Čo je byť šťastný?


10.01.2018 - 09:01
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====

Čo je byť šťastný?
Reagujem na včerajší komentár o tom kde mi bolo povedané že zrejme nie som šťastná. Zamyslela som sa, možno v tu chvíľu som šťastná nebola, nemala som dôvod a tak ako som písala nie je možné byť ustavične šťastný či nešťastný.
Prečo by človek ktorý mal ťažký život nevedel byť šťastný? - ja som presvedčená že ak by nevedel čo je radosť, smiech a bláznenie tak by to v živote ani neuniesol.
Prečo si ľudia myslia že šťastie je spájané iba so skvelou pozíciou v práci, v zabezpečení finančnom a pod.
Ja ked vidím radix tak v prvom rade vidím čo ma ten človek naloženo a ani ma veľmi nezaujímajú hviezdy kde stoja, už z radixu je cítiť osobnosť že bude rozporuplná o tom niet pochyb a taká som aj ja, ale verte viem byť šťastná aj ked priznávam že v poslednom čase oveľa viac v prírode či s mojou hydinou či mačkamia psom, tak nejako mi to momentálne vyplňa oveľa viac život ako zvedavosť poznávať nových ľudí a cestovať - tým som si prešla skôr, veľmi rada som spoznavala nových ľudí.
Ako vnímate šťastie vy? - je to predsa plusová hodnota.?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2 3 4
Řazení:
10.01.2018 - 09:05 | Filtr
(Býk) 144
nedaj si zobrat svoje stastie a svoju vlastnu zivotnu filozofiu niektorymi tunajsimi tiez diskutermi

chcu prerabat masy na svoj obraz, no nejde im to, ale nevzdavaju sa

:27:
10.01.2018 - 09:11 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » 144
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No toho sa nebojím, patrím k tým ktorí len tak na počkanie nemenia sami seba kvôli slovám iných.
10.01.2018 - 09:40 | Filtr
(Býk) 144 » Kiyoko
ano, ked som to vcera od neho cital, na chvilu mi vzkypela zlc, ale z principu na neho nereagujem, ludia ho uz davno prekukli a nie je dovod reagovat
10.01.2018 - 09:54 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kiyoko
Řekl bych, že zloděj křičí "chyťte zloděje" - podsouváš mi jinou motivaci než kterou jsem měl - co je u tebe účelem nevím a je mi to celkem jedno (i když asi tuším). :1:

Také jsem to tam psal, že otázka nebyla určena k obhajobě za každou cenu. Moje motivace byla jiná - jen ať si tu "otázku" v klidu bez emocí sama položí a v klidu bez lidí a bez emocí si na ni sama odpoví.

Já sám, kdyby mi někdo něco takového napsal, tak to ignoruju - nemám v tom nic k řešení. Ale proč si myslíš, že uživatelka aktigram reaguje takto (zbytečně?) "textově bohatě"? Protože jí to "rozmázlo" téma, které zjevně "k řešení" má. O to víc je namístě si tu otázku položit a poctivě si na ni odpovědět.

A možná se ptáš, jak bych asi mohl vědět, že to tak je? Odpovím ti takto - vidíš, že to zarezonovalo? Vidíš. Tak nepátrej po původu. Ber to tak, že jsem se náhodou trefil - je irelevantní, jak jsem k tomu došel.
10.01.2018 - 09:56 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » cimi
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nie, neberiem ale bolo to adresované mne a teda zaujíma ma to ako vnímajú šťastie aj iní, možno osm ja divná v tom že šťastie vidím a cítim tam kde je - samotnom byti. Myslím že je dobre sa občas nad tým zamyslieť.
10.01.2018 - 09:57 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Kiyoko
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nádherne si vyjadrila moje myšlienky.
10.01.2018 - 10:07 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Takže po pravde - včera ma to ani len trošičku nerozhodilo, bolo mi to fuk len ma to prinútilo sa nad tým zamyslieť - ako skutočne človek vníma šťastie.
Toto čo si teraz napísal ma nahnevalo, lebo mnou manipuluješ a to nemám rada. To je to čo rezonuje.
O tom ako ja vnímam šťastie a čo je šťastie nepochybujem.
Prečo kvetnato opisujem? - lebo z duše nemám rada témy kde je otázka hodená do pléna bez toho aby autor k tej otázke zaujal postoj.
10.01.2018 - 10:16 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
No vidíš a teď ti zase nevěřím...

Pokud ale vyloženě chceš, abych popsal co to znamená být šťastný, tak to můžu udělat - možná trochu složitěji a pak to zkusím jednou větou úplně jednoduše.

šťastný může být klidně i soudce, který odsoudí nevinného, ale dokázal něco, po čem toužil, šťastný může být klidně člověk, který o všechno přišel (ale vlastně mu to tak úplně vyhovuje nemít nic), šťastný může být i zloděj, který ukradl velmi cennou věc, šťastný může být starý člověk, který je rád, že mu ostatní staří závidí, že on jediný je zdravý - konečně je v něčem porazil, atd.

jednoduše řečeno - šťastný je ten, kdo má v souladu vědomí, podvědomí a chování v realitě

...no a to ty podle mne nemáš
10.01.2018 - 10:19 | Filtr
(Býk) 144
to vyzera ze si sem preniesol bojovy front z inych vlakien
10.01.2018 - 10:23 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Vieš že si ma neprekvapil, - akurát som rozmyšľala nad tým či ty prežívaš radosť v tu chvíľu ked máš pocit ako niekoho dusiš. Ďakujem za odpoved.
10.01.2018 - 10:37 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
ale já tě přece nedusím... jenom ti prostě nevěřím, že jsi šťastná - na tom přece tvůj svět nestojí, že ti to já musím věřit

víš, že jsem se tě zastal, když jiní se na tebe sesypali - nemám důvod ti škodit a ani nemám "radost" z toho, jak reaguješ - tvé "sebesevření" je velmi silné - to je celý problém.
10.01.2018 - 10:45 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
A ty ma chceš prerobiť - ale to je zas tvoj problém, viem že nie si taký cynik na akého sa tu hráš a ty to tiež vieš že to viem.
10.01.2018 - 10:45 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kiyoko
Aha, tady byl původně prázdný text a přemýšlel jsem, co tím chce autorka "říct"...

vím, co myslíš, ale je to jinak - podle mne jsem to nepojmenoval "nešťastně", ale naopak velmi trefně - nemám sníženou citlivost, naopak moje citlivost je možná zbytečně velká, ale já se nedívám na aktuální dopad mých slov (pokud není fatální) - dívám se až na druhotné dopady - které se od toho aktuálního zvlášť u "těžkých případů" dost liší - někdo tomu říká manipulace, já rozhodně ne - není nic špatného, když člověk přemýšlí o dopadu dopadů místo jen o dopadech samotných

ad) zloděj chytí křičte zloděje - ten kdo používá slovo "podsun" sám podsouvá motivaci

ad) "tuším o co ti jde" - možná také nejsi šťastná
10.01.2018 - 10:49 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
jak říkám, bohatě stačilo si to v klidu sama poctivě neveřejně zodpovědět, nemuselas veřejně reagovat - a nesnažím se tě předělat - jenom ti poctivě odpovídám na otázku, kterou vysíláš - co s mou odpovědí uděláš je čistě tvoje věc

ale když už to vylezlo, tak s tím souladem vědomí/podvědomí/reality - to JE klíč, za tím si stojím - platí to pro každého nejen pro tebe
10.01.2018 - 10:50 | Filtr
(Štír) tronco
Štěstí, neštěstí, láska, manželství, kytička, růžička, dítě, smrt !
:3: :49: :27:
10.01.2018 - 10:55 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Aha, tak neviem či som to správne pochopila? - ak niečo napíšeš tak si to mám prebrať sama zo sebou a nereagovať komentárom či novou témou.
No diskusia je o tom že sú aj odpovede a ujasnenie si svojich názorov.
Pre mňa je táto téma prínosom a to v tom - som nesmierne šťastná že v tomto živote stojím na tej strane kde necítim šťastie z nešťastia ani najväčšieho nepriateľa.
10.01.2018 - 11:08 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
O štěstí by se dalo napsat velmi mnoho. Kupodivu i z vlastních zkušeností. Přidám jen jednu nejčerstvější. Dva večery zpět jsem uspával Vojtu. Na balonu, jak je zvykem, protože jen houpavý pohyb na něj (někdy :3:) zabírá. Nechtěl spát. Pořád koukal kolem sebe a občas na mě... Člověk je někdy taky nervózní a už i unavený, když je to večer co večer (den co den a on nespí a nespí - jak takové malé dítě může tak málo spát?) a najednou se na mne podíval...
Štěstí, to byl ten pocit, který mne zaplavil. A řekl jsem mu (nahlas) co říct jsem musel. Jak jej miluji a že jsem šťastný, že je tu s námi. A že si vybral nás. Právě nás.
A on si položil hlavu na mou hruď a za půl minuty spal. A neprobudil se ani při pokládání do postýlky (málokdy se neprobudí).
Ten okamžik byl vlastně prchavý. Už je pryč. Člověk se navrátil k běžné činnosti a ta chvilka je minulostí. Netoužím marně a bláhově, aby trvala pořád. Jsem vděčný za ten okamžik. A nelituji, že je to pryč. Naopak mne ta vzpomínka hřeje a já jsem šťastný, že jsem jej prožil, naplno a až na dno, do posledního doušku.
(Vidíš, Khalí, ještě jsem ti o tom ani nestihl říct, jak to předevčírem bylo. Ale Ty víš sama nejlépe proč. :20:)


Štěstí?
To je asi nastavení mysli.
Já mám štěstí, že moje nastavení mysli je takové, že štěstí vnímám. Není to moje zásluha. Tedy alespoň myslím. Kdyby se mne někdo zeptal, jak jsem toho dosáhl, asi bych nedokázal odpovědět... Dosáhl? Ne, prostě to tak mám, žádná zásluha. Prostě mám štěstí.
Na straně druhé také vím, co to je, když na člověka padne těžká deka. Deprese ne. Jen nějaký splín, obavy, rozčarování, smutek a všelicos z toho, co znají i druzí. Člověk z nich není nadšen, když na něho tyto emoce doléhají. Ale vím, že díky nim pak si více uvědomuji pocity štěstí. Že to pro mne není něco samozřejmého. A pocit štěstí to pak umocňuje. Proto i tomu "zlému" občas otevřu dveře se slovy "tak pojďte dál!"
10.01.2018 - 11:10 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
Musíš to brát v kontextu téhle tvé věty, abys tu sehrávku pochopila:

"No ja som šťastná aj s tak vnímanými emociami a ty si šťastný bez emocií, super a tak vlastne nie je žiaden problém."

Když pominu tu část, kde já mám být šťastný bez emocí (což je oxymoron), když pominu tu deklaraci "není žádný problém" (když zjevně je), tak tam zbývá jediné svítící "ja som šťastná" - nedokážu si představit, že zrovna tohle by z celé té tvé věty bylo jediné pravdivé.

Když pak v takové situaci napíšu někomu, že mu nevěřím jeho osobní pocit, je to víceméně konec diskuze na dané téma. To se nedá obhájit ani vyvrátit. Veškeré pokusy o to jsou zbytečné - ty si sama poctivě odpovíš a řekneš si, že mám pravdu anebo jsem se sekl. Já to dál neřeším. Je to jen deklarace mého stavu. A že tím diskuze skončí je také v pořádku, protože se dostala do patové situace, tak to někdy bývá...
10.01.2018 - 11:15 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
áno a možno si to ty stoik nepochoopil že som ti odpovedala v stoickom postoji
trhni si.
10.01.2018 - 11:17 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Sosna zvlčelý
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Krásne si to až som to precítila. Tak vnímam silný dotyk šťastia ktorý je nesmierne umocnený a nesieme ho v srdci dalej a dalej a rozosievame naokolo aj ked o tom nevieme.
10.01.2018 - 11:23 | Filtr
(Ryby) MG34 » Kiyoko
Nene, to štěstí není "moje" téma - já jsem s tím nezačal a naopak jsem se to tam snažil utnout ve chvíli, kdy se to rozjelo - deklarací, že jí nevěřím.

Znáš ten čínský příběh o farmářovi, kterému utekl kůň? Tak v rámci tohohoto modelu já uvažuju - nelze hodnotit jen dopad, je fůra dopadů dopadů dopadů... A když nevidíme až na konec (což většinou nevidíme), tak je to všechno skoro jedno (až na případnou fatalitu).

Fatální je pouze to, co ohrožuje přímo život. Jinak prakticky nic. Tzn. v této diskuzi prakticky nějaká fatalita víceméně nehrozí.

Neřekl jsem, že to s druhými myslím dobře a že mají být vděční - to není můj základní přístup - já jenom nechcu lhát, tzn. na otázku odpovídám pokud možno poctivě. A když je "otázka" ve formě určitého volání o pomoc, může se stát, že třeba i pomáhám. A stejnětak může být sebedestrukční otázka - i k té se klidně připojím svou odpovědí.

zloděj - nerozumím té tvé implikaci - napiš to polopaticky co konkrétně má z čeho plynout - podle mne máš někde v té implikaci logickou chybu

- nechcu obejmout

EDIT: ještě k tomu hodnocení fatality - tak s tím dost zásadně nesouhlasím - zase se nedá chodit kolem všech jako kdyby byli z porcelánu - určitý "základ" by měl každý vydržet a když nevydrží, je to jeho boj...
10.01.2018 - 11:30 | Filtr
(Ryby) MG34 » aktigram
...no, ale stejným způsobem se přece dala pojmout i ta moje odpověď - mohlas to brát jako "trhni si taky" a byl by klid :3:
10.01.2018 - 11:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » MG34
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
To áno ale nemal si mi napísať že neveríš že som šťastná. :3:
Máš pravdu v tom že ma to nenechalo ľahostajnou, aj ked ty sa na to pozeraš inak. Naozaj som si uvedomila že chcem, aby sme si pripomenuli čo je to šťastie - vlastne odpoved na to nie je dôležitá.
Chcela som aby sme sa mohli dotknúť šťastia iných a ja som sa dotkla ich šťastia či už ako to opísala Kiyoko, Siili alebo Sosna.
Uvedomila som si že nemôžem dať názov Čo je šťastie? - lebo to už viem a preto som sa odpichla od včerajška.
Je to 34 a pol roka čo som sedela na vladovej stanici so svojimi dcérami - prváčkou a tretiačkou. Oni mali zo sebou školské tašky a ja kabelku a dve igelitky - takto som odišla od manžela. V tu noc na tej stanici som dcére zo zošitka vytrhla jednu stranu a napísala báseň s názvom Čo je šťastie.
Prvé dve slohy boli o láske k deťom či k mužovi a ja si z nich nepamätám ani slovo iba posledné časti básne - nie sú presné
šťastie je láskavý pohľad mamy
dlaň, ktorou pohladí ťa otec,
šťastie je iba krátka chvíľa ktorá mámí
ale cennejšia ako ktorakoľvek vec.
Tento zdrap papiera som nosila pri sebe 2 roky a čerpala silu z toho aby som prežila svoje ťažké časy aj na Morave, potom sa odrazu ten papier stratil.
Preto pripomenúť šťastie je dôležité, lebo tou spomienkou sa da pohnuť Zem.
10.01.2018 - 11:51 | Filtr
(Rak) dan162
pozemstane, když ti už fakt hodně lidí něco říká, tak budou mít nějakou pravdu. Můžeš ji neslyšet, protože bys musel zrušit nějaké premisy, ale tím si jen do světa říkáš o pořádnou facku.

Dnes jsem dostal košem, ale každé slovo sedlo. Ta facka sedla, au. Napadá mne, že je štěstí moci prožívat i takové chvíle, kdy se člověku chce brečet.

Já tím projdu a budu zase ok.
10.01.2018 - 12:09 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Sosna už vyjádřil to podstatné :17:

Tak ještě dodatek za mě - štěstí chápu ve dvou rovinách. Buď jako emoci (pocity štěstí), nebo jako styl života - jakési vnitřní nastavení, které obsahuje jak radost, tak i smutek, hněv, zkrátka emoce, které jsou nebo mohou být na denním pořádku. I smutek může být nádherná, nenahraditelná věc. Já bych se o něj ochudit nechtěla.

Jak na štěstí, jakožto styl života?
Použiju podobenství z knihy Nekonečný příběh. Když měl Bastián znovu od základů vybudovat říši Fantazie, stačila mu k tomu jeho přání. Obdržel amulet Auryn, na jehož zadní straně našel nápis: "KONEJ, CO SI PŘEJEŠ".

Pokud budeme na chvíli brát říši Fantazie jako náš vlastní svět, zjistíme, že to tady i tam funguje stejně. Rozdíl je ve vnímání toho světa, ale mostem je vždy naše přání. Ten vzkaz Aurynu - tedy jakéhosi "božství" v nás, se dá chápat dvěma způsoby, v obou případech si přejeme a konáme, ale to důležité je skryto.

Můžeme:
- dělat, co se nám zlíbí
anebo
- konat dle své pravé vůle

:44:
jedna z těch cest ke štěstí vede.

...
I za cenu facek :62:
Příspěvky: 1-25 26-50 51-75 76-86
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »