Osud nebo jen nahoda?


18.02.2019 - 13:26
(Váhy) Raduška710
Osud nebo jen nahoda?
Dobry den,asi pred rokem jsem se nastehovala do bytu a pozdeji zjistila,ze ve stejnem dome bydli byvaly pritel.Nas rozchod(cca pred 10 lety)jsem celkem dlouho a tezce rozchazela a byla jsem rada,kdyz jsem to nejak prekousla a nemusela na to uz myslet.Ted se obcas potkame venku nebo na chodbe,pozdravime se a nic vic.Zajimalo by me,zda je to jen nahoda nebo to neco znamena a z nejakeho duvodu jsme se opet meli potkat.Muze mi to nekdo prosim vysvetlit? :) Dekuji

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
18.02.2019 - 15:08 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a chtěla bys radši slyšet, že to náhoda není? že by tě to motivovalo se za ním zastavit? ale on je zadaný, ne? A ty?
18.02.2019 - 16:41 | Filtr
(Býk) player
Na to ti nikdo přesnou odpověď nedá. Ti , co věří v reinkarnace a karmu ti řeknou , že náhody neexistují , materialisté ti řeknou , že neexistuje nic jiného , než princip nahodilosti.

Vyber si.
18.02.2019 - 17:49 | Filtr
(Rak) RainMan22
Osud - to asi nikdo tady neví. Ovšem náhoda to není. Jestli dobře počítám, myslí na Vás asi více chlapů.
19.02.2019 - 12:32 | Filtr
(Býk) player » Annie Tea
Dobře...přidám ještě třetí pohled.

Ti , co z ateismu jsou v přechodu v teismu řeknou: Dokud jsi věřil ve hmotu , tak jsi nějak žil , v momentě , kdy uvěříš , tak tvé kroky vede boží prozřetelnost.

A ti , co naopak s bohem končí , ti zazpívají:

https://www.youtube.com/watch/…
YouTube
19.02.2019 - 13:28 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Annie Tea
Myslím že jí povýšili na zákon a pojmenovali po nějakém profesorovi ... jo :44:, Murphym :4:
19.02.2019 - 16:20 | Filtr
(Blíženci) Lupi
Hezký. Já jdu s dalším prvkem do mlejna - a to s tvým hlubokým podvědomím: z toho hlediska bych to viděla jako "kontrolní situaci", kterou sis tak či onak naservírovala. Zdá se, že ten vztah byl pro tebe hodně obtížná lekce - tohle bych já vnímala jako testík "tak-se-mrknem-jak-jsem-to-zvládla."
Na náhody nevěřím (příliš mnoho se jich v mém životě profláklo jako nenáhoda) na reinkarnaci sice jo, ale pokud by v tom měla pazoury, tak by to bylo totéž.
21.02.2019 - 11:17 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
„Stvořitel asi našel ve vlcích zalíbení, že je nezatížil hloubáním o osudu.“ :131:
(A. Bajaja – Zvlčení)

Dost lidí, zaplať Pámbu, se mnou nebude asi souhlasit, ale stejně tvrdím, že s Osudem lze smlouvat. I jej měnit, odmítat, snažit se do něho proniknout a poznávat jej zevnitř i zvenčí… To vše jde. Ale přes výše napsané nikde netvrdím, že to má nějaký efekt. I když smlouvám, nevím, jestli jsem ho někdy usmlouval. Že odmítání mělo nějaký hmatatelný efekt. Co když osudem bylo právě ono odmítnutí, he? A poznal jsem ho už? Eh, tak či tak, stejně nikdy nebudu mít jistotu. Takže nakonec mi zbude jen přemýšlení o tom všem. A přemýšlím o tom rád, to nebudu lhát. Jediné, co nesnáším a neuznávám, jsou výmluvy na Osud. Zde mám jediný přístup: Dobře mi tak!
Co však mohu s jistotou na základě vlastního pozorování říct, je fakt, že kdykoli jsem v životě něčeho dosáhl (a to se netýká zdaleka kariéry a zisku hmotného), tak tehdy, když jsem nad Osudem nepřemýšlel, ale prostě konal. Někdy i zcela nepromyšleně, jen intuitivně. A i když jsem nasekal při tom spoustu chyb a dalo se to udělat úplně jinak a snad i lépe, vždy mne konání hodilo někam, kde jsem na tom vydělal. Ať už jako dobyvatel, nebo obránce hradu. A čím dříve jsem konal, tím lépe.
Jako člověk, který dříve hloubal a těžko se rozhodoval, již dokážu nyní často jednat velmi rychle. Ne zcela bez uvážení a rozvahy, ale někdy i takové jednání může být fajn (jo, dnes bych i tu hubu rozbil, teď, hned, okamžitě, potřebuješ to - tu máš!). Na druhou stranu člověk má ve skutečnosti tolik věcí nastaveno automaticky, že zas až tak moc probrat zevrubně každý čin ze všech možných úhlů pohledu opravdu vůbec nepotřebuje. To by totiž nikdy neudělal nic. Na hloubání o Osudu je dost času až po (s-)konání. Když se tím člověk zaobírá příliš, tak se zastaví často někde na počátku cesty. Sedí na rozcestí… a život je fuč. Pravda, pro někoho je to pohodlné. Ale stejně myslím, pokud Ti tato „souhra okolností“ vrtá hlavou, ať uděláš nějaké rozhodnutí, čin, nebo to prostě pustíš po větru a jdeš si zvolna dál. Toto a ne najdisáci, dá nějakou odpověď. :3:
21.02.2019 - 18:44 | Filtr
(Váhy) zdeni.86 » Lupi
Presne tak bych to videla taky...jako zkousku a nebo jeste varianta, maji neco nedoresene...
21.02.2019 - 21:18 | Filtr
(Blíženci) Lupi » zdeni.86
No to se asi právě testuje, jak to je. Ale je šikovná, že si to tak nachystala.
22.02.2019 - 16:41 | Filtr
(Blíženci) Lupi » Sosna zvlčelý
Pokud pod "konal" zahrneš i "myslel", tak to bych souhlasila.
Já jsem vždycky přemítala, co se to tím osudem vlastně myslí a tenhle tvůj elaborátek mě k tomu znovu přiměl. Nevím to totiž, nic si pod tím nedokážu představit.
Já celoživotně....no prostě jdu. Někdy naprosto neschůdným terénem - a pak se musí přemejšlet, kudy, abys tam bídně nezhynul. Není čas hloubat nad osudem.
Nebo lehčím terénem a i tehdy je co dělat - buď se kochám, nebo přemejšlím, kudytudy cestička :4:
Jak to teda s tím osudem je?
Jo, se smrtí se smlouvat dá (a usmlouvat - ale podruhý to zkoušet nebudu). Kde jsme si o tom psali? Poměrně nedávno?
22.02.2019 - 18:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Rose sprite, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
duse si spolu planuji veci o kterych ego nevi
mohlo to byt tema ktere si ted jeste budes „moct“ docistit a on ti ho bude pripominat :88:
29.03.2019 - 11:08 | Filtr
(Blíženci) har-mony
Moje milá, netrap se tím, zda je to osud nebo náhoda. To je zástupné. Zajímej se o to, proč to chceš vědět. Zkus se dostat do kontaktu s tím, co citis, když se třeba potkáte nebo si na něj vzpomenes. Tam je odpověď. S láskou Harmony


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »