Bratr a holčička


22.06.2018 - 09:32
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Bratr a holčička
Dnes opravdu velmi zvláštní sen... Poslední sen před probuzením.

Šel jsem navštívit svého staršího bratra. Je to člověk velmi uzavřený. Hovořili jsme spolu na chodbě, bylo vidět, že mne nechce pozvat dále. Už jsem se chystal k odchodu, když náhle se bratr k něčemu rozhodl. Pozval mne dál. Šli jsme do jednoho z pokojů. A tam na posteli byla malá holčička. Nebyl jí ani rok, neuměla ještě chodit, postavit se; jen lézt a sedět. A byla velmi malinká (asi mi zkresluje vnímání můj obří syn, který vedle všech stejně starých dětí je veliký).
Zajímavé je, že v tom snu to prostě byla "holčička". Nikoli děvčátko, nebo miminko, pořád tam zněla "holčička", jako kdyby to mělo zvláštní význam. Jméno nezaznělo. A bratr se o ni pečlivě staral (zcela sám). Čišela z něho k ní láska, jakou jsem u něho snad nikdy v reálu neviděl. I ta holčička ve snu byla šťastná, usmívala se na něho, natahovala k němu ručky, tahala jej za vousy...
Jenže současně v tom snu bylo to, že tajil její existenci. Že ji má doma. Těžko říct, kde k ní přišel, jen bylo jasné, že ne asi moc legálně. Snad ji někde našel jako odložené dítě a ponechal si ji, snad to dítě sám unesl?
Byl to krutý střet dvou pocitů: Na jedné straně hrůza z toho, že někdo snad své dítě postrádá, na druhé straně vidět svého bratra zase šťastného a vědět, že ztratit toto dítě bude to jeho naprostý konec, rána, po které se už nikdy nezvedne. Že ta holčička je posledním poutem a nadějí, která ho ještě nechá nad hladinou. Mít pro co žít.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
22.06.2018 - 09:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ježiši :39: To zas budem beztak večer stavět :61:

Zřejmě brácha volá o pomoc... což je skvělej posun vpřed... nebo se prostě systém chce zase pročistit :62: Každopádně progress :15:
25.06.2018 - 09:57 | Filtr
(Beran) Háňa*
Co je ve snu u něj v bytě, to je on.
Možná, že je uzavřený, protože nechce, bojí se, světu ukázat to křehké a zranitelné v sobě.
Ale ty jsi bratr, takže k tomu přístup máš, aniž by se to tedy nějak věřejně propíralo ... prostě o tom víš, co má uvnitř "svého bytu", on ví, že to víš, ale tím to hasne, dál se to neřeší a nepitvá v tom.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Úplněk ve Štír Štíru
ukázat kalendář »