Cesta kolem světa


31.05.2018 - 11:44
(Ryby) MG34
Cesta kolem světa
Mým světem je momentálně ČR. V červenci budu mít celý měsíc dovolenou a nevím co s ní - asi to celé procestuju po ČR, maximálně ještě SR.

Někam dojedu autem, tam budu cca 3 dny a trochu se tam rozhlédnu, možná i na kole. A takhle prostřídám různá místa ale mezitím se vrátím dom - nepojedu z jednoho rovnou na druhé. Nocleh v nějakém penzionu či kempu, případně nadrzo vzadu v autě, je to skoro dodávka.

Zatím mám Mikulášovice (ve Šluknovském výběžku) a Čeladná a ještě tak 5 štací by se mi hodilo. Návrhy (s nějakým popisem proč a co tam je k vidění) jsou vítány. Místní průvodce rovněž vítán.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
31.05.2018 - 21:44 | Filtr
(Panna) mikiduc
Adršpach, Broumovské stěny, Teplické skály, Hejšovina...krásná krajina, skály, romantika :79:
01.06.2018 - 00:08 | Filtr
(Ryby) MG34 » Zg
Ani nevím, co tam je k vidění - jedu tam za bratrancem :1: Předpokládám, že tam mne nějak navede on a jeho rodina, ale zeptat se ho na to můžu.
01.06.2018 - 00:13 | Filtr
(Ryby) MG34 » mikiduc
Romantika mne nějak nebere, ale i tak to vypadá zajímavě. Hejšovina... já se jmenuju Hejč. Co z toho je přirozené centrum, kde je vhodné se ubytovat?
01.06.2018 - 08:28 | Filtr
(Ryby) MG34 » Zg
To je celkem blízko od Prahy, chtěl bych spíše dál od civilizace, ale z jistého důvodu konkrétně někam tam by se mi možná hodilo jet - tohle zatím nevím.
01.06.2018 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jde o to jestli chceš ve výběžku chodit .Pokud ano,doporučuji rozhledny Tanečnici,Vlčí horu,Dymník.Vyšlápnout si na Hrazený(nejyšší kopec výběžku).A taky jsou tu křížové cesty http://rumburk.farnost.cz/krizove-c….
Ale pokud chceš být jenom v Mikulkách,tak tam toho moc neuvidíš.
Jo a naučně stezky http://www.mesto-sluknov.cz/naucne-…. :3:
01.06.2018 - 09:31 | Filtr
(Ryby) MG34 » bubobubo
No zrovna ten výběžek (podobně i tu Čeladnou), jak jsem psal, mám už ošéfovaný - tam mne navede bratranec a jeho rodina. On tam bydlí už asi 40 let.

Spíše mi jde o další štace v jiných částech republiky.
01.06.2018 - 11:11 | Filtr
(Býk) player
když budeš chtít nocleh v Jablonci , je u mě k mání. a Tulačka by ti třeba udělala průvodkyni , poptám se , páč aktuálně je mimo web. :4:
01.06.2018 - 12:25 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
To už je třetí štace skoro stejným směrem. Jedině to spojit s tím Brumovem, což by asi šlo. S Mikulášovicemi ne, to ssebou budu mít dítě a budeme toho mít za 2 dny oba plné zuby.

Co je tam k vidění? Není tam moc lidí? Spíše okolí, město mne nějak moc neláká.

Jinak díky za nabídku, ale nocleh si nějak snad zařídím, kdybych tam přespával. Mám fůru Flexipassů a nevím pomalu co s nima. :1:

Edit: dítěti se Mikulášovice moc nezamlouvají, takže tam pojedu sólo - takže reálná je varianta vzít celý ten sever jedním vrzem
01.06.2018 - 13:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
do broumova nejezdi, klášter je opravenej jen ze dvou stran a jinak tam jsou jen vybydlený baráky a cikáni. ve skalách autobusy polských turistů a zákazy kvůli hnízdícím sokolům.
01.06.2018 - 16:48 | Filtr
(Ryby) MG34 » Buh je tlak
No, osídlení se předpokládám vyhnu, polští turisté mi nějak extra nevadí a zákazy - jednak po skalách nelezu a pak - budou tam ty zákazy i za měsíc? Jestli tam jiné problémy nejsou, tak je to použitelné.
01.06.2018 - 20:54 | Filtr
(Rak) Áta22 » MG34
Jestli se mohu vmísit; mně Poláci, jako národ také nevadí, nějaké polské předky mám, dokonce tetičku; ale z osobní zkušenosti jsou strašně hluční, je jich mnoho a jsou takoví rozpínaví a na těch turisticky vyhlášených místech je jich moc a na sjezdovkách davově předbíhají ve frontě :)ale jinak moc přátelští. Nic pro člověka, který hledá klid...
01.06.2018 - 21:11 | Filtr
(Rak) Áta22
Jestli máte s mikiduc na mysli Hejšovinu v Polsku, stolovou horu? Tak doporučím ubytování v Machovské Lhotě v penzionu u Lidmanů. Malé, domácké, čisté, vše ve dřevě a moc přívětivé. Luxus na konci světa. Nepotkali jsme ani nohu, ale mimo hlavní sezónu. Posledních pár let jezdíme takto na výlety a dovolené po Čechách květen/červen a září/říjen. A Bílé Karpaty jsou také bez davů turistů. Tam ubytování nedoporučím, protože jezdíme hodně na kole a spíme každý den jinde. Prostě na trase z bodu A do bodu B, C, D atd. Bojkovice – Žítková – Koprvasy – Hrozenkov – Lopeník. Nebo Nedašov – Vršatec - Brumov-Bylnice – Vlárský průsmyk – tam nemají ani turistické značení, takže se motáš v lese, pak na pláni a můžeš obdivovat CHKO unikát – chráněnou tisovou stráň, pod křovím ve stínu ztracenou ovci a umíráš horkem a žízní a nevíš, kde jsi. Nebo Soláň – Velké Karlovice – Kohůtka –atd. Nevím, co tě zajímá, jestli technické památky a zajímavosti, nebo klid, příroda, kytky, zvířata , turistika, skály, architektura, církevní památky, historie? Takže těžko radit. A tip na Slovensku jsou Bukovské vrchy, tam se teprve chystám. U nás je toho tolik k vidění…
01.06.2018 - 21:11 | Filtr
(Ryby) MG34 » Áta22
No, já to beru tak, že se s nimi chvilku klidně podružím (s tím nemám problém) a pak někde uhnu z hlavní trasy a tam už nikde nikdo nebude a ten kontrast toho klidu bude ještě větší než ten klid sám o sobě. Mám to tak vyzkoušené z Moravského krasu.
01.06.2018 - 21:19 | Filtr
(Rak) Áta22 » MG34
nj, ale v Moravském krasu to asi znáš, takže víš, kam uhnout. Ale když jsi mimo známé teritorium a na neznámém území, tak těžko zmizíš a dav obejdeš.
02.06.2018 - 06:42 | Filtr
(Ryby) MG34 » Áta22
To ubytování zvážím, ale "domácké" mi moc nevyhovuje, je to až moc osobní - mám raději "normální" hotely, kde je znuděný klidně i neochotný personál a vztahy odsud posud.

Bílé Karpaty by mohly být další štace, tam mám známé na Žítkové, takže se obrátím na ně.

Jinak uhnout z hlavní trasy před davama turistů se dá kdekoliv, stačí mít orientační smysl, podrobnou mapu a umět v ní číst. Případně průvodce. Každopádně podrobnou mapu místa, kam jedu, si kupuju vždycky.
03.06.2018 - 19:01 | Filtr
(Ryby) MG34
Ještě ty moje preference - mám rád opravdu hluboké lesy, řeky, údolí, skály a hřebeny. Z lidských výtvorů všechno, co je úplně ranný středověk nebo starší.
06.06.2018 - 23:19 | Filtr
(Býk) Ase » MG34
Ak ťa zaujímajú skaly, vzpomínaš si na rozprávku tetička, ako prechádzali tými skalami? Tak to je v Považskej Bystrici, Manínska tieňava. Je to ale až na Slovensku.
Obrázky cez google: https://tinyurl.com/yck9jkle
07.06.2018 - 10:15 | Filtr
(Ryby) MG34 » Ase
Díky za tip, ale tohle neklapne, logisticky mi to moc nevychází s tou Čeladnou spojit a dvakrát stejným směrem nepojedu. Ani tu pohádku neznám :1:
12.06.2018 - 23:41 | Filtr
(Rak) Áta22 » MG34
Domácké bylo myšleno tak, že se o penzion starají mladí manželé a mají spoustu práce kolem. Nezajímá je, kam jdeš, kdy přijdeš, kdo jsi, ale pokud chceš snídani, večeři, poradit, něco půjčit – není problém. Jinak se o hosty opravdu nikdo nezajímá, jen mají čisto, naklizeno a pokud máš potřebu něco řešit, tak jsou vstřícní. Nádherná hřebenovka je v Jeseníkách: Ovčárna – Petrovy kameny – Vysoká Hole – Ztracené kameny – Skřítek. Autem to nejde, chce to vlak a bus, protože se blbě vrací zpět na parkoviště k autu. A hlavně vychytat počasí :) Jednou jsme zlanařili kamarády, bylo nás 10 a všude kolem mlha, neviděli jsme ani na krok, natož horské výhledy.
16.06.2018 - 08:47 | Filtr
(Ryby) MG34
Jako předkrm jsem si dal menší výlet do Alp, snad mi to nerozhodí měřítka - bylo to tam moc zajímavé, v tom průsmyku byla celkem kosa (dalo se i lyžovat) a dole bylo horko, výhled super na všechny strany, počasí vyšlo. Akorát ta cesta autem tam a zpět byla únavná.

tohle kolo jsem tam měl půjčené:
https://elektro-kola-ktm.cz/horska-…

a tuhle trasu jsem s tím jel (a pak jel zpátky):
https://mapy.cz/zakladni/…=

hotel tenhle:
http://www.hotel-stilfserhof.com/de…
21.06.2018 - 11:24 | Filtr
(Ryby) MG34
Začínají krystalizovat první štace. 3.7. ráno vyrážím směr Mikulášovice, beru to asi přes Brno, Prahu. Teoreticky můžu někoho (grátis) nabrat ssebou, jenom podmínka, že za jízdy nebude zbytečně kecat a na místě se odpojí nebo alespoň nebude zavazet. :5:

Asi 4.7. nebo 5.7. se přesouvám do Jablonce nad Nisou, mám tam domluvenou místní průvodkyni, ale je možné se setkat s jinými místními někde na komentované procházce městem a v nějaké restauraci případně. Uživatel player - přidáš se?

Tam budu den až dva a pak se uvidí - buď to Brumovsko nebo už domů přes Hradec Králové nebo co to tam po cestě je.

10.7. až 12.7. Čeladná, tam na cestu nikoho nepřibírám, mám plno, ale na místě bude rovněž průvodkyně a je možné se domluvit na nějaký hromadnější výlet. Jedna z možností je Hukvaldy.

Dál zatím datumy nevím.
25.06.2018 - 13:25 | Filtr
(Býk) player » MG34
Nepřidám , jsem s kapelou v Laussane.
07.07.2018 - 18:42 | Filtr
(Ryby) MG34
Sever Čech proběhl (a bude se opakovat ještě asi za měsíc), ale nikdo mne nepřipravil na to, že tam stále přetrvává takový ten existenciální zmar, co se s tím táhne od devadesátých let a udržuje místní obyvatele v bludných kruzích.

Kdo viděl film Poupata, tak ten to celkem věrně vystihuje. Není to vidět na první pohled ale prostě to tam pod pokličkou probublává.

Hospody v pohraničí obsazené Němci a ceny jako v Brně. V Německu hospody naopak prázdné a Němci úplně vykulení, když si tam Čech dá k obědu dokonce i jídlo. Přitom by to měla být samozřejmost se takto přes hranici vyrovnaně pohybovat. Kromě mne tam v té německé hospodě seděli už jen tři borci na pívu a ti byli "pro změnu" někde od Olomouca.

Našel jsem na naší straně hranice ztracený mobil a vracel ho matce majitele (byla v adresáři takže prostě jsem jí zavolal) - nedokázala uvěřit tomu, že někdo něco takového nezištně udělá, přitom by to měla být samozřejmost.

Všichni furt v takovém zvláštním střehu. Dokonce i policie mi tam přišla jakási jiná než normálně.

I ta zvláštní integrace všudypřítomných vietnamských obchodníků do tohoto zmaru zvláštně zapadala. Jakoby takoví mrchožrouti nebo funebráci, kteří to zpečeťují.

Ovšem jako zkušenost dost cenné.
08.07.2018 - 12:59 | Filtr
(Býk) player » MG34
Vidíš - zajímavé. A nám to přijde normál...jojo , jinaj kraj , jinej mrav.
08.07.2018 - 19:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
A jak se pak cítíš, když přijedeš do skutečně normálního kraje, kde se nic z toho neděje? Abych nepropagoval vlastní region, tak třeba někam do jižních nebo západních Čech, dostatečně daleko od hranic a Prahy?
Příspěvky: 1-25 26-29
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »