Ascendent


01.05.2018 - 19:22
(Rak) Tralalala100
Ascendent
Ahojte:-) rada bych zde otevrela diskuzi na téma ascendenty lidí. Zajímá mě, jak takové lidi dle asc charakterizujete, takže prosím klidně přidávejte postřehy k ascendentum různých znameni. A taky, když člověka ponovu poznáte, tipujete správně ten jejich na vás působící ascendent? A co ascendent v panne? To je můj ascendent. Když mi někdo moc nesedne, uvědomuji si, ze mi na něm něco vadí a ta panna mě hrozné uzavře, jsem ticha a nedovedu se projevit. Ale přitom když mi někdo sedne jsem velice otevřená. Sama se necitim tím člověkem, jak mě občas tento ascendent ukazuje. A to mám pannu zvýrazněnou dost. Taky se u tohoto ascendentu říká, ze je dost prakticky a jakoby nerozuměl těm snilkum, rybího typu. Ale to vůbec nesedi na mě. Já jsem spis ten snílek. Asi to je tím rakem :-) :4:

A co VY? Jaké ascendenty dokážete charakterizovat?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
01.05.2018 - 19:33 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Ascendent se tipuje hodně těžko...vypovídá nejvíc o vzhledu, ale pokud je na něm (blízko něj planeta) tak má člověk vzhled spíše dle této planety.
Já např. mám asc. Kozoroha - měla bych být vyšší, hubená, snědá a tmavovlasá... :32:, no prostě "celá já" :61:...jenže mám na asc. Slunko, takže můj vzhled je spíše lví...
No a jak tak koukám, ty máš blízko asc. Lunu, tzn. že opravdu tam může být něco z toho Raka (nejen dle tvého Slunce). :3:
01.05.2018 - 19:48 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Znovuzrozená
Já jsem prave myslela ze o vzhledu samozřejmě taky, ale nejvíce ten prvni moment, co z nás vyzařuje když vstoupíte do mistnosti.

Hh, já mám taky spis vzhled do raka co se obličeje tyče:-) takovy lunární typ oblý a plný.. tváře i rty. Myslím ze to je spis opak panny.
01.05.2018 - 19:54 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Tralalala100
:4: nj, mě bylo již kdysi dříve řečeno, že když vstoupím do místnosti, tak je to jako by se rozsvítilo Slunce :27:..takže Kozoroh prostě ne... :4:
Jinak asc. Panny je u nás z nejrozšířenějších ascendentů, takže těžko hodnotit, že vypadá zrovna tak a tak. Já bych se opravdu přikláněla k těm planetám na asc. :3:
01.05.2018 - 19:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ahoj ze svý zkušenosti si troufnu říct,že asc.někdy opravdu přebije sluneční znamení,třeba já jsem beran a asc.mám ve štíru a je mě i bližší.Podobou jsem spíš opici :) než štíru nebo beranu.Ženu s asc. v panně skoro vždy poznám a radši se jim vyhýbám.Jsou to jedny z nejkrásnějších lidí,ale bývají chladné a kritické.Mám známou ta je rak a asc. má lvu,je jí něco přes 50let a pořád se sebou pere,ale víc se projevuje jako lev.Můj syn je rak a asc. má v rybách,je citlivost sama a dcera je kozoroh a asc.má ve vodnáři,je jí 6let a už mě dává zabrat.Ascendent,ale taky vnímám,jak je člověk odolný proti nemocem,ale stejně se to musí brát vše jako celek.
01.05.2018 - 19:59 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Znovuzrozená
Haha:-) tak to by vliv kozoroha asi nebyl tak oslnujici. Nicméně podle mě je i důležitá kombinace slunce s asc. Třeba když bude introvertni slunce tak extrovertni asc nebude tak extrovertni a nebo naopak.

Opravdu nejrozšířenější? Tak to jsem ani nevěděla:-O ale ma ho i ma sestra. Lvice. Sluncem Merkurem i Venuši? tam u ni tu pannu citim opravdu pramálo:-D a pravda je ze co do vzhledu taky spíše Lev!
01.05.2018 - 20:04 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Petr204
Ale prosimtě! Chladné? Já sama se opravdu za chladnou nepovažuji ale to je asi lunou u asc a rackem:-D myslím ze panny jsou citlivé uvnitř, jen trosku odtazitejsi, můžou tak působit. Já znám jen citlivé panny:-)

Rak asc na rybach:-) krásné! tak to musí být hodně citlivoucka osubka. Mám rada hodně vodní lidi! Já jsem snad ještě ani nepotkala (nebo o tom nevím) osubku s asc ve Vodnari.

Co u mě jako zvyraznene panny určitě platí je zaměření na zdraví a zejména stravu. Takže bych řekla ze takové panny budou odolnější. Ale u mě to úplně na 100 pro neplatí.
01.05.2018 - 20:09 | Filtr
(Rak) Loen
Taky jsem račice s asc v panně - a popravdě sem se s tímto ascendentem taky nikdy moc neztotožňovala... ale časem sem přišla na to, že mě ovlivňuje celkem dost :4: hlavně co se týče kritičnposti a sebekritičnosti... neustálým mentálním přemýtáním o všem ze všech úhlů...a s tím se pojící nejistoty (ale mám i hodně zvýrazněnej merkur v blížovi...tak je to propojené... ) .... jistá forma kontroly právě pojící se s tou otevřeností.... (i když v tomto sem se hodně změnila)

prakticá taky nejsem vůbec - a obecně s rybama si neptuňákama si hodně rozumím...

vzhled - jako o tom nejkrásnějším asc bych fakt pochyboavala :61:


Jinak většinou poznám asc ve štíru - specificky pronikavý pohled
asc v raku - měsíční obličej, velké Bambi oči :61:


Jinak bych řekla, že je to hodně subjektivní...protože na mě spíš působí lidi skrze naši synastrii... třeba jedna známá (blíženka s asc ve střelci - což je moje oas IC-MC) na mě působila hodně tvrdě a přísně...protože má saturna na mém asc... ve skutešnosti taková není a být nemusí...
01.05.2018 - 20:22 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Tralalala100
Tak asc. panny je právě na nemoci nejnáchylnější a nejcitlivější, aspoň tak jsme to kdysi probírali na semináři zdravotní astrologie. A mám i vlastní rodinnou zkušenost, ale o té zde psát nebudu.
01.05.2018 - 20:32 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Loen
No jó, to zas jó, kritičnost taky musím dosti přiznat :-D ale je tam i sebekritičnost! A taky poučování z mé strany a neschopnost nechat poučovat sebe, to vždycky umírám :-D Mě občas přijde, že neumím úplně svou mysl uvolnit, furt nad něčím přemýšlím, furt mi tam cosi šrotuje ve velké dávce :-D

Já mám taky moc ráda rybičky! Teda pokud nejsou takové ty záletnické, což se hodně pojí s tímto znamením, myslím, to mě jako morální pannu celkem štve :-D

Myslela sem, že co se do příjemnosti vzhledu týče, tak mohou krásně působit asc ve Váhách :)

Můj přítel byl asc. ve štíru + pluto v prvním domě + hodně příznivých aspektů s plutem. Sluncem byl Lev ale vzhled naprosto štírovský! Pohled, velké pronikavé tmavé oči, a celkově velice snědý typ. A kroutivá chůze, nevím proč ale je to u štírů taky celkem typické, co jsem vypozorovala :-D

Mám kámošku blíženkyni, asc. v raku a očka má právě hrozně malá a úzká, tak nevím kde se stala chyba :63: :4: :4:


Aha, bohužel těmto věcem ještě moc nerozumím, tak daleko sem se nedostala :-D
01.05.2018 - 20:33 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Znovuzrozená
A to právě se tak nejvíce starají o své zdraví, no je to fér? :-D Mám až hrůzu o sve zdraví :-D
01.05.2018 - 21:48 | Filtr
(Blíženci) tajga
Poznám jen určitý typ ASC ve Štíru, takové ty blesky v očích, všichni to ale nemají. Něčím mě dost irituje (kvadrát na můj Satrun) a zároveň se s ním cítím dobře (trigonu s mým ASC)...Můj muž je ASC Štír, takže mám dlouholetou zkušenost.

Přijde mi, že možná ovlivňuje ASC i v jakém je znamení jeho vládce. To soudím ze svého postavení vládce ASC v Rybách. Mně přijde, že působím prostě zvláštně :-D a rybí vládce je pro mě vysvětlení. Mám i Venuši a Slunce na ASC, což je asi spíš fajn, ale neřekla bych, že mi to dává charakter těch znamení. ASC v RAku moc výhra není, je to taková přirozená inklinace k roli chudinky, což je děs, ale mám na to náhled a dokážu se tomu občas i smát.

Teď se nejčastěji vídám s ASC v Býku - hlavně klid, pohoda, nikam nepospíchat, ničim se neznepokojovat...a dost smyslné vyzařování, i když to může být i tím, že je zároveň slunce ve štíru.
02.05.2018 - 09:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Umm... já i chlap máme ASC ve Štíru. Tmavší oči, pronikavý pohled (chlap asi míň, možná kvůli Uranu na ASC). Jsme takoví dva čerti, oba máme rohy... ale asi i tím, že on je Kozoroh a já Býk, takže se to tak nějak násobí :4: a u nás doma je předpeklí, tam si libujem, zatímco ostatní zdrhaj :21:

A rádi transformujeme vše staré a nepotřebné :64: tranformujeme sami sebe a jeden druhého... je to fajn :15: Takoví bojovníci... až na dno sil... ale držíme pospolu a nebojujeme mezi sebou :1:

Jiná znamení se neodvažuju charakterizovat. :4:
02.05.2018 - 11:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ohnivá tygrice 1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víta tě ascendent v beranu :3: jak působím? Prej jako když přijde hodně energie silné :4: jinak co se týče postavy jsem drobná blondýnka s tmavyma očima... Ve znamení jsem býk... Tak najdi spojitosti :61:
02.05.2018 - 12:20 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » Ohnivá tygrice 1
Haha:-D moje kamoska vodnarka, asc. Beran a hodně extrovertni nerizena střela. Občas závidím tyhle extrovertni ascendenty:-D a ne moji panenskou vyplasenkyni :-D:-D. Co se tyče beranu, tam úplně typicky vzhled nastudovany nemám. Jednou jsem teda poznala berana a takhle nějak si ho typicky predstavuji. Ikdyz nevím v čem měl asc. Slunce beran. Priritil se k nám na nějaké zábavě. Když k nám dorazil sotva nesemlel všechny stoly kolem sebe. Byl chlap jak hora, mohutný, agresivni a expanzivní xD takže to mi moc k tmavooke blondynce skutečně nejde :-D:-D
02.05.2018 - 12:24 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » .
No s asc ve stiru jak jsem psala mám též bohaté zkušenosti :-D plus jeho Pluto v 1. Domě. Bohužel místo pozitivního slunečního lva na mě Furt vyskakoval stir který mě chtěl co nejvíce rozložit:-D Asi jste nějací lepší ascendentni stirci :-D já mám zkušenosti jen s negativními stránkami štíra. A ze jich je :75: ...
02.05.2018 - 12:29 | Filtr
(Rak) Tralalala100 » tajga
Jojo, kamoska ma taky asc. V býku, vypada ale i vyzařuje dosti smyslne:-) ale taky trosku pomalejší xD no možná i to slunce v rybach.

Jinak co se tyče tvého asc, podle mě i asc rak muže vyzařovat trosku zvláštně, a taky sem četla ze asc panny jsou hodně podivinske xD ale i vládce se dle mého do toho pocita:-) no Jo oběť chudinky to je taky typické :-D:-D ale určitě se s tím da pracovat :16: ono je to takové račí ale i hodně rybí. :-)
02.05.2018 - 13:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No a ja som rak s ASC v rybách - voda voda sama voda ale predsa je vo mne aj niečo iného. PS: odkedy som sa topila tak sa nesmierne vody bojím.
02.05.2018 - 16:43 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Tralalala100
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Chichi. Taky mám Pluto v 1. domě. A překvapivě i většina mých fakt dobrých kamarádů ho tam má taky. Tyhle lidi bych já osobně nevyměnila za nic na světě. :4: :18:

Jestli druhé rozkládám, to nemohu říct jistě. Rozhodně je to hezky řečeno :4: Ale pokud ano, tak jsem za to ráda. Když se někdo rozloží, často přes ty rozložené nánosy konečně vidí sám sebe. Já jdu prostě přímo, rovnou do nitra. Bez kliček. Většina lidí radši uteče, než aby tomu musela čelit, a to se mi právě líbí. Protože u takových není o co stát, že.. :4: :1:
02.05.2018 - 17:36 | Filtr
(Blíženci) tajga » .
Promiň, nechci být nijak rýpavá :-D, ale seš si jistá, že jdeš opravdu do nitra? U ASC Štíra mi přijde hodně silná tendence přisuzovat lidem spíš horší vlastnosti, nějakou vlastní temnotu či, co a slabší povahy to opravdu může rozložit, aniž by jim někdo koukal do nitra. Kažodpádně to je dobrá škola ať tak či tak.
02.05.2018 - 17:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neboj, rýpat do mě je už prakticky nemožné :4:

Nevím, já jsem nikdy nebyla člověk, co by jiné viděl v horším světle. Spíš mám tendence vidět v lidech jen to dobré, a to, co není ideální, vidím v širším kontextu nějakého problému, na kterém lze pracovat. Spíše v jiných odkrývám skryté potenciály. Jsem idealista jak vyšitej.

Rozložení jsem nebrala ve smyslu vyčerpání, spíše jsem tím myslela, že inspiruju druhé k práci na sobě. :1:

Je fakt, že na slabší povahy jsem snad ani v životě moc nenatrefila. Takoví se obvykle bojí se mnou vůbec dát do řeči. :4: Já jsem (pro ně bohužel) dost bezprostřední.
02.05.2018 - 18:51 | Filtr
(Blíženci) tajga » .
Odkrývám skryté potenciály, hm, tak to je hezké :-) Idealista jak vyšitej....Já mám právě zkušenost s ASC ve Štíru, že je to většinou paranoik jak vyšitej :4: Ale i tak mám tenhle ASC ráda, pro mě jste opak lhostejnosti, což oceňuju hodně.
02.05.2018 - 19:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Hele, paranoik nevím, to mám hodně spojený s Vodnářema (moc velcí přemýšlivci a domněnkáři), a případně i "Kozorožci, co se trochu nezvládli" :4:

Jinak vesměs jo - sice působím vůči světu jako neskutečnej flegmatik (a to taky jsem), ale zároveň ta míra vnitřního prožívání je opravdu intenzivní. Připadá mi, že čím jsem starší, tím víc jsem flegmouš a tak nějak vše beru, jak to leží a běží... napřed teda kolem toho trochu rozevlátě hopsám :61: pak to objímám a nakonec se do toho zamiluju... ať je to cokoliv/kdokoliv :4:
02.05.2018 - 22:44 | Filtr
(Blíženci) evita19 » Petr204
Ahoj,
omlouvám se, že se do této debaty zapojuji. Ale toto téma mě zajímá.
Je ten asc. tak důležitý nebo to co jsme ve znamení? Nebo nás asc. přebíjí?
Já teda vůbec nevím jak se to pozná nebo jak by taková blíženkyně v asc. lva měla vypadat a už vůbec nevím, jak by se měla projevovat.
Ale je zajímavé, že několik lidí už mě typlo, že jsem štírka. :4:
02.05.2018 - 22:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Jen k té paranoie, největší jsem poznal ve znamení Ryb, pokud zde byly nějak významně poškozené planety. Pochopitelně nemluvím o znameních ryze slunečních nebo ascendentu.
03.05.2018 - 09:23 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » .
paranoia s vodnářema moc ne to bývají sangvinici
spíše melancholici nejvíce asi ujedou ryby a spíše muži
důvody jsou spíše ale traumatické zážitky z dětství, nefunkční rodina, zanedbávání rodiče, zneužívání.. a k paranoie tíhnou spíše narcistické typy což s astrologií taky souvisí takže asi kombinace voda-oheň, melancholik-cholerik
tam v té oblasti i podle eysenckova schématu spadají takové ty problematické typy
Příspěvky: 1-25 26-35
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »