prosím o radu


25.05.2018 - 11:45
(Býk) 17iris
prosím o radu
Chci tady požádat o radu nebo názor.
Moje dcera má psychické problémy, které se projevují sebepoškozováním.
Bojuje s tím, snaží se, snažím se i já jí nějak pomoci, vyjít vstříc ale zatím se nám to nedaří. Bojím se aby nezašla až za hranici, odkud už není cesta zpět.
její datum narození je 7.12.2001, 20.08, Praha.

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
25.05.2018 - 14:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Vaše dcera má nyní tranzitní Neptun dlouhodobě postaven tak, že figuru T-kříže uzavírá do velkého kříže. Je to o sebelásce, vědomí vlastní hodnoty a že dcera křičí (dělá činy), kterými se na sebe snaží upozornit. "Pohrávání si se (sebe-)destrukcí", které ještě nějaký čas bude na vrcholu, by mělo časem slábnout, zvláště až Neptun dokončí tranzit 8. domem, ale rozhodně bych se na toto nespoléhal a nenechal to být, protože správně píšete o hranicích...
Napěťová figura a všechny neharmonické aspekty probíhají v padajících znameních, takže dcera se neumí k problémům postavit čelem a snaží se z jejich řešení utíkat. Samozřejmě neuteče, problémy se nabalí. Přitom v případě, že by jim čelila, má velmi dobré předpoklady k jejich překonání a tím i následnému posílení osobnosti.
Přijde mi, že Vaše dcera má v sobě velký vztek, který neumí ventilovat ven, neumí jej uvolnit, proto jej obrací proti sobě. Chce to vybíjet, sportem, pohybem, řvát, třeba i s něčím praštit a rozbít to, aby se kritické napětí snížilo.

Nepíšete, jakým způsobem bojujete. Zda podnikáte nějaké terapie, jak probíhá komunikace, nakolik dcera sama si přiznává problém... Asi bych na Vašem místě vyhledal pomoc odbornou, nebo se alespoň s pár různými odborníky poradil. Zde bych na odpověď astrologa nespoléhal, ale konal aktivně sám.
26.05.2018 - 12:53 | Filtr
(Střelec) tiferett
Pri pohľade do natálneho horoskopu - Slnko - Mesiac v kvadratúra a navyše v napäťových aspektoch na Saturn, čo vypovedá o tom, že vníma oboch rodičov ako nepríjemné autority, s ktorými nemá veľmi chuť komunikovať (Saturn v Blížencoch) - a tam je zrejme zdroj problému. Nedostane komunikáciou zo seba von , čo ju trápi a iste je toho dosť, keďže má Mesiac v Panne a teda všetko do hĺbky analyzuje a vnútorne neľútostne kritizuje. Jupiter v Rakovi poukazuje na precitlivelosť a to v spojení s Mesiacom v Panne zas na hotovú vnútornú emocionálnu búrku. A keď sa račie energie neprejavia navonok, vytvárajú si nejakú formu panciera a v tomto prípade je to sebapoškodzovanie, , ktorým chce poukázať na to, ako velmi je zranená - či to už je objektívne alebo nie.
Rozhodne vyhľadať odbornú pomoc psychiatra + psychoterapeuta, ktorý by otvoril jej dušu a pomohol pochopiť postavenie rodičov v živote , otvoriť sa im, vytvoriť pocit dôvery k rodičom, čo by mohlo otvoriť brány komunikácie.
Je to karmický problém, ktorý pretrváva už veľa životov a o to viac je v duši zakorenený. Treba to dôsledne riešiť a vytrhnúť celý problém aj s koreňmi.
Pluto v konjunkcii so Slnkom v opozícii na Saturn poukazuje na vnútornú tvrdosť, a až sadistické sklony k sebazničeniu. Veľká zlosť obrátená proti sebe.
Treba z nej jemne „vytiahnu ť“, na koho sa hnevá - aby si sama vlastnú zlosť uvedomila, a vytiahla ju z podvedomia do vedomia a tým pretransformovala.

Tieto tri duše - matka, otec, dieťa sa rodia spolu už vela životov a nevedia vyriešiť problém nelásky medzi sebou a dcera na to takýmto spôosobom upozorňuje. Je to len zúfalé volanie o lásku.
26.05.2018 - 18:06 | Filtr
(Býk) 17iris » Sosna zvlčelý
Dobrý den, děkuji za odpověď.
Je to více-méně tak jak říkáte.

Říká mi, že má deprese už od cca 12-ti let. Je tam napjatý a zvláštně závislý vztah s otcem - nežijeme spolu, dcera se s ním ale vídá kdy chce.

Nyní je v psychiatrické nemocnici. už od února a zatím to na propuštění nevypadá, ale musím na rovinu říct,že léčení tohoto typu - nic moc. Mám pocit, že ti lékaři sami současným dětem nerozumí.

Už v loňském roce byla v jiné psychiatrické nemocnici - 2 měsíce, pak nastalo zlepšení, a do roka tam byla znova.

Co se těchto věcí týká, dcera nechce mluvit o důvodech, příčinách - ani se mnou, s otcem ani s lékaři či terapeuty. Je to velmi hodná a spravedlivá holka, ale také tvrdohlavá a úporná až nátlaková a manipulující - když o něco jde.

Nicmméně si asi situaci uvědomuje a snaží se ale zatím je prostě v nemocnici a já se s ní vídám min 3x týdně.
No, snad to zvládne.

a vám ještě jednou děkuji za názor, radu a pomoc.
26.05.2018 - 20:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ahoj, zazněl tu od fundovaných kolegů téma vztek, hněv, apod.

já jen nabídnu z vl zkušenosti velké střelčí téma - vnitřní Nejistota.

zkuste pozorovat.
31.05.2018 - 09:38 | Filtr
(Býk) 17iris » tiferett
Omlouvám se, že jsem dříve neodpověděla a nepoděkovala za rozbor. Všechny odpovědi mi nějak pomohly a prostudovala jsem si dceřin horoskop znovu a prostě doufám a věřím, že toto období překoná a že se nám společně podaří problém vyřešit nebo alespoň být na cestě k vyřešení.
Ještě jednou moc děkuji.
D.
31.05.2018 - 09:39 | Filtr
(Býk) 17iris » Buh je tlak
Máte pravdu, i když ona s Ascendentem ve Lvu tu nejistotu úspěšně kryje.
A moc děkuji za odpověď a radu.
D.
31.05.2018 - 14:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 17iris
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ano, asc ve lvu je královna snažící se zachovat tvář a důstojnost.
ale uvnitř už to může být pochybující nejistý střelec.

další střelecké téma bývá víra v nějaký vyšší řád, v něco ,co ho přesahuje.
pokud ten pocit řádu chybí, může přijít ta nejistota, kdo vlastně jsem, pocit, že nejsem ve svém životě pevně zakořeněn a radši bych někdy nebyl vůbec, popř. že žiju mimo vyšší řád, že mi je něco odepřeno, že jsem "Bohem" odmítán.
31.05.2018 - 16:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Obávám se že Vaše aktivita se může ukazovat spíše kontraproduktivně vzhledem k planetám v T kvadratuře bude rady autorit přijímat spíše negativně. Zde bych byl ve vymýšlení opatření a s intervencemi raději zdrženlivý, méně může znamenat více.
Taková komunikace skrze mlčení bude mít efekt, dát jen najevo jsem zde a nechat prostor.
Sebepoškozování je spojeno s plutonickým aspektem. Je to pro starší bytosti v mládí způsobují tyto konstelace potíže ale později taková osobnost těží z hlubokých zkušenosti.
Možný příznivější kontakt se starými rodiči (babička).
Možná byla příliš brzy konfrontována s násilím nebo duševními tlaky.
Prospělo by kdyby se mohla sama o něco starat, například nějaké zvíře, psa, koně..
31.05.2018 - 22:44 | Filtr
(Ryby) Flory
ja to vnimam, ze u tak mladeho cloveka je to z minuleho zivota

muze si neco pamatovat

nebo jen vnima tu energii a nevi proc

pokud bylo neco i v tomhle zivote, mohlo to byt hned v prvnim roce, nejpozdeji do veku 3

vzala bych den po dni tech 365 dni pote co se narodila a sepsala vse co se tam stalo

pomuze ji terapeutka - zena - v kombinaci psychoterapie a Reiki

ma totiz dost temne energie kolem sveho energetickeho tela a dost si jeste na te psychiatrii nachyta
31.05.2018 - 22:46 | Filtr
(Ryby) Flory » Flory
zviratko by taky pomohlo :1: :79:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »