Měsíc ve Vodnáři


17.06.2018 - 21:02
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Lilly, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Měsíc ve Vodnáři
ahoj
namířím otázku na měsíční Vodnáře. Máte to taky tak, že jste odtažití a málo projevujete city?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
17.06.2018 - 22:21 | Filtr
(Býk) Bé át
S mesicem v Blizencich ja ano :3: :4:
17.06.2018 - 23:22 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Co jsem měl zkušenost s těmito lidmi, nebývalo to pravidlem. Tedy do okamžiku, kdy nebyli nějak omezeni ve své volnosti, tehdy opustili sféru, kterou právě sdíleli s dalšími a přelétli do sfér jiných (naprostá odtažitost se nekonala, oni jsou vesměs velmi přátelští).
A projevování citů že by se nekonalo? Spíše je dokázali projevovat i více lidem naráz, než že by neprojevovali vůbec.
18.06.2018 - 17:12 | Filtr
(Ryby) Mečoun33
Bývalka se kterou jsem byl 11 let měla ve vodnáři Lunu i Venuši a musím ti dát za pravdu v osobních citových oblastech, byla opravdu chladná, ale na veřejnosti přátelská a milá.... :39:
18.06.2018 - 19:13 | Filtr
(Lev) Orfanikus
Neuvažovala jste nad tím,že spíš než Lunou ve znamením Vodnáře ta odtažitost,
o které píšete, může být obrana velké duševní citlivosti ( Luna v 11.),tedy myslím více postavením L. v domech a aspektace - s těma kvádry na Slunce a od Pluta jste byla v životě zrańována,tak se vám možná
osvědčil postoj citově se neagažovat,tady pro tento výklad by mluvila i Venuše
v domě Merkura, to je "racionalizace" citů,Merkur v domicilu blízko Acendentu,
to budete věci často důkladně rozumově zkoumat,ale to není nedostatek.
Ve znamení Vodnáře bych původ nehledal.
20.06.2018 - 21:43 | Filtr
(Kozoroh) Alffie » Mečoun33
Můžu jen potvrdit. Moje přítelkyně je v Býku s Lunou ve Vodnáři a bývám to spíše já, kdo je tím mazlivějším a přítulnějším v páru. Tím ale neříkám, že je vyloženě chladná, neboť to trochu zachraňuje ascendent v Raku.
21.06.2018 - 14:32 | Filtr
(Váhy) Frikolinka
Také souhlasím. Možná mě samé to nepřijde, že bych byla odtažitá a málo projevovala city, ale mé okolí mi to dává často najevo. A možná, že i v porovnání s druhými si to uvědomuji. Pro mě je hodně důležité, co myslím souvisí právě s lunou je volnost a tolerance. Samozřejmě, co požaduji, to také dávám.
21.06.2018 - 14:40 | Filtr
(Střelec) tiferett
Poznám aj ľudí s Mesiacom vo Vodnárovi, ktorí sú odtažití, ale napríklad moja mama je zároveň ohnivý Baran + Merkúr v BAranovi v 8.dome a to z nej robí výbušný osobu, rozthodne nie odtažitú.
21.06.2018 - 17:22 | Filtr
(Střelec) locin12
Citovy odstup ano, ale urcite ne v duvernem vztahu. To spis k cizim lidem, ke kterym jsem ale jinak pratelska a mila... a kdyz uz mam nekoho opravdu rada, city projevuji hodne.
24.06.2018 - 10:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Mám blízkou kamarádku, která má Slunce v Blížencích, Lunu ve Vodnáři a Merkura v Raku a řekla bych, že o citech mnohem víc přemýšlí a mluví než je skutečně prožívá. Každopádně je pro ni ve vztahu důležitý pocit přátelství než nějaká hluboká vášeň. :17:
24.06.2018 - 11:11 | Filtr
(Panna) vuvuzelka
Já bych tu souhlasila se Sosnou :-)
Jinak - mám lunu ve Vodnáři a ta je neosobní. Nemyslím si ale ze chladná. Alespoň já vnímám na sobě, ze tím, ze neni tak osobní, má pochopení pro druhé, určitý odstup, nadhled. Tím jsem se vždycky ocitala lidem blíž.

Byly doby, kdy mi také par lidi vyčítalo, ze jsem chladná, ale s lunou ve vodnari a jejím vyjadřováním citu to pramálo souviselo. Byla to spis otázka nejistoty a citové nedosycenosti na druhé straně, kterou moje vodnarska Luna akorát provokovala. A u mě neschopnost popsat, co se uvnitř mě odehrává. Tam vznikala propast a nepochopení. Ale lunu ve Vodnari jako takovou bych z toho nevinila. Chuderu :4:

Pro mě byl klíčový moment se ke svým emocim dostat, dokázat je rozpoznat, přijmout, pojmenovat. A pak už je jen krůček k tomu je s okolím sdílet.

Hezky lunu ve Vodnari popsal Stuart Hampl, obrátit se na nej.
26.06.2018 - 11:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Cililink, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nemyslim ze je som odtazita a malo prejavujem city, ale pravdou je, ze to sem tam pocuvam od polovicky, ze neuspokojujem jeho citove potreby ( ale to nebude lunou vo vodnarovi :D). Skor je to o takom vnimani sveta, ze ak 90% ludi pri romeovi a julii bude dojatych k slzam, lebo vsak chudatenka sa zabili pre lasku, tak my luny vodnarske sa kukneme na seba v divadle so zdvihnutym obocim a povieme si a toto bolo k comu akoze dobre? boooze, podme domov, to je kravina. takisto nepadam do mdlob, ked chlap zatlcie klinec, lebo vsak keby som musela to ja urobit, tak to tiez urobim a nikto z toho do kolien tiez nepojde. na druhej strane nemam problem pochvalit, ked do tych kolien idem :D
05.07.2018 - 16:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A co to je vůbec ta odtažitost?
Já myslím, že Luna ve Vodnáři je úplně obyčejná, tak jako jakákoliv jiná Luna. Bude mít jen jiný styl prožívání a projevování emocí, než ostatní. Zatímco ostatní se v nich šťourají, nimrají, nípou a utápějí, Vodnářská Luna vyhmátne jen to, co je podstatné, "namočí" se jen tehdy, pokud to je nezbytně nutné...ale většinu času zůstává nad věcí. Mnozí ji podezřívají, že je necitlivá, chladná až kalkulující...ale není to pravda. Jen je jaksi, nedojímací a nesebedojímací. Plačtivé scény, ťuťuňuňu a sliby-chyby na ní moc nefungují. Má jistý nadhled nad věcmi i nad lidmi, je racionální, a má docela slušnou schopnost se odosobnit, případně i ochladnout, pokud je potřeba. Mnoho jiných lidí si ulítává na sexu, svádění a dobývání, ale tyhle hry jsou pro Lunární Vodnáře tak trochu trapné, nezralé a nezajímavé. Ne, že bychom byli asexuální, spíš to tolik nehrotíme...nebo to nedáváme tak najevo. Nebo hledáme něco jiného, speciálního, nového...
Myslím, že někteří lunární vodnáři mají sklony k polyamorii, jiní mohou experimentovat se stejným pohlavím, ale motorem jako takovým není ani tak sexualita, jako spíš zvědavost...Mnoho lunárních vodnářů ostatně vůbec nežije sexuálně ani v páru, ostatně to tělo je přece občas tak otravné, kéž bychom ho mohli odhodit a žít jen jako Duch.. ;)
05.07.2018 - 17:59 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já mám navíc Uran v prvním domě ve Štíru, to bude tím :-)))
06.07.2018 - 09:35 | Filtr
(Panna) vuvuzelka » Iteza
:79: jsem věděla, proč na tebe odkazovat :-))))
06.07.2018 - 14:11 | Filtr
(Ryby) Mečoun33
Musím se smát ,jak tady spousta lidí píše ¨mám Lunu ve Vodnáři, ale nejsem chladný\á ale občas mi to lidé říkají¨, trochu mi to připomíná, jako by někdo říkal, voda neuhasí oheň , to oheň udělá z vody páru... :4:. Někdy je třeba se podívat na věci jednoduše a jestliže lidem s Lunou ve Vodnáři ostatní říkají, že jsou citově chladní, tak na tom asi něco bude.
06.07.2018 - 16:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mečoun33
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"Na tom asi něco bude"...No, pokud to jsou obecně rozšířená mylná klišé typu "Rak je domácký, Panna miluje pořádek a Ryby zasněné a zmatené..." tak pak se není čemu divit. Se skutečnou astrologií to ale nemá nic společného.
06.07.2018 - 17:11 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » Iteza
Samozřejmě se musí člověk podívat na celkový horoskop, ale u těchto jedinců s touhle vlastností musí člověk počítat. Je jasné, že jsou aspekty ,které tuto vlastnost mohou zastínit nebo úplně vyrušit, ale tvrdit o sobě nejsem citově chladný ,jen city vnímám jinak a chyba je u ostatních ,že to nechápou, se mi jeví jako alibistický postoj .
06.07.2018 - 17:19 | Filtr
(Panna) vuvuzelka » Mečoun33
Ojoj. Tak to s tebou nemůžu souhlasit. Považovat za platné to, ze se něco rika... Jsou lidé, kteří mi říkali, ze jsem chladná, ale jsou i lidé, kteří říkají, ze jsem velmi vřelá... a popravdě si nedělám hlavu ani z jednoho :-) a lunu ve Vodnari bych za tím važne nehledala... spis jsem fakt vypozorovala, ze ti, kteří mě považovali za chladnou se báli toho neosobniho přístupu, toho nadhledu, nebyla z toho tolik cítit ta závislost jako takova... ze na sebe vzájemně bouřlivě nereagujeme v pozitivním i negativním. :45:
06.07.2018 - 19:12 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » vuvuzelka
S chladem v citové oblasti se setkávám u lidí v lunou v kozorohu.
Ale nevnímám to negativně spíše jako blahodárný balzám.
Klid a ticho.
06.07.2018 - 20:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak teď jsi mě pobavil :4:
06.07.2018 - 20:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mečoun33
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Iteza, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ono by se nejdřív docela hodilo stanovit nějakou definici "citové vřelosti" nebo "citového chladu".
Nemám problém připustit, že v porovnání s některými ostatními se chovám emočně odtažitěji. Zpravidla to jsou ale ti, kteří se chovají emočně poněkud přepíčeně, nemají žádné uzemnění, hranice a jsou zcela pod nadvládou náhlých popudů, nálad. Pro ty jsem opravdu ten chladný, protože nepřistupuju na jejich hru. Pro mnoho emočně normálních lidí jsem ale zase úplně v pohodě. Problém vidím trochu jinde, konkrétně v naivní představě o tom, že existuje nějaké objektivní posouzení toho, kdo jaký je. Naivní je to v tom, že to posouzení je vždycky subjektivní, vždycky se vychází z nějaké představy o tom, co je takzvaně normální. Pro Vulkánce ze Star Treku by byla emoční odtažitost či chlad úplně normální a velmi žádoucí vlastnost, rozhodně by to jako chlad neoznačili, naopak by to pro ně bylo žádoucí ve smyslu sebekontroly, logického analyzování vnitřních procesů atd. Pro hysteriky, herce a lidi, co rádi dramatizují je to ovšem samozřejmě nežádoucí.
07.07.2018 - 15:00 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » Iteza
Když budeme brát Lunu jako projev emocí, tak vodnář bude své emoce projevovat s odstupem ,neosobně. Já neříkám ,že je to špatně nebo dobře, ale třeba rybí city tímto přístupem samozřejmě trpí, jelikož ty mají potřebu úplně jinou.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »