Domov - čtvrtý dům


07.01.2019 - 17:39
(Štír) *sirrah*
Domov - čtvrtý dům
Dobrý den,
zajímalo by mě, jak je to s určováním rodiny ze 4. domu. Jak v něm rozliším rodinu, kterou jsem vlastnila v dětství a rodinu, kterou jsem si sama vytvořila v dospělosti?
Díky!

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
07.01.2019 - 18:29 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Domy označují oblasti dění ve kterých se projevují energie (symboly, planety prvky..) a to mnohovýznamově. V této jejich více-archetypové podobě se nacházejí různě staré vrstvy vědomí tudíž tam najdeš jak dětské tak dospělácké vzorce chování.
4.dům, vládce luna, dítě matka žena domov kořeny minulost city z čehož analyticky extrahuješ to co se aktuálně vztahuje ke tvému současnému životu.
Zde je možné si při aktualizaci pomoct tranzity soláry a direkcemi. Jak se horoskop odvíjel v mládí dospívání dospělosti.. lze odsud vyčíst.
Některé planety jsou zástupci příbuzenstva, podobně jako luna-matka, slunce-otec. A pak jsou zde jejich vazby mezi sebou navzájem a k 4.domu.
07.01.2019 - 18:49 | Filtr
(Štír) *sirrah* » Bosch
takže by se nedalo říct něco v tom smyslu, že planeta v domě = domov v dětství, a vládnoucí planeta = domov v dospělosti? Nebo třeba planeta u hrotu domu = domov v dětství, planeta dál od hrotu = domov v dospělosti? Jde mi o to, že se domov v dětství a dospělosti může lišit a dost výrazně, tak jak to v tom horoskopu rozklíčovat. Říkám si, že na to musí být nějaký systém, ale třeba je to tak, jak píšeš, že to prostě nejde odlišit.. Díky!
07.01.2019 - 19:20 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » *sirrah*
ale odlišit to jde, analýzou
můžeš použít i systém hrot-dětství, konec domu-stáří uprostřed dospělost
můžeš použít horoskop jako 1 lidský cyklus, beran zrození ryby konec života
jsou to ale stále jen pomůcky
v tom horoskopu to defacto není
vytáhnout se to musí z mentálu, z psychiky
ten horoskop ti nepoví jaké máš anebo jsi měla dětství to se musí analyzovat obráceně
čímž říkám že na ty prvky v horoskopu není vůbec důležité spoléhat ba naopak
systém který horoskop představuje je jen lidský koncept, vodítko k přemýšlení nikoli danost..tedy horoskopem to dané není
07.01.2019 - 20:07 | Filtr
(Štír) *sirrah* » Bosch
ok, moc díky za vysvětlení, chápu! :-))
07.01.2019 - 20:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » *sirrah*
:75: :74:
08.01.2019 - 14:09 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ahoj,
já se 4. domem pracuji trošku odlišně. Vidím v něm naše kořeny. Tedy nejprve rodinu a domov ve smyslu dědičnosti. Co je nám dáno nejen tím, jak jsme vychováváni my sami, ale co je rodové, předáváno po generace. Předci. Jejich moudrost i chyby.
Toto vše pak shrnuji pod pojem domov. Tedy domovem není jen dům, byt, nějaká nemovitost. A rodinu nám nevytvoří jenom rodiče. Domovem může být i celta, most, nebo nebe nad hlavou. Pokud máme pevné kořeny, dokážeme se identifikovat. Víme, odkud pocházíme, odkud se co bere... A z koho pocházíme. Je to pevný bod, díky kterému se tak snadno neztratíme. Ale není to současně brzda (pro někoho tedy ano, to se zde dá také vyčíst), která by nás měla brzdit v rozletu. Zkrátka někoho rodina podporuje, jinému brání. A to zase je o našem přístupu, jaký k tomu zaujmeme.
Proto označení 4. domu za "kořeny" mi přijde dobré. Díky dobrým kořenům můžeme někam vyrůst. Při narušených kořenech jsme v růstu omezeni, nebo se snažíme z kořenů vytrhnout. A to i jako pokračovatelé rodu. Jak ten bude pokračovat je hlavně o nás a našich rozhodnutích. 4. dům naznačuje pouze dispozice. Musíme však vnímat i realitu (tedy nekoukat jen do radixu v domění, že pouze tam odhalíme skutečný stav věcí, toto musí být propojeno s vnímáním skutečností a jejich popisováním, pochopením).

Pro posuzování rodiny, kterou si "tvoříme sami", je třeba hledat i v 7. domu - partner, kterého jsme do své rodiny my sami přivedli a tím tvoříme společný kmen, ze kterého vyrostou nové větve - 5. dům (děti). A protože se opět podílejí na tvorbě jiní lidé, nebude to jednoznačně patrné z našeho radixu, jaká taková rodina ve skutečnosti bude. I náš radix totiž ukazuje na naše vnímání rodiny, nikoli na skutečný stav, v jakém se rodina nachází. Když totiž nevyhovuje pouze nám, ale všem ostatním členům ano, pak to neznamená, že rodina nefunguje, přestože my o tom můžeme být přesvědčeni. A naopak.
28.01.2019 - 00:01 | Filtr
(Blíženci) CapRising » aktigram
Nevadí, ak je štvrtý dom prázdny, na hrote 4. domu je nejaké znamenie, ďalej Luna je niekde a môže tvoriť aspekty, rak je na hrote nejakého domu a môžu v ňom byť planéty, toto všetko dohromady má hovoriť o našom detstve, okrem iného. O vzťahu rodičov vypovedá aspekt Luna, Saturn, podľa niekoho Slnko.
28.01.2019 - 07:12 | Filtr
(Rak) aktigram » CapRising
Tak to vnímam aj ja, Raka mám veľmi obsadeného teda stélium, no myslím že to IC v Blížencoch mi predsa dáva určitú vzdušnosť tiež s prázdnym Vodnárom. no je to vždy pekne poprepletané a myslím že pre každého z nás na mieru ušité.
Lunu mám v prvom dome v Rybách.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »