Deida v praxi


23.01.2019 - 14:58
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Deida v praxi
Několikrát jsem na Najdise viděla skloňovat jméno Davida Deidy a jeho knih. Mně se v podstatě jeho myšlenky líbí, ač asi svým způsobem. Myšlenka dobrá. Po někoho snad i úžasná.
Jenže v realitě vidím zatím opak. Myslím u čtenářů.
Z osobní zkušenosti (konzultováno s praxí kamarádky - vztahová poradkyně) je mnoho mužů, kteří četli. Velká část z nich prohlásí, že jim to změnilo život, dalo nový pohled na vztahy, pomohlo změnit chování atd. Super! Ale realita? Vztahy nadále nestabilní, případně vůbec nemají,ač mají pocit, že už vědí... V některých případech je to jako v tom vtipu: Vztahy jim sice dál nefungují, ale přestalo jim to nějak vadit.

Proto by mne zajímala od pánů najdisáků osobní zkušenost, zda jim Deida a aplikace jeho "nauky" zlepšila život a vztahy? A jak? Jen k sobě (sebeúctu), nebo i navenek?
A klidně ať píší i dámy zkušenosti s partnery. Protože můj pocit je, že čtenáři po přečtení sice "vědí", ale buď neumí aplikovat, nebo vědí špatně. Což nemusí být chyba v Deidovi, spíše v čtenáři, pokud tento pochopí špatně. Ale současně si nejsem jistá, zda to je vhodná metoda pro každého (nebo jen většinu) mužů. Kdo to v sobě nemá, stejně to nezíská.
Ovšem třeba se pletu a bude se to tu hemžit muži, kterým skutečně toto pomohlo v reálu.


(Inspiruji se částečně v diskuzi http://diskuze.najdise.cz/prispevek…, ale nechci tam překlápět diskuzi ke svým zájmům.
Nerada bych to tu nějak řídila, ale opravdu bych ocenila, když budou psát hlavně diskutéři, kteří chápou zadání diskuze. Osobní zkušenosti jsou víc, než pindy teoretiků.)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
23.01.2019 - 18:35 | Filtr
(Blíženci) tajga
Můžu jen potvrdit, co píšeš, i když tedy vím jen o jednom člověku. Máme kamaráda, co ho znám tak jen řeší vztahové problémy se svojí přítelkyní, taková klasika, on pro ni neni dost chlap (nedivím se jí), takže je naštvaná, chová se k němu s despektem, čimž ho stále dokola kastruje a on těžko může být chlap, začarovaný kruh....jsou tam i děti. Jednou přišel s tím, že četl Deidu a od té doby je mezi nimi všechno dobré, on ji pochhopil atd....Uváděl i nějaké konkrétní příklady, co se tam píše, něco mě překvapilo, že je v tom docela vhled do žen. Já jsem o Deidovi od něj slyšela prvně. Nicméně přesně jak píšeš, nevydrželo to moc dlouho, jsou tam kde, byli, zázrak se nekonal :-( Teď mě napadá, že máme v rodině taky vztahového poradce, tak se ho budu muset někdy zeptat, jestli to jeho klienti čtou :98:
23.01.2019 - 18:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Takže se ten kamarád asi chvilku potlačoval..a pak už zase nemohl.
Tudíž asi mu zatím lépe vyhovuje role kastráta. Podle mně každý žijeme to čím jsme a na co máme. Můžeme se snažit být někým jiným? Asi ne na dlouho.
Některé ženy takto provokují(vykazuje despekt) neboť vyžadují důkaz síly. Brunhilda jedna. :4:
24.01.2019 - 12:51 | Filtr
(Býk) player
Mě Deida už ne. Ne proto, že bych s ním protimluvil, ani ne proto, že bych s ním úplně harmonizoval.

Já jsem nějak žil. Od dětství v režimu těšení se na:...Pořád jsem to takhle měl nastavený. A v hezkým dětství (co se týče zázemí).
Pak jsem začal poznávat ty vztahy. Jak to nefunguje , jak to fungovat může , ale nemusí a jak to sem tam vyjímečně funguje a na jaké bázi.


Takže - někde v kristových letech jsem ucítil , že monogamní soužití s jednou bytostí pro mě není , protože dělám věci jinak než ostatní , jinak je vnímám a zkrátka mi to docvaklo. (A osvobodilo od těch keců typu: a ty se nechceš ženit , ty nechceš rodinu , ty chceš umřít sám blabla).
No a pak - díky čtenářkám odsud z Najdise jsem zakopl o OSHA a ten dal na můj život razítko: SCHVÁLENO.


A moje vztahy s lidmi opačného pohlaví jsou kouzelný. Do času. Pak vlak dojede do cílové stanice a vysedá se a nastupuje do přípojů. Protože takhle jsme patrně jako druh patrně stvořeni.

Navíc - jak se zajímám o astronomii a částečně o astrofyziku , začínám věci vidět v jiných souvislostech a barvách. Zejména poslední dobou , kdy bůh už pomalu vykukuje ze zkumavky a věda odpaluje jeden granát žasnutí po druhém.

Lidstvo žije v týhle dimenzi tak jako prapodivně. Deida může něco vysvětlit ,ale on nemá tu moc pozměnit roli času. A ta je zcela zásadní a určující. Protože člověk přeci koná tak , jak si myslí , že pro jeho duševní hygienu je nejlíp. A vztah - to je zatraceně složitá struktura , protože každá duše je samostatný individuál.
24.01.2019 - 13:42 | Filtr
(Blíženci) fanik
No jako Dejda dobrý,čte se to hezky,ale co jako s tím? Proč se tím nějak dál řídit nebo dokonce podle toho žít? Chlap se rád rozhoduje sám za sebe a podle toho k čemu sám dospěl, pokud vůbec dospěl,jinak tohle zas tak moc neřeší :29:
24.01.2019 - 15:05 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » fanik
No jo, mě to přijde jako "deidismus". Přitom si nemyslím, že by to, co píše bylo něco super nového a převratného. Na spoustu z toho si člověk přijde sám, někoho to holt trkne až když si to přečte. No a co jako ?
Někdo to bude číst desetkrát a stejně se bude chovat jako kdyby to nečetl. Pjér by asi napsal, že kdo má 5ti letou animu, tak to prostě pobrat nemůže. Jenže s tím nikdo - kromě jejího majitele- nic neudělá ...

Sorry Žihadlo za teorii :20: :14:
24.01.2019 - 15:35 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj,
aplikace deidovy nauky - nerozumím co tím myslíš. přece to není malá násobilka ani abeceda. můžeš se tím inspirovat, utěšit, můžeš získat nějaký střípek poznání.

je to výpověď deidy, úhel pohledu.
ale my máme vydat vl svěděctví a úhel pohledu.
takže jestli to někdo bere jako funkční nástroj a nefunguje mu to, tak se nedivím. takhle je dost omezené to chápat. Nejdem přece sít žito.

Za mě - ZÁSADNÍ, PODSTATNÁ INFORMACE, KTERA UŽ TU ZAZNĚLA V RUZNYCH OBMENACH MNOHOKRAT - TO ZE APLIKUJES INFORMACE A POZNATKY, KTERYCH BYLO NAHLEDNUTO NEKYM JINYM NA URCITE UROVNI BYTI NEZNAMENA, ZE TI TO AUTOMATICKY ZMENI REALITU NA JEHO UROVEN BYTI ANEBO NA TVOJI POZADOVANOU UROVEN BYTI.

Cílem je především ZMENIT SVUJ VZTAH K REALITE, NIKOLIV REALITU SAMOTNOU.
TO JE PRINCIP ROZSIROVANI CLOVEKA NA DALSI UROVNE BYTI, TJ. PRINCIP VYJADROVANI BYTI SAMOTNEHO -EXPANZE VEDOMI.

POKUD BY SE DALA REALITA FORMOVAT DLE MOMENTALNICH POHNUTEK DOTYCNEHO, TEN BY VUBEC NEMEL MOTIVACI A DUVOD K RUSTU.

LIDI ZKRATKA UDELAJI COKOLIV, ABY UNIKLI PRED SEBOU SAMYMI A SVYM OMEZENYM ZIVOTEM.



24.01.2019 - 21:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě Deida ovlivnil docela zásadně, díky němu jsem začal víc vnímat svou mužskou energii, to jak jí (ne)projevuju, jak reaguju na ženskou energii, co pro mne znamenají vztahy...všechno získalo úplně jinou optiku. Nevím ale, zda se opravdu něco změnilo, spíš jsem se naučil se z toho všeho nepo...
Nikdy jsem to, co píše, ale nebral jako nějakou novou filosofii, učení, nebyl to pro mě žádný -ismus...jak tu bylo trefně řečeno, deidismus. Jsou to pro mě názory jednoho člověka, podložené praxí, žádný salonní řečičky. A aby byly tyto názory přístupné většímu množství lidí, musí se samozřejmě mnoho věcí zjednodušovat, zobecňovat....
Osobně mě nejvíc oslovila jeho kniha Cesta vášně. Pro někoho je dost ostrá, jde až na dřeň, můj pocit ale je, že tam je ta esence toho všeho...a že vůbec nejde o to jí nějak pochopit, analyzovat, povídat si o ní...ale splynout s ní, žít jí.
To, že někdo se pro Deidu nadchl a chvíli mu to třeba i fungovalo, ale pak se vrátil do stejných kolejí, může znamenat třeba to, že došlo k rezonanci na intelektuální rovině, ale hlouběji se to nedostalo...taky je možný, že to někdo bral jako cíl, přitom to je jen prostředek, nástroj, jak sám sebe někam trochu posunout. A navíc...opakování je matka moudrosti...po jednom přečtení a jednom zlepšujícím činu rozhodně není hotovo, spíš to je jen začátek několikaleté cesty... :3:
29.01.2019 - 11:04 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Iteza
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo, díky, takhle jsem to v podstatě myslela. :15: Je to možný prostředek, nástroj. Je možno. A těžko pro každého je vhodný.
Jenže taky narážím na to, že ženy (dívky) do toho tlačí své partnery. A už nechtějí vidět, že těm to nevyhovuje. A že pro některé to zrovna cesta není. Pro některé dokonce snad i cesta zpět, protože jsou dál, ale to bych nerada hodnotila.

Ismy nesnáším! :21:
29.01.2019 - 11:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Buh je tlak
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já myslím, že není potřeba vysvětlovat, co tím myslím. Si vyber sám, ať vidím, jak ty myslíš. :3: Ech, podívej, jakou svobodu ti tu dávám. :61:
Já se prostě jen ptala, jestli někomu Deida skutečně pomohl (subjektivní vlastní názor)? A jak?

Realita jakož i vztah k realitě je velmi velmi relativní. :117:
29.01.2019 - 11:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fanik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo!
Ale teď si vezmi, jak jsem psala výše Štěpánovi T, že mnohé ženy si to přečtou, nebo se o tom doslechnou, jim by se to líbilo, tak to začnou chlapovi cpát, kupovat, zasypávají ho návodnými otázkami (nátlak), co jim to dává, jestli jim to mění život a proč to podle toho nedělají... No prostě nerespektují osobnost, kterou si na počátku dobrovolně samy vybraly a chtějí ho předělat dle nějakého mustru Deidy, protože to by vyhovovalo jim. Ale navlékají to tak, že to přece musí vyhovovat právě jejich chlapovi - chacha! A kde je respekt k člověčenství a osobnosti?
(Vysledováno v praxi! Nemáte to s námi, chlapi, jednoduché! :62:)
29.01.2019 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ty v tom máš aspoň jasno a jedeš si své. A narovinu to hlásáš. :15:
29.01.2019 - 11:52 | Filtr
(Blíženci) fanik » Žihadlo
Je to ženská manipulace no a taky ta emancipace. Ženám dnes rostou ramena (a je to někdy i dobře) a dovolují si víc a víc,to dřív nebylo. Pak jsou ale zklamané a nešťastné,protože někdy nechápou,že co je dobré pro ně,nemusí být dobré pro vztah :29:
29.01.2019 - 12:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No jo, začarovaný kruh. Průser je, že z něj nedokáží vystoupit oba dva současně. Začít jinak. Třeba i právě zkusit společně nějakého poradce. Kvůli dětem, když už je mají. Protože jinak z něčeho takového raději pryč, oboustranně.
Nechci hodnotit, ale jim oběma nějak uniklo, že na vztah musí být dva. I na ústupky a změny.
29.01.2019 - 12:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » fanik
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Žihadlo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Emancipace je fajn, já jsem za ni ráda. Ale ono to dalece překročilo hranice emancipace. Toto už není emancipace, ale zhovadilost.
Na druhou stranu tato krize ženství zrcadlením krize mužství? Jsou to propojené nádoby. Na nějakou emancipaci vůbec nemuselo dojít, kdyby... Ale na kdyby se nehraje. A máme to!
29.01.2019 - 13:38 | Filtr
(Blíženci) tajga » Žihadlo
poradnu taky zkoušeli, ale bohužel ani tam neumí zázraky

ze zvědavosti jsem si teď stáhla Deidu pro ženy a vůbec to nepobírám, asi je to pro nějaké jiné ženy...nebo jsem tomu nedala dost času, to jen tak mimochodem :-)
29.01.2019 - 16:54 | Filtr
(Blíženci) fanik » Žihadlo
Jo asi to je celková krize vztahů a co jako? Každý se v tom musí nějak zorientovat a zařídit. Šťastný a spokojený život není náhoda nebo důsledek situace,to si musí každý vytvořit a zasloužit :3:
29.01.2019 - 20:41 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Žihadlo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
a o tom přesně píšu výše.

problém není v deidovi a v tom, nakolik "funkční" jsou jeho úvahy.

problém je, že ženy často nevědí co chtějí samy, natož aby věděly odkud pochází a kam vede to, co chtějí po druhých.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »