Vládce 9. domu v 9. domě


05.01.2019 - 01:51
(Rak) Tralalala100
Vládce 9. domu v 9. domě
"Vládce IX. domu v IX. domě: Dává tomuto domu důležitost, posuzovat podle polohy vládce a jeho aspektů."

Přečteno na internetu.

Má někdo nějaký nápad, co by to mohlo znamenat a v mém případě vyvodit nějaký závěr? Děkuji moc! :34:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
06.01.2019 - 09:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Koukám, že nikdo se k odpovědi nemá. Tak zkusím alespoň částečně nastřelit (ne ani tak výkladem, ale spíše způsob, jak s tím možno pracovat.
Když vládce domu stojí ve vlastním domu, má většinou tento dům v životě člověka silný význam, je to důležitá část života. Tedy pokud sám vládce se nedostává do mimořádně slabého postavení.
Když stojí vládce domu v jiném domě, tyto dvě oblasti se propojují, reagují na sebe, třeba kdyby vládce 9. domu stál v domu desátém, pak lze očekávat, že záležitosti domu 9. (filozofie, cesty - styky se zahraničím, výuka, moudrost atd.) přinesou uznání, úspěch (vliv domu 10.). Když však vládce stojí ve svém domu, není zde takové propojení s jiným domem přes vlastní polohu vládce (pochopitelně tento reaguje s vládci jiných domů skrze aspekty, takže není pravda, že by zde jakékoliv propojení chybělo). Díky tomu může být na 9. dům kladen větší důraz a ten se může více rozvíjet. A samotný vládce získává na důležitosti ve smyslu své povahy (v tomto případě tedy Venuše v Blížencích). Nebo také naopak zde může chybět k většímu rozvoji nějaký vnější impuls (z jiných oblastí). A toto je potřeba posuzovat v kontextu celého radixu, na to zpravidla nestačí posuzovat pouze dům a vládce.
Jinak pro výklad domu je zde důležité i to (a třeba zde na Najdise tato část výkladu zcela chybí), v jakém znamení se vládce domu nachází. Tedy nejen v jakém domu. Ale velmi zjednodušeně si to lze představit tak, že posuzuješ 9. dům, jako kdyby stál hrot v Blížencích, což je velmi dobré pro překladatelskou činnost, velké množství cest, ale snižuje soustředění na jednu věc, způsobuje roztěkanost.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »