihlášeným uživatlům.
(Přihlásit)
06.04.2019 - 20:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mišple
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele scorpio82, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Podľa toho čo píšeš usudzujem že ste spolu veľa trpeli, no niečo vás k sebe pútalo, no tej bolesti, utrpenia, nespokojnosti, negativity bolo viac, ako toho pozitívneho, čo vás pútalo k sebe.

Horoskop Tvojho bývalého partnera má v sebe dominantný oheň Strelca (expanzia, aktivita, túžba po zmene), sú ním spúšťané Slnko (vitalita, vedomie, sila) v spojení s Jupiterom, vládcom Strelca a retrográdnym Merkúrom (vnímanie, komunikácia), a taktiež Neptún (cítenie, meditatívnosť, sebapresahovanie).

Tvoje Slnko s Merkúrom vo Váhach (vzduch - estetika, vnímanie, vzťahovanie sa) a jeho Slnko s Jupiterom a Merkúrom v Strelcovi (oheň- zmena, aktivita, poznávanie nového) sa excitujú, majú spočiatku stimulujúci efekt, ktorý však nie je dlhodobý, kedže "motivácie" týchto dvoch procesov sú inej kvality, chcú niečo iné.

Jeho Venuša (schopnosť vytvárať vzťahy, estetické vnímanie) v zemitom Kozorožcovi (praktickosť, logika, sebestačnosť) a Tvoja Venuša vo vodnom Škorpiónovi (intenzívne cítenie, emocionalita, sexualita) sa taktiež excitujú krátkodobo, ale opäť majú úplne inú cestu a kvalitu (zem a voda).

Čo určite stojí za zmienku je jeho Mesiac (jemnosť, subjektivita, citovosť) v Škorpiónovi a Tvoj v Rybách (senzitivita, predstavivosť, nežnosť), tú určite máte harmonické energie, teda majú kvalitu cítenia, predstavivosti, zraniteľnosti. Myslím si že toto Vás asi spájalo najviac.

Podľa môjho pohľadu z hladiska Vašich natálnych horoskopov a Tvojej veľmi zlej skúsenosti váš vzťah nemal dlhodobý potenciál lásky a šťastia.
14.04.2019 - 11:36 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Venuša v škorpiónovi, na určitej úrovni sa vždy obávaš sklamania v láske a opustenia, dokonca si môžeš už podvedome vyberať partnerov, u ktorých vieš, že ťa neohrozia, pretože sú svojím spôsobom na tebe závislí. Ty im robíš psychoterapeuta a máš ako keby pod kontrolou. Strach zo sklamania v láske je prirodzený, ale Venuša chce, aby sme otvorili srdce láske bez strachu zo sklamaní, skrátka bez strachu. To ti podľa mňa príde ťažké.
Venuša je v 9. dome, 9. dom symbolizuje veľa vecí, jednou z nich pravda. Vo vzťahoch máš byť absolútne úprimná, v prvom rade k sebe, a až keď ty máš jasno vo svojej motivácii, prečo chceš vzťah, aký ho chceš mať, tak sa máš podľa tejto pravdy správať, bez strachu z následkov. Preto podľa mňa máš aj Saturn na tej Venuši, je tam ako taký kontrolór kvality, hlavne tej tvojej.
Príde mi, že je pre teba snívať a idealizovať ľahké- Mars, Jupiter, Neptún pri sebe, Luna v rybách, neidealizuj si veci, hlavne nie vo vzťahoch.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »