Nepochopení


20.07.2018 - 22:04
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Nepochopení
Dnes se po delší době zaměřím na příběh, mimochodem už zdravím z Čech, kdyby se někdo ptal.

Příběh pojednává o několika lidech, avšak důležití v příběhu jsou dva. Jak tomu bývá zvykem, jde o muže a ženu. Jména moc nejsou důležitá, jde pouze o myšlenku. Když se ti dva před lety poznali, měli společně docela podobné myšlenky, názory. A tak se docela mezi sebou spřátelili.

Léta ubíhaly a i když se neviděli tak často, vždy si k sobě myšlenkama dokázali najít cestu. Pak se ale stalo něco, co ji trochu rozhodilo. Se svým přítelem se nepohodla a rozešli se spolu. Potřebovala se přestěhovat, pomoct a chvílema se jí zmocňovala beznaděj. Avšak měla to štěstí právě na již dříve zmíněného člověka Ten muž neváhal ani minutu a jednal.

Proč? Prostě mu to přišlo v tu chvíli správné. Potom ještě pomohl s dalšími věcmi, avšak za to nic nechtěl. Chtěla se mu odvděčit, tak mu alespoň zaplatila. On si ty peníze nejdříve sice vzal, ale dal je do obálky, na kterou napsal "Nedělám to pro peníze, ale protože tě mám rád." a nepozorovaně jí při další návtěvě nechal na poličce a dále se nestaral. Začalo se u něj totiž projevovat něco, co dlouho nezažil. Jen se následně zasmál jejímu vzkazu "Štveš mě!".

Pak si však našla "toho pravého", jen jemu se pár věcí nezdálo. Následně si toho všímalo více lidí a přátelé okolo ní se jí zprotivili. Jen on, leč s bolestí uvnitř, jí nechával být, protože věděl, že si sama zvolila tu bolestivou cestu plnou trápení. Nechala se fyzicky týrat, dokud to nezačalo přecházet v extrémy, kdy zkončila pořezaná, zmlácená. On byl myšlenkama s ní a trápil se, avšak nemohl nic udělat. Nechtěl o ni přijít. Nakonec se to rozhodla ukončit a vypadalo to, že se zase dostane zpět, odrazí se od dna a všechno se zas vrátí.

Jenže život není ideál a ona se následně utrhla z řetězu, on jen nečině tomu všemu přihlížel. Co taky mohl dělat? Nechtěl ji ztratit. Nakonec si našla "toho pravého vol.2" a začla váznout komunikace, až nakonec ukončila.

Nyní ten muž poslouchá jen to, co se s ní děje, jak sebou nechává opět zametat a on sám s tím neudělá nic. Nenapíše jí - ví, že by mu neodpověděla. A tak už ztrácí víru a pomalu se smiřuje s tím, že jeho smysl žití se vytrácí. Nyní je uzavřen v sobě s myšlenkou na smrt. Jen proto že ztratil a nemohl nic udělat.....

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.07.2018 - 00:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Drzá Fikce, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
O vtipy tady bude asi zájem víc....
21.07.2018 - 00:57 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Člověk, který si myslí že nemůže, skutečně nemůže.
21.07.2018 - 07:44 | Filtr
(Ryby) MG34
Asymetrické vztahy. Svět je jich plný. Vpodstatě dokonalá symetrie nikde neexistuje, vždy se to musí nějak "dorovnávat", tu více, tu méně - to on neudělal, resp. nezvolil správnou taktiku - "obětavý blbec" prostě nezafungoval. Zafungoval by možná až tak v 5.-6. iteraci, na což je ještě brzo :5:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »