Rada


30.12.2017 - 12:50
(Střelec) m4rk3t
Rada
Prosím o radu ohledně znamení, syn se narodil 21.6.2017 16:47. Všichni tvrdí, že je blíženec, já myslím, že už rak?! Děkuji moc za pomoc

Příspěvky v diskuzi

Řazení:
02.01.2018 - 13:34 | Filtr
(Panna) Mici Angóra
Je Rak :3:
02.01.2018 - 13:43 | Filtr
(Kozoroh) Bosch » Mici Angóra
Není žádný rak. Má jen v nativu slunce ve znamení raka.
02.01.2018 - 13:49 | Filtr
(Býk) Najdise.cz
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nuž áno v roku 2017 je to už rak ale jeho prvé stupne.
02.01.2018 - 13:53 | Filtr
(Ryby) Mečoun33
Ahoj, jo tvůj syn se narodil se sluncem v raku, ale pořád je to člověk... :4:
Není ani tak důležité, jestli je slunce na konci blíženců nebo na počátku raka, vlastnosti těchto znamení se u něj budou prolínat. Téměř přesná konjunce slibuje vysokou inteligenci až genialitu, ale muže mít problémy v oblasti přátelství. Rozhodně to nebude ,žádnej velkej bojovník spíš maminky mazlíček , ale myslím že nakonec najde svou cestu ke společenskému uplatnění. :27:
02.01.2018 - 18:35 | Filtr
(Rak) dan162 » Mečoun33
Zajímavé je, že u hraničních případů spíš vidím rozhraní znamení jako ostré, ne prolínavé. Že hraniční Rak je Rak a ne blížorak (Sluncem).
02.01.2018 - 20:12 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » dan162
Mám kolegyni co je 20 dubna 96 její slunce je už 43 minut v Býku přesto z ní ten Beran je hodně cítit. Je žárlivá , živá, akční jasně je to mladá holka a v Beranu má Mars, ale přesto je tam ten Beraní oheň hodně. Vlastně ještě do nedávna myslela ,že je Beran... :4:
03.01.2018 - 08:47 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » Mečoun33
Tak ten Mars v Beranu dělá hodně, řekla bych a projev přece není o Slunci, ale spíš právě o Marsu či ascendentu. A taky mám spíš zkušenost, že narození první den znamení jsou jeho nejtypičtějšími představiteli. :17:
03.01.2018 - 08:58 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
No ja neviem mám dve dcéra jedna sa narodila v prvý deň raka /22/ a druhá v prvý deň leva /23/, ale že by to boli typické predstaviteľky toho znemenia tak to nie.
03.01.2018 - 10:39 | Filtr
(Kozoroh) Alffie
Syn se narodil se Sluníčkem, Merkurem a Marsem v Raku. Takže takové té citlivosti a jemnosti je v horoskopu dost. Luna a Venuše v Býku zde také hrají velkou roli, a zde se to projeví v oblasti zabezpečení, touha být zabezpečený, zajištěný. Mars v Raku může trochu brzdit aktivitu, ovšem jeho Ascendent ve Štíru může naznačovat, že cokoliv udělá, tak to bude naplno.

Tak či onak hlavním tématem vašeho syna bude v životě uznání. Je tu cesta od rodiny k veřejnému životu.
03.01.2018 - 12:22 | Filtr
(Panna) Mici Angóra » aktigram
Tak hádat se o to nebudu, každý má jinou zkušenost, ale bylo by dobře být konkrétnější, tedy uvést, jestli má ta první hodně něco z Blíženců a druhá hodně něco z Raka. :17:
03.01.2018 - 13:34 | Filtr
(Býk) Najdise.cz » Mici Angóra
Systémová zpráva: Příspěvek je od uživatele aktigram, který(á) již smazal(a) registraci na tomto webu:
=====
Nie som dobrá v rozoberaní horoskopu, to som vždy priznala. Nuž moja staršia dcéra možno teraz po 40 preberá a ukazuje aj niečo viac z raka, ale vždy tam bolo viac iného. Mladšia sa cíti ako lev ale prišla na svet s tak veľkou citlivosťou. Ona sa navonok javí ako lev ale pritom je v nej toľko z raka, hlavne v tej citovej oblasti. Lenže samozrejme že to môže byť spôsobené inými aspektami. No ako dieťa sa staršia nechovala ako rak a mladšia ako lev, blížencov v rodine nemám tak nemám s kým porovnať.
04.01.2018 - 22:32 | Filtr
(Blíženci) kiqa28
Ja mám zase hraničný ASC. Neviem, či ho mám viac v blížencovi alebo v rakovi. Stretla som sa s rôznymi názormi. Podľa tradičných astrológov je väčšinou dané znamenie v rámci svojich osí. Tak, keď je ASC na poslednom stupni blíženca je v blížencovi a nie v rakovi. Vraj tam nedochádza k žiadnemu prelíňaniu. Podľa iných zas, že k prelíňaniu dochádza alebo viac smeruje k nasledujúcemu znameniu. V tomto prípade by to bol rak.

Akurát dnes mi prišla kniha so Sabiánskymi symbolmi od Rudhyara, tak ju študujem. Napíšem postrehy.
05.01.2018 - 16:18 | Filtr
(Kozoroh) Sosna zvlčelý » kiqa28
Mezi hranicemi znamení a domů je trochu rozdíl. Planeta je ve znamení. A tečka. Ale pokud je skutečně jen vteřinu od hranice znamení a my známe čas cca na 10 minut , tak by klidně mohla být tato ve znamení sousedním. Zde se tedy někdy zvažují obě znamení a více se posuzuje. A někdy se vyplatí i rektifikace, aby se zjistilo, v jakém znamení skutečně dotyčná planeta stojí, protože její projev se dosti různí (neprolíná).
Oproti tomu domy se pohybují zvířetníkem velice rychle a zde tedy platí jedna známá poučka: Planeta stojící do 5° před domem a za domem již do vlivu posuzovaného domu patří a bude se v něm projevovat. Jinými slovy je zde prolínání.
Pokud tedy Tvůj ascendent stojí na konci Blíženců, nebál bych se brát v potaz jako vládce Merkura i Lunu současně, protože rozhraní Blíženců/Raka je v hranicích 5° od ascendentu. A rovněž ascendent hodnotit jak pro Blížence, tak pro Raka. Někdy jde o prolnutí vlivů (třeba v rovině osobnosti), jindy se člověk v různých situacích přiklání buď k jednou znamení, nebo druhému (například tranzit k Luně budeš více realizovat a na osobnost pociťovat jako člověk s asc. v Raku, tranzit k Merkuru pak jako člověk s ascendentem v Blížencích).

P.S.
Z důvodu rychlosti pohybu ascendentu se Sabiánké (a další) symboly zkoumají spíše pro vládce ascendentu, než pro samotný ascendent.
06.01.2018 - 17:31 | Filtr
(Blíženci) kiqa28 » Sosna zvlčelý
Ďakujem pekne za prínosné vysvetlenie. :98:

Ak je čas z pôrodnice presný narodila som sa o 06:20 to je ASC v blížencoch. O 06:21 by bol už v rakovi, takže môj ASC v blížencoch je úplne na hranici. Takisto neptun a uran je na hranici 7 a 8 domu. Asi by bola fakt najlepšia rektifikácia, ale bolo mi povedané, že som príliš mladá, že si potrebujem ešte nazbierať kľúčové udalosti, zatiaľ ich mám málo. Tak neviem, či by mi vedel niekto z rektifikovať horoskop, keď relatívne mám toho málo za sebou. Snažím sa na to pozerať aj cez sabiánsnske symboly, ale stále nie som presvedčená, ktorý ASC mám. Skúsim sa na to pozrieť, ešte cez vládcov ASC. Možno sa mi to fakt prelíňa. Akurát som prešla tranzitom pluta na moju lunu, uran, mars a bolo to celkom husté. Tento tranzit veľmi pôsobil na moju emočnú stránku. Slušne ma rozhádzal. :41:
06.01.2018 - 22:07 | Filtr
(Ryby) Mečoun33 » dan162
Na jednu stranu je to i logické, první třetině každého znamení vládne planeta , která je zároveň i vládce daného znamení. Tudíž je první třetina tzv. ryzí a vládce se zde projevuje nejsilněji.
Na druhé straně znamení vnímám jako energetické pole , které zabarvuje vlastnosti planety v duchu své energie. A nedokážu si představit, že něco jako je energii, bych měl vnímat jako něco pevně ohraničeného. I slunce když zapadá , tak se nejprve stmívá a až potom přijde tma.
Nemám s planetami na hranicích tolik zkušeností, abych mohl soudit . Proto jsem na těchto stránkách, kde hledám odpovědi a sbírám zkušenosti.


Aktuální postavení planet
Aktuální
postavení planet
ukázat planety »
Lunární kalendář 2024
Lunární kalendář
Luna v PannaPanně
ukázat kalendář »