Votázka ke studu


01.01.2018 - 10:39
(Býk) player
Votázka ke studu
Nemyslím tím jenom ke studu za nahotu , ale obecně. Třeba - někdo umí krásně zpívat , ale jinde než zavřenej doma na hajzlu nic nedá....stydí se. Víte , co tím myslím.

A teď - tak která mrcha oběžnice za to může a jak proti tomu vést litý boj?

Příspěvky v diskuzi

Stránka: 1 2
Řazení:
01.01.2018 - 10:48 | Filtr
(Váhy) Buddha/2
Myslíš jako boj proti oběžnicím nebo boj za nestydatost :25:?

Já nezpívám ani na hajzlíku - nedovolí mi to můj částečný hudební sluch :4:
01.01.2018 - 11:26 | Filtr
(Býk) player » Buddha/2
No - právě , třeba jestli nestaščí jen počkat , až se ta mrcha nepotká s jinou mrchou v konjunkci , nebo zda nerozstřelit Pluto vodíkovou pumou...což by ale byla škoda, samozřejmě....
01.01.2018 - 11:33 | Filtr
(Lev) Marhon
to sem teda zvědavá, jestli ti na to někdo odpoví.
já bych asi řekla, že tohle je spíš možná výchovou, že to v člověku prostě nějak vyrobí tím, že mu srazí sebevědomí nebo ho upozorňují.

mě osobně vadí jakýkoli stav, kdy se po mě něco chce, všichni se na mě otočí a očekává se, že se vyjádřim. už jako malá, když mi byly ty čtyři, pět let, tak do mě máma, při setkání s někým cizím dloubala se slovy "pozdrav". a to vim, naprosto přesně, že v tu chvíli v krku knedlík,
schovávala sem se za ní a nevyrazili ze mě ani slovo.
a to vlastně platí do dnes. když někdo po mě chce nějaký vyjádření a může to být i blbost, kdy mě se začne divit, že něco umim nebo dokážu, tak nevim co na to mam říct.
něco jinýho je, když se mě někdo zeptá, jak to dělám. to se rozpovídám, ale jak mě někdo pochválí a začne s těma kecama, to neni možný, jak to dokážeš, tak se tvářim, že sem jen dekorace okolního prostředí. :63: ale už sem se naučila, že když něco dělám, tak se mi ruce neklepou. nesmim být naštvaná, to jo, ale když někdo jen přijde a kouká mi pod ruku, to už problém neni. když se na nic neptá. :4:
co se týká zpěvu, nezpívám ani na tom záchodě, páč by to bylo slyšet ve stoupačkách a když doma, tak jen tak potichoučku, šeptem aby to nikdo neslyšel a to je falešný jak džíny s číny. a hlavně většinu písniček, mých oblíbených písniček, prostě nezazpívám. ale je fakt, že asi před deseti lety sem si asi tři, čtyři, pro mě zpívatelný písničky pořádně nahlas zapěla v autě a to neznělo špatně. sem si říkala, že by to možná šlo. :4: ale sem přišla o mé bezpečné prostředí pro zpěv, přestala sem i zpívat. :4: musim mít jistotu, že to nikdo neslyší. takže pro mě přichází v úvahu jen jedno jediný místo, kde sem schopná zpívat :75: ,
jenže to by mě stálo asi tak dva, tři miliony. :4:
01.01.2018 - 11:38 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No, jestli to myslíš obecně, fakt je proti tomu vždy potřeba vést lítý boj?
Zdravá míra studu je vždycky nutná, to jednak, a jednak ne každý prostě potřebuje být král večírků :4:
01.01.2018 - 11:45 | Filtr
(Lev) Marhon » .
teda já nevim, ale z vlastní zkušenosti vím, že v dnešní době, když NEOHROMÍŠ, tak tě povětšinou lidi přehlíží. ale stačí říct jednu větu typu já dělám tohle, já umim tohle, nebo se stačí s někým pohádat :4: , nebo si dát prostě nohu za krk a najednou začnou člověka brát vážně a pak se lidi najednou chtěji bavit a i ti, co na tebe před minutou málem šlápli. :43:
tak mě připadá, že aby se člověk někam dostal, tak, víceméně, chválení se, předvádění se a chvástání, je to v dnešní době nutnost.
01.01.2018 - 11:50 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Já jsem nikdy nepotřebovala ohromovat lidi, kteří po mně šlapou. :63: Buď jsou lidi už rovnou fascinováni tím, kdo jsem a mají mě rádi, nebo se v mým životě moc nezdrží. Opravdovost na jedné straně (ať je jakákoliv) přitahuje opravdovost na straně druhé.
01.01.2018 - 12:02 | Filtr
(Lev) Marhon » .
nemyslela sem šlapou, v tomhle slova smyslu, ale ve smyslu, že přehlíží.
například já se v práci snažila pořád stejně. snažila sem se dělat věci správně, pokud možno dost a měla sem i radost, že mi to celkem šlo. ale byla sem jen šedivá myš. ale stačilo po dvou letech rozvířit vody a postavit se proti někomu, kdo mi dělal zle a najednou si mě všimli. najednou mě pochválili, že sem šikovná a přidali mi plat. zajímavostí je, že plnim pořád stejně, kvalitu odvádim pořád stejnou, vlastně u mě se nic nezměnilo, nezlepšila sem se. jen se změnil okolní pohled na mě. najednou si mě všimli.
a to je i v běžných věcech. když něco řeknu já, tak mě nikdo nebere vážně, když to samý řekne někdo kvalifikovaný popřípadě s titulem, tak to se najednou boří hráze.
takže něco jako sedej panenko v koutě, budeš - li hodná, najdou tě... neplatí. nenajdou. nanejvýš o tebe někdo zakopne - ve smyslu, že si tě prostě nevšimne.
01.01.2018 - 12:27 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Tak to chápu, ale tohle je podle mě prostě o tom, že se člověk má rád, takže ví, že si zaslouží něco dobrého, třebas i tu pochvalu. Ale když jsem mluvila o zdravém studu, tak jsem prostě před sebou viděla tu druhou, poměrně extrémní stranu, kdy člověk prostě nemá zábrany u skoro ničeho :4: A že prostě když někdo nezpívá na veřejnosti, tak to nemusí být o tom, že by byl pokakaný strachy, co si o něm kdo pomyslí, ale třeba o tom, že prostě nemá tu potřebu.
01.01.2018 - 12:31 | Filtr
(Beran) Háňa*
Občas člověk sice vyslechne nějaké to džinži brinži u ohníčků, tam to může vykompenzovat celková atmosféra, že to chvíli vydržím, než uteču - ale abych se k tomu "sboru" ještě přidávala, to fakt ne. Většinou je to hrůza - uši mám jen jedny :4:
01.01.2018 - 12:32 | Filtr
(Rak) dan162 » Marhon
a tak to já si klidně zazpívám, kdyby se to někomu nelíbilo (když jsme měli průzvučné stoupačky), tak bych se to rychle dozvěděl :-) A chvíli to vydrží, nesmí toho jen být příliš a v blbou hodinu. Ještě se budu trestat zpěvocelibátem :23:
01.01.2018 - 12:38 | Filtr
(Lev) Marhon » .
to ano. :15: to že něco umim, mi stačí v tom, že vim, že to dokážu, nemusim tím ohromovat ostatní. tak sem to i myslela, proto sem psala i to, že bohužel, dneska si to svět žádá. pokud člověk neohromí, tak se většinou nikam moc nedostane. :63:
to na co se ptá Pláya je asi spíš ta druhá věc, kdy by člověk rád ukázal co umí a vnitřně na to prostě nemá. já bych třeba před lidma nezpívala ani omylem, i kdybych to uměla. mě se sevře hrdlo a neřekla bych ani dobrý den. :4: a to mam i při mluvení, ve chvíli, kdy mi o něco jde. kdy vim, že bych se měla vyžvejknout a prd.
01.01.2018 - 12:42 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Marhon
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele ., který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Jj. Já třeba vím, že se zpěvem před ostatníma problém nemám - když mám ty ostatní ráda a jsem uvolněná, tak to jde. Ale když si představím, že bych měla mluvit před větším množstvím lidí, někde v hale, přednášet... je mi fakt ouzko. A u tohodle vím, že by se to dalo - a mělo - trošku překonat :6: V tomto mám problém už od školy a souzním s názorama tady... že to je výchovou a společností. Nemyslím si, že bych to měla zaznamenáno v radixu.
01.01.2018 - 12:45 | Filtr
(Rak) dan162
Stud je emoce, tj.zpráva. Pociťujeme ho, když vůči společnosti překročíme hranici my zevnitř. Hranice námi stanovené. Se studem jako s každou naší emocí nelze bojovat, lze přijmout pochybení a napravit škody. Ano, jsem takový, dělám někdy věci, za které se stydím. A v dlouhodbé perspektivě prozkoumat jak proč jsme narušili vlastní hranici (co je správné) a jestli je ta hranice správně postavená, může být i vnucená.

Oběžnice za nic nemůže, sklony, které k tomu vedou je naše vlastní omezení, to je saturnovské, včetně studu zablokovaného/trvajícího z minula. Žádné planetární vlivy tě neshodí do studu, když ho v dané oblasti nemáš.
01.01.2018 - 12:49 | Filtr
(Lev) Marhon » .
to si myslim taky, že to je spíš způsobeno okolím. když se zpětně otočim, tak to tam vidim. je fakt, že ta stydlivost tam někde může být a záleží, jak se okolí zachová, jestli to svým vlivem zhorší nebo zlepší.
komický mi připadá, když mě máma strkala do situací se slovy, nestyď se pořád a přitom právě touhle "podporou" - snažením, to utloukala ještě víc, než to bylo. :4:
přitom možná stačilo, kdyby mě občas za něco pochválila. člověk by si na ten stav zvykl a pak neměl pocit, že všechno dělá špatně.
01.01.2018 - 12:51 | Filtr
(Rak) dan162 » Háňa*
muzika u ohníčků vznikala jako výsledek toho, že lidi byli rádi spolu, společně v osadě dělali kdeco, a jestli to ladí bylo až druhé. Obvykle se to časem poddalo. Ad atmosféra - střípky té atmosféry jsou dodnes lehce patrné, ale podle mne už jen střípky :-)
01.01.2018 - 13:02 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No tak ja neviem, zrovna exibicionista určite nie som, dokonca som mala problém sa vyzliecť aj do plaviek ale spievam rada a aj tancujem rada, dokonca som hrala aj divadlo a samozrejme veľká tréma ale nakoniec ma už nič nevyviedlo z miery. Pamätám sa ako som nenávidela na jednom liečení chodiť cez celú zrkadlovú sieň k svojmu stolu a hlavne ked už boli stoly obsadené a ja som nevedela či vôbec dýchať, to bolo pre mňa zlé ale pointa? - ked som sa po čase s nimi dala do rozhovoru tak mi padlá sánka - oni všetci tvrdili že ja som nedosiahnuteľná, že som išla k svojmu stolu ako kráľovná. Tak som pochopila že čím viac sa vnútri hanbím tým viac som navonok vyzerala pokojne - určite za to môže niektorá planéta.
Tiež sa pamätám na to ako moja kolegyňa na nejakom večierku mi povedala - Bože ako si to mohla na tom parkete vydržať, boli ste iba jediný pár a všetci sa na vás pozerali- no myslím že ja som si užila odvetu ked som na to reagovala - a čo tancovali sme zle?
Takže patrím medzi hanblivé typy ale nemám problém kdekoľvek spievať či tancovať, ale sa aj zapojiť do debaty.
01.01.2018 - 13:18 | Filtr
(Býk) 144
Tohle tak řeší NLP a taky bez planet
01.01.2018 - 13:20 | Filtr
(Lev) Marhon » dan162
no já nevim. ale je fakt, že když někdo je schopný napsat, že lev má rád obdiv, že na sebe rád strhává pozornost, že se rád předvádí, že je egoista a tak podobně, tak to někde vzít musel. a pokud dokáže z planet vyčíst, že někdo je rád středem všeho, tak by měl umět vyčíst i opak, kdy ten člověk se radši drží v ústraní a pozornost nevyhledává. je to totéž, jen na druhý straně přímky. takže teoreticky by se to v těch planetách mělo někde najít podle vlastností.
01.01.2018 - 13:49 | Filtr
(Rak) dan162 » Marhon
Když nějaká energie tranzitem posílí, tak je jen na nás, jak s ní naložíme. Můžeme reagovat postavením dobrovolných hranic, svázat sebe, a můžeme tím projít bez nějakého opatření a můžeme taky zcela přímočaře podstoupit následky a třeba říct, že nepozdravím, protože ten chlap je olezlej nebo se zavřít a nekomunikovat. Nevidím u tranzitů jednoznačnost výsledku. Rodný horoskop je něco jiného.

Stud je podle mne naučená emoce, zatímco Slunce ve Lvu vrozený hlavní princip. Vrozený je třeba introvertní vztah k okolí, ale i zde může být naučením příliš posílený, víc než je přirozené. Introvertní projev planety bych hledal v ženských znameních.
01.01.2018 - 14:35 | Filtr
(Lev) Marhon » dan162
nevim. když si to přeberu pocitově, je to pro mě jen druhý konec přímky. neumim to jinak popsat. myslim si, že to je jen následek určitých vlastností člověka. a ty se v horoskopu popisují.
01.01.2018 - 14:38 | Filtr
(Lev) Marhon » dan162
šla sem se kouknout, co na to googl. :4:
"Jako takový není stud důsledkem mravní výchovy, nýbrž spíše předpokladem skutečné mravnosti. Výchova může ovlivnit rozsah a způsoby projevování studu, může je usměrňovat, podporovat nebo potlačovat, stud sám však není produktem výchovy."
01.01.2018 - 17:34 | Filtr
(Býk) player » Marhon
To máš pravdu. Říká se: dobré se chválí samo a nepotřebuje marketing. Ale dnes je potřeba asi i kolem kvality dělat dost kravál ,aby ji dav bez zájmi neminul.

Tudíž za mě Khaliina věta: torcha přirozeného studu je v pořádku - myslím , že stud je nemoc. Sice možná vrozená v některých případech , ale v jiných prudérní výchovou násilím implantovaná.

Mě tenkrát ta holka , co mě tahala pořád mezi naturisty řekla: Smát se ti nikdo nebude , protože je taky nahej. A pak to máš tak: pokud se tvoje tělo někomu líbí , tak ať si ho propána prohlíží , ne? A pokud se nebude líbit , tak budou koukat po jinejch.

Přesně. Tahle věta odpárala veškeré mé pochybnosti. V tom Babylónu to byla výstava všeho. Krásy i celulitýdy , štíhlosti i plnosti , chlupů i nechlupů , pooperačních jizev , dlouhých penisů po chlapa , kterej tam neměl prostě skoro vůbec nic.

Dále - kumšt. Kumšt se musí vystavovat , jinak strácí smysl. samozřejmě , znám i lidi , které baví hrát jen doma a přitom hrajou výborně. Ale oni ukrývají krásno...zadržují ho.
02.01.2018 - 14:24 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele Kiyoko, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
...to by zajímalo i mne. Jsem poměrně komunikativní člověk. Besedy s účastníky zvládám v pohodě, ale jak mám někde přednášet, objeví se zásek. Na pódiu pak vypadám jak před kolapsem. A nepomůže mi ani kostým, abych svou roli dohrála s přehledem. Mám pocit, že mi to dělá ta měsíční Panna a její touha po dokonalosti, tj.: hlavně se neztrapnit a mluvit k věci - což mívá klasicky naprosto opačný účinek :5:
02.01.2018 - 23:43 | Filtr
(Lev) Marhon » player
no vidíš a mě by na tu nuda pláž nikdo nedostal. to by musel být někdo, do koho bych byla sakra zamilovaná, abych to udělala kvůli němu. ale dobrovolně, vědomě ani omylem.
ale s tim, že když něco umíš, tak to musíš ukázat, s tim souhlasim. už sem se přesvědčila, že když člověk nevykřikuje já dokážu tohle a tohle, tak na něj prostě prdí. ale stačí ukázat, že si sáhne špičkou jazyka na nos a je středobodem vesmírnýho dění. bohužel. ono bohatě stačí, když se holka namaluje, co na tom, že když se umeje vypadá jak muj dědeček. :4:
no, já tohle neumim. naopak. sem v rozpacích, když někdo zjistí, že sem dělala, nebo dokážu něco, co ten druhý ne. nevim jak reagovat. a pokud bych měla nějaký talent, jakože nemam, třeba to hraní, zpívání a podobně, tak bych si taky asi tohle provozovala doma. :4:
a už sem zase u toho studu. :21:
Příspěvky: 1-25 26-31
« předchozí  další » »|
Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Štír Štíru
ukázat kalendář »