Káva


26.04.2018 - 14:25
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Káva
Nakoľko v mojom predchádzajúcom vlákne mi niekto stále vnucoval to že mám blok či stín, lebo nechcem vidieť pravdu že parazitujem na treťom svete - teda ak som to dobre pochopila, snažila som sa ale mám ťažké obdobie.
No a teraz ku káve. Nie som čajíčkar aj ked počas zimy čaju vypijem hodne, ja proste mám rada dobrú kávu a tu je ten problém. Ja som totiž staromodná a mám rada dobrú kávu ale zalievanú ak nie tak potom presso. Doma mám pressovar ale pre jedného človeka sa mi to ani len neoplatí zapínať a potom denne čistiť a tak ostala možnosť zalievaniej kávy. Roky som bola zvyknutá piť kávu jednej značky ktorá aj v názve mala niečo dobre, bola to ta naša známa so šľahačkou. Pred 2 rokmi sa odrazu nedala piť, bola hnusná ako tie najlacnejšie z Lídla či kávy v žltom balení - teda podradné.
Odvtedy si neviem vychutnáť dobrú kávu. Ono sa jej da pomôcť a to tým že ju uvarite ako arabskú kávu a tam ta pachuť sa stratí, viem že sú to všetky dobre kávy do espressa ale nie na zaliatie. No a tak ja som pred tými 2 rokmi rokmi vrátila z trojbalenia tie dve balenia že ja takúto kávu nechcem a či im to niekto nepančuje, lebo táto káva veru nie je ta čo sme roky kupovali.
Prišla mi odpoved, že káva je správna v kvalite A na akú som bola zvyknutá ale nakoľko vychádzajú v ústretí všetkým tak mi poslali nové trio balenie káv. Jasné že to bola ta ktorá mi ale vôbec nechutila. Zhodli sme sa v obchode ale aj na internete že nieto dobrej kávy na zalievanie. Ja som kúpila už rôzne a aj drahé aj bio ktorú mám teraz a je hrozná.
Všade sa dočítate že sú to luxusne kávy prvotriednej kvality.
Takže zrejme ma pozemšťan pravdu a ja nie a nie ten blok rozpustiť a prijať tu verziu že nová káva je taká ista ako som roky pila predtým.
Aha? - teraz ako to píšem ma napadlo - oni nechcú aby som pila kávu a teda šetrila si svoje srdiečko :79:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
26.04.2018 - 14:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Naposledy jsem koupil lidl bio kávu zrno melu sám a ok.
Vařím v džezvě po arabsky s cukrem kardamonem zalívám rýžovým mlíkem.
Dobré jsou na zalívání kávy do espresa jsou silnější kupuju jen 100proc arabiku.
Standartku nebrat ale z čiba jsou taky dobré kávy mají i jemnější druhy.
Když máš nízký tlak káva prospívá.
26.04.2018 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
V džezve je to v poriadku, lenže ja nechcem variť kávu v džezve každý deň a preto potrebujem jemnú chuť, chibo som niekedy kupovala a robili mi všetky kyselinu v žalúdku, tak ako dnes aj táto.
Vieš ide mi o to že baliareň tvrdí že to je ta istá káva len v lepšej kvalite a ja ju vnímam ako horšiu kvalitu a aj moje telo. Mám skákavý tlak ale kávu v dávkach ako pijem ja mi doporučil aj kardiolog.
26.04.2018 - 15:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
možná kupuješ nějakou míchanou s robustou
vyzkoušej jemné barista od toho čiba né ty moc pražené espresové ty jsou silné tím že jsou hodně přepražené a tímpádem kyselé
kup co neméně praženou, eventuelně možnost je i přejít na zelenou kávu nepraženou ale já ji ještě ani vůbec nezkoušel, logicky by neměla by dělat kyselo
další verze je ta že kyselinu v žaludku ti dělá něco jiného, anebo že káva je stejná ale stala ses více senzitivní na její pŕíjem
když ti něco vyhovuje neznamená to že tomu tak bude po celý život, a mladší už nebudeme..

já kávu doplňuju buď čajem bancha je zásaditý anebo po kávě vždy vodu čistou nejlépe fromiona (pH8) musíš kyselost v žaludku rozředit jinak to leze na vředy časem ta agresivní káva navíc když jsou stresy..dobré je mlíko do kávy
26.04.2018 - 16:53 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Toto čo momentálne som kúpila je 100% arabika v luxusnej kvalite, lenže nie pre mňa, mne ta chuť príde ako chuť najlacnejšej kávy.
Ak by som nenašla po nete pred tým časom toľko nespokojných ľudí ako som bola aj ja tak by som uverila že to mne sa zmenili chute, ale bolo nás príliš veľa ktorí takto reagovali.
Vlastne ide o to že stále kúpim nejakú inú kávu v domnení že to už bude ta dobrá pre mňa, lenže nie je.
Ak by som ostala pri lacnom Edushu v hnedom, tak určite nie je ta chuť ako mala ta pred tým ale je najviac priblížená tej chutí, no chcela by som si na káve pochutiť tak ako predtým. Kávu pijem iba ráno veľmi zriedkavo aj na obed, v meste si dám presso. Kávu pijem s trochou cukru a určite bez mlieka, káva s mliekom je pre mňa biela káva na raňajky a ja za ňou potrebujem klasickú kávu. Takže nie som moderná ale ja k tomu svojmu rituálu potrebujem tu chuť, vždy som si myslela že môžem byť závisla na káve, ved som nikdy nefajčila, nepijem, nedrogujem tak aspoň káva. No ked osm v nemocnici ležala tak kávu ale vôbec nepotrebujem ani mi tam nechutila a to bolo mnou donesená z domu. Takže asi nie som ani závisla, len by som sa chcela ráno venovať sebe a svojej káve.
26.04.2018 - 16:59 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
No je možné že tam nasypou něco jiného s tím že zákazník to nepozná. Tomu bych se dneska vůbec nedivil.
26.04.2018 - 17:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sky
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tie kávy poznám a sú skvelé na espresso ale ja chcem zalievanú kávu aj ked to nie je cool. Nepijem kvanta a tak by som chcela to čo mám rada.
26.04.2018 - 17:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sky
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mne tam odporúčil kávu na zalievanie ale nebolo to ono, no je to už dlhšie.
26.04.2018 - 20:01 | Filtr
(Štír) tronco
I kdyz si koupim cerstve namletou kavu z obchodu se sortimentem z celeho sveta a udelam z ni turka, neni to proste ono. Jde o to, ze ji nemohu vypit tak rychle horkou, dokud se tam nevylouhuji ty horkosti trislovin ci cehoz vseho. Jednoduse proste dzezva - rychle prevarit a slit, nebo turek, ale kavu dam do papiroveho filtru a po chvili vytahnu a nebo tu bohuzel hlinikovou kafeterku,ale do te horni casti pro prepad hotove kavy naleji vzdy trosicku vody, jelikoz se od plamene prehreje cela konevka tak, ze prvni kapky kavy se ode dna prepali a neni pak cela kava tak chutna....
26.04.2018 - 20:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tronco
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No a mne ta káva smrdí takými plevami z kávy. V 1989 som bola prvý krát vo Viedni a kúpila kilovú kávu rovno v pražiarni ale našťastie aj inú 250gr, ta kilova bola samozrejme najlacnejšia ale nedala sa piť, mne smrdela presne tak ako tieto teraz. Ta iná bola úžasna, pár rokov som si k tomu pánovi chodila kupovať kávu a ked som povedala len dobrú sa zasmial a raz mi prezradil. To čo ste si kúpili prvykrát je zmes všetkého čo sa v pražiarni rozsype, jednoducho nie je to hodnotná káva. Len prečo mne tieto terajšie s honosnými znakmi luxusu pripomínajú tie plevy u neho?
27.04.2018 - 09:41 | Filtr
(Býk) player
Nojo , není kafe jako kafe. taky celej život testuju a hledám optimum. Chce to dobrou pražírnu a tak. Mě nyní chutná kombinace Black-white od Tchiba , potom , kdo má rád silnější , tak výborná je barista od Tchiba , a nedávno jsem si koupil tohle kafe na trzích - a moc mi chutná.

http://www.kavapodebrady.eu/AMARES-…
27.04.2018 - 23:01 | Filtr
(Lev) Marhon
já skončila nakonec na kávě od téhle firmy. naprostá spokojenost.
otestovala sem všechny co měli a nejvíc mi chutnala Dominikánská.
http://www.majkafe.cz//…
28.04.2018 - 07:18 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
jj, Halina má v tomto pravdu - ta káva ti nechutná, protože je v ní citit krev a pot brazilských dětí, které otročí od nevidím do nevidím na plantážích

káva se sem dostala až při obléhání Vídně na začátku novověku (a chudý lid si ji mohl dovolit ještě později), takže se můžeš vrátit do té šťastné doby předtím a nějak si poradit - existují různé náhražky z domácích surovin - můžeš experimentovat a najít si vlastní nápoj

my, co pijeme jen čistou vodu, tyhle otázky moc neřešíme - je to pod moji rozlišovací schopnost - jak může celkem zbytečné požitkářství způsobit výjimku z morální zásady?

dost podobně je na tom kouření (jen s tím rozdílem, že káva při konzumaci nevadí okolním lidem, narozdíl od toho kouření) - co všechno jsou kuřáci (bavím se o myšlenkových posunech) udělat, aby si odůvodnili svoje chování - to zůstává normálnímu člověku rozum stát...
28.04.2018 - 07:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Neviem káve som nevedela prísť na chuť roky a v 35 som ju konečne začala piť a chcela by som ju piť aj nadalej ale nie v takej chutí ako mi je teraz.
Ja pijem naozaj iba vodu leto zima, neznášam žiadne limo, nepijem alkohol, nefajčím, dokonca som nikdy neprišla na chuť čaju takú ako to opisujú, ale mne skôr chuti čaj taký klasický ako sme pili v jedálni a doma, osladený k buchtam či na zahriatie.
Potvrdili mi histaminovú intoleranciu takže sme prešli z potravinovej na histaminovú aj ked je to čert ako diabol. Takže ja naozaj žijem v rovnováhe, zemiaky a vajička mám celý rok svoje a to je teraz u mňa základ. Vlastne tu kávu by som ani nemala piť, to že nezvadam už rok žiaden pomaranč alebo niečo iné exotické ovocie, žiadne konzervy, žiadne mäso nič z obchodu. Takže či chceš alebo nie ja okrem tej kávy nekupujem žiadne zahraničné výrobky. Dokonca už nekúpim ani orchideu.
28.04.2018 - 07:41 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
No a o to víc je škoda, že si to všechno tou kávou kazíš, ne?

Proč nezkusíš tu náhražku? https://cs.wikipedia.org/wiki/Melta Můžeš si to připravit dle vlastního receptu - dle individuálních chutí.
28.04.2018 - 14:17 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
barista je ok je vidět že na výpověd býka o chutích se dá splehnout
28.04.2018 - 15:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Meltu pijem ale to už nie je káva, jednoducho je to premňa nápoj ale nevie mi nahradiť kávu.
28.04.2018 - 15:44 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Znovu zopakuju - No a o to víc je škoda, že si to všechno tou kávou kazíš, ne? :4:

Docela jsem hleděl, když jsem zjistil, že na konci války a po válce když byl hlad, tak někteří i tak dávali přednost cigaretě před jídlem - třeba prostituce za cigarety - údajně docela rozšířený jev v poválečeném Německu.

Není to přímo doslova ten příklad. Ale kam směřuju? - někteří jsou kvůli jednomu nějakému poklesku ochotní za něj "zaprodat svoji duši". To mi hlava fakt nebere...
29.04.2018 - 10:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
No a co frenčpres nič? Ten dělá lepší lógrovku, nenechává tam lógr který působí kysele a znechucuje kávu.
29.04.2018 - 12:10 | Filtr
(Lev) Marhon » Bosch
a neni jednodušší si kupovat nekyselou kávu? :4:
29.04.2018 - 12:39 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Marhon
myslím rozdíl mezi turkem a frenčpresem
tím odstátím v lógru turka vzniká vždy kyselost
frenčpres jen min a z dřezvy taky min
mně nejvíce chutná preso z kvalitního presovače illy sagafredo atc ale ty mašiny stojí běžně 14 tisíc jsou ale v každé lepší kavárně
takže když chci dobré preso jdu do kavárny, takovéty presoautomaty za 3 tisíce z elektroworldu jsou myslím si k ničemu
ale preso z kvalitního stroje umí zkazit i obsluha

není to jen kávou jako surovinou
29.04.2018 - 15:52 | Filtr
(Lev) Marhon » Bosch
někde sem slyšela, že správný kafe, když se zaleje, tak se má po dvaceti nebo třiceti sekundách, nevim přesně, slít, aby tam ten logr nebyl. zkoušela sem to, nezjistila sem žádný extra rozdíl, krom toho že to bylo slabší.
velký rozdíl sem zjistila, když sem zkoušela druhy kávy. nemyslim tim thibo nebo dadák, ale kávy z různých zemí. a nemam ráda kyselou kávu, tak i podle toho mi tenkrát nejvíc vyhovovala arabika z Dominikánský republiky.
i jedna robusta mi tenkrát chutnala, ale už nevim která to byla.
většina káv co se prodává, tak se míchá, nějakých 75% a výše robusty, ta má víc kofeinu a zbytek arabika, pro vůni a pro chuť. krom toho, arabika je drahá, tak se s ní víc šetří. :4: jenže právě ta robusta je kyselá.
já už vybírám jen arabiku a hlídám kyselost. normální kafe v obchodě už nekupuju vůbec.
29.04.2018 - 19:47 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Marhon
aha takže jen přes internet? nebo kde mají lepší kávy než v obchodě?
29.04.2018 - 22:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Mě teď synek kupuje někde v Praze pravou brazilskou a to teda srdíčko nešetřím,protože ona je tak dobrá,ale jak dopiji šálek,tak mi buší tak dvojnásobně.
30.04.2018 - 13:52 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je pravda že ta čo som kúpila naposledy mala byť 100% arabika ale robila mi veľké žalúdočné problémy ale inak pri káve to u mňa nie je pravidlom, tak si myslím že mi nevadí káva ktorú si robím teda zalievaná. Mne totižto ta káva už po otvorení hrozne smrdí, smrdí aj ked je zaliatá a tak nemôžem očakávať že bude chutiť. Moje čuchové poháriky mám veľmi vysoko nastavené a mne ten pach hrozne vadí, ja viem že iným to môže voniať.
30.04.2018 - 13:56 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
právě si myslím že máš nějak divoce nastavené čichové receptory
dej pozor na to je to signál něčeho v těle symptom změn mohlo by to signalizovat nějakou zdravotní potíž je dobré se hlídat
Příspěvky: 1-25 26-47
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »