Kam kráčíš, Česko?


27.02.2019 - 23:03
(Kozoroh) Bosch
Kam kráčíš, Česko?
Článek který popisuje přesně problém zaostávání naší země, místo investic do klíčových odvětví vědy výzkumu vývoje průmyslu opět jen již beztak neefektivní zacelování děr v silnici. Po ní však budou v nejlepším případě opět jen jezdit kamiony s díly do našich montoven. Za dobrou práci montážního dělníka budeme moci nakoupit levné zboží z asie a předražený outlet ze západu.
V inovacích a technologiích ztrácíme pozici i mezi našimi ostblock sousedy.
V dálnicích jsme byli sto postavit za 4 roky 4km cesty. Nově otevřená dálnice na ostravu se zvlnila jezdí se 80max a možná se zavře úplně, řešení v nedohlednu. Kdyby to šlo to hodit na toho saturna a počkat až přeleze pluto..avšak bez přičinění správným směrem se nestane vůbec nic co by mohlo být nějak příznivé..než další trpká zkušenost. Že za pár let budeme opět nadávat na "ty lumpy", stejně tak jako teď nadáváme na ty co tady byli před nimi včetně těch kteří nám otevřeli brány na západ. Jenže ten Brusel není vždycky tak blbej jek jej často vidíme.
Tož práci čest. A je to. :15:
__________________________________________________________________________
Komisaři ve středu zveřejnili návrh toho, kam by v Česku měly do budoucna peníze z evropských fondů jít. Miliardy nechce posílat na stavbu dálnic, ale na dvě základní priority: jednou je snaha o modernizaci české ekonomiky, například prostřednictvím velkých investic do vědy a výzkumu a jejich propojení s výrobou. To má Česku pomoci, aby se z pozice pověstné "montovny" posunulo směrem k nejrozvinutějším zemím v Evropské unii.

"Česko zaostává, co se týče podílu inovativních společností, které jsou klíčovými tahouny konkurenceschopnosti," konstatuje komise. "Vysokou prioritu" tak podle ní musí mít investice do výzkumu a vývoje a do zapojení nových technologií do ekonomiky. Především české malé a střední podniky podle ní citelně zaostávají.

Dnes české firmy často slouží jen jako subdodavatelé především pro německé společnosti. A teprve ty pak finalizují koncový výrobek, který následně prodávají s velkou marží. I kvůli tomu jsou české mzdy mnohem nižší než německé.

Zdroj
https://zahranicni.ihned.cz/c1-6649…

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
27.02.2019 - 23:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Ani ten Lenin nebyl tak blbej aby viděl prioritu ve stavění silnic..

Lenin byl dobrý člověk
Lenin měl děti rád
Učte se dobře děti
říkal jim častokrát
Až jednou vyrostete
budete létat, řídit traktory
Za dobrou práci a za odměnu
pak pojedete na hory.
28.02.2019 - 18:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rose sprite, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:15: :15: :15:

az na tu koncovku o ceskych platech
ty uz se tahnou od Marshallova planu

clanek jsem necetla, ale tvuj vynatek je skvely :15:
28.02.2019 - 20:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Rose sprite
dík
těch důvodů tam bude více krom marshala
marshalem si usa podrobila zničené země které předtím intenzivně a v mnohých případech zcela zbytečně bombardovala za účelem co největších materiálních ztrát
01.03.2019 - 10:14 | Filtr
(Býk) player
Dálnice nejsou nic , co by byýt muselo. Tu vědu a techologie bych jednoznačně preferoval.

Ale odpovím na otázku.

Coby osvícená země kráčíme kupředu levá , kupředu levá , zpátky ni krok. Ono jde totiž o jedno...abychom zůstali pokorní. Z rychlých úspěchů se zatočí hlava - a ztatí soudnost. My jsme trpělivý národ , u pivka si to vyčekáme. Chce to klid a nohy v teple (hlavu v chládu - otevřenou klapku vzádu).
01.03.2019 - 22:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
Šnek podle matematického propočtu leze 30x rychleji, než se u nás staví dálnice.
02.03.2019 - 10:30 | Filtr
(Býk) player » Bosch
Dálnice zase zabraňují přirozenému pohybu zvěře a utvářejí mikroregiony - taky to není moc good. Jen ať hoši nespěchaj. Když budou neděravé zbylé...
05.03.2019 - 15:41 | Filtr
(Panna) Wiké
Dnes jsem narazila na dobré čtení a hodí se nejvíc asi do tohoto českého vlákna.

https://www.parlamentnilisty.cz/are…
05.03.2019 - 17:49 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Wiké
Já patřím mezi tu 4% menšinu která se cítí jako evropan více než jako čech.
Jsem přesvědčen o tom že šanci na důstojnou slušnou budoucnost máme v globálním světě jen jako součást velkého evropského celku.
Přitom národní zájmy (národní státy) by neměly převážit nad kolektivními v rámi příslušného celku. Tohle docela dobře chápali i komunisté. A přeservilně odevzdávali moc a odpovědnost za rozhodnutí rusům, i v případech kdy to nebylo vůbec nutné.
Nyní máme šanci v rámci demokratického celku a volného trhu navázat na prvorepublikový úspěch. Otázkou je proč se nám to stále nedaří jak bychom si přáli, objektivně vzato se vzdalujeme i našim bývalým východním sousedům, bohužel dozadu. Co je zde jinak. My se například na vliv imigrace vymlouvat nemůžeme.
05.03.2019 - 17:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
Zajímavější než dálnice je pro naši zemi euro. To by byla pobídka i k restrukturalizacím základních odvětví, důchodového systému, bankovnictví..což by nás přiblížilo více demokratickým zemím, pak by i investice byly silnější kdyby nedocházelo ke kšeftování s korunou.
Mikroregiony jsou fajn. Na islandu a na severu obecně se takovým regionům dálnice vyhýbají.
05.03.2019 - 18:21 | Filtr
(Panna) Wiké » Bosch
Tak sám to nejlíp víš, když to sleduješ, které podniky se rozprodaly na západ. Kde jsme byli soběstační a prodalo se to. Vždy´t to není práce Rusů ani komunistů.
Já nemůžu více argumentovat, protože to nesleduju.
Jenom vím, jak z evropské unie jdou do školství s prominutím strašlivé sračky, za naše peníze, kdybychom je neposílali a zase neprosili zpět na projekty, bychom si pořídili normálnější věci.

Jen cítím energie a slovanská je dobrá pro vývoj, otevřenost, pro chápání ženskosti, pro chápání Země, pro propojení. Nemůže se zasypat zapomněním a germánskými "pochodujícími jednotnými" energiemi.. tady ty slovanské jsou dost dobré, i když nás zrádci rozprodávají.
05.03.2019 - 19:05 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Wiké
Slovanství je především synonymem slova otroctví. Slovan, slave, otrok.
Tudíž bych ani z historického hlediska po slovanství určitě nevolal.
Myslím si, a byl bych tomu rád kdyby to tak i bylo, že tuhle vývojovou etapu máme už za sebou. Já se slovanem minimálně být necítím. Co to ostatně má vůbec znamenat? Vyznávat pravoslaví a patriarchu?
R 89 přece předali moc jedni komunisté do rukou jiných komunistů, vždyť jsi tady přece sama dala článek o tom jak Kocáb kroutil hlavou nad tím že Havla zvolili komunisté. Nechápu proč si myslíš že nám tady to co máme nadělal někdo jiný než my sami a námi zvolení delegáti.
Václav Klaus přece vystupoval v ARD 5 dní před 17.listopadem 1989 a mluvil o transformaci naší ekonomiky na tržní hospodářství. Kdo myslíš že mu to asi tak umožnil? Přece strana. No a věci řídili přeci lidé z prognosťáku a bývalí agenti stb, členové ksč a další režimem pověření, nikdo jiný neměl o řízení státu ani páru. Tak zvítězilo jen reformní křídlo, to co se nepovedlo r 68 teď dostalo šanci. Lidé volali Dubčeka. A ty říkáš že komunisté za nic nemohou..
Vinni jsou asi ti co je všechny nepověsili. Jenže národ tleskal čalfovi. Tak na co si stěžuješ? Že jsme zlý zkažený národ?
https://www.youtube.com/watch/…
Ostatně zaplaťpánbůh za to že máme to co máme protože to mohlo být i mnohem horší. V rámci tržního hospodářství si samozřejmě na trhu může koupit kdokoli cokoli. Takže i češi vlastní v zahraničí spoustu podniků..třeba takový babiš peče housky pro němce v německu kde staví linky. Teď jsem četl že nějaký čech vlastní ve švýcarsku velký lukrativní lyžařský areál.
A Kellner staví v rusku továrnu na zpracování zlata.
Tak na co si stěžuješ? Však češi se rozjeli do světa taky a kupují.. ti co na to mají. :3:
05.03.2019 - 19:11 | Filtr
(Štír) tronco
Taka taka tada tydy tam tam tydydy....
YouTube
05.03.2019 - 19:17 | Filtr
(Býk) Deam » Bosch
https://www.youtube.com/watch/…

:2:

A čeština je nejlepší. ;)

https://www.youtube.com/watch/…

A kdybys neměl náhodou dost:

https://www.youtube.com/watch/…

Tak! :)
YouTube
05.03.2019 - 19:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tronco
slovenská verzia :15: :4:
Héj, držte té huby, helou, helou!
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
05.03.2019 - 19:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Deam
No nevím jestli by tě potěšilo například zjištění že praotec čech byl vrah a jeho motivem k odchodu se skupinou byl strach před trestem. To by na hrdosti moc nepřidalo že? A zdá se že o pocit hrdosti jde hodně. Otázku češství a národní identity bych asi takto nevypichoval jako výjimečnost ze všech největší.
Ono přikládání důrazu a významu národnostní ideji je vratká půda pro nacionalismus což je zbraň k prosazováni zájmů na úkor jiných.
Však i slované se pokládají za pravé strážce jediné pravé víry.. a to je myšlenka velice zaostalá.
Já nejsem nacionalista a myšlenka národa jako kultivačního prvku mi přijde velmi málo. To zní jako kdo není čech je proti nám.
A dneska běhá v čechách spousta šeštějších čechů na úkor normálních lidí.
Více se mi líbí myšlenka lidství, humanity. Spolupráce, nadhledu, tolerance. Od toho by se mělo češství odvíjet. Takto nějak zněla i masarykovská idea soužití čechů v evropě pokud se nemýlím.
05.03.2019 - 19:39 | Filtr
(Býk) Deam » Bosch
Studoval jsem dějiny, takže posuzovat historické postavy dnešními měřítky je mi opravdu cizí, nemluvě o praotci Čechovi. ;)

Jinak je tomu ovšem u náboženských vůdců, tam musí být člověk přísný, zvlášť u takových, co se považují za vzor na věky věkův. :)
05.03.2019 - 19:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Deam
Tak pokud potřebuješ nějaké vůdce pak asi ano. Pak je asi důležité jakého typa si zvolíš. Mně je bližší model parlamentní demokracie.
05.03.2019 - 19:42 | Filtr
(Býk) Deam » Bosch
Ke kritice není třeba následovat. :)
05.03.2019 - 19:50 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Deam
Mně zajímá jakým směrem se vydá Česko. Neschopnost smysluplně investovat peníze z evropských fondů je objektivní fakt. Neochota investovat do budoucnosti také.
Tudíž se zdá že jde spíše o matematickou rovnici. Než o kritiku. Samozřejmě jde i o to co se počítá.
Z pohledu počtu přejetých žab jak naznačil plajer jdeme správnou cestou, zelenou, příroda vítězí. :15:
Anebo z pohledu filosofie LaoC že národ se má udržovat nevzdělaný jdeme také správnou cestou. V podstatě čínskou. :4:
05.03.2019 - 21:57 | Filtr
(Štír) tronco » Bosch
Čechy, to je přeci život jak v pohádkách...
Ředitel Bumbál ... to chčiju
YouTube
05.03.2019 - 22:03 | Filtr
(Štír) tronco » tronco
A tady jsem padl pod stůl :61: :75:
To je ale do diskuze Kam se řítíš v Česku.
YouTube
05.03.2019 - 22:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tronco
Tak tahle je taky docela věcná..
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »