Proč na faktech nezáleží?


19.01.2018 - 09:31
(Střelec) Lokii
Proč na faktech nezáleží?
Našel jsem super článek na idnesu, kdo by to byl řekl.
Na najdise se hodí úplně perfektně, tak snad to EZO/EMO lidem něco přinese:D...Často se tu setkávám s emocemi místo vysvětlení svého názoru, stačí se na něco zeptat a hned už jsou na mě lidé agresivní a nadávají mi :1:

https://technet.idnes.cz/proc-na-fa…

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
19.01.2018 - 10:57 | Filtr
(Býk) player
Záleží. Ale celej problém je , že skupina lidí A ti dodá fakta A a skupina lidí B ti dodá fakta přesně opačná.

Ta , která přijde dřív většinou nabude vrch.

A hlavně - neexistuje pravda. Nebo ano , ale velmi relativní.
19.01.2018 - 11:24 | Filtr
(Blíženci) tajga
Tohle jsou docela známé věci. A platí úplně pro všechny, nejen pro ezo. lidi. Záleží spíš na povaze.
19.01.2018 - 11:29 | Filtr
(Střelec) Lokii » player
Mýlíš se, tady lidi nediskutují o faktech... :22:
19.01.2018 - 11:29 | Filtr
(Střelec) Lokii » tajga
Tak to jsem rád, že o tom někdo ví :61:
19.01.2018 - 12:21 | Filtr
(Blíženci) tajga » Lokii
řekla bych ale, že kdo to psal asi bude oběť toho o čem píše. Že existují fakta, které jasně dokládají přistání na Měsíci? Jak by asi mohla taková fakta existovat :32: (to jen tak mimochodem, nechci rozvíjet debatu o přistání :64:)
19.01.2018 - 12:22 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » tajga
Nebo třeba jasný fakt, že 1+1 jsou 2 ;-)
19.01.2018 - 12:24 | Filtr
(Štír) tronco
asertivita vz. nasertivita :50:
19.01.2018 - 13:05 | Filtr
(Rak) dan162 » Mici Angóra
Ani to není jasný fakt. :2: Ve vztahové matematice někdy 1,5 a jindy 3.
19.01.2018 - 13:06 | Filtr
(Střelec) Lokii » tajga
asi tak miliarda vzorků, fotografie, výpovědi, video atd. ...to nestačí?
19.01.2018 - 13:11 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
Pokud si vezmeš dostatečně silný teleskop, tak na tom Měsíci můžeš přímo vidět pozůstatky těch přistání. Jen americká vlajka je už úplně bílá - vybledlá od Slunce.

Velice silným nepřímým důkazem je také to, že přistání tehdy nebylo zpochybněno Sovětským svazem - oni sledovali průběh výpravy velice bedlivě.
19.01.2018 - 13:24 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
Prakticky vždycky existuje nějaký objektivní pohled na věc. Netvrdím, že je nám vždy známý - pouze tvrdím, že existuje.

Například níže zmiňovaný let na Měsíc - tam je to jasně dané - kdo nevěří, ať tam běží - teď Číňani tam poslali Nefritového králíka. Ten dokonce vysílá - jeho signál je možné kdekoliv zachytit a určit směr odkud přichází.

Nadužívání relativizace (u zjevných objektivních faktů) je jeden z mnoha morů dnešní doby.
19.01.2018 - 13:40 | Filtr
(Střelec) Lokii » MG34
teleskop mě nenapadl...dobrý nápad
19.01.2018 - 13:43 | Filtr
(Býk) player » MG34
Jistě. Jenže to je rozprava o faktech , nikoli jejich popírání. Neměl jsem až tak na mysli konspirační teorie.

Ale např volby , jakékoli. To je přesně ten případ. Skupina A zahrnuje fakty skupinu B a ta je vehementně svými fakty popírá. Totéž platí ve vztazích , sportu , umění a tak...
19.01.2018 - 14:06 | Filtr
(Ryby) MG34 » player
V korektní diskuzi by mělo jít o hledání pravdy.

To je diametrálně odlišný přístup oproti "volbám", svádění, TV estrádám a podobným činnostem - tam nejde o hledání pravdy, ale o vybojování pozic.

Plést si pravdu a vybojované pozice je velká chyba.
19.01.2018 - 14:13 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
Jde PRÝ vidět jen z oběžné dráhy http://www.hvezdarnaplzen.cz/2015/…

Já na oběžné dráze nikdy nebyla. Takže si to pro sebe ponechám otevřené.
19.01.2018 - 14:14 | Filtr
(Blíženci) tajga » Lokii
Také existují údajně fotografie duchů a tisíce výpovědí o setkání s nimi.
19.01.2018 - 15:29 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
tak teďs vyloženě ukázala jak to je s tím "Proč na faktech nezáleží?" - já jsem tam psal ještě ten prakticky neprůstřelný nepřímý důkaz a tens schválně úplně odignorovala...

podrobněji zde - odstavec Akce, které nelze utajit -
https://technet.idnes.cz/podvod-ame…

ke sledování teleskopem - popravdě jsem nevěděl, že je to prakticky nemožné, takže tento můj argument prosím ignoruj, nicméně je možné sledovat tu družici na oběžné dráze a je možné sledovat přenosy dat z té družice, což už je oboje doufám prakticky proveditelné

jinak docela se mi ten tvůj přístup nelíbí - připomíná mi to situaci, kdy jeden člověk tvrdí, že prší a druhý tvrdí, že ne. Ten první tomu druhému řekne, ať se tedy podívá z okna a ten druhý to prostě neudělá a dál si stojí za svým... takový přístup má v sobě celkem markantní atributy čirého zla - a ne že ne...
19.01.2018 - 15:54 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
To nebylo schválně, vždyť sám píšeš nepřímý důkaz, tak to přece nemůžu brát za nezpochybnitelné.

A vidíš, že o tom zase sám tolik nevíš, píšeš, že si nevěděl, teď zase že doufáš....No já o tom taky tolik nevím, právě proto to nechávám otevřené, tím spíš, že je to za hranicemi naší Země a že se to týká nějakých mocností, jejich prestiže...

Mně je jedno, jestli tam přistáli nebo ne, nedotýká se to nijak mojeho světonázoru, nebo čehokoli, na čem mi záleží. Přirovnání s deštěm opravdu není dobré, tady o tom máme důkazy pořád jen zprostředkované. Pokud by mi někdo pouštěl video se záběrem deště, taky by to nemusel být skutečný déšť, ale třeba voda z hadice.
19.01.2018 - 16:39 | Filtr
(Beran) Háňa*
Spíš bych "řešil", proč má někdo snahu stále druhé přesvědčovat o svých pravdách, ať už se zakládají na čemkoli, a ke svému uspokojení nutně potřebuje získat dojem, že se mu to podařilo.
Mně je to například úplně jedno, jestli se mnou někdo souhlasí nebo má jiný názor - neživí mě to. Baví mě si popovídat, své názory nebo pohledy si vyměnit ... prostě jen tak, pro zajímavost, a dál si jet své. A nebo se někdy i zamyslet nad tím jiným pohledem, pokud mě zaujme, a obohatit se jím - proč by ne, když to samo přijde.
Ale jinak, každý přece žijeme sám za sebe, nepotřebujeme kývače, aby nám odsouhlasili, že žijeme, jednáme, volíme ... správně.
19.01.2018 - 16:51 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
To, že je důkaz přímý nebo nepřímý, ještě nic neříká o tom, jestli postačuje nebo nepostačuje - není v tom hodnocení jeho síly. Přímý důkaz je třeba svědectví a nepřímý třeba dedukce na základě souvislostí. Svědectví může být klidně nevěrohodné a naopak vyplývající souvislosti mezi obecně uznávanými skutečnostmi mohou být naprosto průkazné - pak bude tento nepřímý důkaz výrazně silnější než ten přímý.

Tzn. tou první větou pokračuješ v té tvé zlé ignoraci, když překrucuješ význam slov (zjevně asi nechápeš nepřímý důkaz)...

Druhým odstavcem zase odvracíš pozornost od toho silného nepřímého důkazu - zapomeň úplně na dalekohledy, když se v nich nevyznáš a myslíš si, že já taky ne. Přečti si ten odkaz s tím nepřímým důkazem a k němu se vyjádři.

A posledním odstavcem zase ("překvapivě") ignoruješ ten silný nepřímý důkaz - utíkáš se k nějakému zfalšovanému videu (přičemž jsem o žádném videu nepsal)...

a nepodívá se na ten nepřímý důkaz a nepodívá...
19.01.2018 - 17:37 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
Dobře, pro mě to není nezpochybnitelný důkaz ne proto, že je nepřímý, ale protože to může být i jinak. Rusové by řekli, že Američani na Měsíci nebyli. A věřil by jim to někdo? Jestli to někdo viděl, byli to zřejmě vědci, úplně jiní lidé, než kteří dělají politiku s úplně jinými zájmy, nemusí to být tak přímočaré. Pokud tohle nepřipustíš, jako možnost, tak bohužel, není se o čem dál bavit.

Myslím, že rozumíš, proč video - kvůli té zprostředkovanosti. Prostě kouknout se na skutečný déšť není totéž, jako se kouknout na záběry sondy z Měsíce z vybledlou americkou vlajkou.

Ty píšeš zlá ignorace, ale je to jen jiný způsob přemýšlení, nemůžu za to, že myslím jinak než ty, že vidím prostor pro pochyby tam, kde ty je nevidíš.
19.01.2018 - 18:23 | Filtr
(Ryby) MG34 » tajga
Rusům by samozřejmě věřili všichni - byla to vedoucí kosmická vemoc a s takovým zveřejňováním amerických lží měli svoje zkušenosti -
viz např. https://cs.wikipedia.org/wiki/… - tu tvoji "možnost" lze ve světle aféry U2 prakticky vyloučit - SSSR měl na prvenství na Měsíci enormní zájem a prohra v tomto závodu dost bolela, takže falešné Americké přistání by byl dar z nebes

sledování kosmických lodí neprováděli jen vědci, ale i nadšení amatéři z celého světa - dráha nosné rakety Saturn je nadevši pochybost - modul k měsíci dopravila spolehlivě, měla na to také paramtery - jeden z nejdůležitějších pilířů přistání na Měsíci byla právě nosná raketa - dokázala unést určité množství nákladu a udělit mu určitou rychlost - zejména v tom byla podstata toho kosmického závodu - Rusové tak velkou raketu připravili později

docela by mne zajímalo, odkud to zpochybňuješ - jestli už vůbec start rakety Saturn nebo až její cestu k Měsíci nebo až ten lunární modul nebo případně až vystoupení z modulu na povrch Měsíce - tak co, jak to máš? :3:

A mimochodem kým pro tebe je tento člověk? https://cs.wikipedia.org/wiki/… - zpochybňuješ i jeho předchozí lety do kosmu nebo jenom jeho let na Měsíc?

A tento? https://cs.wikipedia.org/wiki/… - byl na Měsíci dvakrát - jednou pouze prolétal těsně nad povrchem a měl zakázáno přistát - Apollo 10 (zpochybňuješ i tento let?) a za pár let se vrátil a byl posledním člověkem, co na Měsíci byl.
19.01.2018 - 19:02 | Filtr
(Ryby) MG34
Přemýšlím, jak se stavět k pochybnosti z neznalosti (umocněné ještě přehnanými emocemi a sebevědomým kličkováním). Mít někoho takového "v týmu" musí být docela za trest... Kdysi takových lidí snad ani tolik nebylo, ale dnes je to celkem módní vlna...
19.01.2018 - 20:13 | Filtr
(Blíženci) tajga » MG34
Dobře, ty si myslíš, že všechno je očividné a jasné, pro mě to tak prostě neni. Nemůžu se zbavit pochybnosti asi hlavně vzhledem k tomu, že se lety neopakujou, tomu nerozumim ze všeho nejvíc.

Jestli se tvůj poslední příspěvek o sebevědomém kličkování a přehnaných emocích vztahuje ke mně tak to o tvé schopnosti odhalovat masky moc nesvědčí. Nemám důvod kličkovat a nejsem ani moc sebevědomá, já prostě jen neumím mít v téhle věci tvoji jistou, skoro na všechno co píšeš mě napadá nějaké "ale" a odkazy z wikipedie a idnesu mi v tomhle případě nepomůžou.
19.01.2018 - 20:20 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Protože nejsme na Vulkánu :4:
Příspěvky: 1-25 26-33
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »