Saturn mi leze do sedmýho domu


21.02.2018 - 16:30
(Střelec) locin12
Saturn mi leze do sedmýho domu
Trošku už jsem tady koukala, že nějaké diskuze proběhly, ale zas tak moc jsem z nich nevyčetla. Máte někdo nedávnou zkušenost s tímhle tranzitem? :1: Saturn mi jde do 7. domu (descendent mám v Kozorohu, do kterého Saturn vstoupil koncem prosince). Co jsem se tak někde dovtípila, budou prověřeny hlavně úzké vztahy (rodina, přátelé, partneři, kolegové apod.). Partnera dlouhodobě nemám, takže i nějaké přehodnocování toho, koho bych vlastně vedle sebe chtěla.
Díky za reakce. :108:

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
21.02.2018 - 18:59 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Zkušenost mám už moc dávno, ale u tebe to asi bude mít extra význam, když je to vládce a navíc těsně předtím proběhne návrat Saturna. Podle mě bys mohla potkat životního partnera, dost možná saturnovsky zabarveného. Navíc koukám Jupiter jde 5. domem a aktivuje jeho vládce, to by to mohlo podpořit. :17:
21.02.2018 - 19:29 | Filtr
(Střelec) locin12 » Mici Angóra
Děkuji za reakci :1: No já jsem si právě říkala, že bych to asi mohla pociťovat silněji. Doteď mi šel Saturn šestým domem (kde je i v nativu a šel přes Střelce, kterého mám na Slunci) a bylo to období náročné na práci a každodenní život, dost věcí jsem musela přehodnotit, ale v konečném důsledku asi nakonec přišla úleva a hodně jsem si toho uvědomila (i potíže, z čeho by mohly pramenit a v čem jsem opakovala chyby)... Nějaké poslední dva tři měsíce se to začalo uvolňovat, to napětí přešlo, a dokonce se po delší době cítím i lépe. Teď některé věci začínám pouštět (co se týče mezilidských vztahů) a trošku se mění směr myšlení... Toho saturnovsky zabarveného partnera bych asi i uvítala (s ohledem na to, jaké typy jsem si do života přitahovala dříve)... Ale s tím Jupiterem v pátém si nejsem jistá. Dříve jsem si nechala zpracovat nativní a tranzitní horoskop, kde paní astroložka používala Campanův systém, a tam by ten Jupiter v pátém už nějakou chvíli nebyl. Navíc mi v tomhle systému vycházela Venuše a Pluto v šestém domě (u Placida by byli v pátém), Luna pak v nativu v sedmém domě, a ne v osmém... Ale ten Saturn u obou vstupuje do sedmého domu ve stejnou dobu (takže už teď počátkem března). Poslední dobou mě to vlivem okolností nějak vnitřně donutilo, abych se v tom zase začala trochu "šťourat".
21.02.2018 - 20:08 | Filtr
(Blíženci) tajga » locin12
Mám Saturna v 7.d. chvíli. Byla jsem uklidňovaná, že Saturn ve svém znamení by nemusel působit až tak nepříznivě, zatím zažívám oproti tranzitu v 6.d. skutečně trošku úlevu, jakobych začínala vidět světlo na konci tunelu. Předtím to bylo stresující, náročné, co se povinností týče a taky zdraví. I teď, ale lehce se to uvolnilo. Jediná věc co se stala, že muž odcestoval pracovně do hodně vzdáleného zahraničí, ale pokud ho tam nebudou potřebovat na hodně dlouho, tak jakoby se nic nestalo :-) Ty máš Saturn i Neptun konj.DC. Neptun je silnější konjunkce, tak máš možná trošku růžové brýle, které třeba teď odložíš, což by zvyšilo šanci na seriózního partnera. Jinak u paní astroložky, která používá Campanův systém jsem byla taky a vůbec to nesedělo.
21.02.2018 - 20:18 | Filtr
(Střelec) locin12 » tajga
Já vůbec nečekám, že to bude procházka růžovým sadem. :1: Spíš od toho očekávám, že se mi spousta věcí - co se týče sedmého domu - vyjasní, vnitřně si vyhodnotím minulé chyby úplně jiným způsobem a dovedu na ně nahlížet z jiného zorného pole a změním některé své hodnoty, protože to doteď vůbec nefungovalo...
Zdraví při přechodu Saturna přes šestý dům u mě dost haprovalo. Vyvstaly potíže, které jsem nikdy dříve neměla a musela jsem to náhle řešit. Do toho mám šestý dům i hodně obsazený, takže jeho záležitosti řeším neustále.
Z toho, co jsem pochytila, může být přechod Saturnu přes descendent také zkouškou vztahů - ty, které mají pevný základ, přetrvají, ty, co už přesluhují, přirozeně odejdou. Nebo si my uvědomíme, že ti lidé už pro náš život žádný přínos nepředstavují...
Neptun v sedmým domě není žádná hitparáda, co si budeme povídat. Ale oproti minulosti mám pocit, že už jsem daleko více u země. Jen někdy trvalo déle, než mě nějaké iluze opustily. Ale vždycky nakonec odešly a ukázalo se, že to tak mělo být. Jenže tyhle věci člověk dovede chápat až s odstupem času. V danou chvíli se jeden trápí pro něco, co nemá smysl, vidí v tom to ideální a nedochází mu to... Doufám, že s návratem Saturnu a tím přechodem přes DS už najdu trvaleji nějaký střízlivější pohled na věc. :1:
Poslední dobou si nějak uvědomuji, jak si všichni ti pro mě nějak významní muži byli vlastně v mnoha ohledech podobní. I to, že už něco takového vlastně nechci... Na druhou stranu mi setkání s nimi přinesla spoustu znalostí a každý mě v nějakém ohledu posunul (dále od toho předchozího a blíže něčemu, co bych si přála).
21.02.2018 - 22:26 | Filtr
(Střelec) locin12
Ja se obavala, ze se objevi player a nejak me sepsuje. No a namisto toho mi moc uzitecne odpovedely dve damy (za coz jsem samozrejme vdecna) a jinak to nikoho moc nebere... ja vedet, znat, ci tusit, ozvu se... nebo nemate tip na nekoho, kdo by o tom mohl neco vedet? Hezkej vecer, najdisaci ☺
21.02.2018 - 23:05 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Partner sem, partner tam...
Aby s Jupiterem na Venuši jsi kromě partnera nechodila taky s outěžkem. :75: :4: A navíc progresní Venuše na Uranu... :69: :69: :69:
21.02.2018 - 23:08 | Filtr
(Střelec) locin12 » Sosna zvlčelý
Aj. Na tebe jsem zapomnela ? Ja jen chtela poradit z hlediska "ASTROLOGICKYCH ZKUSENOSTI". Ostatni debaty tady mam jinak velmi rada.
21.02.2018 - 23:27 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » locin12
Do Pláji mám daleko (doufám :43:). :61:
OK, beru, že Tě zajímá hlavně ten Saturn. Ale ono by to kliďánko souviset mohlo, protože všechno souvisí se vším.
Partnerský vztah (7. dům) by byl nuda bez lásky, milostného vzplanutí (5. dům, vládce Venuše). Venuše progresní na Uranu nativním náhlé vzplanutí značiti může. Vůbec Venuše a Uran... :18:
Jupiter tranzitní (velké štěstí) na Venuši nativní - co více si přát? :15:
A Saturn v 7. domě může značit nejen zabývání se vztahy partnerskými, ale i zakotvení (OK, jedu na optimističtěšjší vlně, od jisté doby až do smrti - nepospíchej, kmotřičko!).
Jupiter se navíc v retrográdním pohybu dotkne Pluta, dotranformuje a zase šup na Venuši - juchů! :75: :12:

Jo, abych nezapomněl, tak 5. dům nejsou jen milostné vztahy, ale i z lásky vzešlí "paraziti"! :14: :14: :14:


Spokojena s astrorozborem? :20:

P.S.
Já potřeboval tranzit Pluta na vládce 5. domu. Výsledek přišel na svět pod tímto tranzitem. Jdu ho právě přebalit. :4:
22.02.2018 - 08:44 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » locin12
Jo, no, osy musí ve všech systémech domů být stejné, jinak by v tom byl už úplnej bordel :4: nicméně pokud jde o 5. a 6., tam se v Campanovi tím pádem změní vládci, to si asi musíš posoudit sama, kde na tebe ta Venuše a Jupiter víc sedí, já tě neznám :17: Ale každopádně si myslím, že tě čeká významné období a držím palec. Moje sestra při vstupu Saturna do 7. domu potkala švagra a letos jsou spolu 20 let, je o 9 let starší a trochu divnej, ale nějak jim to asi klape. :4:
22.02.2018 - 10:17 | Filtr
(Střelec) locin12 » Sosna zvlčelý
:4: Děkuji... naprostá spokojenost... Je asi pravda, že si člověk vždycky z těch informací vyzobe hlavně to, co se mu v danou chvíli hodí, ale říkala jsem si, že znát zkušenosti někoho jinýho nebude od věci...

A gratuluji k výsledku tranzitu Pluta na vládce 5. domu :3:

K tomu zakotvení dosud nebyla příležitost a ani důvod, tak třeba už přehodnotím i tohle. Nicméně v některých věcech (teď třeba změna bydlení) tak nějak čekám na ten vhodný impulz. Ten i v jiných záležitostech nakonec vždycky přišel - třeba i co se týče změny práce. Nebyla jsem spokojená, ale vnitřně jsem nějak věděla, že ještě nenadešel ten správný čas. A pak se to najednou všecko rozjelo samo a přišlo hned několik příležitostí. Teď jsem mnohem spokojenější a svobodnější (a navíc i dobře placená). :1: Saturn mi možná udělá v hlavě na chvíli zmatek, ale věřím, že se nakonec ukáže, že to bylo pro mé dobro.
22.02.2018 - 10:24 | Filtr
(Střelec) locin12 » Mici Angóra
Tak já jsem s použitím toho Campanova systému upřímně moc spokojená nebyla, protože na mě podle mě sedí opravdu ta Venuše i Pluto spíš v tom pátém domě...
Uvidíme, co mi ten Saturn v sedmým domě a jeho návrat přinese.
Možná je to hloupé, když vím, že to možná nebude lehké období, ale já se na něj docela těším :1: Už to chce ten život posunout někam dále.
22.02.2018 - 11:18 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » locin12
Hloupé to vůbec není, naopak :1: :17: Správný saturnovský postoj.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »