Zvlastnost znameni ryb - reinkarnace?


17.08.2018 - 19:16
(Ryby) holkavysoka
Zvlastnost znameni ryb - reinkarnace?
Přeji hezky den vsem. Rada bych znala vase nazory na jednu specifickou věc znameni RYB. Casto se v rozborech znameni uvadi, že lide zrozeni ve znameni ryb již prošli vsemi znameními. Nevim jak si to vylozit… znamena to 12 reinkarnaci, nebo vícekrát? co dál? jake znameni? dle karmy.? Prosim pokud tušíte jak si to vylozit, mate na toto svou vlastní vizi... napiste. Sama jsem ryba a většina rodinných prislusniku take. Nad timto dlouho premyslim a asi potrebuji postrčit. Diky Stana :-)

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
20.08.2018 - 14:26 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Není tím myšleno že každá inkarnace má slunce o jedno znamení dále.
Je tím myšleno zkušenostní pole bytosti.
Znamení ryb je posledním možným transpersonálním stupněm vývoje jednoho cyklu.
Dále pak už jen ..direkt nahóru. :-)
Prostě se pak ráno vzbudíš a zase půjdeš do práce..
20.08.2018 - 15:11 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Nemyslím si, že by stačilo 12 inkarnací a finito.
Ale víš co, víme prd.
Přicházíme sem a z nějakého důvodu si nepamatujeme, co bylo před tím. Asi to má nějaký smysl nepamatovat si! Proto to tak je. Pravda je zkrátka jen taková, že nepamatujeme.
A lidé bádají, nějak si to představují, něco přejímají... Občas někdo zkouší tvrdit, že pamatuje, ale také ví prd. Kdyby někteří si pamatovali (ve stavu vědomí) a ostatní ne, jaký smysl by to mělo? A by jedni mohli se pochlubit? A druzí, aby je trumfli, si o to více vymýšleli? :20:
Takže nejvýše tu a tam nějaký útržek vylovíme z hlubin podvědomí. A stejně často nevíme, co to vlastně znamená ve skutečnosti.
Takže jen si myslíme, že víme, ale nevíme.
Přitom asi stačí počkat na smrt. Pak se dozvíme pravdu celou, nezkreslenou. A stejně nám to bude k prdu zase příště, až zapomeneme. Ale jistě to nějaký smysl má.
Pokud nějaká reinkarnace je... :3:
20.08.2018 - 16:25 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
Tak ty si žádné inkarnace nepamatuješ, zevšeobecňuješ toto nepamatování na všechny a preventivně označuješ ty co si je pamatují za lháře a vychloubače.
A i kdyby sis pamatoval tak to smysl nemá protože to je stejně k prdu když zapomeneme, ale jinak by to smysl určitě mělo.
Nuž brilantní úvaha. :15:
Apropo co ti dává tu jistotu že se vše dozvíš až zemřeš?
20.08.2018 - 16:55 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
A ty víš taky prd! :61:
20.08.2018 - 17:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Bacha, ať to není příliš ad hominem :4:
20.08.2018 - 17:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
to nemůžeš vědět když víš prt
20.08.2018 - 22:17 | Filtr
(Ryby) holkavysoka
Tak vam moc dekuju za odpovedi, ale moudra z toho moc nejsem. Myslim, ze co se tyka reinkarnaci to mam v sobe docela srovnane.. spis jsem myslela, co chtěl basnik rici vetou Ryba jiz prosla vsemi znameními. Bosch asi nejakou snahu o vysvetleni mel, ale nejak to není ono. Kazdopadne díky!
20.08.2018 - 22:34 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » holkavysoka
No je to prosté...pokud věříš na koncept reinkarnace a znovuzrozování, tak to znamená, že v předchozích inkarnacích jsi si už "vyzkoušela" všechna znamení....od Berana (počátek) po (završení) cyklu - tj. Ryby... :3:

I když, já si třeba nejsem jistá, jestli bych chtěla být Rybou, jsem přesvědčená, že vrcholem jsme my Vodnáři... :61: :2:
20.08.2018 - 22:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
nikoli
na vrcholu (MC) jsou kozorozi
MC - STŘED NEBE
20.08.2018 - 22:39 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
:61: :61:..jsem si to myslela..to je hned vedle nás...klíííd :2:
21.08.2018 - 07:19 | Filtr
(Štír) Nabi*
Ahoj Stani,

tak teorií na inkarnaci je nepřeberné množství. Nevím sice jak to autor opravdu myslel, ale myslím, že ty Ryby jsou použity jako SYMBOL završení cyklu, ale ne jakože jsi Ryba, tak už jsi to tady všechno pochopila a teď už máš všechno zvládnuté.
Já třeba souzním s teorií, že náš vývoj jde z neživé hmoty, přes rostlinnou říši, zvířata až do lidí. A u lidí jde vývoj opět různými úrovněmi, od životů v nejnižších pudech na tzv. biologické úrovni, přes úroveň sociální, osobní atd. A to podle mě znamená i tisíce životů a nezáleží to na tom v jakém jsme se narodili znamení (to představuje jen esenci určité energie, a jak jsem psala, symbol). Samozřejmě jakmile se dostaneme na určitou úroveň, tak si myslím se už nedá inkarnovat do nižší hmoty. Podle mě v každé úrovni lidské inkarnace postupně rozvíjíme a kultivujeme fyzično, emoce, mentál atd. V určitých zdrojích se píše, že lidská inkarnace se završuje tzv. Pátým zasvěcením, kdy člověk tady na Zemi zvládnul vše tak, aby se NEMUSEL inkarnovat ve hmotě, čili stává se čistým projevem svého Vyššího Já (viz Alice A. Bailey, Blavatská, Benjamin Creme atd.).
Nikdo z nás tady nemůže s jistotou tvrdit cokoliv.
Takže neboj :4:, Ryba může být mnohem míň vyspělá než nějaký "pokročilý" Beran (z hlediska duchovního). Být určitým znamením je hrozně málo a podle mě to záleží na ix dalších faktorech, které my lidi nejsme schopní v celé šíři vůbec pojmout.
21.08.2018 - 08:33 | Filtr
(Ryby) holkavysoka » Nabi*
krasne napsane ... hodne se s Vasimi nazory ztotoznuji a jiste si dohledam i vice z doporucenych, mohu pak pripadne SZ ?
21.08.2018 - 08:42 | Filtr
(Štír) Nabi* » holkavysoka
Rádo se stalo :) Jasně, klidně můžeš do vzkazů.
21.08.2018 - 10:36 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Tak teď už bez srandiček.
Pokud chceš myšlenku reinkarnace hledat v astrologii (nemyslím zde hledání minulých životů), pak skutečně lze ve dvanácti znameních hledat oblasti, které je nutno zvládnout (k osvícení? k přechodu někam dál? to ať si každý dosadí dle své víry a potřeby). Takže třeba Beran nás může učit prosazení se, přímočarosti, ale i k ukrocení zbrklosti a že o zeď si hlavu rozbijeme; Býk nás může učit hospodaření, využití přírodních zdrojů (a tedy i ke vztahu k přírodě, abychom si nezničili to, na čem jsme v této hmotné podstatě s tělem závislí), práci atd.; Blíženec rozvíjí intelekt...
No a znamení Ryb již směřuje k duchovnu, odhmotnění, splynutí... Ale otázkou je, zda to skutečně musí jít takto popořadě, jako zvěrokruh? Nejsou to přece schody, kde člověk stoupá z jednoho na druhý, je to kruh. A my nekráčíme po obvodu, jsme v jeho středu. Můžeme ho obhlédnout celý dokola.
Takže jak to je doopravdy, nevím, ale jak potkávám různé lidi a slýchám různé názory, myslím, že na pořadí zde nezáleží tolik. Není to stavba domu, která musí začít od základů. Dokud bude chybět jakýkoliv dílek v kruhu, nebude kruh úplný, uzavřený.

No ale s astrologií jako takovou bych to nespojoval, že kde má někdo Slunce (Lunu, jiné prvky), tak v té vývojové etapě se nachází. To jsou spíš určité dispozice, předpoklady. Výchozí bod, možná nějaký směr, ale nikoli cíl. Místo, kam jsme natočeni ve středu kruhu, kam hledíme. Ale klidně také můžeme otočit hlavou. Nemluvě o tom, že kruh přeci žádný počátek a konec (cíl) nemá, je nekonečný.
21.08.2018 - 12:11 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
kruh není nekonečný nemůžeš namalovat kružnici abys jí nezačal z nějakého počátku
kruh, tao, mandala horoskopu mají svůj počátek cyklu a o to jde, že tam existuje bod přerušení jako smrt a zrození, počátek a konec cyklu-symbolicky ascendent, protože jinak by byl vesmír jen nekonečné motání se bez počátku a bez konce
kruh je uzavřený cyklus od počátku do konce
vše směřuje odněkud někam
http://www.myshiatsuonline.de/wp-co…
21.08.2018 - 13:17 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
Když dostaneš zadání kružnice např. střed + poloměr, určíš střed, ale kde začneš kreslit, je tvá volba. Jen zvýrazníš, co bylo dáno před tím, než jsi začal kreslit, kružnice byla již před nakreslením definována (třeba i souřadnicemi středu).
Ale samozřejmě při zvěrokruhu (nebo i jiných případech) se o nějakém pomyslném počátku konce bavit můžeme. Beztak je to šroubovice zobrazená na rovinu kolmou k ose šroubovice. :4:
21.08.2018 - 13:44 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » holkavysoka
:44:Asi by bylo nejlepěí zeptat se přímo básníka :5:

Ale zcela upřímně - ani tady, ani u něj ... bych moudrost nehledal :4:
21.08.2018 - 13:53 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Buddha/2
všechno prožít zas a znova
není času na nářky
velmi moudře kladeš slova
ve vtělení masařky
:21:
21.08.2018 - 13:58 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
:61:
Néésu masařka, su vegetariáán :47: :4:
21.08.2018 - 14:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
jo je to špona a ty jsi soustružník
21.08.2018 - 14:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Buddha/2
a já mám vegetariány rád :69:
21.08.2018 - 17:24 | Filtr
(Rak) aktigram
No pamätám sa na časy kedy som tomu aj ja uverila, ale potom som stretla viacero ľudí z toho znamenia a začala som pochybovať o tomto tvrdení, lebo ak by tak mala vyzerať túžená nirvana tak zbohom.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Střelec Střelci
ukázat kalendář »