Co ty mi lezeš do snu?


31.12.2017 - 19:43
(Kozoroh) Sosna zvlčelý
Co ty mi lezeš do snu?
V poslední den roku 2017 nad ránem se mi zdála skutečná lahůdka. Tak předkládám částečně pro pobavení, částečně jako varování a částečně i pro zhodnocení, zda i takový sen má svůj význam? :3:

Sehnal jsem si nějakou velmi dobře placenou brigádu. Nárazovka. 24 hodin v kuse a za to odměna, co jinak vydělám za měsíc. I když jsem nevěděl, o co jde, no neberte to!
Až na místě jsem se dozvěděl, že mám posílit prezidentskou ochranku Miloše Zemana. Byl to právě den voleb.
Se mnou tam byl ještě můj kolega Darek z práce, což bylo komické, protože je to takový střízlík. Darek a ochranka! :61: Ostatní členové ochranky byli stálí, my dva pouze na ten den. Neměl jsem z toho radost, že zrovna Zemanovi mám dělat ochranku, ale už nešlo couvnout, tak jsem si řekl, že práci odvedu svědomitě a tak, jak jsem se zavázal.
Byli jsme s Milošem Zemanem v nějakém rodinném domě kdesi na vesnici. Prý že ve městě pro něj není bezpečno, že jsou tam nějaké protesty. Ale protestující se nějak domákli, kde je. Silnice byly uzavřeny, tak šli pěšky přes kopec. Asi s sebou měli nějaké katapulty, protože najednou na dům začalo padat všelicos za předměty. Vím, že jedním z předmětů byla třeba lopatka na uhlí (nechápu, proč zrovna ta). Když však přiletěl odněkud šíp (pro luk), dostali jsme s kolegou úkol odvézt Zemana pryč v béžovém mercedesu. Měli jsme s ním jet k nějaké komisi, kde se musel s počátkem voleb ještě osobně registrovat (nevím proč). Ostatní že prý zdrží demonstranty.
Měl jsem sedět vzadu, Zeman jako spolujezdec vpředu a Darek měl řídit. Vyjeli jsme a já si najednou všiml, že Darek je na místě spolujezdec a Zeman řídí mercedes. Najednou se u silnice objevili demonstranti s transparenty. Spílali nám, ale nachali nás jet. Zemana to však rozzuřilo a přidal plyn a řítil se vstříc davu. Naštěstí všichni uskočili a my projeli. Cítil jsem nenávist ze dvou stran. Z toho davu. A taky z našeho prezidenta. Bylo to oboustranné. On nenáviděl ty všechny venku a oni jeho.
Zeman byl velmi rozrušený a hnal auto vysokou rychlostí po té okresce. najednou jsem si všiml, že chroptí a sahá si k srdci. Řval jsem na Darka, proč ho nechal řídit, že nás zabije. A on odpovídal, že co měl dělat, že i když je to starý blázen, tak je to pořád prezident a že mu to Zeman přikázal. Že se bál, že ho jinak vyhodí a on přijde o výdělek. Nějak se nám podařilo přinutit Zemana zklidnit a zastavit. Pak už řídil Darek.
Cestou už byl klid. Zeman vypadal naprosto zničeně. Starý unavený člověk, rezignovaný... Dojeli jsme do města. Před budovou, kde měla být ta komise, byl opět dav demonstrantů. Transparenty s ne moc přívětivými nápisy (třebas ne neslušnými). Zase nenávist by se dala krájet. Zeman to již naprosto ignoroval. Ignoroval naprosto okolí, i nás dva.
Zastavili jsme před budovou a policisté zabezpečili, aby prezident mohl projít. Nedělal žádná gesta, jako obvykle, musili jsme ho podpírat, aby vůbec do budovy došel. Bylo to tak nedůstojné. A já, ač ho nemám rád, jsem s ním soucítil. Bylo mi ho líto, když jsem cítil tu nenávist, která k němu z davu směřuje. Přišlo mi to od těch demnstrujících tak nedůstojné. A nechápal jsem současně, když jsem jej viděl, v jakém stavu je, proč vůbec chce znovu kandidovat.
Naposled jsem ho v tom snu viděl, když už byl zaregistrován a volby začínaly. Seděl na židli, duchem naprosto nepřítomen, v ruce svoji hůl a upřeně koukal do země. Tělo bez duše. A všem kolem to bylo jedno. Zlomený člověk, nad kterým jsem znovu pocítil lítost...


P.S.
Nerad bych zde nějaké agitace. Natož nadávky! Své politické názory si nechte stranou. Píši to jako zajímavost, jaký sen se mi taky zdál, jaké pocity mi přinášel. A zajímalo by mne, zda i taková slátanina má svůj význam a jaký?

Řazení:
31.12.2017 - 20:51 | Filtr
(Štír) tronco
Fajnove podani takoveho snu. Je tam spousta vyznamu. To jiste, ale to by bylo na dlouho a moc se mi to dnes nechce pitvat. Jen nevim, jestli si muzu dovolit Ti trosku zavidet takovou bohatou snovou fantazii. Lopatka na uhli. Ta je dobra. Celkove to vystihuje Tvoji naladu k politickemu deni, myslim. Jestli tohle tema sledujes... jen ... prozatim dik za sdileni... :29:
31.12.2017 - 21:08 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » tronco
:15:
Vypadala jako na uhlí. Ale kdo ví, zda nebyla na psí exkrementy. :4:


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna ve Lev Lvu
ukázat kalendář »