Změna času, biorytmy a vliv den-noc v astrologii


26.03.2018 - 07:20
(Kozoroh) Bosch
Změna času, biorytmy a vliv den-noc v astrologii
Lékařům (né všem) ale spíše vědeckým pracovníkům je znám vliv změny času na biorytmus člověka který je jednoznačně negativní. Posun času o 1 hodinu vyvolá bezpečně změnu ve vnímání světlo/tma a s tím spojené vylučování hormonů především melatonin kterýžto posun má jednoznačně negativní vliv na zdraví člověka, a to od poruchy imunitního systému až po zvýšený výskyt nádorových onemocnění u takových případů kde ke změně biorytmu dochází.
Proto není změna času bez účinku na lidský organismus jak se snaží laikové anebo ekonomičtí manipulátoři bagatelizovat.

Čímž se ovšem hlavně potvrzuje fakt že rytmus den/noc je základním přírodním jevem působícím na člověka a i z hlediska astrologie by měl být tím prvním neboť zcela jednoznačně radikálně vnímatelným vjemem.
Je zajímavé jak spousta astrologů dokáže zasvěceně vyjadřovat pocity z kvinkuxu tranzitující venuše na eris, přitom co jsem postřehl drtivá většina nezvažuje vůbec zda se zrozenec narodil ve dne či v noci.

Je to podivné.

Zde odborná přednáška na toto téma. Dle mně má astrologie stejně jako každé jiné lidské konání poskládány své hodnoty dle priorit u kterých jsou dominanty obyčejně na prvních místech.
To by se ve výkladu(horoskopu) ale i v obecném astrologickém uvažování mělo odrazit.
Jedná se především o cyklus den/noc, pak o fázi slunce měsíc..a pak následuje vše další..
Můžete se zde podělit o své zkušenosti případně doplnit svoji verzi či vyvrátit.
https://www.youtube.com/watch/…
YouTube

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
26.03.2018 - 07:33 | Filtr
(Štír) Nabi*
Jo, ten posun času je strašná ptákovina :4: Kupodivu dneska jsem ok, ale jinak trpím jako pes!!! To jsou ty "zlepšováky" za které bych někoho nejradši nakopla!
26.03.2018 - 08:18 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Na mě časový posun žádný vliv nemá, ale určitě na někoho mít může. Možná s věkem se to projeví taky. A možná bude mezitím zrušen, dneska už to beztak nemá žádný smysl. Jestli chce unie něco regulovat, mohla by tohle. :97:
26.03.2018 - 09:20 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja nechápem prečo, ale v podstate mám veľký odpor k letnému času, ale pritom mne nikdy žiadne problémy nerobil, ja som úplne v pohode. No zakázala by som to, nikdy neuverím v žiadnu šetriacu účasť na tomto podvode. Veľakrát som sa zamyšľala nad tým komu to malo poslúžiť.
26.03.2018 - 09:38 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená
Dneska to jde, jedu do práce až na 10.15, ale tento týden mám dvakrát po sobě na 6.15 (tedy 5.15 SEČ), což znamená vstávat někdy ve 4.00 SEČ... :43: :23:
26.03.2018 - 13:48 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Pokud je mi známo účelem letního času má být úspora elektrické energie, která by byla jinak potřeba pro večerní osvětlení. Důvodem je, že většina lidí je aktivnější večer (po západu slunce) než ráno (před východem slunce).
Což ovšem naráží na ekonomickou strategii čezu. Nevím doopravdy k čemu je změna času dobrá, není to ani to podstatné na co se snažím poukázat.
Podstata sdělení je v důležitosti biorytmů člověka které podléhají cykličnosti jako v astrologii ale i v životě ostatně vše.
Většina lidí má dnes své biorytmy rozházené což ruší spojení s přírodou, otázkou která pak navazuje je zda přírodní cykly (astrologie) pak má doopravdy takový význam jaký by možná měla kdybychom těmito rytmy i žili. Měli je zaintegrované v praktickém životě. Když hledáme v horoskopu praktický výstup.
Domnívám se že díky tomuto nesouladu může jít v našem životě o nesrovnatelné paralely mezi planetárními cykly a našim pozemským žitím v těle.
Takový člověk chodící na směny ranní odpolední noční bude už úplně podléhat rytmům typu chaos.
26.03.2018 - 14:27 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Znovuzrozená
Oni to vnímají hlavně lidé co chodí pravidelně na ranní stejně dlouhodobě, ten výkyv světla -1h ráno a delší světlo večer.
No ale když by bylo kratší světlo večer možná by se zas rodilo více dětí..?
26.03.2018 - 14:28 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Až se prokáže že věc má ekonomické hledisko + větší produkce potažmo spotřeba el energie pak eu letní čas zruší..potichu aby se neozvali zelení, ti ostatně poslední roky ze scény zmizeli docela, koho dneska zajímá ochrana přírody nebo nějaké šetření..
26.03.2018 - 14:40 | Filtr
(Býk) player
Pakliže je změna času špatně , tak ať jí zrušej , ale nechal jetní. Protože pro člověka je nejzdravější být co nejdéle vystaven dennímu světlu. Teď jsem o tom četl v deníku Bohemia hezký článek. Letní čas je zdraví prospěšný. Zimní bych zrušil.
26.03.2018 - 15:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ja viem kvôli čomu zaviedli znovu letný čas, chodila som do práce a tu večernú hodinu bez umelého svetla nahradila ranná, lebo sme prišli o hodinu skôr a slnko na to zabudlo, takže už v tej dobe som videla že je to hovadina.
Ja som prekvapená že sa v pohode tomu prispôsobím, lebo práci v noci som nikdy nezvladala, jednoducho som nevedela spať, cítila som sa nesmierne unavená a jednu noc som nevedela dospať ani tri dni, cítila som deficit spánku, takže nočné a ja - nula bodov.
26.03.2018 - 15:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
edison to prostě dojebal
27.03.2018 - 09:53 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
Možná by se rodilo více těch prvních dětí, ale ještě méně druhých a dalších dětí! :3:
Vojta usíná, dá-li pámbu, ve 22h. Dříve ani prd!
Po posunu času tedy usíná ve 23h. Ale vstávat musím o hodinu dříve. Ta hodina spánku je mi reálně ukradena (nikoli ukradená)!
27.03.2018 - 12:15 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
Jasněže z toho neděláme vědu.
Ale třeba o kvinkuxu venuše s eris jsme schopni napsat i knihy.. :-)
27.03.2018 - 12:30 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
No mi teď hlavně došlo, že jsem to napsal úplně opačně, takže ti dávám za pravdu, že by se možná rodilo dětí více, kdyby byl pořád jen ten správný "zimní" čas.

A ještě více by se rodilo, kdyby elektriky nebylo.

Na kvinkunx Venuše s Eris se vy:93:, důležitější je konjukce Venuše s erotikou. :75: :15:
27.03.2018 - 12:50 | Filtr
(Štír) tronco
Čas je k :93: Škoda, že ti, kdo ho vymysleli nemají čas ho zrušit. Ono už bude jaro?
27.03.2018 - 14:06 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
to je nějaký bod v horoskopu? jo? na kterém stupni leží?
27.03.2018 - 14:56 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Bosch
Napovím: Hledej pod venušiným pahorkem! :20:
28.03.2018 - 09:14 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
Ty myslíš jako ten Tannhäuser?


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »