Magnet 2


17.08.2018 - 00:29
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Magnet 2
Tak pokračujeme

Pro toho hocha nastaly inu krušné časy. Její rodina ho zavrhla s tvrzením, že za to může on, házeli na něj všechnu špínu, co mohli a navrch se mu ani nedostalo rozloučení s jeho milovanou. Nesl všechnu tu tíhu v sobě. Jako by samotná bolest nestačila. Přátelé se mmu snažili být oporou, ale to moc dlouho nevydrželo. Jeden z jeho nejbližších mu jednoho večera prohlásil, že má rakovinu slinivky v pokročilém stádiu. Moc času mu nezbývalo, po týdnu přišla zpráva o jeho úmrtí, ale i tak, jako by to nestačilo.

Dostalo se mu nepochopení od ostatních. Jen kvůli tomu, že nechtěl být sám. Byl zničený, nevěděl kudy dál, ale i tak to ještě slečně v kápi nestačilo. následovala série, která mu zasazovala ránu, ze které přišel o rozum. Deset z jeho přátel zahynulo na dálnici, kde uhořeli.

Snížil se k tomu nejhoršímu co mohl a pokusil se o sebevraždu. První dva pokusy mu nevyšly kvůli tomu, že mu praskla čepel nože a podruhé mu praskl provaz. Tak do třetice všeho dobrého, řekl si. V tu chvíli ale na scéně objevuje člověk, který se (naštěstí) málem stal svědkem jeho povedeného kousku.

Naštěstí, ten se povedlo zvrátit. Pohled to ovšem nebyl krásný. Takhle zlomeného člověka jen stěží najdete. Natoupil tedy na několik konzultací s psychologem. To mu ale moc nepomohlo, protože po asi třech sezení psycholog zkončil v léčebně. To ale nebyl problém. Nebyl jediným a tato situace se opakovala ještě asi dvakrát.

Pak následovala další ztráta. On s jeho známým byl přepaden. Ten to nepřežil a náš nešťastník zkončil s nožem v noze. To byl bohužel jeden z mála lidí, kteří mu dokázali pomoct.

Nakonec sám a zavrhnut se zavřel do sebe. Začal se izolovat od světa, kde vládla přetvářka ideálů a suverénů. To, čemu dříve věřil, jím opovrhovalo. Navíc to pár incidentech, kdy byl využit lidmi, jenž se mu zželelo, jak těžký život mají, rozhodl se od všech odprostit. Byl sám, zlomen se šrámy v nitru i navenek a pomocnou ruku našel jen na konci svého ramene...

Příběh má pokračování a zde ho zakončím první myšlenkou.

Jestli má opravdu někdo težký život, jak by se dal popsat člověk, který příjde o přítelkyni, dítě, přátele a je zavrhnut blízkými, "kamarády" a v podstatě společností?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
17.08.2018 - 09:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Možná je na nejlepší cestě k osvícení. :15: :4:
17.08.2018 - 16:14 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
V podstatě jak kdybys popisoval nějaké politické vězně. Přišli o rodiny (část rodiny byla třeba i popravena), oni na mnoho a mnoho let v žalářích (lágrech), často mezi spodinou společnosti (vrazi a násilníci, jež jim dělali kápa), mnohé manželky je opustily, protože byly vystaveny neustálému tlaku, následky věznění přinášely nemoci a trvalé poškození organismu, vidět někoho blízkého mohli třeba jednou za dva roky - bez osobního kontaktu, jen přes mříže, zákaz doteků, zákaz určitých témat, jinak ukončena návštěva, ale občas si stejně bachaři neodpustili svoji zábavičku, že někoho nechali jet přes půlku republiky a na místě jim oznámili, že kvůli špatnému chování byla návštěva zakázána...
Některé to zlomilo a nedivím se. Některé ne. Věděli, že stůj co stůj musí žít. A rozhodně nešlo o strach ze smrti. A možná na tom byli ještě hůře, protože věděli, že jim zbývá třeba ještě 15 let toho utrpení a žádná jistota po té.
Tvůj člověk je sice zlomený, ale možnosti má. Za týden, měsíc, rok se může něco stát. Má naději na zlepšení. A možnost konat.
17.08.2018 - 20:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Máte pravdu, je to podobný koncept. Avšak neznám žádného politického vězně. Tak píši něco podobného. Chtěl jsem se rozepsat i trochu více, ale to už by bylo moc dlouhé a jestli by tomu někdo uvěřil, o tom nejistě váhám.
20.08.2018 - 15:25 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Drzá Fikce
OK, to neměla být kritika, spíše jsem hledal nějakou podobu v realitě. Vzhledem k práci se setkávám s potomky "kulaků" celkem často a různé příběhy pak vyposlechnu. Ti lidé jsou a často nesou okovy té doby doposud. Není dobré potkávat se s lidmi (nebo i jejich potomky), kteří ti zabili rodiče (svědčili křivě proti nim). Ani pro ty druhé to není dobré.

No ale to bych sem netahal, dal jsi jasnou otázku na konci a v podstatě jsem neodpověděl:
Takového člověka bych označil jako těžce zkoušeného životem. (Po dalším pokračování bude mít třeba dovětek, zatím je pouze zkoušený a shrbený pod tím břemenem.)
20.08.2018 - 20:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
I když to kritikou je, je napsána hezky a děkuji za ní. Líbí se mi.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »