Jak najít ztracenou sebedůvěru


23.02.2018 - 09:32
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Daisybunch, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Jak najít ztracenou sebedůvěru
Co dělat, když zjistíte, že jste věřili něčemu, co možná ani neexistovalo? že jste několikrát úplně ignorovali vlastní hranice, kvůli tomu, že někoho milujete.
Jak se vyrovnat s hořkostí a zoufalstvím, které přijdou poté, co jste doufali a milovali a ten druhý jen bral a bral a vy jste zapomínali na sebe, na to, co potřebujete a co chcete, protože jste si mysleli, že to je láska (jak hloupé).
Kde hledat ty ztracené kousky sebe sama, to, co z vás po tom všem zbylo? Kde hledat naději, když se cítíte jak kus použitého hadru?
:9:

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
23.02.2018 - 09:48 | Filtr
(Rak) dan162
Au.

Cítíš se jako kus hadru, ale nejsi kus hadru. Kousky sebe se zase spolu slepí, neboj, dej tomu čas, projdi tím, nevyhýbej se, nepotlačuj, neodkládej, nedělej rozhodnutí, sleduj se, pojmenovávej, zapisuj co cítíš, ale bez hodnocení, vyslechni svou bolest, co ti chce říct, aniž bys nějak reagovala, dělala nějaké opatření, rozhodnutí týkající se tvého vnitřku. Nějakou dobu trvá se srovnat, projdeš tím, bude zase dobře, spousta lidí to zažila a přežila.

Což o to, kde se stala chyba je zdánlivě jasné hned. Ale důvod toho zapomínání na sebe leží v tobě hluboko a zůstává tam a je k řešení - ale ne teď, nejlépe až tvé emoce budou už jen horké, ne vařící.

:62:
23.02.2018 - 10:00 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
je to velmi jednoduché.
začni u svého těla.

můžeš mít pochyby o sobě, povaze, charakteru atd. ale když začneš vnímat skutečnou hodnotu a krásu svého těla, co umí a jak moc ti dokáže dělat dobře, zdaleka nemyslím jen sexuálně, začneš si ho fakt považovat a zjistíš, že to je vlastně to nejvíc.

iluze a hadry postupně zmizí.
23.02.2018 - 10:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ZA 6 MINUT, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
"ale ne teď, nejlépe až tvé emoce budou už jen horké, ne vařící."

ne, pak uz bude pozde


"Kousky sebe se zase spolu slepí"

ee

to je kardinalni problem - problem vsech problemu - ze nevi, proc se to stalo
nevi dokonce ani, co se stalo
a kousky jsou ztracene - nevi ani, kde je hledat

a samy se neslepi (dokud je nenajde)
jsou v labyrintu

https://www.youtube.com/watch/…
23.02.2018 - 10:16 | Filtr
(Rak) dan162 » ZA 6 MINUT
Mám silnou důvěru v nejhlubší já. Průchodem skrz emoce, jejich vyslechnutí, bez ucuknutí stranou z bolesti, tělo začne v určité fázi spravovat samo.

Písmenka, racionalita, návody jsou dle mne v první fázi k ničemu, i když je sám píšu, postačí podpora, zkušenost, soucit.
23.02.2018 - 10:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Dagmárek1, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já to teď zažila, bylo to hrozné, ale už se to překlopilo. Z nejmilejšího člověka na světě se stal můj nejhorší nepřítel, vůbec jsem nepochopila jeho jednání, protože já bych se tak nikdy nechovala. Strašně ho zaskočilo, že jsem ho odhalila, tak se na dlouho odmlčel, když mě kontaktoval, tak mě to znovu rozhodilo. Raději jsem se ustřihla a začala pracovat na sobě. Stále jsem si říkala jak jsem šikovná a hezká holka, že jsou i jiná potěšení, že nemusím házet flintu do žita. Jeho jsem si úplně zhnusila a později mi to začalo být jedno. Těžké deprese trvaly asi měsíc, pak nastaly různé fáze, ale nakonec jsem se s tím smířila a zjistila jsem, že mi je vlastně bez něj lépe. Teď chodím do fitka, moje rodina mi projevuje lásku a vstřícnost, najednou se objevují lidé, které jsem znala předtím a poskytují mi oporu. Zbavila jsem se veškeré falše, která se okolo mě motala. Vracím se ke svým koníčkům a začíná se mi opravdu dařit. Nutno dodat, že na mě šla hodně zlá a špatná energie od jeho nové milenky i od něj, tak jsem se musela ochraňovat různými prostředky. Také jsem začala brát Cordyceps, to je cizopasná houba, která je na imunitu, na psychiku, protibakteriální, protivirová, protirakovinová, protiplísňová a má spoustu jiných pozitivních vlastností. Jakmile se dostanete do pohody, vyzařujete pozitivní energii a najednou se k vám všichni zpátky vrací a vše se vám začne dařit. Jen si už dám pozor na lidi, kteří by mi tu energii odčerpávali. Pokud by jste chtěl nějaké rozebrat podrobnosti, tak vám ráda odpovím. :15:
23.02.2018 - 10:31 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ZA 6 MINUT, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
to jo
ale co potom :25:

jako nic proti, ale myslis si, ze takhle snadno(jednoduse) oblbnes svuj intelekt?
aniz by jsi mu dal nejake vysvetleni te zkusenosti - at uz jakekoliv

ten se za tohle odmenuje tak, ze cloveka jednoho krasneho dne pak roznese na kopytech
a udela to presne v momente, kdy si clovek uz zacne myslet, ze je krasne vyladenej :30:

PS: podpora - aneb cena utechy? to se dava luzrum, ne?
23.02.2018 - 10:37 | Filtr
(Rak) dan162 » ZA 6 MINUT
Vše má své fáze, neradno přeskakovat, tím se to dá jen pohnojit.

Napsal jsem horké, ne studené. ne dříve a ne později. Až v té chvíli je čas na zkoumání, rady, intelekt. Vůdčí ale v emoční otázce jsou emoce.

Podpora? Jsi báječný chlap, kterého si rád přečtu. Cítíš se nyní jako looser ?
23.02.2018 - 10:38 | Filtr
(Kozoroh) Bosch
Zbavit se sebelítosti.
23.02.2018 - 10:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ZA 6 MINUT, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
ok
:61:

idealni je boj na dvou frontach - da se tak mnohem drive prohrat
(boj jen na jedne fronte muze nekdy trvat i roky)
23.02.2018 - 11:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tohle je velmi zajímavé téma a určitě tim prošel nebo prochází asi každý.Vlastně sebedůvěru a sebelásku sám hledám.Celý život jsem se musel spoléhat jen sám na sebe a zřejmě jsem lekce života nepochopil,protože mám obrovský problém někomu důvěřovat,výsledkem je neustálá samota,když se někomu otevřu přichází bolest a s ní čím dál větší otupělost srdce,občas necítím vůbec nic.Snažim se zbavit ega,to je ta bolest,ale je to ta nejtežší věc v životě.Jediný,co jsem pochopil je,že naděje znamená utrpení.Všechno je pomíjivý a když chceme něco věčnýho,musime se zbavit ega.Jak,na to jsem ještě nepřišel.
23.02.2018 - 11:48 | Filtr
(Býk) player
Máš tři možnosti , pokud chceš nakonec slavit , coby vítěz.

1 - změnit úhle pohledu na to , co se stalo , udělat si ze sebe srandu a začít si ji dělat ze všeho a ze všech. To je jistá cesta. Jde o to , zda ji můžeš zvládnout sama. Na tohle je potřeba mít radostnou povahu.

2 - jdi tvořit nějaké nadčasové hodnoty. Ten sex si tě nakonec sám najde a o nic víc nejde. Teda ad hoc. Protože ty hodnoty pak budeš chtít tvořit pořád , ať už se tě bude někdo dotýkat či ne. Nebo-li je to výhybka jinam. Do lásky , coby stavu bytí. Ale ne každej na to má. Znamená to odtrhnutí se od standartu ženského průměru. Je to odchod do excentricity.

3 - Nehledej kousky sama sebe , nehledej sebedůvěru. Prostě sebedůvěru odškrtni a nech svět , ať si s tebou dělá sám co chce. Jako Alenka v říši divů. Staň se pozorovatelkou a zároveň větývkou na vlnách.

Co se ti líbí nejvíc?
23.02.2018 - 12:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kiyoko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Na to neexistuje jednoduchá odpověď, každý reagujeme jinak - v rámci svého nastavení.
Je to o fázích. Tahle první je bolestná a zdá se i bezedná. Jakoby dno té bolesti nemělo konce. Jakoby nemělo konec ono propadání. Bolest, lítost, marnost.

Ve druhé fázi by měl nastoupit vztek - ten nakopne racio. To je fáze překlopení, kdy začneme uvažovat nad tím, co se stalo, proč se to stalo, proč zrovna mně a co je to za bastarda, kruci, že mě mohl takhle ublížit. V této fázi se racionalizuje i pomsta, myšlenky o ní. V kladném smyslu vytryskne do podoby, kdy začneme měnit svoji formu - změna účesu, oblečení...aby viděl. Je to sice taková primitivnější cesta, ale nesmírně efektivní. Zvlášť, pokud se objeví hlas z okolí s tím, že nám to sluší - a ještě, když někdo řekne: ty seš po rozchodu úplně vyměněná, sekne ti to - to je duševní mana.

Pak už je jen krůček k naději a ke znovuzískání sebedůvěry. Tady se objeví prostor, začít si dávat v klidu otázky - co můžu změnit, proč se mi to stalo. V této fázi je předpoklad, že se objeví i rozumné odpovědi, protože nebudu pod vlivem emocí. Můžu pracovat na sobě, na svém vhledu. Na sobě sama.

Naděje je v Tobě samotné, ty máš klíč. :17:
23.02.2018 - 12:11 | Filtr
(Rak) dan162 » Petr204
Ne, naděje neznamená u mne utrpení. Každému utrpení předchází karambol, nehoda, a ta má zase své (odstranitelné) příčiny.

Naděje je podle mne kýžené zvýšení živlu ohně, vnitřní energie, doplnění deficitu. Čím větší je ten deficit, tím větší je riziko, že dojde ke karambolu. Ano, snížení deficitu duchovním seberozvojem je i moje cesta, ale nemám to postavené jako boj s nepřítelem egem.
23.02.2018 - 12:13 | Filtr
(Rak) dan162 » Kiyoko
:12:

ještě je tam v racionalitě mezifáze pochopení, proč jsem se do toho dostal, co mohu příště včas udělat líp, jaké znaky jsem přehlédl a jaká moje potřeba/deficit mne dovedly kam jsem nechtěl.
23.02.2018 - 14:39 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Neber to jako návod, jen vlastní zkušenost. Netvrdím, že to je tak dobře, ale mně to právě takto pomohlo.
Stalo se mi to jen jednou. Možná to nebyl až takový extrém. Každopádně podobné tebou popsané pocity jsem pocítil.
V počátku nešlo udělat nic, muselo se to odžít. Člověk se jen musel ubránit sebelítosti. Tam je každá aktivita dobrá, která zaměstná mozek (odvede jej od nimrání se sám v sobě). A taky je dobré se vyhnout druhým, kteří nás litují (zvláště když si v tom utápí vlastní bolístky, časem zjistíme, že neseme i jejich břímě).
A pak je na čase vzpomenout na Jeníčka a Mařenku a začít sbírat drobky. Tedy vydat se na místo, kde nám bylo v životě nejlépe, ale které nemá vztah k dotyčnému, s nímž si nyní spojujeme svůj smutek. U mne to byl vandr, na kterém jsem s dotyčnou nikdy nebyl, neb jsem ji ještě neznal.
Ač na vandru jsem byl s kamarády, pro sebenalezení jsem vyrazil sám. Je dobré si popřemýšlet a nenechat si do toho kecat druhé. Moje samomluva mi vystačila.
O deset let později o kolo zpět. Člověk by tomu nevěřil, ale skutečně jsem našel ty drobky. Stále tam byly. Přespal jsem na stejných místech a zase potkal ty samé duchy lesů. Byl jsem sám a přece nebyl. Za pouhé 3 dny putování jsem byl opět sám sebou. Nádherná očista. Očista vlastně ne, ta proběhla před tím. Odložil jsem, co se dalo a co mne poutalo k minulému vztahu, takže jsem neměl vlastně skoro nic, ale ani to pouto, které by mne brzdilo, nezůstalo. A absolvováním cesty již jednou v životě prošlé jsem navázal nit tam, kde se kdysi přetrhla. Uzel tam zůstal jako připomínka. Ale drží pevně. A dobře. Drží mě.
Dnes vím, že jsem absolvoval pouť. Můžeš dojít až do Santiaga de Compostela po měsících putování a nic tam nenajít. Tvoje Mekka může ležet někde úplně jinde. Možná za humny. Ale možná vůbec žádné takové místo není, protože nejde o cíl, ale o cestu. Cesta dokáže zázraky. A zázraky se nedějí na konkrétních místech, ale na cestě.



(Při psaní mi došlo, že jsem se s Khalí poznal právě tam "na posvátné půdě". Pro mne posvátné... Pro druhého totiž nemusí znamenat zhola nic.)
23.02.2018 - 15:40 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Petr204, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Pravda je,že každý zažil spoustu věcí a má různé zkušenosti a poznání.Sebelítost,hněv,touha jsou jen projevy ega.Vždy,když mě něco negativního přepadne,tak se to snažim pochopit,proč a odkud se to vzalo.Jakmile jsem cokoliv potlačoval,vrátilo se to s mnohem větší intenzitou.Ted taky hledám nějaký smysl života,ale už jdu do větší hloubky.Při hluboké meditaci jsem prožíval něco nepopsatelnýho a nádhernýho a to byl stav bez ega a času,jen jsem v tom nezůstal a ted už nic jinýho nemá význam.Hodně se mluví o odpuštění a lásce,ale kdo opravdu chápe,co to vlastně je?Snažil jsem se odpustit a být v lásce,ale nevim,co to přesně je.Myslim,že každý má v sobě plno frustrace,někdo to dokáže maskovat za úsměvem,ale je to jen otázka času,kdy vše výjde na povrch.Dřív bych se styděl veřejně prohlásit,že nevim,jak dál,dnes se nebojim přiznat,že nic nevim a že jsem ztracený.Ale to je asi jedinej pokrok na mé cestě :)
23.02.2018 - 15:46 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Kiyoko
Tedy s Tebou bych se nechtěl rozejít, protože tím by se ze mě stal největší bastard alfakvadrantu :23: :4:.

Cesta je to primitivnější, ale rady tohoto typu jsou asi nejčastější (že by nějaká statistická souvislost? :20:). Hele, já to považuju víceméně za únikový východ - řešení bych v tom nehledal ani ve snu.

A už úplně mi tu chybí otázka "čím jsem k tomu přispěla" nebo "proč se to stalo" - myslím ve smyslu sebereflexe. Najít vinu u druhého je sice nejpohodlnější a nejrychlejší cesta, ale před dalším průšvihem (bastardem :21:) neochrání :3:, protože takhle získaná sebedůvěra stojí na vodě.

Přijde mi mimo mísu nechat si po rozchodu udělat novou hlavu, koupit si nové hadříky jen "abych mu ukázala". Proč jí to TEĎ připadá důležité, když předtím chodila doma rozcuchaná ve vytahaných teplákách a ušmudlané zástěře ? :32: :4:
23.02.2018 - 15:47 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Petr204
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Buh je tlak, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
gratulace.
člověk se musí ztratit (a přiznat si to a nebojovat s tím) aby začal nacházet.

život je jízda, jen u toho člověk nesmí dupat na brzdu.
mám na mysli brzdu, které ty říkáš ego.

ale auťák bez brzd, to přece taky nejde, žejo?

brzdy se jen musej umět používat, stejně jako plyn.

a mistrem volantu se člověk nestane přes noc
to dám rozum.
23.02.2018 - 15:52 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
Perfektní :15:, zvlášť poslední odstavec je "obsahově nabitý" (promiň, trochu blbý výraz, ale momentálně mě lepší nenapadl :6:)
23.02.2018 - 16:12 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » player
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jasně, věcně, srozumitelně. Univerzální návod na štěstí, to by chtělo tesat. :15:
23.02.2018 - 16:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Kiyoko
Toto je velmi zvláštní, popisuješ vlastně to, co mi řekl každý. Třeba jinak, ale v podstatě totožné 3 fáze.
Nevím, jestli beru schody po dvou, ale já ten druhý schod (fázi) vynechávám. Nebo to chodí nějak nevědomě kolem mě a rozplyne se to částečně v prvním a částečně ve třetím kroku, aniž bych to postřehl. Prostě se s tím umím poprat jinak, nebo jsem si našel zkratku (prát se nepotřebuji, zvláště se sebou ne).
Možná ale nejsem jen schopen racionálního uvažování obecně (nepřipadám si tak) a když není co (do čeho :71:) nakopnout, tak se kopanec odloží i s nápřahem. :4:
23.02.2018 - 16:25 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Tesat? Tak dlouhé?

Kdyby se psal Otta s jedním "t", hned by to bylo o pět korun levnější. :4:
23.02.2018 - 16:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Slovní obrat, opravdu jen obrat, protože těch cest je ve skutečnosti takové množství, že bys musel obtesat Himaláje a stejně by to nestačilo. :4:
23.02.2018 - 16:36 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » .
Už vím, co chci v životě dokázat: Obtesat Himaláje! :75:
23.02.2018 - 16:39 | Filtr
(Váhy) Buddha/2 » Sosna zvlčelý
bože, doufám že ne piktogramama :41:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-91
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »