Zásoby na sklad


08.11.2018 - 13:22
(Býk) player
Zásoby na sklad
Jste syslové? Jak dlouho byste přežili , kdyby nastala rychlá blackoutová situace?
Já mám rád plné sýpky , ale i krabice strun na všechny své nástroje (spotřeba nemalá).

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
08.11.2018 - 13:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hmm...

Vidím to tak na týden ze zásob (hlavně chřoupání syrových špaget), no a pak by se asi půl města slezlo na mlíko k mým :59: :59:. Jinak to nevidím. :61:
08.11.2018 - 14:56 | Filtr
(Rak) aktigram
ja potrebujem zásoby na moje tvorenie ale aj jedlo. Také niečo ako vrecia soli, či krabice zápaliek nie, ale plno zavaranín a základné potraviny aj v komore aj v mrazničke. No musím dokúpiť soľ, lebo som ju otvorila a ako sa poznám vždy ju zabudnem kúpiť to isté aj so zápalkami. Možno na tom niečo je mať väčšiu zásobu aj toho :2:
08.11.2018 - 17:58 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Reálné zásoby jídla jsou v čr tak na 2-3 dny. I když to tak nevypadá. Lednička se doplňuje průběžně pečivo prakticky denně a brambor má doma málokdo více než na jedno dvě vaření. Po zbytek by se křoupaly jen sušené a mražené zbytky takže národ by vydržel ještě několik dní ale pak..?
Bohužel se samozásobování potravinami u nás díky nadnárodním řetězcům potravin (což je i babišovo dílo) nekoná malozemědělci nejsou sto zásobit populaci dnes snad ani z desetiny.
Takže probírala se možnost války a zjistilo že že dnes bychom byli na lopatkách do dvou dní. Vyhladověli bychom se vzdali.
08.11.2018 - 20:16 | Filtr
(Štír) Nabi*
No, já se snažím mít vždycky nějaké konzervy se zeleninou, ryby atd + nějaké sušené věci co se nezkazí, čili těstoviny, rýže, pohanka atd. Pro dva lidi počítám tak měsíc. Možná víc, ale jen v případě že by byla voda (což by snad byla, protože máme k dispozici studnu + v zimě pokud by bylo sníh, tak to taky jde). Až by se dojedly sušené věci, tak by přišla řada na placky z mouky apod. :4: A jelikož žijem na baráku tak snad by se dalo vždycky rozdělat nějaký ten oheň. No, možná 2 měsíce bychom požili, ve vší skromnosti. V mražáku toho je taky hodně, ale kdyby bylo teplo, tak by se to rychle zkazilo, takže tady by záleželo na ročním období.
08.11.2018 - 20:29 | Filtr
(Rak) aktigram
Je zaujímavé ak by sa táto debata rozvíjala dalej. Niečo podobné sme robili v skupine. Vlastne aj so zásobami skromnejšími dobrá gazdinka vydrží dosť dlho, vlastne išlo o to ako variť a ako použiť naše zásoby a to čo príroda da. Takže najviac sa varia polievky zahustené nezahustené ale nech je toho viac. Nakoniec nám bolo povedané že podobne varili v partizánskych základňach ked ich v horách odrezali od zbytku sveta.
Ja mám rezervy v tom čo nemôžem jesť a teda lušteniny ktoré to istia mi chýbajú ale tiež kyslá kapusta, cukor a sladkosti, ktoré v prípade prežitia sú zázrakom.
10.11.2018 - 00:23 | Filtr
(Lev) Marhon
sem sysel. měsíc nemusim nakupovat a ani to nepocítim. :4:
ale je pravda, že když hodně chci, stačí mi málo.
ale málokdy chci. :20:
10.11.2018 - 00:50 | Filtr
(Vodnář) ILA ♥
Tak týden, větší zásoby nedělám, nemám tak velkou ledničku s mrazákem ani momentálně, jinak i pečivo na týden do mrazáku dávám a postupně vyndaváme co sníme, ale jsem samoživitelka, takže i to hraje značnou roli v zásobách pro rodinu.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »