soulad a nesoulad v horoskopu


28.11.2018 - 14:59
(Váhy) darkmarek
soulad a nesoulad v horoskopu
Mám v nativním horoskopu aspekt Severní uzel opozice Merkur 0,06 stupně aplikační a je zde napsáno soulad a poté nesoulad a protože si ten text odporuje tak asi platí buď jen soulad nebo nesoulad. Můžete mi to prosím vysvětlit a napsat jak zjistím co platí? Děkuji.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
28.11.2018 - 15:10 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Soulad i nesoulad.
Něco má tendenci se stále opakovat znova. Nesoulad. Je to otravné jakoby to zdržuje od posunu kupředu.
Ale to něco lze dotáhnout právě díky tomu k dokonalosti. Soulad.
Zde se jedná symbolicky řečeno o porozumění tokům energií v materiální oblasti.
Teoreticky by jsi mohl díky tomu náramně zbohatnout. Třeba jako realitní makléř. Ale majetek tě může zatěžovat takže si jej nestihneš náležitě užívat. To je jen příklad.
28.11.2018 - 15:39 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Vzhledem k tomu, že jde o počítačem generovaný výklad, je v tomto případě potřeba, aby uživatel byl sám schopen vyhodnotit, jak je dotyčná konstelace v radixu postavená a podle toho si vybrat, který výklad na něj sedí (v tomto případě např. Merkur není kdovíjak úchvatně aspektován, takže bych se přikláněla spíš k nesouladu). :17:

Kdysi se tady řešilo, co je harmonická a neharmonická konjunkce, je tam pár příspěvků, které se můžou hodit:

http://diskuze.najdise.cz/prispevek…
28.11.2018 - 16:13 | Filtr
(Váhy) darkmarek » Mici Angóra
Aha a není to tak že by měl člověk začít směřovat k tomu souladu? Není to tak zamýšleno? :1:
28.11.2018 - 17:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Myslím že konjunkci planety s uzlem nelze vykládat jako konjunkci planet.
Jižní uzel poukazuje na oblast karmické minulosti.
28.11.2018 - 17:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » darkmarek
Nejrozumnější bude zeptat se admina, jak je ten výklad míněn :3:
28.11.2018 - 20:53 | Filtr
(Váhy) darkmarek » Bosch
Prosím tě asi působím nechápavě ale chtěl bych vědět jestli ten soulad u aspektů je zamýšlen jako to čeho mám dosáhnout a nesoulad jako to čeho se mám vyvarovat. U toho mého aspektu o kterém jsem psal to totiž vypadá že to tak je. Vůbec se nevyznám v astrologii. Moc díky.
28.11.2018 - 21:20 | Filtr
(Váhy) darkmarek » darkmarek
Tady je ten aspekt. :1: opozice- Severní uzel opozice Merkur (0°06’, Aplikační)
Soulad: Chytrost a dobrá zorientovanost na životní cestě. Hledání pozadí vlastních motivů, kritické a tvůrčí vyrovnávání se s vlastní osobností a otevřenost vůči jiným. Snáší kritiku, nevyhýbá se konfliktům. Životní úkoly poznává a zvládá pomocí analytického, logického myšlení.
Nesoulad: Neumí se zorientovat na své životní cestě. Intelekt nachází vždy "dobré důvody", které ho odvádějí od vytyčeného cíle. Proto někdy paličaté, zarputilé obranné postoje a nepoučitelné lpění na nevýhodných pozicích.
28.11.2018 - 23:08 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » darkmarek
jasně, pokud chceš jednat racionálně pak se nesouladnému jednání vyhýbáš a souladné si přeješ
nesoulad spíše ukazuje jakému jednání je dobré se vyvarovat
co bychom měli rozvíjet, dosáhnout spíše ukazuje oblast severního uzlu
poté co jsme dokonale zvládli ten jižní
oba uzly spolu úzce souvisí a jsou proti sobě vždy o 180st. což je opozice
je li merkur v opozici na uzel severní je automaticky v konjunkci s uzlem jižním

nebo také
"Postavení severního uzlu ve znamení zodiaku můžeme považovat za ukazatel způsobu nebo typu životní energie, která může být nejplodněji využita k budování jedincovy osobnosti, jaký druh pokrmu na všech úrovních je třeba "přežvýkat a asimilovat" s vědomým úsilím. Jižní uzel ve znamení pak upozorňuje na nebezpečí, které se skrývá v nerozlišujícím, nebo automatickém, nebo pod tlakem nevědomých komplexů užívání negativních stránek znamení."
Rudhyar
02.12.2018 - 11:28 | Filtr
(Váhy) darkmarek » Bosch
A je možné aby část života pro mě platil nesoulad a pak jsem se změnil a začal pro mě platit ten soulad? Nebo si soulad sice můžu přát ale to je asi tak všechno? Jsi si jistý že to není zamýšleno tak že souladu bych se měl snažit dosáhnout abych mohl eliminovat nesoulad? Děkuji.
02.12.2018 - 11:32 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » darkmarek
A je možné aby část života pro mě platil nesoulad a pak jsem se změnil a začal pro mě platit ten soulad?

Tak by to mělo být.

Jsi si jistý že to není zamýšleno tak že souladu bych se měl snažit dosáhnout abych mohl eliminovat nesoulad?

Taky možný pohled na věc. Já ale vycházím osobně spíše z toho že soulad vytvářím proto aby se mi žilo fajn. To proto že nejsem v situaci kdy jsem nucen řešit nějaký nesoulad.
Každý ví kde ho tlačí bota a když ta bolest není akutní tak tě nic nenutí ji řešit.
S karmou což souvisí s karmickými uzly se to má podobně jako s bankou a úvěrem.
Karma je dluh který musíš splácet. Pokud nemáš dluhy můžeš si zajet třeba na dovolenou..
02.12.2018 - 12:14 | Filtr
(Váhy) darkmarek » Bosch
No já totiž jsem hrozně nejistej o všem pochybuji a když jsem si tenhle aspekt přečetl tak jsem věděl že nesoulad sedí a soulad mě připadne že kdybych se jím řídil tak se mám skvěle a eliminuji nesoulad. Akorát jsem se chtěl ujistit že je to tak zamýšleno abych neměl pochybnosti. Je to moje taková velmi silná nejistota. Asi se fakt leda zeptat administrátora nebo to neřešit a směřovat prostě k souladu.
17.12.2018 - 17:00 | Filtr
(Blíženci) CapRising » darkmarek
Opozícia Merkúr a severný uzol hlavne znamená konjunkciu Merkúr a južný uzol. Južný uzol má udávať, čomu sme sa venovali a čo sme rozvíjali v minulých životoch. Keďže to poznáme, pokladáme to za bezpečnú oblasť a nevedome sme k nej stále priťahovaný. Severný uzol je to, čo sa snažíme rozvíjať a k čomu ašpirujeme, problém je ten, že je to pre nás úplne nová, neznáma oblasť a ako taká sa nám nejaví príliš lákavá. Zostať pri južnom uzle je skrátka pohodlnejšie.
Tvoj Merkúr je priamo na južnom uzle v škorpiónovi, je to ako keby si túto oblasť mal už prirodzene rozvinutú, máš v sebe najlepšie znaky Merkúra v škorpiónovi - t.j. si dobrý psychológ, vidíš do ľudí, dokážeš ísť do hĺbky atď.
Dôležitejšie je, že Jupiter je v kvadratúre k južnému a severnému uzlu. Akákoľvek planéta v takomto postavení ukazuje, že v minulosti si sa snažil rozvíjať oblasť južného aj severného uzla - oblasti, ktoré symbolizuje býk a škorpión. V tejto snahe si však nerozvinul ani jednu oblasť poriadne a zostal ti dlh, niečo čo sa musí vyriešiť, aby si mohol ísť ďalej - táto vec je symbolizovaná práve Jupiterom v kvadratúre k uzlom.
Inde si sa pýtal na mágiu a minulý život, to je možné, kvôli pocitu bezmocnosti - škorpión, 2. dom, si sa musel zmeniť a prekonať svoje obmedzenia - škorpión, a volil si prostriedky Merkúrovskeho typu - vedenie, náuky, atď. Mohla to byť aj mágia. Problém s mágiou a ľuďmi, ktorí sa jej venujú (možný problém - veľa takých ľudí nepoznám), je ten, že títo ľudia vnímajú mágiu ako spôsob získania moci a moc vidia ako niečo, čoho je nedostatok a musí sa tajiť pred inými (tajné spoločnosti napr.)
Toto je v rozpore s tým, čo predstavuje Jupiter a Vodnár. Jupiter - vedomie, že sú tu vyššie sily, viera, že z milosti božej dostaneme, čo potrebujeme,
Vodnár - našu osobnú moc (5. dom) máme využívať pre osoh všetkých.
Ak aj na minulé životy neveríš, nikto nevieme, ako to je naozaj, toto je pre teba v každom prípade dôležitá oblasť, ktorej sa musíš VEDOME venovať. Ak tak budeš robiť, vesmír s tebou začne spolupracovať a začne sa ti otvárať oblasť severného uzla.
17.12.2018 - 17:52 | Filtr
(Rak) aktigram » CapRising
Pre mňa veľmi zaujímavá odpoved čo sa týka uzlov. Ak môžem poprosiť ako si vyložiť svoje uzly Merkur a Jupiter je v konjukcií spolu s Južným uzlom v Rakovi v trigone na Lunu v Rybách a teda severný uzol v Kozorohu v sextile na Lunu.
25.12.2018 - 23:46 | Filtr
(Blíženci) CapRising » aktigram
Konjunkcia južný uzol + Jupiter, Merkur - dobre vyvinutá intuícia, šiesty zmysel, ten ti už bol daný do vienka, ešte to zdôrazňuje vládca JU Luna v rybách. Pluto v 6. dome často poukazuje na minulé životy liečiteľov, bylinkarov a pod. Pluto tiež ukazuje, ako sa duša vyvíjala, čo si priala- toto si často vedome neuvedomujeme, do vedomia sa túžby duše dostávajú cez Mars, u teba je pluto Mars v priaznivom postavení, Pluto a Mars v ohnivych znameniach - pocit špeciálneho osudu, ktorý človek musí naplnit. SU v kozorozcovi - prenes to, čo si sa naučila z malého okruhu, v ktorom sa cítiš bezpecne medzi ľudí, a nenechaj sa odradiť ani venusou v panne, ktorá má stále pocit, že stále ešte nie je dosť dobrá, intuícia je najlepši sprievodca.
25.12.2018 - 23:58 | Filtr
(Rak) aktigram » CapRising
Tak teda, zježili sa mi všetky chlpy na tele, dnes som to tom premyšľala a veľmi intenzívne o svojom osude či živote a predsa som nakoniec usudila že nie som tak dobrá ako si možno myslím.
Ďakujem
Edit. Momentálne dosť na mňa tie uzly doliehajú, vymenili si svoje pozície a stoja na sebe opačne.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »