Preberanie nesprávnych informácií


23.03.2018 - 08:28
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Preberanie nesprávnych informácií
Nejako som tu tentokrát zakotvila na dosť dlho, ale prišla som na to že som prebrala veci ktoré sa mi nepáčia. Odrazu sa bojím svojho 8 domu či Saturna ktorý je v škorpionovi a v ňom.
Bola som celý život zástancom toho že nie je horšie či lepšie znamenie. Práve taký Škorpion mi prišiel ako ťažké znamenie s veľkými skúškami, ale kto ich zvládne tak vlastne je na tom oveľa lepšie ako iné znamenia.
Pristihla som sa pri tom, že ked mi je na figu čo po tej chorobe je tak ma napadne hned ten nešťastný dom a iné veci. Prečo som to prebrala? Ako sa vkráda do našej mysle niečo čo sme pred tým nebrali?
Uvedomujem si jedno, ak ja ktorá mám aspoň základné dlhoročné skúsenosti s hviezdami takto vnímam, ako to vníma niekto nový, ktorý príde a nemá ani potuchy o tom a pozrie si svoj radix a tam to je a on vzdáva život, lebo toto je zlé či niečo podobné.
Vlastne tak ako zle povedaný výklad tarotu či iné výklady tak aj astrologia a hlavne neznala astrologia môžu oveľa viac uškodiť ako pomôcť.
Neviem prečo, ale posledný týždeň sa nad tým veľmi zamýšľam, koľko ľudí zbytočne trpí, lebo k ním prišla taká informácia. Nevedela som sa pár dní sem dostať, jednoducho mi to nechcelo načítať stránku a potvrdilo sa mi to ihned po otvorení. Že ta dezinformácia je prítomná a ľudia jej prepadli. Dá sa nejako zabraniť na takých stránkach ako je táto, alebo iba taká informácia k nám príde aku chceme.

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
23.03.2018 - 08:56 | Filtr
(Střelec) tiferett
Dá sa takýmto "strachom" zabrániť tak, že sa človek sám pustí dom hlbokého štúdia astrologie a pochopí tak, že všetko v horoskope môže mať ako svoju negatívnu, tak aj pozitivnu stránku, ak ju dokážeme nájsť - aj v Saturne, v Plutonskych aspektoch, v Marse na hrote 8.domu....Nemusia to byť aspekty "smrti", ako mnohí neznalci vykladajú, ale môže byť v týchto aspektoch obrovská sila. Nevyužité slabosti sú naše najsilenjšie stránky. Kto VIE? ten sa nemá čoho báť. Za strachom je len neznalosť.
23.03.2018 - 09:16 | Filtr
(Býk) player
Děs a běs. Uvědomme si , že astrologie není žádná věda , není žádný soubor důkazů a k mému absolutnímu překvapení dokonce si páni astrologové ani nedali práci se statistikama. Čili to celý je nějakým člověkem (popř skupinou lidí z dávnověku) vypointovaná láryfárština. Sysifos za to uděluje bludné balvany.

Přenos smyšlenek na slabší povahu , když si nic statisticky neověřili je hlupáckost nejvyššího zrna. Dnes - kurňa - v době počítačů , v době, kdy nic není ani na dálku problém...A proč to astrologové neudělali? Buď proto , že jsou neskonale líní , nebo proto , že by zjistili skutečnost , že odchylky jsou tak velké , že jejich celá panauka má smysl , jako předpovídat počasí na příští měsíc.

Na druhou stranu - je fakt, že lze vypozorovat jisté shodné znaky u lidí , kteří se rodí v určitém ročním období. Můj rozbor tady na těch stránkách na mě sedí tak ze tří čtvrtin. Ostatní ne. Tak se neboj svého horoskopu a naplno si vychutnávej žití.


(A Číňani věřej čínskému... :4:)
23.03.2018 - 09:59 | Filtr
(Blíženci) tajga » player
Sysifos je trapas, nálepkuje věci dřív, než je vůbec začne zkoumat, nejde jim o poznání, jde jim o jejich pravdu, kterou jsou si tak jistí. Nikdo, s opravdu vědeckým přístupem si netvoří názor na něco, co dokonale nezná. Něco jiného je vyslovit hypotézu s vědomím, že se můžu mýlit a něco úplně jiného je dát bludný balvan, kterým vyjadřuju, že já přeci vím, jak to je. Je to opravdu hodně nezajímavý přístup.

Jinak souhlasím s aktigram, astrologové by měli hodně vážit slova jakým způsobem člověku informace podávají.
23.03.2018 - 10:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tiferett
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno, ja to viem a predsa v čase kedy mi je zle odrazu som zistila že v duchu preberám ten svoj 8 dom a ako som písala mám základy astrologie a toto som odmietala, ale čítala som tu mnoho názorov netvrdím že odborných, ale dostali sa mi pod kožu aj ked toto som nechcela.
23.03.2018 - 10:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ďakujem za reakciu. Ja nemám strach žiť svoj život a myslím že som vo svojom horoskope, ale písala som o inom. O tom ako sa nesprávne či neúplne informácie dostanú pod kožu a hlavne neznalým a čo to s nimi robí, vid diskusiu o tom ako mamka ma depresie z toho aký zlý aspekt ma jej dcéra a zošalie, alebo niečo podobné. To je to nesprávne na čo poukazujem, to je to čo ľudia niekde preberú a držia sa toho až zubami nechtami.
Inak ja som vždy bola so svojím horoskopom spokojná, aj ked určite nie je najlepší ale ja neviem aký je najlepší horoskop a teraz žijem tento život.
Naozaj by ti čo chcú niekomu predpovedať osiali viackrát svoje slová kým ich vyslovia.
23.03.2018 - 10:39 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » tajga
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ďakujem, že si pochopila o čo mi ide. :17:
23.03.2018 - 10:45 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Nějak nevidím, co je na tom na tom 8. domě tak strašného... jinak ta ovlivnitelnost cizím názorem a nemožnost se toho zbavit je podle mě typická pro Merkura v Raku, který nezapomíná, pořád se ve všem zpětně šťourá a ještě má problém uvažovat racionálně. :3:
23.03.2018 - 10:51 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Víš, mně pořád ohledně těchto lidí v hlavě zní "Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody."

Je rozdíl, když si člověk dojde za astrologem/kartářem s tím, že chce něco pochopit, nebo jestli tam jde proto, aby našel něco, za co schová svůj vlastní strach.

Neříkám, že "astrologové", kteří takového strachu zneužijí, jednají správně, ale v podstatě jen lidem dávají přesně to, co chtějí, což je dobré pro byznys (a nedivím se pak zpochybňování astrologie jako takové). Jsou to dobří byznysmeni, pro které mám svůj jistý druh obdivu, ale jsou to špatní astrologové.

Pro co přijdeš, to dostaneš. Kdyby ustrašenému člověku řekl astrolog vše zcela objektivně a nezaujatě, značná sorta lidí by byla hodně nespokojená. :1:

A samozřejmě - těží se hlavně z té nevědomosti. Strach nebo odsuzování je vždycky klasický signál nevědomosti.
23.03.2018 - 11:08 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » .
Ono je to těžký, když to člověk podá moc opatrně, tak si klient stěžuje, že se nic nedozvěděl nebo že je to nekonkrétní a když natvrdo, tak je zase za sadistu. Podle mě by si klient měl uvědomit, že podávat informace stylem "vy zemřete pomalou a bolestivou smrtí" je jednak velice neprofesionální, ale jednak to ten astrolog ani nemůže vědět, že se dispozice v radixu projeví zrovna takhle. Takže jak říkáš, pokud tam ten člověk jde už se strachem, dostane, co očekával. Jsou i lidi, kteří informaci vytěsní, i když ji prognóza obsahuje, neujíždí si na ní a když to přijde, řeknou si: aha, ono to tam bylo. Dám jeden extrémní příklad: kamarádce se blížil tranzitní Uran do konjunkce s nativním Sluncem a Lunou, tak se ptala, co může očekávat. Řekla jsem jí, že se mohou vyskytnout nečekané události a blízké ženy a blízcí muži mohou být nějakým způsobem ohroženi, raději se tedy nemají věnovat ničemu rizikovému a např. více dbát o své zdraví. Projevilo se to v hodně drsném extrému-v rodině došlo k vraždě mezi manželi a následné sebevraždě. Kdyby bylo možné odhadnout dopředu, že se stane přesně tohle (a chtěla bych vidět astrologa, který by to odhadl, aniž by znal přesnou situaci v rodině-ve vlastní rodině by to možná šlo), bylo by to k něčemu? Dalo by se tomu zabránit? To je těžko říct. Takhle si zpětně můžeme říct, že astrologie funguje, stala se hnusná věc, ale forma sdělení aspoň nikomu neublížila a nikoho netraumatizovala. :17:
23.03.2018 - 11:16 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mici Angóra
A vlastně ještě dodatek: jsou i lidi, kteří nerozdýchají ani info typu, že jejich 90letá matka patrně do 5 let opustí tento svět a takoví by k astrologovi asi chodit neměli. :14:
23.03.2018 - 12:03 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak na tom je hodne pravdy a takýto ľudia sú, no pobavila som sa.
No a tiež si mi dala vysvetlenie na to prečo sa aj do mojej mysle dostal ten 8 dom, tak naozaj to môže byť tým Merkurom. Našťastie akonáhle sa mi to sprítomnilo v mysli som si to vysvetlila svojim vlastným spôsobom. Nikdy som si nemyslela že niektorý dom je zlý tak ako aj znamenie. No mňa prekvapilo to že sa to tam niekde vkradlo do mojej mysle. Ku koncu roku myslím že tu bolo viac debat o tom aký je hrozný a pod.
Viem ako sa ťažko niekomu vysvetľuje že si ma dať na seba veľký pozor, bola som v takej situácií a snažila som sa vysvetliť že je čas na seba, na svoje zdravie a stalo sa potom čo sa stalo, ale nemyslím si tiež že som niečo zlé urobila ked som nepovedala že vidím jej smrť, tak ako si opisovala ten extremný prípad ty. Pravda je že aj ked o tom vieš a ma sa to stať tvojím blízkym nemôžeš veľa veci zmeniť, nachystaš sa na jednú príležitosť ale zaskočí ťa iná, čo je dané to je dané a nevieme s tým veľa urobiť.
23.03.2018 - 12:06 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » aktigram
Právě, já si myslím, že to, co se týká tebe (a co ti ukazuje horoskop) docela ovlivnit můžeš, ale to okolo moc ne. Diskuze na téma (sám o sobě hrozný) 8. dům jsem nezachytila... :17:
23.03.2018 - 12:10 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ZA 6 MINUT, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
jo, ono cele je to dane tim, ze jazyk muze i zabijet
nas jazyk je OK pro popis technickych veci - sveta forem
pro popisovani dualitnich vztahu je zcela nevhodny
jinak astrologie puvodne byla zalozena na dualitnich vztazich - viz, uz jen to, ze stale stoji na 4 zivlech, na opozici zem/voda ohen/vzduch
ale nevhodny jazyk je nevhodny jazyk :8:
23.03.2018 - 12:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » .
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ja tomu rozumiem a z mojej vlastnej skúsenosti: - bola som mladá z ničoho nič ľudia chceli odo mňa aby som im hádala z ruky či z kávy a podobné veci. Neviem nikdy som sa to v tomto živote neučila, ale všetci boli nesmierne spokojní. No všetkým som hovorila že to maju brať ako zábavu a nie ako fakt, lebo inak im nebudem ani hovoriť.
No raz prišiel za mnou jeden dosť vysoko postavený človek a chcel odo mňa výklad a ja som mu povedala že bude mať naťahovačky so súdom, potom nejaké obradné veci a boj o dieťa a potom odrazu veľká oslava a tam sa strhne bitka a skončila som. Pán mi povedal všetko sedí, máme v stredu súd kvôli synovi ale nemate pravdu, lebo na mojej svadbe ktorú mám v sobotu sa nikto biť nebude. Hrozne mi ostalo zle a začala ma bolieť veľmi hlava, ja som totiž tie veci len tak hovorila, ten pán mi bol veľmi nesympatický a ja som sa v ten deň cítila zle. V pondelok mi ráno zavolal ten pán - bola bitka a to ešte pred kostolom. Nikdy viac som už nikomu nechcela veštiť, zľakla som sa sama seba a uvedomila som si že ja som si myslela že sa zabávam ale pravda bola krutejšia, no a tak som prišla na to že v živote naozaj platí dvakrat meraj a raz rež.
23.03.2018 - 12:21 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
"Jsou to dobří byznysmeni..."
Vždy se mi vybaví obchodník na své planetě z Malého prince.
23.03.2018 - 12:22 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » ZA 6 MINUT
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To si naozaj trafil, vieme popísať technické veci ale ostatné nám ujdu.
23.03.2018 - 12:23 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » ZA 6 MINUT
ale zem/voda oheň/vzduch nejsou opoziční prvky
kategorizační charakter ve smyslu duality ano/ne mají například primitivní pouštní náboženství jako je křesťanství
ale astrologie je původem nauka hermetická

Jeden z hlavních principů hermetismu je první teze, kterou lze nalézt na smaragdové desce a která často podléhá různým (často ne zcela přesným) reinterpretacím.
To, co jest nahoře, jest také to, co jest dole.
Z tohoto základu hermetismu vyplývají další možné reflexe:
jednota
princip soběpodobnosti
univerzalita existence
soběnáležitost
Jednou z moderních reinterpretací je vědou často znovuobjevovaný fakt, že všichni a všechno jsme tvořeni jedním a tímtéž, ať již je aktuální vědecké povědomí nakloněno tomu, že ono „totéž“ jsou atomy, subatomární částice, kvarky, superstruny, vše dohromady, či jiné myšlené formy existence. Jsme v každém ohledu doslova jedno a to samé, vyjádřené v nekonečném spektru různých možných obdobných forem.
Vědeckým vyjádřením této obecné myšlenky jsou pak fraktály.
https://cs.wikipedia.org/wiki/…
23.03.2018 - 12:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
https://www.youtube.com/watch/…

:62:

Někdo nechápe, že hvězdy tu nejsou od toho, aby se počítaly.
YouTube
23.03.2018 - 13:12 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Velmi dobře popsané...
A vezmu to i z druhé strany. Občas tu někomu odpovím. Někdy v příspěvku, někdy vzkazem. A pak mne přepadá divná tíseň... Opravdu až svírání na hrudi. Někdy až přestávám dýchat. Bojím se přesně toho, zda jsem nenapsal něco, co dotyčný si přebere špatně, převezme z toho jen negativa, protože ta se nám zdají větší. A můžu si hrát se slovy, jak chci, netuším, kdo sedí na druhé straně a jak zareaguje.
Někdy si říkám doslovně: "Neser se do toho!" Vyhodnotím ten led natolik tenký, že na něj nevkročím. Tam je často tím vodítkem právě ta tíseň, svírání a "zapomínání" dýchat, že poslechnu a nemotám se do toho. Začnu psát a nedopíšu, smažu to a hotovo.
Někdy však i na tenký led vkročím. Tam jsou zpravidla velmi dlouhé příspěvky, kdy balancuji, oťukávám cestičku, kličkuji... A odešlu to. A pak pochybuji, zda jsem vůbec měl právo... A když přijde odpověď a v ní poděkování, že jsem pomohl (ve skutečnosti jsem neudělal nic, jen vyslovil některá témata), je to neskutečná úleva. Všechno napětí je pryč.
Přiznávám, že zde cítím tíhu odpovědnosti. Nedokáži brát tyto věci na lehkou váhu a než odpovídám, ve skutečnosti z textu i radixu analyzuji alespoň trochu, kdo sedí na druhé straně. A vím, že druhého bez kontaktu prostě poznat nelze, že je to jen slabá nápověda.

Proto mne také velmi mrzí, když vidím někdy až znevažování (si to beru moc osobně) astrologie lidmi, kteří v tom plavou, ale už dělají závěry pro druhé. Ne formou diskuze, prostě máš v radixu toto - hotovo! A udivuje mne, že nemají žádnou brzdu, zábranu, která by jim řekla, že mají zpomalit, že některé věci možná ani nemají právo vyslovit, že je to neomalenost... A to na základě jednoho dvou aspektů, které mohou zcela být v rozporu s pozicemi domů (odehrává se aspekt v určité konkrétní oblasti, kterou oni nezohlední) i znamení, v nichž dotčené planety stojí, že přehlížejí zcela základní věci (vůbec třeba nezhodnotí zastoupení živlů, síly planet atd.). A neuvědomují si zodpovědnost za to, že někomu mohou "implantovat" do hlavy třeba právě strach z něčeho, namísto pomoci jej poškodí. Někdy i s dobrým úmyslem, protože oni by právě tento problém řešit dokázali, ale nepochopí, že druhý to sám nedokáže. Že nelze pro všechny a všechno dělat tabulky, statistiky, atd., prostě individuální přístup nevyznávají (neumí jej).
A podotýkám, že se sám nepovažuji za člověka, který by si troufal jít se astrologií živit, protože nemám dosti nastudováno a neovládám ji natolik, abych mohl být profesionál. Proto se sám někdy sebe ptám, zde nepřekračuji hranice, které bych neměl... A když už nemohu pomoci, alespoň nepoškodit!

A Tvůj dotaz, zda tomu lze nějak zabránit (na těchto stránkách)? Nevím, jak by se to mohlo provést. Možná tak, že Ti znalí by mohli občas svým rozborem rozporovat nějaká negativní tvrzení vytržená z kontextu. A rozepsat to odborně, aby bylo vidět, z čeho vycházejí a proč tak dedukují.
Jenže zase je otázkou, zda lidi takto chtějí (mohou) "plýtvat" energií a časem. Určitě si najdou něco užitečnějšího na práci.
Možná by se mohlo zavést i nějaké hodnocení uživatelů webu, kdo podle nich jak astrologii ovládá, ale když zde občas vidím některá názorová křídla, vedlo by to k vyřizování účtů (ten mě sejří, tomu dám 0%, i když astrologii asi rozumí a vychází mu to, to je začátečník, ale kamarád = 100% atd.).
23.03.2018 - 13:19 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
"Jsou to dobří byznysmeni, pro které mám svůj jistý druh obdivu, ale jsou to špatní astrologové."

Já zase to cítím takto:
Jsou to dobří astrologové, ale špatní lidé, když je jim zcela jedno, co způsobí (jaké škody). A někteří se ještě bijí v hruď, jak to druhým nandali, nebo že skopnutím dolů jim pomohli, protože jim dali šanci odrazit se ode dna. Přitom stačilo podat ruku...
23.03.2018 - 13:21 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Sosna zvlčelý
v konečném důsledku je to jen hra na to kdo bude papežštější než papež
kdo astrologii rozumí tak aby mohl určovat co je správné a co ne
o tom se vedla i obecná debata v klubu odborníků zda ustanovit asociaci co by udělovala koncese kdo smí a kdo ne..naštěstí to nedopadlo
tady na webu asi nejde prioritně o to podat vyčerpávající rozbor což je věcí profesionálů kteří sami podávají natolik rozporuplné informace a často si říkáš jak je možné že tento "dělá" astrologii a vypouští takové nesmysly..
je to především zábavní web, pohybují se zde především samí zletilí a každého věcí je si informace které hledá sám vyfiltrovat
o tom je tříbení osobnosti že musí se naučit rozlišovat
zrno od plev
v životě to za nás nikdo dělat nebude ba naopak
společnost je založena na materiélních hodnotách s tím je zapotřebí se vyrovnat
23.03.2018 - 13:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To už asi nedokážu takto říct. Nevím, co je dobrý a co špatný člověk. Hrubiány ráda nemám, ale svatoušky taky ne.

Je špatný ten, který vyslovil něco, co působí tak, že to vyslovit neměl, ale v konečném důsledku osobu na druhé straně posunul k lepšímu?

Ano, to co píšeš, by se mi určitě nelíbilo; ale já tím nemyslela jen tohle. Někdy víš, pro co si člověk přijde, a nijak se nebráníš tomu mu to dát, protože dokážeš vidět, že to fakt potřebuje.

Ale chápu, že se to dá brát z mé strany i jako alibismus :3: Nicméně jsem nikdy netvrdila, že jsem dobrý člověk, že... Já jsem dobrý podnikatel. :4:
23.03.2018 - 13:26 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Čítala som to so zvierajúcim srdcom, áno tak sa niektorí bojíme aby sme správne povedali to čo chceme a zvažujeme ako to najlepšie podať a či vôbec podať, ako keby si písal o mne. Už som viackrát písala že astrologií nerozumiem aj ked poznám základné pravidla, ale neovladam ju, lebo som prišla na to že je to rozsiahla vec a ja jej nerozumiem a aj ked ma baví aj tak viem že to nie je nič o čom by som mohla niekoho presvedčovať a vlastne ani nechcem. Lenže takto isto u mňa dopadol tarot či iné veštenia, ja som príliš vážne brala to čo komu hovorím a bála som sa že si vyberú z toho len to čo im vyhovuje či už dobre alebo zlé a ostatné vytesnia.
Ja si tu naozaj vážim každý rozbor kto povie a trebars aj vyvráti názor pred ním, lebo to je diskusia a o tom by to malo byť. Ako hovoril náš starý učiteľ ETIKA to je základ konania.
23.03.2018 - 13:34 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Ono to "dobrý člověk" nemělo být něco až tak hodnotícího, jak to možná vyznělo. Ale jak už tu psal Rozladěný, umíme popsat technické věci, ale...
Ale ty mě znáš, tak Myslím, že přibližně víš, co jsem asi tak myslel. Doufám...

Někdo si na poslední cestu ke Styxu vezme dobrého přítele, než předá duši Cháronovi, aby ji převezl na druhý břeh. Jiný si vezme raději dobrého hrobníka, aby měl po smrti pěkný hrob.:125: :3:
23.03.2018 - 14:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A někdo jako já přijde a Chárona převeze... "Zkus to příště.." :5: :21: :4:
Příspěvky: 1-25 26-40
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »