Štěstí na povel


30.01.2018 - 01:59
(Kozoroh) Bosch
Štěstí na povel
Velmi zajímavý článek Dánského psychologa Svenda Brinkmanna který mně zaujal,
dávám k úvaze o tom zda je smysluplné snažit se a do jaké míry "žít pozitivně" v situacích kdy bychom si možná měli raději dovolit být protivní.

"Tvrdí že ľudia by nemali veriť motivačnej literatúre, podľa ktorej plne kontrolujeme svoj osud. Ako predstaviteľ stoicizmu je presvedčený, že by sme sa nemali zameriavať na pozitívne stránky života, ale mať na pamäti zlé a negatívne myšlienky: vieru, že každý deň môžeme prísť o všetko, čo máme. Ide o akýsi protiliek proti dobe, v ktorej sa tak tlačí na dokonalosť a šťastie.

Zo šťastia sa stáva tovar
Sociálne siete ako Instagram či Facebook odhaľujú usmievavé a spokojné tváre či dokonalé dovolenky. Na dračku zároveň ide motivačná literatúra, ktorá ľudí učí, ako dosiahnuť trvalé šťastie a spokojnosť v živote. Podľa dánskeho profesora psychológie však posadnutosť šťastím môže mať odvrátenú stránku, pretože nás emocionálne kriví.

..emócia a naše myšlienky by nemali ignorovať realitu toho, čo sami zažívame. „Verím tomu, že naše myšlienky a emócie by mali odrážať svet okolo nás. Keď sa stane niečo zlé, malo by nám byť dovolené mať negatívne myšlienky a pocity, pretože tak to vidíme,“ tvrdí. Človek podľa neho by sa nemal zameriavať na pozitíva života, ale na negatíva a straty v živote, ktoré ho udržujú na uzde a v pokore.

..umelým sebazdokonaľovaním spokojnosť a šťastie nedosiahneme, pretože vieme, že na ďalší rok bude potrebné urobiť opäť niečo viac, byť lepším a zasa posúvať svoju produktivitu ďalej. „Nikdy nie sme dosť dobrí a viníme sa za to, ak zlyháme. Mnohí ľudia jednoducho hľadajú rýchle riešenia a motivačné knihy naozaj sľubujú rýchle riešenie problémov, čo je, myslím si, ilúzia,“ tvrdí.
https://www.etrend.sk/ekonomika/…

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
30.01.2018 - 08:32 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Normálny človek nepotrebuje nikoho aby mu to povedal a ti ostatní sa musia k tomu prepracovať a všetci koučovia a iní si mastia kapsy.
30.01.2018 - 08:36 | Filtr
(Býk) player
Takhle - pakliže je to jakoby vynucený štěstí , když je v módě být cool , tak to je samozřejmě sebeobelhávání. Milada je šťastná , tak já teda musím být taky...

Na druhou stranu , pěstovat si stresy , frustrace a žít si v bahýnku jen proto , aby mě pak nepovalilo , když mi náhodou vyhoří barák , ochrnu nebo mě opustí baba , to si nemyslím , že je dobrý návod.

Já tu mnohokrát psal , že štěstí je věcí volby. Ale jde asi o to , zda ho má člověk v DNA. Kde nic není , tam ani bůh nepomůže. Mám pár známých (ženských) , který maj rochnění se v hlubinách kalu a jen výjímečné vykouknutí nad hladinu tak zakódovanýho , že by je snad desetiminutový smích zabil.
30.01.2018 - 08:51 | Filtr
(Rak) dan162
Souhlasím. Emoce je zpráva o sobě, když ji ignoruji, stává se z krátkodobé situace dlouhodobý problém. Společnost potlačující jakoukoliv část emocí je nemocná, dřív či později, vztahy k nežití, vysoké platy a teror.

Zákazník má právo na příjemné prostředí, to je asi ale profesionalita každého jednotlivě, nebo holt není. Určitě vyjádření emocí ve smyslu přenášení svého humusu do druhých abych si ulevil je nepřípustné. Hněv ale je v pořádku, on taky zákazník by občas nevěděl co by roupama, pracovník není hromosvod.

Motivační literatura, jako odraz přesvědčení, že vnější změnou lze dosáhnout trvalých výsledků nebo vnitřní změny mi je k pláči - dlouhá léta jsem to tak zkoušel. Víc než dlouhá a kde si to neuvědomím, tam to zkouším pořád. Dívám se do své knihovny, ano, 3/4 půjde pryč.

Snaha o vnější zdání vzniká ale i samovolně, když neumíme s problémem hnout a chceme výsledky. Nařídíme si radost a láskyplnost, ve vztahu jako v práci - a ono to skřípe. Musí. Pokrytecká tradice k tomu lidi docela směruje - ale to pochází z doby, kdy emoční problémy byly neřešitelné.

Good luck, kdo tudy jde.
30.01.2018 - 09:25 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Myslím,že to hlavně způsobují média a reklamy.To je ta nejvíc masáž.
Tady na drsném severu tomu však z velké části nepodléháme,to už máme tak v genech,protože lidi se tu nikdy neměli nijak zvlášť dobře a vědí,že co je dnes,žítra neplatí.
Mě to naučili rodiče,abych si nic neomalovávala do růžova a vždycky počítala s tím,že se může kdykoli něco podělat,ale nebrání mi to prožívat chvilky štěstí v prožitcích (dětský úsměv,pohled do očí s partnerem,vůně lesa,kulturní zážitek apod.)
30.01.2018 - 09:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » bubobubo
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nevedela som že drsný sever to dal aj mne, ale asi to tak naozaj bude, tam na hraniciach v drsnom kraji sme nemali nič ružové ani len tu čiernu zem.
30.01.2018 - 09:30 | Filtr
(Rak) dan162 » Kiyoko
no když už máš v sobě to, co se snaží příručka naučit, tak jo, inspirace. Ono to je psané na objednávku - v práci buď báječná a pak třeba chcípni.
30.01.2018 - 09:33 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » aktigram
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
:3: :74:
30.01.2018 - 09:33 | Filtr
(Rak) dan162 » bubobubo
Možná vědomí, že kdykoliv cokoliv se může podělat, nevázání se na to, je snad i předpokladem pro schopnost užít si to, co je. Nemáš strach že něco odejde, nežiješ do budoucna, vážíš si čehokoliv přítomného.
30.01.2018 - 09:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » dan162
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jo souhlas. :15:A to se mi nestává často,abych s tebou souhlasila a tak si toho vážím. :4:
30.01.2018 - 09:35 | Filtr
(Rak) dan162 » bubobubo
:61: :61: :15:
30.01.2018 - 09:54 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Problém je že v tomto směru se i štěstí zobchodovává a tak se stáváme čím dál tím meně normálními.
30.01.2018 - 10:02 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » player
Myslím si že článek je o vědomé manipulaci s emocema za účelem jejich kapitalizace neboť se to vyplatí být usměvavý.
Ony mají však původně jiný účel. Na což nám tímto přeprogramováváním hrozí velké riziko ztráty emoční autenticity.
Taková nasraná prodavačka za socíku co tě už po vstupu do dveří uhranula pohledem byla důvěryhodnější než dnešní vysmátá pracovnice nadnárodního koncernu nebo programový úsměv který "dobře působí a získává přátele". Nejsou upřímné.
Štěstí je výslednici mnoha provázaných okolností a nedá se programově příručkami řídit.
30.01.2018 - 10:13 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Kiyoko
Já tam vidím ještě minimálně třetí rovinu a tou je transpersonální úroveň vnímání. S filosofií radikálně negativního vnímání se můžeme setkat v duchovních filosofiích. Popravdě se jedná podle mně o kontinuum a autenticitu celostního bytí, člověk se projevuje na všech úrovních jeho možného vnímání určitým způsobem který se dá řídit, manipulovat anebo ponechat "přirozenému stavu" ale to jsou jen možnosti jak s touto oblastí pracovat uchopit ji abychom se dostali k něčemu mnohem důležitějšímu co je za tím.
Tak nevím jestli jsme se pochopili. Tento psycholog se vymezuje jen k té osobní a kulturně společenské rovině. Já to vnímám hlouběji. Řešení je s tím vědomě pracovat a dostávat se dále a dále... Přibližně tedy asi.. "to teda".
30.01.2018 - 10:18 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Ak by nebola poptavka nebola by ani ponuka, takže kým je plno ľudí ktorí veria že si za peniaze kúpia všetko tak s tým nikto nič neurobí.
30.01.2018 - 10:18 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » bubobubo
Jo ale na severu je známo že se zase více chlastá. Ta potřeba prožití pocitů štěstí zůstává stejná. Severské pohádky na život připravují asi velmi dobře..tím že zpravidla končí špatně.
Na rozdíl od těch růžových kde končí vše dobře což je v podstatě dogma sebeklam a manipulace.
Podobně jako náboženství a možná i víra. Štěstí nemůže být program pokud má být autentické.
30.01.2018 - 10:24 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Myslím si že nejdříve to těm lidem někdo "vysvětluje" že ke štěstí potřebují to a to. Moderní pastýřové oveček. Co odvádí duše do bahna materialismu a neštítí se ani toho aby zkomercionalizovali i pocitovou oblast.
30.01.2018 - 10:30 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno, ja s tým súhlasím. Nie je nič horšie ako zbludilý pastier, ale kto zase za to môže ti čo organizujú na počkanie semináre a taký rozvoj a taký a hentaký a môžeš si zaplatiť kurz a už si jeden veľký guru - takže začarovaný kruh? - ako pre koho, každý sa nakoniec v tom musí nájsť, lebo nikoho neprebudíš ani nespásiš, to môže iba každý sám.
30.01.2018 - 10:30 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » dan162
já bych to v té personální oblasti řešil asi výběrem vhodných uchazečů
například vodní a zemská znamení nebudou zrovna modely vyzařujícího štěstí
ti půjdou na linku k fordovi :-)
nejlépe se hodí pro styk s klienty znamení vzdušná
30.01.2018 - 10:34 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » aktigram
Dnešním náborářům se někdy, už delší dobu říkává "lovci duší", nebo lovci lebek. :4:
30.01.2018 - 10:36 | Filtr
(Rak) dan162 » Bosch
Kdepak, i zemská znamení jsou plná lásky. I když třeba jako ty zdánlivě prskají kolem.

A styk s klienty není o tom umět se chovat, ale mít to tak rád. Povolání, ne zaměstnání. A umět vypustit.
30.01.2018 - 10:37 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ako v minulosti sa bili o dušu tak to stále pokračuje, ale zase ak niekto vie o svejej duši a cíti ju tak sa spamätá a nepôjde za nimi, takže každému to po čom túži.
30.01.2018 - 10:40 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » Bosch
proč zrovna k fordovi? :63: :4:
30.01.2018 - 10:42 | Filtr
(Vodnář) Znovuzrozená » dan162
kdepak, jenom vzduch umí nechat si "kydat" na hlavu a nebrat si to osobně....
a že to "klienti" dělají často, hodně a rádi - vozit se po někom, to můžu jen potvrdit...
30.01.2018 - 10:44 | Filtr
(Rak) dan162 » Znovuzrozená
hm, to je fakt. Možná hlavní je mít vyřešené emoce - aby to s člověkem uvnitř nehýbalo, a´ť druhý dělá/říká cokoliv.

založíme si personální agenturu :-)
30.01.2018 - 10:44 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Bosch
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele bubobubo, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To ano,potřeba je stejna,ale kvůli tomu se tu nechlastá,kvůli štěstí ne. :1:Důvody jsou různé,ale tady co hospoda,to nějaký spolek (hasiči,rybáři,myslivci,šachisté,studenti),tak bych to spíš odhadovala na zčásti získávání informací,pak také touha být s někým,v neposlední řadě,že se to tu tak prostě dělá,že se jde na pivo,ale jasné je,že narazíš i na ty,kteří na dně poháru zahání žal,přesto že ví o boji s větrnými mlýny. :3:
Příspěvky: 1-25 26-48
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »