Retrográdní Planety


08.03.2019 - 16:12
(Lev) Alberto
Retrográdní Planety
Předkládám materiál k prozkoumání možného významu retrográdních planet.
Vychází to z většího počtu konstelací s mými astrologickými žáky + díky za pomoc Štepánu Tušjakovi.

Merkur
http://ografologii.blogspot.com/201…

Venuše
http://ografologii.blogspot.com/201…

Mars
http://ografologii.blogspot.com/201…

Jupiter
https://ografologii.blogspot.com/20…

Saturn
https://ografologii.blogspot.com/20…

Uran
https://ografologii.blogspot.com/20…

Neptun
https://ografologii.blogspot.com/20…

Pluto
https://ografologii.blogspot.com/20…

Upozornění: články většinou nezohledňují postavení planety ve znamení, domě a její aspekty. Jde spíše o edukativní uvedení do tématu - abychom si byli schopni představit základní rozdíly mezi direktivním, stacionárním a direktivním pohybem u každé planety. Popis archetypů je tak amplifkován - dovedený do většího extrému, aby vyplynuly na povrch vzájemné rozdíly díky kontrastu mezi nimi. Pokud chceme pochopit povahu jednotlivce, musíme tyto zesílené obrazy zmírnit a do celkového výkladu horoskopu citlivě zakomponovat. Nebudete číst charakteristiku jedince, o němž (a to jen z části) nějak vypovídá celý jeho horoskop. Budete číst charakteristiku určitého typu, který se tu více tu méně u daného člověka projeví. (Podobně jako mluvíme o extraverzi a introverzi, které se v daném jedinci mísí v nějakém poměru, ale ryzích typů je v populaci málo). Dále chci upozornit, že heslo karma, představuje v našem pojetí odpověď na otázku, kterou jsme v konstelaci pokládali - a to, proč se někdo narodí s daným postavením? Co tomu přecházelo? Na co to navazuje? Jaký typ člověka obdrží v horoskopu planetu s daným pohybem? Zajímala nás logika za tím. Pokud je pro vás karma planým konceptem, můžete tuto pasáž přeskočit.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3
Řazení:
08.03.2019 - 20:47 | Filtr
(Ryby) thééé
úžasné :17: děkuji...
moc obdivuji Tvoji práci :15:
08.03.2019 - 21:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Prairie, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Páni, tohle je asi nejlepší charakteristika retro Venuše, kterou jsem zatím četla. Až mě z toho mrazilo. Pomohla mi uvědomit si spoustu věcí. Díky :17:
08.03.2019 - 21:55 | Filtr
(Blíženci) cimi » Prairie
Že? :14:
Taky se ztotožňuju.... :17:
09.03.2019 - 07:11 | Filtr
(Rak) aktigram
No ja som už včera chcela napísať svoj názor, ale povedala som si budem sa večer venovať svojmu R Marsu, ale vesmír mi pripravil inú prácu a tak som sa k sebe nedostala.
Ja som si teda nikdy nedávala otázku v tom zmysle že by som nevedela či som žena alebo chlap, aj ked otázka kto som je vo mne celý život veľmi hlboko postavená ale nejde o moje fyzické telo. Takže skúsim sa na to pozrieť ak mi bude dovolené, to že t som túžila po ochranných krídlach muža je pravda, ale skôr ja som ta ktorá je silná aj vo vzťahu a udrží všetkých. Neviem, ale dosť je tam veci ktoré ked som si čítala tak som vnímala že niee, to je zle vysvetlené.....
09.03.2019 - 08:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Z..... H...., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Díky :)
09.03.2019 - 11:43 | Filtr
(Blíženci) cimi
Mám dotaz jaké jsou parametry pro to, kdy je planeta stacionární. Jestli je tam něco jako orbis nebo fakt pohyb 0.
Díky :74:
09.03.2019 - 16:05 | Filtr
(Vodnář) kika6
Retrográdny Jupiter.... je neskutočné, ako to sedí :22:
09.03.2019 - 16:13 | Filtr
(Kozoroh) Naelin
Úžasné...ďakujem....môj retrográdny saturn sedí jak "riť na šerbel" :4:...hyperaktivita trošku zjemnená postavením vo vodnom živle /rak/

a pripájam sa k Mili s ďalšou jemne negramotnou otázkou :6:: ako zistím, či moja stacionárna venuša je obracajúca sa z direktnej do retrográdnej fázy alebo narovnávajúca sa :63:
09.03.2019 - 18:29 | Filtr
(Rak) aktigram
No tak moje dcéry majú Ne a to sedí, druhá ma aj Me a Ur, Merkúr sedí ale Uran nie a to už od malička. Nikdy nerebelovala, tam z toho nič nesedí, to ja som bola v detstve oveľa väčší rebel s D Uranom. Na svoj Mars vo svojom vnútri som ešte čas nemala.
09.03.2019 - 19:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Cililink, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Moje dcery maju 4 a 6 retrogradnych planet,nieco sedi nieco nie. Nemate nahodou spracovany aj R cheiron a R severny uzol? Vdaka
09.03.2019 - 19:51 | Filtr
(Rak) aktigram » Cililink
Uzly sú iba R a Cheirona mám aj ja a aj dcéry.
09.03.2019 - 21:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Cililink, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Uz som sa doguglila,dik. R chiron je ze si pritahujes liecenie

Pri retrográdnom Chiróne budeme magneticky priťahovať liečenie a podporu, ktorú potrebujeme. Budeme hľadať nové cesty do svojho vnútra a liečenia najhlbších temných častí seba, ktoré potrebujú našu pozornosť a prijatie aby sa mohli začať transformovať na použiteľnú energiu. Nájsť si svoju svätyňu a pustiť sa do práce.
09.03.2019 - 21:47 | Filtr
(Střelec) Blossom
Skvěle zpracované :15:

Mám stacionární merkur a jupiter a jejich popis a projevy v životě odpovídají.

Celkově můžu říct, že je vliv těchto dvou stacio planet v mém životě velmi výrazný. Je to taková trvalá, stabilní, výrazná energie, která se nikam nehýbe...nemá výkyvy, prostě je...

A pak mám retro venuši. Taky odpovídající popis projevu.

Poprvé jsem se zde setkala s informací, že projevy retrográdní venuše leckdy neodpovídají jejímu postavení ve znamení nebo domě. Nad tímto jsem se mockrát zamýšlela, protože moje retro venuše ve štíru nemá ze štíra snad vůbec nic... Ani na úrovni vnějšího projevu, ale ani na nějaké vnitřní, hluboké úrovni, jak bývá retro venuši připisováno.

Takže za mě odpovídající :1:
09.03.2019 - 22:05 | Filtr
(Lev) Alberto » Korzárka
Díky moc za podrobný a osobní feedback. Budeš určitě zajímavá ženská.

Všechny texty jsou výsledkem konstelacį, ale přepis je u jup-pluto na způsob výtahu, není přepisováno slovo od slova, proces běžel jiným způsobem. Texty Merkur, Venuse, Mars jsou výsledkem dvou nezávislých skupin, problematika se zdála o dost nejasnejsi, natřít onen princip, co je zatím. Museli jsme se doptavat. Rovněž Schulmann Venuši a Mars podává viď zašmodrchaně, málo se z toho dá pouzit pro praxi.
09.03.2019 - 22:06 | Filtr
(Lev) Alberto » Blossom
Diky. 2 stacionární jsou už dost vzácné. Svědčí to už o nějaké mimořádnosti tvé mysli.
09.03.2019 - 22:08 | Filtr
(Lev) Alberto » Cililink
Cheiróny jsme dělali v rychlosti. Je tam nějaký základní koncept, ale ještě bych to prověřil víc a jinou skupinou.
09.03.2019 - 22:09 | Filtr
(Lev) Alberto » Naelin
Dík. Nejlépe efemeridy.
10.03.2019 - 07:48 | Filtr
(Rak) aktigram » Korzárka
Tak tento Mars mne sedí, vždy som už ako dieťa túžila byť matkou, takže zrejme to naozaj nie je o sexualnom zaradení, som ako Amazonka - čo ťa nezabije to ťa posilní.
10.03.2019 - 08:03 | Filtr
(Rak) aktigram
Ja by som vám chcela veľmi podakovať za niečo také aj ked pre iných novotárske, takto prežívam svoje planéty. Ked som písala u Uranovi, tak mi stale naskakoval môj Mars - mám R -a bola som ako tie ninja korytnačky, veľký pancier ktorý mi zahaľoval celý trup. Vtedy som chcela napísať ako vnímame svoje planéty my, ako ich máme zaradené. No a potom je toto pridané. Ja viem popísať všetky svoje planéty ako ich vidím ja vo svojom vnútri. No a teraz viem že nie som ešte preto bláznom.
Môj najmladší vnuk ma až 5 planet a Cheiron VE PL SA UR NE.
Ešte ma zaujalo jedno - ja mám Cheiron, mladšia dcéra tiež a od mladšej dcéry všetky 3 vnúčatá - predsa len to nebude také zanedbateľné v tom pokolení.. Staršia nemá a nemajú ani vnúčatá.
Tiež moje dcéry maju Ne a aj skoro všetky vnúčata. Tu by ma to ozaj zaujímalo ako také niečo rodové a postupnosť toho.
10.03.2019 - 08:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Popis retrográdního a stacionárního Merkura mi přijde super :15: Už od včera přemýšlím, jakou zpětnou vazbu bych poskytla ke svému R Neptunu, ale je pro mě nadále tak neuchopitelný, že o něm nedokážu nic říct :1:
10.03.2019 - 11:28 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zdařilé!:30: "Stacionární Pluto - Zen Pluto" :1: Rovněž charakteristika retro Jupitera ohromně sedí ("v dávné minulosti očividně něco podělal" :61:)
10.03.2019 - 11:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » cimi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Argyll, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ano, určitý orbis v pohybu tam hraje roli, pěkně to vysvětluje Vezír v jedné mé 6 let staré diskuzi o stacionárních planetách
10.03.2019 - 12:11 | Filtr
(Blíženci) cimi » Argyll
Ono to bude podobné jako s orbisy u aspektů. Asi nebude nějaký jednotný názor a bude to nějak podobně, že čím přesnější orbis, tím výraznější působení.
Dočetla jsem se akorát, že stacionarita nastává, když rychlost planety klesne pod 5 procent její průměrné rychlosti. S tím by se asi dalo souhlasit. (což koukám je i v té tebou doporučované diskuzi tady na najdise...)

Podle astro.com (a i podle mého výpočtu :4: ) bych teda měla mít stacionární saturn. Je to ale cca 7 dní po zastávce saturnu, tak už je tam asi u mě spíš cítit ten přímý směr. Jako je pravda, že se dokážu hodně přizpůsobit svému okolí, respektive "změním barvu" podle prostředí v kterém jsem jako ten chameleon, čímž ale nemůžu říct, že by mě to nějak "nevadilo". Spíš vyhledávám prostředí kde se cítím dobře, což by znamenalo, že vnitřně vyhraněná jsem, ale je tam taky uvnitř jakási "nestrannost.. Zřejmě přepínám mezi přímým a nepřímým...
Každopádně na to asi má i vliv to, že mám na ten saturn sextil R uranu a kvadraturu R neptunu....zajímavá hříčka přírody :32: (na to jsem se ještě nedívala...)
10.03.2019 - 12:31 | Filtr
(Střelec) Blossom » Alberto
Díky:6:

Speciálně téma projevu stacionárních planet mě vždycky hodně zajímalo.

Načetla jsem k tomu kdeco, ale většinou jsem našla jen popisy všeobecného rázu.

Musím říct, že Tvé zpracování je opravdu super:30:
10.03.2019 - 15:14 | Filtr
(Váhy) adelaida
Opravdu výstižné, výborné.. :15:
Takže žena prožívá retro Mars zcela opačně než muž. Znamená to tedy, že setkají-li se muž a žena, oba s retro Marsem, jsou v zásadě energeticky nekompaktibilní, ale přesto často takové vztahy vznikají, právě proto, aby si tohle své vnitřní nastavení uvědomili?
Příspěvky: 1-25 26-50 51-65
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »