Luna a mateřství


16.04.2018 - 13:28
(Rak) Loen
Luna a mateřství
Dneska mě k debatě inspiroval článek od astroložky Kláry Konicarové, který zveřejnila na svém webu astropsychologie.cz

http://www.astropsychologie.cz/astr…

Jaké jste matky a jaké byly ty vaše matky?

Jakožto luna v beranu musím "silně prostestovat" :61: a v cekých komentech na FB jsme se takto ohradily pouze dvě ženy - s lunou v beranu :61: Náhoda? :46: Nicméně luny ve vodnáři jásaly...

Luna v Beranu – asertivní, soutěživá, solitérní a energická matka, dítě má spíš omylem a vlastně ji dost zdržuje a obtěžuje, výchova drilem, projevy citu jsou trapné, mazlením pohrdá

Naše luna mimo jiné poukazuje na to, jaké pro nás byly naše matky...

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
16.04.2018 - 13:48 | Filtr
(Střelec) locin12
Já mám lunu ve Vodnáři, děti ještě nemám, takže těžko soudit... Nicméně kdyby luna měla popisovat můj vztah s matkou, tak to sedí...
16.04.2018 - 13:53 | Filtr
(Rak) Loen » locin12
kamarádskej? :4:
a mamka má lunu kde? Protože ono je to tak trochu jedno, protože tu matku stejně člověk vnímá skrze svou lunu...

jinak můj taťka má lunu ve vodnáři - kamarádskej vztah by seděl (ani mu s bráchou neříkáme tati, ale křestním jménem) - po intelektuálně-rozvojové rovině taky super, ale do emocí se teda moc nehrnul a vždy razil heslo "nic po mě nechtějte, já po vás taky nic nechcu" :61:
16.04.2018 - 14:18 | Filtr
(Střelec) locin12
S mámou to bylo složitý. Ona se jako máma nikdy moc nechovala, byla dost "divoká" (naši jsou od sebe skoro o dvacet let). Nevnímala jsem ji jako autoritu a spíš jsem vychovávala já ji než ona mě. A jo, jsme spíš kamarádky. Říkáme si všecko, často spolu telefonujeme, minimálně dvakrát třikrát denně. Pokaždé, když třeba čekám na tramvaj, tak vytáčím její číslo. Volám ráno, když jdu do práce, z oběda, když jdu domů. I když jsou to třeba dvouminutové hovory, během nichž si vlastně neřeknem nic podstatnýho... Jinak ona má lunu ve Štíru...
16.04.2018 - 14:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na mě jakožto matku Luna v Kozorohu sedí perfektně.

Na mou mámu tohle ani tolik nesedí. U ní se spíš projevoval ASC ve Lvu :5: Do Luny v Raku, bych řekla, dozrála až s věkem. Je nyní opravdu skvělá.
16.04.2018 - 14:30 | Filtr
(Rak) Loen » locin12
takže hodně úzký vztah s matkou... trochu plutonský

taky pro mě rodiče nebyli moc autoritou... a otevřený vztah máme hodně...i když taky celkem komplikovaný
16.04.2018 - 14:36 | Filtr
(Rak) Loen » .
Já bych řekla že třeba u mě je to fakt mix.

hodně na mě sedí popis té luny v blížencích (mám slilně postavenej merkur jako vládce horoskopu v blížencích + venuši v blížencích) - trochu na mě sedí poipis panny (takové té biomatky co chce dělat všechno správně :61:) - ten rak trochu míň - a moje luna v beranu - jako dítě mi není středobodem a hodně těžko sem snášela to, že na sebe nemám čas a že moje seberealizace de stranou :61:
- ale třea k t beraní výhcově ještě dozraju - zatím pozoruju, že sem hooodně liberální a měkká...tak se snažím bejt víc důsledná...

A moje máti má lunu v rybách - což je dle popisu chaos, citové propojení s dítětem, doma bordel, ale láska :61: - a já měla celé dospívání pocit, že se sanží všem fuert pomáhat a zachraňuje všechny kolem, jen ne vlastní rodinu :61: a vzhledem k tomu, že můj muž má taky lunu v rybách, tak to citelný utíkání před vlastníma problémama mě provází zase :61: - s tím, že moje luna v beranu prostě potřebuje všechno řešiit a vyřešit...
16.04.2018 - 14:46 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Loen
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Zbytek popisů jsem si zatím nečetla; ale pozoruju že jsme v tomto asi podobné, ačkoliv v Beranu mám prd, leda Saturn.

Ač jsem hodně Býk, tak třeba Luna v Býku nesedí na mě vůbec. K dítěti necítím moc pouto - ano, dokážu za něj bojovat jako lvice, ale to je asi logické. U mě je to čistě pud, daleko víc, než láska. Takže asi láska putující hlavně přes 1. čakru. :4: Je to asi jediný druh mateřské lásky, které jsem aktuálně schopná. :4:

Jinak si neumím s dětma hrát, neumím je vychovávat (ani o jejich vychovávání nestojím, v tomhle zastávám názor, že buď jdu příkladem, anebo nejdu.. a dál to nemá smysl řešit). Ale dost za to může fakt, že sama jsem takové to klasické dětství nezažila, a proto se dětství učím chápat až teď.

Sosna má třeba Lunu v Rybách a podle toho popisu je to úplně přesný. :61: Ten je s prtětem hodně emočně navázanej. Skoro jim to až závidím :6: :4:

Pro mě je holt seberealizace taktéž úplně jinde, než v dítěti. Takže to nějak pomalu schroustávám. Ale už se mi to docela daří skloubit. :4: :1:


Koukám na svého tátu - u něj jsem vlastně Lunu nevěděla 100%, ale jsem přesvědčená, že ji měl taky v Kozorohu, dle data se to dá i docela dobře odhadnout. Cítím ve svém životě, jak mě ta moje Luna pojí překvapivě spíš s otcem, než s matkou.
Ale je fakt, že nyní mám období, kdy mě okolnosti tlačí pochopit právě ten vliv otce na mé osobní ženství, plus tátovu ženskou složku.
16.04.2018 - 15:04 | Filtr
(Rak) Loen » .
Já byla třeba vždycky to dítě - co kouká do všech kočárků, co jely kolem...milovala sem děti... sem račice a jako je to znát (kamarádi mi kdysi dali přezdívku "velká matka" :61:) - ale s tím vlastním dítětem - se to celkem přeskládalo vzhledem k tém 24h péči a neustálému vyžadování pozornosti... 0 času pro sebe

Nejraději ho jen pozoruju - zábavu mu fakt nevytvářím a taky nejsem úplně ten typ co si hraje - ale trpělivě mu průvodcuju, když mě tahá za ruku od čerta k ďáblu a chce všechno popsat a vysvětlit...běhat od okna k oknu aby stihl vidět ty popeláře :61:
zastavovat se na procházce u každýho auta a komentovat, že ano, to sou světla...to je to...či ono...i když mě to moc nebaví :61: :32: a už si chci dělat to svoje :61:

u mě je to spíš téma - musím se naučit vytyčit si své hranice ... a naučit dítě ty moje hranice respektovat...
16.04.2018 - 15:16 | Filtr
(Panna) Eldria
Ja mám Lunu v Kozorozcovi, vcelku to sedí, som spoľahlivá, perfekcionista, aj ambiciózna...deti som vychovala sama...ale deti často stiskam, hladkam, maznam sa...už sú veľké, dcera dospelá, ale často sa mi vtesnaju do postele a sa tulia...moja mama ma Ľúbi v Škorpiónovi...na ňu sedí tiež, len tá nás nikdy nestiskala...citovú oporu som v nej nemala....materiálnu áno....
16.04.2018 - 15:16 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak neviem moja Luna v Rybách, na mňa snad aj sedí ale aj moja mama ju tam ma a veru ona si o materstve myslí iné, ona je ta ktorá hovorí že nikdy nemala mať toľko deti a veru ona sa s nami netešila ked sme oznamili že čakame dieťa - Bože na čo ti to je, budeš mať iba trápenie.
16.04.2018 - 16:15 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Ono je to velmi těžké vyjmout jen Lunu a na základě ní nějak popsat ženu jako matku. Ne vždy musí být v horoskopu Luna tím nejsilnějším prvkem popisujícím mateřství.
Někdy se také setkáte s tím, že žena má více děti a ke každému dítěti úplně jiný vztah. A to již od narození! Tedy ke každému se chová zcela jinak mateřsky, někdy třeba i macešsky. Zde více napoví třeba synastrie, která ve vztahu ke každému dítěti je jedinečná, zde právě aspekty na Lunu mohou více napovědět, jen je třeba uvažovat, že jde o vztah rodič - dítě.
16.04.2018 - 16:39 | Filtr
(Rak) Loen » Sosna zvlčelý
Přesně,

třeba u nás tomu tak bylo - mamka víc inklinovala k mladšímu bráchovi (protože byl povahově víc jako ona, měla k němu blíž - a sama mi to později řekla)
- brácha má lunu v býku ve 4.domě - ale v opozici na pluto - a vymezoval se v pubertě proti jejímu kontrolování fakt hodně :4:

- ne že bych od mamky cítila citový chlad, ale přišlo mi že se ke mě nemá jako k bráchovi - když sme se pak o tom bavily, říkala, že já byla na rozdíl od něj nekontaktní - což sem jí musela vyvrátit - já byla kontaktní, ale neuměla sem si o to říct :61: - tj rybí emo napojení se teda moc nekonalo :61:
16.04.2018 - 16:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Tohle je velmi zcestná interpretace:
".. Konec konců, vaše Luna ve znamení určuje nejen to, jaké matce jste se narodili vy, ale i to, jakou matkou jste svým dětem, čeho si na mateřství ceníte, co považujete za výhodu, za dar do života, co chcete svým dětem předat.."

Luna v nativu určuje především jak vnímá matku majitel takového nativu. S matkou majitele takového nativu nemá taková luna už nic společné.
Stejně tak nemá nic společné luna matky s tím jak budou matku vnímat její vlastní děti. Každé zcela individuálně dle nastavení každého vlastní nativity.
Protože matka má svoji lunu někde úplně jinde ve znamení domech i aspektech než její děti a její matka.
Autorka hází 3 vývojově zcela odlišné generace pod jednu lunu což je nesmyslné.
Luna se mění rovněž v průběhu jednoho života v rámci individuálního vývoje jedince (direkce).
Každý člověk je jednoznačně individualizován svojí nativitou a luna jednoho člověka neurčuje u druhého člověka vůbec nic a to ani v případě rodinných vztahů.
Je zapotřebí vždy zkoumat nativity všech 3 osob matka dítě a matka matky zvlášť.
Z vlastního horoskopu neusoudíte na druhou osobu vůbec nic.
16.04.2018 - 17:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Ohnivá tygrice 1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vůbec nesedí... Jsem opak Luny v panne, srát si na hlavu od myho děcka nenechám ani náhodou a z Bio matek je me zle... To samý platí o me matce...
16.04.2018 - 18:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Právěže nikdo nevnímá matku takovou jaká je ale jen skrze prisma a filtry své nativity. Z jednoho prostého důvodu a sice že objektivita jako taková neexistuje. Což platí v astrologii i v životě.
Podobnost s horoskopy rodičů a dětí je vždy čistě náhodná. Neexistuje tam žádná inklinace.
16.04.2018 - 18:29 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Zg
S tím můžu jen souhlasit potvrzuje to i má zkušenost.
16.04.2018 - 19:53 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Lze to chápat z pozice bytosti s dominantním živlem vzduch, že má pocit že vidí věci objektivně. Konstrukce jejich psychiky jim jiný náhled moc neumožňuje. Mentální procesy jsou u nich příliš rychlé na to aby mohli vnímat podpovrchové (pomalé) jevy a pronikat informacemi tzv.skrz hmotu.
Klam vzdušného živlu je v tom že ví že ví.
Je to podobné jako klam "myslím tedy jsem". Museli bychom být bohem abychom viděli všechny souvislosti a mohli bychom být objektivní. Bůh, holos, kosmické vědomí, celistvost..no nic z toho ti neupírám. Já se tak daleko být necítím.
16.04.2018 - 21:19 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Tak samozřejmě v rámci příčinnostních vazeb.
V případě planet rodičů a potomků však takové vzorce neexistují.
Anebo ty znáš nějaké poučky že když má matka venuši tam a tam má pak dítě venuši také tam a tam?
Pokud ano pak jsi průkopnicí v astrologii a dostaneš za takový vzorec nenahodilostí nobelovou astrocenu.
Existuje například dědičnost která je dokonce nad planetárními vlivy dominantnější. Ale na planety bych nepoukazoval že jsou tam jisté nutné vazby.
Ale jak říkám jakmile je vysleduješ sem s nimi všichni se jistě rádi poučí.
16.04.2018 - 22:07 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
K tématu subjektivita/objektivita. Tento pojem má vícero úrovní. V psychologii která minimálně částečně koresponduje s astrologií se užívá pojem místo maximální subjektivity, a vztahuje se k IC(4.dům-rak)
Místo maximální objektivity je pak MC(dům 10, kozoroh). Z čehož ovšem automaticky nevyplývá že raci jsou nejvíce subjektivní a kozorozi maximálně objektivní jak jistě tušíš. Jde o pohled na hemisféry(a kvadranty) nikoli o lokální přiřazená znamení.
Za subjektivní lze z tohoto hlediska chápat spíše city vztahující se k raku(voda) a za objektivní pak rozum, myšlení, vztahována obyčejně k zemskému principu který má tendenci jednat takzvaně racionálně tedy objektivně (opozit raka).
Objektivnost a racionalita v tomto smyslu ovšem neznamená objektivitu holistickou, zahrnující všechny faktory daného celku, ale jen objektivitu pocitovou, podmíněnou psychologickou stavbou mysli daného jedince.
Obecně existuje asi velmi málo matek které by si daly vymluvit že mají se svými potomky méně společného než si samy myslí což bývá z pochopitelných důvodů většinou více než by "objektivní pozorovatel" byl schopen potvrdit.
Z toho důvodu by bylo pochopitelné tvrzení že rak-voda bude asi více subjektivní než jiné živly,..
To je úhel pohledu vnějších živlů.
Z úhlu pohledu vnitřních živlů pak je věc obsáhlejší protože zahrnuje větší celky, jiné oblasti a větší časové cykly. Těmi se více zabývá Hajo Banzhaf ve své knize která je docela zajímavá i poutavá
https://www.kosmas.cz/knihy/101315/…
16.04.2018 - 22:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Nerozumím té otázce, ty máš dojem že dědičnost je v horoskopu čitelná?
Pokud bude dítě vodní bude vnímat více skrze empatie, pokud vzduch bude typ mentální atd a bude vnímat vždy ten "svůj" obraz matky.
Nerozumím tomu proč bys chtěla dítěti určovat jak má vnímat matku. To je přece jeho svět. :-)
16.04.2018 - 22:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
S lunou ve štíru nesouhlas.
Všekontrolující,všeprostupující,s neustále nestřihlou pupeční šňůrou a neponechávající svobodu...blbost. :3:
Ale asi by bylo lepší,kdyby se vyjádřily děti a dospělí,které jsem všeprostoupila. :4:
16.04.2018 - 22:40 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » tajga
Tak víš jsou lidé co kouknou do horoskopu na tento den a určují jaké bude počasí. Je to sranda co všechno lidé v horoskopu "vidí".
Jablka nepadají obyčejně daleko od stromu až na výjimky.
Z horoskopu matky nevyčteš jaké bude dítě.
Z horoskopu dítěte nevyčteš jaká byla matka.
To je věcí zkušeností které určují míru objektivity. Věř saturnovi vidí věci objektivněji než rak. :-)
16.04.2018 - 22:44 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
Psal to člověk silně ovlivněný subjektivním vnímáním světa. Tzv mezi námi lunami.. :-)
16.04.2018 - 22:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Znám matky,které si to přečtou a jejich psychika je schopná na to najet a za čas prohlásit,že jo,že ta luna jako fakt tohle způsobuje.
A jinak k horoskopům.Udělala jsem si synatrie sebe a dětí a hledala,kde to bude skřípat podle hvězd.Beru to jako doplněk k sebepoznání a občas se překvapím. :4: Ale pupečníkem to není...
17.04.2018 - 08:28 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » bubobubo
Jak píše Bosch, tvoje Luna ve Štíru vypovídá o tvojí matce, ne o tobě jako matce...
Příspěvky: 1-25 26-37
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »