mám být zatčená


20.11.2018 - 22:58
(Blíženci) tajga
mám být zatčená
Trochu tuším, co mi sen říká, ale i tak by mě zajímalo, jestli k některým symbolům někoho nenapadne víc. Cokoli by vás napadlo, třeba mě to na něco navede, děkuju.

První část - jsem na nějaké konferenci, školení. Vidím muže, mám pocit, že je Fin, ošlehaný obličej, ostré rysy, hodně výrazně vnímám, jak je mužný, ze své podstaty, typ, co se nemusí nijak snažit být takový, je to úplně autentické. Chválí naši zemi, že je dobré, jak tu jdou snadno sehnat drogy, není to tu tak hlídané jako u nich, něco v tom smyslu. Ostatní ho poslouchají, vidím jiného muže, který vypadá naopak až skoro žensky, hladká bílá kůže, vlnité trochu delší vlasy (podobné mým), jemný obličej. Já jen s neutrálním pocitem poslouchám. Co říká, pro mě neni zajímavé, ale jeho tvář ano, i kontrast s tváří druhého muže, to jen ve snu vnímám, nepřemýšlim o tom.
Druhá část - ten jemný muž má u sebe nějaké drogy, jde domů asi z té konference a já vidím, že ho okamžitě policie odhalila. Sledují ho, jedou na kole a jsou zároveň přitom ukryti za pohyblivou bílou plentou, jakoby prostěradlo. Normálně by to bylo jako výjev z absurdní frašky, protože jsou mnohem nápadnější, než bez plenty, ale mně to komické ve snu nepřijde.
Závěr - Najednou jsem to já, koho policie sleduje. Ocitám se v tmavší ulici před nějakým činžákem, kde bydlím (jen ve snu). Je mi jasné, že je konec, že nemám šanci utéct, nijak se z toho dostat. Vím, že dostanu buď trest smrti, nebo doživotí, že je to něco definitivního. Cítím, jak mi začíná téct krev z nohou, prosakuje skrze boty. Vystupuju asi z auta a jdu rychle do domu, chci vyjet výtahem nahoru do bytu, obstarat nějaké poslední věci. Krev vidím všude i na stěnách i na dveřích výtahu. Cítím drásavý smutek, že o mě přijde můj syn, vím, že už se neuvidíme, z toho nesnesitelného pocitu se probudím.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.11.2018 - 05:05 | Filtr
(Rak) aktigram
V polovici príspevku zo mňa kričí - je čas ujasnenia si hodnôt a priorit na mužovi či mužoch. Ide o rozlišovanie správne nespravne. Možno ti to nič nedá ale bolo to také silné že to píšem.
21.11.2018 - 10:04 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Měla by ses jít přiznat na policii.
21.11.2018 - 13:02 | Filtr
(Blíženci) tajga » aktigram
Vždycky mi to něco dá. S tím správné nesprávné si mě navedla na to, že jsem si uvědomila, jak je zvláštní, že ten Fin na mě působil jako někdo, kdo má vlastnosti, které jsou pro mě hodnotné, u mužů obzvlášť. A přitom tam blábolil cosi o drogách :63: což vnímám jako projev slabosti, nebo jako snahu být zajímavý atd. prostě protipól toho, čeho si cením...zatím nevim, co s tim. Děkuju.
21.11.2018 - 18:51 | Filtr
(Rak) aktigram » tajga
Je tam jednoznačne jedna aj druhá strana.
21.11.2018 - 19:31 | Filtr
(Ryby) thééé
ahoj :1:
jen letmé pocity...mě napoprvé nenapadlo vůbec nic, ale když jsem pak prolétla ten název, nějak se mi drogy spojily s tématem - uhýbání, vyhýbání se něčemu, nějakému podstatnému místu v sobě..(planá úleva)
krev může být pak tím místem, které se hlásí k životu (ale taky následek toho uhýbání).
a tady jde většinou o takové ty paradoxy - že se vyhýbáme, abychom nepřišli o to, na čem nám záleží, no a přitom si přesně takové situace vlastně vytváříme - připravujeme se o ....ledacos
uf, jsem unavená, špatně chytám slova.. :98: :108: :6:
21.11.2018 - 20:21 | Filtr
(Blíženci) tajga » thééé
Ahoj :1: S těmi paradoxy to je tak přesné! Ještě se k tomu budu vracet, teď mám pocit, že mi praskne hlava. Moc díky za tvé letmé pocity :62: :68:
22.11.2018 - 19:56 | Filtr
(Ryby) thééé » tajga
:62: :29:
23.11.2018 - 23:15 | Filtr
(Střelec) theia
Už tu byly mnohé postřehy hezky řečeny :16: ...já se přidám, jakoby od konce toho snu.

Ten až hororový závěr - nevědomí zde dává definitivně zemřít jedné konkrétní personifikaci. Té, která je ochotná odnést si drogu domů.

První muž je energický, schopný, vyzná se. Vytváří dojem, že droga je něco normálního a žádoucího. Chválí slabší restrikce. Ten druhý... na jeho názoru nezáleží, důležité je, že je jemný... a že je ochoten si tu drogu vzít...

Školení je zde analýza a náhled na celou věc. Princip, kdy imponující strana schopně srazí hodnoty a přiměje jemnou stranu, aby slabost přijala, je právě nahlédnut a osvětlen. Proto je následně plenta mezi "sledovaným" a "strážcem" průsvitná. Ona symbolizuje vědomí. Personifikace policie a jemného muže nyní o sobě vědí. Nadále nelze takto činit nevědomě.

Spíše jsi se ve snu identifikovala s tím jemným mužem (podoba). Teď já přeskakuje a ty prožíváš roli zcela. Jakmile došlo k vnitřnímu nahlédnutí principu vpravování si slabosti do života, okamžitě víš, že skoncování s touto rolí je definitivní, buď totalní (trest smrti), anebo bude úplně omezena a pod kontrolou (doživotí). Jde o vnitřní zásah tvého "vyššího principu", proto již není třeba kata ani zajetí, ozdravný proces se spouští sám. Personifikaci odtéká krev (životaschopnost). Její cesta končí. Změna se viditelně promítne do tvého smýšlení, partnerství i péče o syna (boty, auto, stěny, dveře, plány, výtah, myšlenky na syna).

Jde o vnitřní proces a proměnu. Zrcadlí se i v reálném životě. Buď se již stalo nebo se tak stane, že odmítneš vliv, který tě nutil se v nějaké tvé věci podřizovat a oslabovat proti svému vnímání hodnot.

Jen bych ještě dodala, k tomu snovému smutku ohledně "být tu pro syna", že jdeme-li směrem vzhůru, a v tomto snu je to směr vzhůru, pak síly a postoje, kterých se vzdáváme, nahrazujeme silami a postoji novými, adekvátnějšími, schopnějšími :79:
24.11.2018 - 23:31 | Filtr
(Blíženci) tajga » theia
Teda...že dostanu takový výklad snu a ještě k tomu s optimistickou pointou jsem nečekala.

Nenapadlo mě dívat se na to takhle, ale dává to smysl. Když jsem si sen znovu promítala, až mě mrazilo z toho zženštilého muže, byl jako zhypnotizovaný, náměsíčný, měl prázdný pohled, jakoby úplně postrádal vlastní vůli.

Nenapsala jsem a nevím, jakou roli to hraje, že v první i druhé části bylo denní světlo, pod mrakem, ne přímé slunce. Když jsem seděla v autě byla už tma. Světlo na chodbě v činžáku bylo umělé, studené.
Krev mi začala téct už v autě, znepokojilo mě to, ale neměla jsem se čas tím zabývat. To jasné vědomí, že půjdu do vězení přišlo až přede dveřmi výtahu. Protože mi krvácely nohy úplně dole, těžko bych reálně umazala stěny a dveře výtahu do takové výšky, přesto jsem krev považovala za svou. V činžáku jsem se krví už nezabývala, tam bylo důležité vědomí, že je se vším konec. Ještě mi problesklo hlavou, že musím nějak kontaktovat mojeho muže, vyřídit vzkaz pro syna, ale přišlo mi, jakobych byla zavržená, jakoby nebylo možné už mluvit vůbec s nikým, to bylo takové letmé.

Velké díky :68:, sice se mnou tenhle výklad trošku zamával, ale jsem opravdu ráda
26.11.2018 - 00:42 | Filtr
(Střelec) theia » tajga
Rado se stalo, snad jsem tedy smysluplne navedla :1: K tem dalsim symbolum: svetlo je zde jako mira orientace, mira osvetleni. Na skoleni jde o spontanni pochopeni (prirozene svetlo), a neni tedy ve veci uplne jasno, zastira ho urcity problem, nejasnosti (mraky), ta cesta s plentou je prechodna cast, kdy je ve stejnem svetle prozito uvedomeni, ze jemny muz dela neco, co vyssi slozka nepovazuje za spravne. Deje se tak na jeho ceste domu (k jadru problemu). A tam uz je pak malo orientace (tma, tmavsi ulice). Umele svetlo naopak je cilena snaha problem osvetlit. A chladne proto, aby clovek eliminoval citova zabarveni :17:

K tem dalsim vecem uz mi to prijde takove niterne... ze to takhle verejne nepatri... asi by to bylo pripadne lepsi pres vzkazy :1:
27.11.2018 - 02:18 | Filtr
(Blíženci) les osika
Žijeme ve společnosti, která favorizuje ošlehané mužné tváře, a s opovržením se dívá na ty, které má za slabochy. Možná se stalo, že ve snu vidíš, jaký vztah máš k mužskému principu v sobě, jak sama vidíš mužský princip v sobě, i jaký má vliv společenské mínění na některé jeho aspekty.
Co by se stalo, kdyby se to v tom snu trochu otočilo, a policie by byla dál sledována Tebou? Když si uvědomíš, že policie může sledovat osoby, ale ne principy v člověku, mohlo by to jít...
:1:
27.11.2018 - 11:52 | Filtr
(Ryby) thééé » theia
:17:
27.11.2018 - 13:39 | Filtr
(Blíženci) tajga » les osika
Jj. chápu, jak to myslíš (teda skoro) a děkuju za reakci. Nechtěla jsem sen moc rozepisovat, aby si ho vůbec někdo přečetl, takže jsem nezabíhala do podrobností, jak na mě kdo působil.
Fin ze snu nebyl typ z reklamy na marlboro, kdy je ta mužnost taková až okázála a hlavně jakoby záměrná. V jeho zjevu bylo něco ryzího a rozhodně ne něco, co je v souladu s dnešní dobou. Nepůsobil jako někdo kdo má jen "ostré lokty", což je asi to, co se v naší společnosti chápe mužností. On byl vlastně celkem obyčejný, ale bylo "to" v něm, taková vnitřní síla, které si je vědomý.
A jak jsem psala, ten druhý se zdál být spíš jako vykonavatel cizí vůle, jeho slabost nebyla jen citlivost, ale skutečná nebezpečná slabost, které může způsobit zlo, protože jednal slepě.
Kažodpádně asi není pochyb, že sen je o mém mužském principu a dost možná v něm je významových vrstev víc, protože se mnou zarezonovalo mnohé z reakcí.
28.11.2018 - 01:05 | Filtr
(Blíženci) les osika » tajga
Napadlo mě, jak by mohla pokračovat ta nedokončená Sosnova věta.

Byl jsem v kriminále. Spíše minulost, než současnost (cca 60. léta? A asi ne v Čechách). Ale bylo to zajímavé, že jsem nebyl odsouzený. Někdo mě tam dostal (prý) na jeden den. Abych si to zkusil a poznal to, jaké to tam je. Vnímal jsem v tom nějakou pohrůžku, že takhle bych mohl dopadnou, když budu dál nesoucitný ke svému mužskému principu :62:
28.11.2018 - 08:48 | Filtr
(Beran) Háňa*
Droga ve snu nemusí být hned nějaká chemikálie, může představovat cokoli, na čem jsme nějak závislí nebo máme pocit, že nám bude líp, když to budeme mít.
Podle mě oba ti muži jsi byla ty - tvoje dvě stránky, dejme tomu.
Ten, co mu připadalo cokoli získat snadné, ale nepotřeboval to, jen měl dobrý pocit, že to jde, byl v pohodě. Věděl, že by si uměl poradit, kdyby ..
Ale ten, co tu "drogu" získal, měl ji, toho ničila. Sice ne přímo, ale zprostředkovaně - události a okolnosti v souvislosti s ní.
Což tak bývá - to, na čem jsme závislí a chceme to vlastnit, se často nakonec ukáže jako zničující.
Zřejmě máš na sobě raději tu první část, ale cítíš v sobě i toho "jemného slabocha".
28.11.2018 - 11:48 | Filtr
(Střelec) theia » thééé
Theia zdravi théééju :34:
Dekuju, ze jsi me sem nalakala se registrovat :27: Uz mam za sebou vstupni karantenu :4: tak se tu trosku rozkoukavam :97:
28.11.2018 - 12:03 | Filtr
(Ryby) thééé » theia
:15: :30: :62: :17:
28.11.2018 - 20:24 | Filtr
(Blíženci) tajga » les osika
Uf, už je to na mě nějaké náročné :-D
28.11.2018 - 20:27 | Filtr
(Blíženci) tajga » Háňa*
Ano první část mám opravdu o něco raději :4: Díky :65:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »