Yod v horoskopu


17.01.2019 - 22:54
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Geralld, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Yod v horoskopu
Srdečně zdravím příznivce Astrologie :) Měl bych velkou prosbu . Našel by se někdo ,komu tento pojem něco říká a byl by ochoten kouknout na můj horoskop co to konkrétně znamená pro mě ? Předem děkuji za všechny odezvy. J.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
25.01.2019 - 22:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
To jsou takzvaná osudová varování.
Na cestě za postavením je zapotřebí postupovat čestnými prostředky.
25.01.2019 - 22:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To, o čem si většina astrologů myslí, že je yod, ve skutečnosti nic není. Skutečný yod je tvořen vždy opozicí a dvojicí kvinkunxů a polosextilů (neboli něco jako kdyby yodový drak). Někdy se dokonce tvrdí, že na vrcholu (neboli tam, kam ukazují kvinkunxy) by měla být pouze rychlejší planeta, jinak to prý vliv nemá. Figura samotná ukazuje na možnost vyřešit problém oné opozice na úplně jiné rovině, než jak bychom byli normálně zvyklí.
25.01.2019 - 23:38 | Filtr
(Blíženci) CapRising » Iteza
To, o čom si väčšina astrológov myslí, že je yod, yod je. Nie je nutné, aby oproti vrcholu yodu bola v opozícii iná planéta. Pri tranzitoch cez toho miesto, je aktívna nielen opozícia, ale celý yod.
26.01.2019 - 12:50 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Iteza
A nějaká interpretace tohoto případu by byla? Což byla ostatně i otázka diskutéra.
26.01.2019 - 14:16 | Filtr
(Blíženci) CapRising
Vrcholom yodu v tomto prípade je Slnko, v 10. dome, v býkovi. Slnko je celkovo veľmi aspektované. 10. dom symbolizuje snahu človeka uplatniť svoju autoritu vo vonkajšom svete, priniesť naše znalosti, schopnosti do sveta, medzi ľudí, dosiahnuť niečo. Keďže Slnko je v býkovi, v zemskom znamení, je tu snaha o hmatateľné výsledky.
Keďže je Slnko vrcholom yodu, pôsobia naň dva kvinkunxi. Tieto kvinkunxi v yode majú trochu inú kvalitu.
Prvý je Pluto+Saturn - Slnko, tento typ má vo vedomí človeka spôsobovať pocit, že nie je dosť dobrý, na to čo má urobiť, že to ešte nie je hotové, že ešte niečo treba zlepšiť - skrátka prokrastinuje. Je pre teba dôležité niečo dosiahnuť, ale zároveň v tebe môže pôsobiť hlas, ktorý spochybňuje tvoje odhodlanie, môžeš mať o sebe pochybnosti, tie môžu prameniť z toho, že si internalizoval - prijal za svoje, názory iných ľudí o tebe (Pluto+Saturn vo Váhach - 3. dom blížencov). Mohli to byť názory rodičov - Saturn predstavuje otca, ale keďže je tam Pluto, môže ísť o niečo z minulých životov - ak teda na ne veríš. Možné je tiež to, že cítiš prehnanú zodpovednosť, ktorá ťa ochromuje a môžeš mať pocit, že nemáš dosť informácií, ktoré potrebuješ, aby si niečo podnikol.
Druhý kvinkunx - Neptún, južný uzol + Slnko - je trochu iný, človek si v tejto oblasti vraj verí až príliš a potom narazí. Keďže ide o piaty dom a Neptún, mohlo by ísť o to, že rodičia nemali celkom jasnú predstavu o tom, kto skutočne si, ale môže tam byť aj sklon cítiť sa ako obeť okolností.Ale môže to aj znamenať, že keď už sa konečne odhodláš prekonať tie pocity nerozhodnosti, robíš to takým strelcovsko-neptúnovsky, v zmysle nejak bolo, nejak bude.
Do tohto ešte ide aj tá opozícia Jupiter + Urán v opozícii k Slnku a Marsu - obe planéty retrográdne. Tieto dve planéty ukazujú na snahu individualizovať, stať sa, kým naozaj si.
Slnko v 10. dome - naozaj sa chceš presadiť vo svete, ale čo ťa motivuje - vidím tam rozpor medzi očakávaniami iných a tvojimi túžbami. Napríklad Slnko v 10. dome je v kvadratúre k Lune v levovi v prvom dome. To je opakovanie témy - očakávania - napr. rodiny, a kým naozaj chceš byť ty sám.
Ja by som to videla takto, ak sa ti bude chcieť, poskytni nejakú spätnú väzbu, je dobré vedieť, nakoľko to človek číta správne.
26.01.2019 - 15:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Geralld, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Děkuji všem za názor , či pohled na věc . Od každého si něco vezmu k srdci :) Mějte pěkný víkend. J.
26.01.2019 - 17:59 | Filtr
(Rak) aktigram » CapRising
Veľmi dobre tieto veci popísuješ, za mňa vdaka za taký vhľad. Ja som si u neho všmla aj talentový a ctlvý trojuholník, nakoľko som sa už aj tu vo fre pýtala na moje konfiguracie a nedostala sm odpoved zaujímala by ma odpoved aspoň u neho.
Talentový ma Luna Neptun Pluto s vrcholom Pluto
octilový Slnko Luna Venuša s vrcholom Venuša.
27.01.2019 - 11:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » CapRising
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Yod je figura aspektů, ve které musí být přítomna opozice, jinak to není Yod. Je dobré v tomto směru čerpat z klasické "tradiční" astrologie a ne psychonesmyslů. Nevím ani, kde a kdy se poprvé objevilo, že Yod je pouze trojúhelník 150/30/150, ale je to široce rozšířený omyl. A omyl je to také proto, že tato figura nic nedělá, neproudí, nemá žádné řešení, vyústění, dynamiku. Je to asi jako kdyby dva kamarádi (sextil) dostali úředně nařízeno se kamarádit s někým dalším, s kým je ale vůbec nic společného nespojuje...
27.01.2019 - 12:12 | Filtr
(Rak) aktigram » Iteza
Neviem či sú to iba moderné výmysly, ale hľadala som v horoskopoch ľudí tie zlomové situácie ktoré sa im stali a odpoved mi dali až tieto konfigurácie. Ide o osoby kde viem aj presný dátum narodenia.
27.01.2019 - 12:36 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já osobně jsem to zkoumal poměrně do hloubky, Pseudo-yod (neboli současně přijímaný trojúhelník, abych to odlišil od Yodu jakožto čtyřúhelníku) ne že by nedělal vůbec nic, ale jeho vliv není tak zásadní, jak se traduje. Rozhodně to není nic osudového, karmického, zásadního. Moje zkušenost je navíc taková, že v radixu jsou věci vidět už ze začátku. Žádná takováto "jakože nová" metoda neodkryje nic výrazně jiného, nového, nečekaného. Může odkrýt tak maximálně to, že jsme se nedívali dostatečně detailně.
Mnohem zajímavější figury aspektů dávají oktilové řady (dělení osmi, oktil je jen jiný název pro polokvadraturu). Jak Sekera (což je vlastně taková obdoba Pseudo-yodu, 135/135/90), tak Červený drak (135/135/45/45) dávají daleko víc dynamiky a možností. Přitom aspekt samotný se vůbec projevovat nemusí. Pokud máte v horoskopu nějakou ojedinělou polokvadraturu a jinak nic, nejspíš to nic dělat nebude. Tady mám zkušenost takovou, že tu funguje docela velká synergie teprve v případech, kdy je víc oktilových aspektů dohromady. On i Meč (což je základní trojúhelník 90/45/45) najednou vytváří úplně jinou dynamiku a dává té kvadratuře jakoby nový rozměr.
27.01.2019 - 13:29 | Filtr
(Rak) aktigram » Iteza
Viem že nie som odbornik na horoskopy takže môže byť to že som to nenašla a tiež je pravda že u všetkých bol prítomný aj oktilový trojuholník či veľká kvadratúra. No bol prítomný aj zlatý yod s opozíciou teda taký o akom píšete.
Priznávam že zrejme stále neviem vyložiť oktilový trojuholník.
No tiež ma to zaujalo hlave preto, že z 13 radixov mojich blízkych je u 9 oktilový trojuholník, oko či mystický alebo talentový trojuholník ale hlavne yod či drak a kvadratúry - vlastne odvtedy hľadám vysvetlenie vzorov, nezdá sa mi to náhodne.
27.01.2019 - 14:57 | Filtr
(Blíženci) CapRising » Iteza
Chápem, že ak má niečo názov Finger of God (yod), že je voči tomu človek skeptický.
Čo sa týka "tradičnej" astrológie, Dane Rudhyar je asi najďalej, kam som ochotná ísť. Prečo teda 90°, 120°, 135°-vé aspekty niečo robia, ale 150° nič, a ak odpoveď je, že planéty na seba "nevidia", tak podľa mňa ani 180° na seba nevidia, a predsa sa niečo deje. :25:
Logicky, Slnko je v 10. dome, teda oblasť 10. domu bude preňho veľmi dôležitá, vytvára tiež veľa aspektov, z toho 150° na Saturn - v ktorého dome je, navyše Saturn je v konjunkcii s Plutom.
Neptún je v 5. dome, teda ak 10. dom predstavuje prácu, úspech (teda možno podľa tradičnej astrológii nie :2:), 5. dom - tvorivosť, snahu riadiť svoj vlastný osud, tak ja vidím nejaký súvis s 10. domom, navyše je na južnom uzle, pre mnohých nepodstatný, pre mňa dôležitý, ale to by sme sa od psychonesmyslů dostali asi k esoteronesmyslům.
A keď píšeš: "Je to asi jako kdyby dva kamarádi (sextil) dostali úředně nařízeno se kamarádit s někým dalším, s kým je ale vůbec nic společného nespojuje..." no veď to je to.
:29:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »