Jupiter v Kozorohu, 11.dům


05.02.2018 - 00:06
(Váhy) Mišple
Jupiter v Kozorohu, 11.dům
Dobrý den, jak je to s tím Jupiterem v Koze? Že prý je v pádu, jak moc to ovlivní ten 11.dům?

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
05.02.2018 - 11:42 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Jupiter značí expanzi, což ve znamení Saturnově (Kozoroh) naráží na omezení (kázeň, trpělivost, dřina). Zkrátka ona expanze je zde držena na uzdě a usměrňována, nebo dochází k pádům, kdy každý chybný krok je potrestán pádem do hlubin.
Expanze tedy není zcela znemožněna, ale má své mantinely a pravidla a projevit se to může právě v záležitostech 11. domu. Například přátel spíše méně (v případě nedržení uzdy nemusí jít o skutečné přátele, mohou se od člověka v těžkých situacích odvrátit atd.). Přátelé také mohou převažovat v okruhu starších lidí, kde člověk může nacházet více porozumění než od vrstevníků, mohl by tu být i nějaký duchovní učitel.
Nezapomínat na to, že do záležitostí 11. domu promlouvá také 10. dům (Jupiter je vládcem MC), takže i zde lze očekávat úspěchy a uznání spíše v pozdějším věku na základě systematické vytrvalé práce.
05.02.2018 - 13:36 | Filtr
(Váhy) Mišple » Sosna zvlčelý
Děkuji za odpovědi. Takže ten můj Jupiterský kozel mi tedy kazí to moje marné úsilí:) A co ta kvadratura se Sluncem a Černou lunou? To se projevuje jak? Byla jsem u astrologa a ten mi řekl, že 11.dům je dům protekce, jaké to mám super, no nepřijde mi:)
05.02.2018 - 13:43 | Filtr
(Váhy) Mišple » Mišple
A když je v 11. domě s Jup. a Mars.v koze ještě Neptun ve Střelci?
05.02.2018 - 14:51 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » Mišple
Nechci být pes, ale Jupiter za nic nemůže, to my sami. Radix jen ukazuje, v čem dokážeme dělat chyby, sejít na scestí, anebo naopak vyniknout. Není to předurčení. Chyby uděláme my a taky si to odskáčeme my. :3:
Proto Jupiter neříká, že úsilí je marné a úspěch se nedostaví, ale spolu se Saturnem (vládce Kozoroha) říkají: Jestli chceš úspěch, tak makej a vydrž!

Ano, kombinace Jupitera a 11. domu může přinést protekci (Jupiter - úspěch; 11. dům - přátelé; v součtu úspěch skrze přátele = možná protekce, dobré kontakty). Samozřejmě se to neprojeví u všech, protekce upřednostňuje některé, kdyby ji měli všichni, přestala by existovat.
S Jupiterem v pádu bych se ale případné protekce, pokud by se vůbec objevila, spíše obával. Aby se člověk přes zdánlivou protekci nedostal třeba do pozice "bílého koně", který si to pak vyžere za ostatní.

Mars zde dodává energii, je v povýšení, takže člověk může ve svém snažení vytrvat, dává rozhodnost. Je zde vlastně zajímavé, že "škůdce" Mars na sebe bere podobu "dobroděje", Jupiter naopak.
Když k tomu přidáme Neptun, je to již sdružená konjunkce tří planet, kde Mars část Neptunského působení jako činitel přenáší na Jupitera, ale to už je trošku na delší rozbor a hledání, koho přesně která planeta zastupuje. Pro začátek bych se smířil s jejich výkladem v domě/znamení.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »